Toen ik zag dat Fitzek een nieuw boek had móest ik hem hebben en na de achterflap te hebben gelezen schafte ik hem gelijk dezelfde week nog aan.

Waar gaat het boek over

Politiepsycholoog Martin Schwarz heeft tijdens een vakantie op het cruiseschip Sultan of the Sea zijn vrouw en zoontje verloren. Niemand heeft ooit kunnen ophelderen wat er tijdens die noodlottige reis is gebeurd en Martin blijft achter als een mentaal wrak. Hij heeft zich voorgenomen nooit meer één voet op een cruiseschip te zetten, totdat hij vijf jaar later een mysterieus telefoontje krijgt van een oudere dame die beweert meer van de verdwijning te weten. Martin gaat terug naar het gewraakte schip en komt op het spoor van een verdwenen gewaand meisje dat is teruggekeerd naar de Sultan – samen met de teddybeer van zijn zoontje…

Vorige week schreef ik al over mijn laatst gekochten boeken en het dilemma in welke ik nou moest gaan beginnen. Het werd Passagier 23, het nieuwste boek van 1 van mijn favoriete schrijvers. Ik was geheel offline en heb genoten van dit 365 bladzijden tellende spannende verhaal. Voor dat ik het wist had ik hem in 1 dag(!) uitgelezen. Volgens mij een persoonlijk record.

 photo IMG_20150516_225741_zpsloq6d2l3.jpg


Wat vond ik van het boek

Hij was Fitzek waardig, zeker! Een geheel ander verhaal en ander moraal maar steengoed geschreven. Zoals ik van Fitzek gewend ben, zit het verhaal psychologisch heel goed in elkaar. De verschillende verhaallijnen en karakters vullen elkaar prima aan. Want was is er gebeurd met de vrouw en het zoontje van Martin en de andere verdwenen vrouwen/kinderen? Het is al snel duidelijk dat er op het cruiseschip Sultan heel wat meer speelt. Maar wat?

Niets is zeker en tot de laatste bladzijde (zelfs na het dankwoord) was alles nog mogelijk. Hij weet een verhaal zo te schrijven dat je misleid wordt en naderhand denkt: Nee joh. Dat het op die manier mogelijk is. Dat ik daar in ben gestonken. Maar uiteindelijk vallen alle puzzelstukjes op hun plaats.

Voor thriller liefhebbers zeker een must om te lezen. Fitzek heeft normaliteit gruwelijkere & meer gedetailleerde verhalen, iets wat dit boek minder had. Maar een topper was het zeker.

Rating: ★★★★★

Promo filmpje

1
30 reacties

30 thoughts on “Recensie: Passagier 23 van Fitzek (gelezen in 1 dag!)

 1. Nicky schreef:

  Aha! Dat klinkt veel belovend! Ik zet ‘m op mijn lijstje.

 2. Ik had je artikel over je recent gekochte boeken gelezen en toen vond ik het boek al interessant klinken, maar nu heb je me toch helemaal nieuwsgierig gemaakt hoor 🙂 Ik ga hem eens halen bij de boekenhandel denk ik! 😉 Liefs! x

 3. Lara schreef:

  Dit maakt me wel heel nieuwsgierig.
  Goede recensie!

 4. bijsaramsades schreef:

  ziet er een heel mooi boek uit. mercie voor de intersante tip.

  Ga ik zeker eens lezen 😉

 5. Dankzij jou ben ik ook een echt Fitzek fan geworden, dus deze komt ook zeker op mijn lijstje!! 🙂

 6. Minoesjka schreef:

  Nou, dat zal niet lang duren voor dit boek ook op mijn boekenplank ligt, want ook van mij is het een van mijn voorkeur schrijvers 🙂

 7. lieke schreef:

  Ik wilde hem al lezen. Maar Door jou fijn geschreven recentie al helemaal haha..

  1. lieke schreef:

   Hmmm lang leven autocorrect op mijn tablet.. zucht.. recensie ofcource 🙂

 8. Mieke schreef:

  In één dag zo’n pil uitgelezen. Wauw! Heerlijk.
  Maar het klinkt echt super spannend, ben er nu wel erg benieuwd naar! Al zal het bij mij iets langer duren voordat ik het boek uit heb gelezen. Oh ja, en ook eerst nog even aanschaffen natuurlijk. 😉

 9. Sarah schreef:

  Klinkt leuk!

  Sarah x

 10. annouska schreef:

  Hmm klinkt als een tof boek! Ik ga kijken of ik hem in de bibliotheek kan lenen.

  Leuk dat jij een hele andere genre boeken leest waardoor ik elke keer weer nieuwe schrijvers ontdek.

 11. Wanda schreef:

  In 1 dag uitlezen, zal me niet zo 1,2,3 meer gaan lukken maar dit boek wil ik natuurlijk wel lezen, ben een groot fan van Fitzek dus deze mag zeker niet ontbreken in mijn lijstje!

 12. Lies schreef:

  Klinkt als een geweldig boek! Fijne recensie 🙂

 13. Angèlique schreef:

  Dat klinkt als een goed verhaal en wow in een dag! Knap van je zeg.

 14. Inge schreef:

  Oh wauw, hebben hebben hebben! Fitzek ken ik helemaal niet (ik schaam me) en als thriller liefhebster kan ik (begrijp ik) hier niet omheen. Mijn goodreads lijstje wordt alleen maar groter en groter. 😀

  1. SAS schreef:

   Oh die boeken van hem moet je echt lezen hoor. Ben wel een beetje jaloers dat je hem niet kent: ik heb al zijn boeken al gelezen en zou graag ze voor ‘het eerst’ lezen. 😉

 15. Morgaine schreef:

  Dat je daar überhaupt tijd voor hebt! Echt respect hoor!

  En werken, privé, lezen, bloggen en ook nog anderen lezen, wow! 😀

  1. SAS schreef:

   Haha had speciaal even een dagje voor mezelf ingelast. Met boek en mok thee. Komt weinig voor en moet het zeker vaker doen!

 16. Wouw 1 dag en dan dat filmpje, ik schrok echt even 🙂

 17. Bente schreef:

  Haha wow, in 1 dag uitgelezen! Dan moet het wel een toppertje zijn! 🙂

 18. Anne-Sterre schreef:

  Klinkt als een goed boek! Herinnert me er aan dat ik weer meer wil gaan lezen

 19. sammie schreef:

  Oh wauw, in 1 dag uitgelezen?! Heerlijk zeg! Een hele dag lezen red ik tegenwoordig niet meer tenzij ik griep heb maar dat komt gelukkig niet vaak voor 🙂

  1. SAS schreef:

   Ik normaal ook niet maar heb lekker een dag in het weekend gereserveerd om te lezen. En hij las zo lekker weg dat hij binnen een halve dag uit was haha.

 20. Deborah schreef:

  Ik zag je blogpost voor bij komen op Bloglovin en dacht: Heu?? Dat boek moest ze toch nog gaan lezen?? haha.

  Een aanrader dus. Thnx, had hem al op mijn lijst gezet.

 21. Chantal schreef:

  Ik moet Fitzek toch eens proberen …

 22. Northflix schreef:

  En deze gaat op mijn leeslijstje!
  Ik wil van de week toch nog even langs de bieb 🙂
  Bedankt voor de review!

 23. maroussia schreef:

  Wauw, je maakt me razend enthousiast! Ik ben niet zo van de spannende boeken, maar ik denk dat deze maar op mijn boekenlijst moet! X

 24. Kim schreef:

  Normaal ben ik niet zo van dit soort boeken, maar deze lijkt me echt tof! Staat zeker op mijn to read lijstje. 🙂

 25. Zonnewolk schreef:

  Ah, ik was al nieuwsgierig naar dit boek, maar nu helemaal! Je hebt het gewoon in één dag uitgelezen! Dat zegt ook wel gelijk iets! Zet het gelijk op m’n to readlijstje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *