DIARY November | 10 things that made me smile

Zoals beloofd wederom in 2020 mijn maandoverzichtjes. Altijd maak ik ze met heel erg veel plezier en blik ik terug op een maand met 10 mooie en gelukkige momenten. Losse foto’s, gifjes en elke maand sluit ik af met een youtube filmpje. Daarbij nu een nieuw deel onderaan: MOMents, Mommy momenten met Noa die me dierbaar zijn, mijlpalen en straks als hij ouder is leuke uitspraken. Het was de maand van de mijlpalen (memorylane: zwangerschapstest, 4 jaar samenwonen in dit huis) maar ook van de slechtere nachten, leuke uitstapjes, drukte op werk, fijne muziek ontdekken, toffe samenwerkingen en een hoop selfcare. We gaan alweer richting de laatste maand van 2020.

DIARY November | 10 things that made me smile

…plaatste ik een berichtje voor lichtpuntjes #gastbloggers
Ik had een idee om wat bloggers weer aan het woord te laten. Juist in deze tijden van corona leek het me mooi om alle lichtpuntjes van iedereen te verzamelen. Ik ben erg benieuwd; heb al heel wat aanmeldingen. Je kan je nog aanmelden ( Lees de oproep hier ) tot vandaag. Daarna ga ik alles verwerken. Het artikel komt de laatste dag van December gebundeld online.

…was het 2 jaar geleden dat we een positieve zwangerschapstest in handen hadden
2 jaar geleden, op 5 November 2018 deed ik een zwangerschapstest. En na deze positieve test nog 1. En nog 1.. Wait, WHUT?! Het is een prachtige herinnering en ondanks dat we al 2 jaar bezig waren echt een cadeautje. Alle emoties kwamen voorbij… Tevens geniet ik altijd nog van de onderstaande fotoreeks die ik heb gemaakt. Uiteraard is de laatste foto met zijn voetjes, ik heb er ook eentje met Noa zelf #bewustbloggen Lees hier alle artikelen over mijn zwangerschap #babypeanut en hier alle artikelen over het moederschap

…woonde we 4 jaar samen in dit huis
Alweer 4 jaar geleden dat we deze woning kochten. En wat is er veel veranderd zeg in die 4 jaar. Zowel in het huis als in ons leven. Een hoop aanpassingen gedaan (en gaan er nog komen in 2021, nieuwe kozijnen voor het gehele huis + badkamer verbouwing) en uiteraard ouders geworden van Noa. Ook kreeg M. een nieuwe baan en maakte ik ook heel wat wisselingen qua (interne)banen mee. Nog steeds is dit ons plekje en ik geniet hier nog elke dag. Lees alle artikelen over ons huis in de categorie Home Sweet Home en ik schreef een artikel met een dankjewel voor ons (t)huis.

Foto van voor de eerste bezichtiging nog in de auto

…de maand van de leuke samenwerkingen!
Ik kreeg heel wat toffe pakketjes op de deurmat. Zo leuk om op deze manier super leuke spulletjes te reviewen. Ik ben elke dag nog erg blij met mijn Geurwolkje, de toffe Sint-items van Bulbby en er komen er nog een aantal aan o.a. van Paper and Boo en een tof boekenpakket voor Noa. Zo leuk om de pakketjes te krijgen, te genieten van het openmaken en ook écht wat aan de producten te hebben. Yay voor mijn blog! Nu selfcare meer centraal stond was het fijn wat extra ondersteunende producten hiervoor te ontvangen.

…was er veel drukte op werk
Pfhoe, het was een druk maandje op werk. Uiteraard alle voorberiedingen voor de goede Sint, ik had vergaderingen, overleggen en een herscholing (digitaal voor de eerste keer inclusief huiswerk) Het was sommige weken even aanpoten vooral als meneer slechte nachten had gehad. Maar we gaan richting December… Ook kwam een deel uit dit stukje voorbij deze maand. (beveiligd artikel i.v.m. privacy. Je kan het wachtwoord aanvragen) Meer kan ik er hier helaas niet over kwijt, maar het was zeker wel een uitdaging.

…werd mijn kerstvakantie aanvraag GOEDGEKEURD!
Ik ga genieten van een 2 weekse(!) vakantie! Yay, hij is officieel goedgekeurd. Ik ben ZO ontzettend blij dat het toch gelukt is vrij te krijgen. Het was nog onzeker maar toen de melding kwam van goedkeuring heb ik wel even een dansje gemaakt. Ik ga zo genieten van de vrije tijd met mijn gezin en het feit dat we kerst samen gaan vieren. Benieuwd wat Noa van de boom gaat vinden (en hoelang hij heel gaat blijven….)

Me-time stond centraal (ik zat wat minder lekker in mijn vel)
Het ging wat minder met mij deze maand. Misschien een winter dipje, who knows? Het maakte dat ik nog meer dan anders koos voor mezelf. Tijd om met een mok thee (of chocolade melk) een film of serie te kijken. Om even te detoxen van online zijn en de weekenden even te genieten van rust, mijn gezinnetje en opladen. Ik had vaak hoofdpijnen, pijn m’n nek, was extra moe en stootte heel hard tijdens een nachtelijk avontuur van Noa mijn teen tegen de drempel. AU. De drempel van beton he.. Teen open, op m’n tong bijten om meneer niet wakker te maken om 03:00 ’s nachts :’) Feestje was het.

..was ik minder op Instagram/social media actief #offline
Meer & meer offline tijd besteden voelt zo fijn en ga ik zeker doorzetten in 2021. Ja online bezig zijn is leuk. Foto’s delen, bloggen, contact met jullie.. Maar het is zo fijn om eventjes aan mezelf te denken en even te ontladen. Dit is dus zeker iets wat de komende maanden centraal gaat staan. In December heb ik 2 weken vakantie; waarin ik lekker veel wil gaan doen met mijn gezin en bijna geheel offline door wil gaan brengen. #voornemen

Thee: Geurwolkje #spon / Mok: Koffie-loods #spon

…was ik extra blij met de nieuwe fotomuur #spon
Ik ben zo ontzettend blij met onze aangevulde fotomuur vol prachtige herinneringen. Daarbij ben ik erg blij met deze onderstaande gekozen quote. Dagelijks is dit een fijne reminder.

…luisterde ik veel naar de Jonas Brothers. Wat een heerlijk nummer (inclusief tof clipje haha), hoewel dit zeker niet de enige is die ik veel luister de laatste tijd van deze guys. Ze maken leuke muziek.

Daarbij had ik gisteravond een toffe digitale babyshower, waar ik door bewust bloggen geen foto’s van deel. Het was fijn m’n vriendinnetje zo in het zonnetje te kunnen zetten. 👶🏻🍼

MOMents van November

1 jaar & 4 maanden oud
En we gaan er weer een maand bijtellen. Een maand waarin je je zeker weer hebt ontwikkeld. Je doet een uil na (‘oehoe’ – de hele godganse dag), kan op je tenen lopen & achteruit, krijgt nog sterker een eigen wil (alleen maar ontbijten met een boekje lezen/Youtube filmpje op anders weiger je), weet steeds meer dingen aan te wijzen in boekjes (deur –en dan erop kloppen-, bank, stoel, lamp… in het boekje aanwijzen en dan in het echt) maar ook is je begrip echt al een heel stuk vooruit gegaan. Als ik vraag je beker op de tafel te zetten doe je dit. Als ik vraag waar je oren, ogen, neus, haar, etc. is wijs je dit aan. Neus is nog een beetje gek aangezien je dan je vinger IN je neus stopt :’) #kindvanznvaderzeggenwemaar

Wat hij inmiddels kan zeggen: Papa, Mama, Oma, Uit, Ei, Oehoe (geluid van een uil), Eten, Zitten, Ayla (onze kat), Aaien, T (van thee), paf! (van hocus pocus…), Au, Bumba, Bal, Ja… en verder kletst hij de oren van je hoofd in minion-taal. Stil is het in ieder geval nooit. Ook is hij bezig met tellen (1, 2 & 6lukt nog, daarna is het weer minion-tellen)

Sliep Noa weer wat slechter
God wat hadden we weer *butt nachten, om het maar zacht uit te drukken. Meneer was onrustig, had weer last van verkoudheid & hoesten. Maakt er ’s nachts een feestje van. Papa en mama wallen tot onze knieën… Telkens wat verbetering, waarna hij weer wat slechtere nachten had. Ups & downs, wat het erg lastig maakte. Eerst last van tandjes (ook te zien aan z’n luiers), wakker door nachtmerries en niet meer willen slapen. Hoesten. Er was eigenlijk telkens weer wat, om weer wat nachten te slapen en weer opnieuw te beginnen. Jottem. Hoe mensen dit met meerdere kinderen doen is me een raadsel (en respect!) Het Geurwolkje was echt een uitkomst voor Noa zijn droge hoest. Met deze diffuser naast zijn bed ging het beter in de nachten. #aanrader

Tijd voor leuke dates!
Ik had wat leuke dates samen met Noa. Zo gingen we vaak op mijn vrije dag naar de kinderboerderij (of ging hij met oma als we aan het werk waren) en had een leuke date met een vriendinnetje die ik al dik 15 jaar ken (en al ellende lang niet had gezien). Leuk om met onze mannen heerlijk te genieten in de speeltuin & in het park. Ook gingen we gezellig naar een vriend van M, waarbij hij heerlijk met hun kids kon spelen. Leuk om te zien hoe hij echt al wil delen en alles eigenlijk wel prima vind. Ook een nieuwe omgeving en nieuwe mensen schrikt hem niet af.

Creatief bezig zijn
Zowel thuis als op de opvang zijn we met dit slechtere weer lekker bezig geweest. Zo genoot hij van zijn mooie tekendoos #spon en maakte hij bij de opvang deze onderstaande paddenstoel. De rest wat hij heeft gemaakt kan ik helaas nog even niet delen #cadeautjes Tot nu toe heb ik een mooie harmonica map voor al zijn werkjes, zo leuk! Hoe bewaren jullie de tekeningen van jullie kids? #dtv

Vriendjes
Jullie zijn echt wel fijne vriendjes, hoewel Ayla het soms wel lastig vind als je aan komt rennen om haar te aaien. Het is mooi te zien hoe jullie aan elkaar gewend zijn geraakt, ze elke ochtend je komt begroeten als ik je uit bed haal en je haar altijd eventjes (meestal samen met mama) mag aaien. Je leert snel en doet nu rustiger aan bij de poes. Je tikt op de grond en komt vaak bij mij staan zodat ze wel richting ons komt. Het is Ayla voor en Ayla na de hele dag. Alle poezen (behalve Dikkie Dik, die is dan gewoon dikkyik) heetten Ayla. Een mijlpaal was deze maand wel dat je je vingers likte tijdens het aaien.

Nieuwe aankoop
Ik ging richting de Dirk aangezien ze daar speciaal een nieuwe lijn hadden van Nicolette Kluijvert: Jolly Jungle. Ik nam wat extra slabbetjes mee en dit onderstaand bamboe servies. Erg blij mee, zowel ik als Noa. Ook erg blij dat ze er nog eentje hadden aangezien het servies blijkbaar erg hard is gegaan. Hoe hij is in gebruik weet ik nog niet, maar tof ziet het er zeker wel uit.

Keuvelen thuis
Met dit slechtere weer deze maand waren we lekker veel thuis aan het spelen, lezen, bouwen, knuffelen… We genoten van het samen thuis zijn.

Wat was het leukste dat je deed deze maand? En waar kijk je naar uit de aankomende laatste maand van 2020?

About the Author

13 Comments

zwartraafje

Wat een heerlijke blogpost. Ik heb weer een hele blogachterstand opgelopen en vind het heerlijk om op deze manier even bij te lezen en te ontdekken hoe het met jullie gaat. Nu ja, ging want ik loop dus nog een tijdje achter. 🙂 Ik ben super blij voor je dat je kerstvakantie is goedgekeurd. Hopelijk kan je volop genieten van het meer offline zijn en niet moeten gaan werken. ideaal om de batterijen weer even helemaal op te laden en volop van je fijne gezin te genieten. Zo leuk om te zien trouwens hoe Noa aan het evolueren is. Die groene gestreepte trui vind ik heel schattig staan bij hem.

Ik blijf het gek vinden dat jullie hier al vier jaar wonen want het lijkt echt nog maar net geleden dat je de eerste foto’s van jullie huis deelde. Vermits december ondertussen al half weg ik blik ik even vooruit naar volgend jaar. Dan heb ik zelf ook enkele speciale verjaardagen voor de boeg. In 2021 zijn we 10 jaar getrouwd, wordt ik 40 (met 30 had ik geen probleem, maar 40 voelt precies toch anders aan. Niet de leeftijd op zich hoor maar het feit dat ik nu al 40 ben, dat het allemaal zo snel gaat) en gaan we hopelijk ook kunnen vieren dat we dit jaar 20 jaar samen waren. Dat hebben we omwille van Corona niet echt gevierd maar willen we wel inhalen wanneer het weer lukt.

Reply
SAS

Ik vind je uitgebreide reacties altijd zo fijn te lezen <3 Dat wilde ik toch nog even zeggen. Net als het fijne kerstkaartje dat ik van je kreeg. Zo lief!
Ik ga zeker genieten, alleen vanmiddag nog werken en dan ga ik lekker ontladen. Niks. Niks en nog meer van niks. Daar ben ik na al die maanden wel eventjes aan toe. Ja gaat hard he de tijd. Zowel met ouder worden als inderdaad alweer 4 jaar hier wonen. #stopdetijd. Noa wordt al in Januari 1.5 jaar… Whut? Weg baby. Weg dreumes. Gaat zo hard dus ik geniet van elk moment!

Reply
Xiana

Wat een mooie herinneringen aan de voorbije maand! Dat geurwolkje lijkt me wel interessant. Mijn zoontje heeft de laatste tijd ook wel last van nachtelijke hoestbuien en dan is het inderdaad aan slaap inboeten 🙂 .

Hier kunnen ze het niet laten om veel te heftig achter de poes aan te gaan en die is op zijn beurt dan niet gelukkig. Het zal nog een lange weg te gaan worden 🙂 .

Reply
SAS

Ja het is even passen en meten voor de poezen haha. Hier loopt Noa er ook hard achteraan als ze beneden is, maar samen met mij aaien doet hij gelukkig een stukje rustiger. Ook komt ze steeds vaker erbij zitten en laat ze meer toe. Zo fijn om te zien. Ook hoe blij hij van haar wordt.

Reply
Zo simpel is dan geluk

Geweldig leuk servies voor Noa! Blijft leuk om te lezen hoe hij zich ontwikkelt. Super dat je vakantie goedgekeurd is. Even lekker offline genieten en extra tijd met je gezin. Geniet ervan!

Reply
Nicky

Ondanks de slechte nachten toch wel een fijne maand gehad, zo te zien. Ik heb niet zoveel bijzonders gedaan afgelopen maand, moet ik zeggen. Tip voor de knutsels van Noa: verzamelen en één keer per maand de mooiste uitzoeken en in een multomap doen (in een insteekhoesje). De rest fotograferen en weg doen. Ik heb álles bewaard van mijn dochter. Toen ze dertien was, was de zolder vol. Kon ik alsnog gaan ruimen….

Reply
Sofie

Wat een leuke momenten! Instagram is hier nog een dingetje maar de andere sociale media boeien me nog amper. Al boeit IG me ook steeds minder.

Reply
SAS

Mij ook, aangezien ik de nieuwe layout maar irritant begin te vinden. Kan amper makkelijk een foto uploaden met al die knoppen op een andere plek. Ook wil ik bewust minder foto’s delen en foto’s die er al staan ben ik rustig aan soms aan het deleten. Helaas moet dit handmatig dus dit duurt nog wel eventjes.

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *