Over mijn fijnste hobby’s (en hoe ik hier nu meer de tijd voor neem)

Zoveel leuke dingen om te doen, zo weinig tijd. Herkenbaar? Juist als ik ergens géén tijd voor heb probeer ik er tijd voor te maken. Dit is een gezegde wat ik ooit tegen kwam en wat altijd is blijven hangen.

Onthaasten en even de tijd nemen voor de dingen waar ik echt blij van kan worden. Iets wat steeds centraler staat en waar ik steeds meer mee probeer te doen dagelijks.

Vrije tijd is schaars. Sowieso met het werk en het feit dat er nog steeds een lockdown is. Maar ook het feit dat ik mama ben. De ‘vrije dagen’ van werk zijn ineens geen vrije dagen meer, aangezien ik voor ons hummeltje moet zorgen. De hele dag dingen doen die ik leuk vind is er niet meer bij. Gelukkig slaapt onze Noa overdag nog een aantal uren waardoor ik deze tijd pak om eventjes iets te doen. Maar daar komt het dilemma. WAT ga ik dan doen? Teveel keuzes qua hobby’s, waardoor ik alsnog een soort van tijd-nood heb. Ik probeer deze tijd dus te verdelen en zo goed mogelijk te benutten.

Ik leg m’n telefoon weg. Ik lees wat bladzijdes uit een boek. Kijk die ene serie of film. Inclusief stukje Tony’s en een (munt)theetje. Doe wat huishoudelijke klusjes (ik word altijd blij van een opgeruimd huis), maak achter de schermen wat artikelen of beantwoord mijn emailtjes die zich soms opstapelen.

Als Noa wakker is probeer ik altijd heerlijk even met hem te wandelen. En ook het skaten hoop ik na dit seizoen weer op te kunnen pakken in de weekenden. Ringfitten ben ik al deels mee gestart. Om gewoon lekker bezig te zijn en te genieten in de natuur. Maar ook in deze tijden lekker binnen fröbelen aan nieuwe DIY projectjes, genieten en spelen met Noa en ook gewoon wat vaker echt ‘niks’ doen.

De dingen die ik meestal kies zijn offline. Ik merk dat ik sinds midden 2020 hier steeds vaker bewuster voor kies. Het bloggen doe ik eigenlijk altijd ’s ochtends als ik vroeg op sta en Noa slaapt nog. Soms is meneer vroeger wakker, waardoor mijn blog uurtjes komen te vervallen. Ik ben liever een moeder die aandacht heeft voor het leven buiten Instagram en bloggen, dan eentje die de connectie juist verliest met wat het belangrijkste is. Zo heb ik op Instagram in mijn feed bewust nog geen foto geplaatst dit jaar en ben rustig aan mijn foto’s aan het opschonen. Het liefste zou ik hem helemaal leeg maken maar dit kost door de 1000den foto’s ontzettend veel tijd. Tijd die ik liever ergens anders aan besteed.

Waar ik met dit artikel heen wil? Juist in deze rare tijden van corona is het belangrijk te beseffen wat er écht doe doet. Je weet nooit hoe het leven loopt dus geniet van elke dag. Elk moment. Maak dat je elke dag iets doet waar je blij van kan worden en je energie van krijgt. Do something today your future self will thank you for. Dit maakte namelijk zeker dat ik na tijden van offline zijn weer heerlijk zat te typen achter mijn toetsenbord & weer vol energie zit.

Waar zou jij graag (meer) de tijd voor nemen?
Note: Ik zeg gewoon DOEN! Gewoon beginnen, dat is al het halve werk.

15 reacties op “Over mijn fijnste hobby’s (en hoe ik hier nu meer de tijd voor neem)

 1. Hoera voor thee én boeken. Al helemaal met een lekker stukje chocolade erbij. Dit jaar hoop ik weer wat meer te kunnen lezen. Er echt volledig in op te kunnen gaan en zo wat alfeiding te vinden. Daarnaast zou ik ook wat vaker offline willen gaan en dan (liefst met manlief of een vriendin want alleen doe ik dat niet zo vaak) gaan wandelen in het bos. Die herfstige bos foto op je kast is trouwens super mooi.

  1. Ik hoop zeker dat dit je gaat lukken, ik heb er alle vertrouwen in! Lijkt me inderdaad heerlijk vaker wandelingen te maken; ga ik ook zeker dit jaar doen.
   Thnx! Leuk weetje van deze bos foto: er zit een lichtje in dus het zonnetje kan worden aangezet 🙂

 2. • Ik ken het, als mijn zoon ook nog zo klein was, moest ik ook soms mijn hobby op zij zetten. Gelukkig nu hij ouder is , heeft hij zelf hobby’s en kan ik de mijne ook gaan doen. Maar ja, soms heeft het kind een zelfde hobby als de moeder. Mijn zoon heeft echt talent voor tekenen en ga dan nu ook naar de tekenacademie lijk dat ik steeds deed op zaterdag morgen. Komt bij iedereen goed ☺

 3. Awel, ik begin hetzelfde te voelen als jij: die nood aan offline tijd. Die nood aan wat nuttiger gaan invullen, om het gevoel te hebben dat ik ‘iets’ heb gedaan vandaag (al is zorgen voor een peuter zeker ook iets). In de vrije uurtjes dat Remus slaapt, probeer ik nu wat meer te gaan schrijven, niet per se op mijn blog maar voor mezelf: in een notitieboekje of op een Word documentje. Of ik doe een schrijfopdrachtje via de Masterclass Creative Writing die ik volg. Daardoor heb ik het gevoel om eindelijk eens bezig te zijn met wat ik echt wil doen, in plaats van altijd maar te scrollen. Nuja, evengoed zit ik in de zetel te kijken naar een serie, en dat is dan gewoon omdat ik vooral rust nodig heb. Zolang ik maar niet zit te scrollen, is het allemaal goed, haha.

  1. Mooi dat je hier ook bewust mee bezig bent. Ik heb dat dus ook he; dat nuttig bezig willen zijn. Ik heb dat de laatste weken maar even laten varen en écht even aan mezelf gedacht. Heel fijn was dat en ga ik zeker vaker doen. En pak goed je rust he, nu ook met je zwangerschap en een kleine dreumes die rond loopt <3

 4. Sinds een week ongeveer heb ik weer een werkende Word, ja tegenwoordig met die licenties, pfffffffff maar ik ben er weer, en neem ik weer tijd om te tikken, lekker tikken gewoon weg, niet voor blog, of wat dan ook, puur voor mijzelf. Afgelopen weekend was heerlijk om als ouderwetse typgeit even mijn dingen te kunnen typen.

  Verder, wat ik graag weer zou willen, kan niet, dat is toch ons zwemmen en de sauna die wij echt heel erg beginnen te missen. Gezien onze fysieke conditie niet altijd makkelijk is met wandelen of fietsen, zeker nu met de koude niet, is zwemmen voor ons eigenlijk van cruciaal belang, hij voor zijn knie die geopereerd is, ik voor mijn fibromyalgie. Tsjah… zal dat buiten de zomer als het echt warm genoeg is, ooit weer kunnen in een zwembad? Of de Sauna?

  X

  1. Ja die hebben wij ook gekocht, WORD. Werd gek van de gratis variant en kan weinig voor werk bewerken en opslaan. Heerlijk weer even kunnen tikken dus, veel plezier ervan.
   En we gaan ervan uit dat alles weer rustig aan richting ‘normaal’ gaat. Op naar fijne zwem-sauna middagen!

 5. Wat mooi Sas, fijn dat het je lukt om wat meer te kiezen voor wat je echt leuk vind en die balans te houden. Ik heb ook volop hobby’s, maar het meest ontspan ik toch wel door eventjes naar buiten te gaan en lekker te gaan wandelen. Ook offline dus!

 6. Mooi geschreven! Zo belangrijk om te doen waar jij plezier aan beleefd en energie uit haalt. Ik zou graag meer schrijftijd willen en heb nu een schema gemaakt waarin dit zou moeten lukken 🙂

  1. Oh wat een goed idee dat je een schema hebt gemaakt hiervoor. Ik hoop voor je dat je vele uren schrijfplezier hierdoor gaat beleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *