Recensie: Passagier 23 van Fitzek (gelezen in 1 dag!)

Toen ik zag dat Fitzek een nieuw boek had móest ik hem hebben en na de achterflap te hebben gelezen schafte ik hem gelijk dezelfde week nog aan.

Waar gaat het boek over

Politiepsycholoog Martin Schwarz heeft tijdens een vakantie op het cruiseschip Sultan of the Sea zijn vrouw en zoontje verloren. Niemand heeft ooit kunnen ophelderen wat er tijdens die noodlottige reis is gebeurd en Martin blijft achter als een mentaal wrak. Hij heeft zich voorgenomen nooit meer één voet op een cruiseschip te zetten, totdat hij vijf jaar later een mysterieus telefoontje krijgt van een oudere dame die beweert meer van de verdwijning te weten. Martin gaat terug naar het gewraakte schip en komt op het spoor van een verdwenen gewaand meisje dat is teruggekeerd naar de Sultan – samen met de teddybeer van zijn zoontje…

Vorige week schreef ik al over mijn laatst gekochten boeken en het dilemma in welke ik nou moest gaan beginnen. Het werd Passagier 23, het nieuwste boek van 1 van mijn favoriete schrijvers. Ik was geheel offline en heb genoten van dit 365 bladzijden tellende spannende verhaal. Voor dat ik het wist had ik hem in 1 dag(!) uitgelezen. Volgens mij een persoonlijk record.Wat vond ik van het boek

Hij was Fitzek waardig, zeker! Een geheel ander verhaal en ander moraal maar steengoed geschreven. Zoals ik van Fitzek gewend ben, zit het verhaal psychologisch heel goed in elkaar. De verschillende verhaallijnen en karakters vullen elkaar prima aan. Want was is er gebeurd met de vrouw en het zoontje van Martin en de andere verdwenen vrouwen/kinderen? Het is al snel duidelijk dat er op het cruiseschip Sultan heel wat meer speelt. Maar wat?

Niets is zeker en tot de laatste bladzijde (zelfs na het dankwoord) was alles nog mogelijk. Hij weet een verhaal zo te schrijven dat je misleid wordt en naderhand denkt: Nee joh. Dat het op die manier mogelijk is. Dat ik daar in ben gestonken. Maar uiteindelijk vallen alle puzzelstukjes op hun plaats.

Voor thriller liefhebbers zeker een must om te lezen. Fitzek heeft normaliteit gruwelijkere & meer gedetailleerde verhalen, iets wat dit boek minder had. Maar een topper was het zeker.

Rating: ★★★★★

Promo filmpje

About the Author

30 Comments

Simovic-Vuceljic Natasa

Ik had je artikel over je recent gekochte boeken gelezen en toen vond ik het boek al interessant klinken, maar nu heb je me toch helemaal nieuwsgierig gemaakt hoor 🙂 Ik ga hem eens halen bij de boekenhandel denk ik! 😉 Liefs! x

Reply
bijsaramsades

ziet er een heel mooi boek uit. mercie voor de intersante tip.

Ga ik zeker eens lezen 😉

Reply
Minoesjka

Nou, dat zal niet lang duren voor dit boek ook op mijn boekenplank ligt, want ook van mij is het een van mijn voorkeur schrijvers 🙂

Reply
lieke

Ik wilde hem al lezen. Maar Door jou fijn geschreven recentie al helemaal haha..

Reply
lieke

Hmmm lang leven autocorrect op mijn tablet.. zucht.. recensie ofcource 🙂

Reply
Mieke

In één dag zo’n pil uitgelezen. Wauw! Heerlijk.
Maar het klinkt echt super spannend, ben er nu wel erg benieuwd naar! Al zal het bij mij iets langer duren voordat ik het boek uit heb gelezen. Oh ja, en ook eerst nog even aanschaffen natuurlijk. 😉

Reply
annouska

Hmm klinkt als een tof boek! Ik ga kijken of ik hem in de bibliotheek kan lenen.

Leuk dat jij een hele andere genre boeken leest waardoor ik elke keer weer nieuwe schrijvers ontdek.

Reply
Wanda

In 1 dag uitlezen, zal me niet zo 1,2,3 meer gaan lukken maar dit boek wil ik natuurlijk wel lezen, ben een groot fan van Fitzek dus deze mag zeker niet ontbreken in mijn lijstje!

Reply
Inge

Oh wauw, hebben hebben hebben! Fitzek ken ik helemaal niet (ik schaam me) en als thriller liefhebster kan ik (begrijp ik) hier niet omheen. Mijn goodreads lijstje wordt alleen maar groter en groter. 😀

Reply
SAS

Oh die boeken van hem moet je echt lezen hoor. Ben wel een beetje jaloers dat je hem niet kent: ik heb al zijn boeken al gelezen en zou graag ze voor ‘het eerst’ lezen. 😉

Reply
Morgaine

Dat je daar überhaupt tijd voor hebt! Echt respect hoor!

En werken, privé, lezen, bloggen en ook nog anderen lezen, wow! 😀

Reply
SAS

Haha had speciaal even een dagje voor mezelf ingelast. Met boek en mok thee. Komt weinig voor en moet het zeker vaker doen!

Reply
Bente

Haha wow, in 1 dag uitgelezen! Dan moet het wel een toppertje zijn! 🙂

Reply
Anne-Sterre

Klinkt als een goed boek! Herinnert me er aan dat ik weer meer wil gaan lezen

Reply
sammie

Oh wauw, in 1 dag uitgelezen?! Heerlijk zeg! Een hele dag lezen red ik tegenwoordig niet meer tenzij ik griep heb maar dat komt gelukkig niet vaak voor 🙂

Reply
SAS

Ik normaal ook niet maar heb lekker een dag in het weekend gereserveerd om te lezen. En hij las zo lekker weg dat hij binnen een halve dag uit was haha.

Reply
Deborah

Ik zag je blogpost voor bij komen op Bloglovin en dacht: Heu?? Dat boek moest ze toch nog gaan lezen?? haha.

Een aanrader dus. Thnx, had hem al op mijn lijst gezet.

Reply
Northflix

En deze gaat op mijn leeslijstje!
Ik wil van de week toch nog even langs de bieb 🙂
Bedankt voor de review!

Reply
maroussia

Wauw, je maakt me razend enthousiast! Ik ben niet zo van de spannende boeken, maar ik denk dat deze maar op mijn boekenlijst moet! X

Reply
Kim

Normaal ben ik niet zo van dit soort boeken, maar deze lijkt me echt tof! Staat zeker op mijn to read lijstje. 🙂

Reply
Zonnewolk

Ah, ik was al nieuwsgierig naar dit boek, maar nu helemaal! Je hebt het gewoon in één dag uitgelezen! Dat zegt ook wel gelijk iets! Zet het gelijk op m’n to readlijstje!

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *