Over lief zijn voor jezelf & waarom dat belangrijk is #selfcare

Deze producten zijn ter beschikking gesteld door Geurwolkje

Lief zijn voor jezelf. Iets wat we eigenlijk best snel vergeten of gewoonweg niet doen. Want waarom zou je jezelf een complimentje geven? Er is blijkbaar altijd wel iets wat minder gaat. Ondanks dat ik een glas-half-vol persoon ben vind ik het ook soms lastig om lief te zijn voor mezelf. Als ik een slechte nacht heb gehad en (voor mijn gevoel) er niet 100% kan zijn voor Noa. Als alle ballen omhoog houden even niet lukt en ik er een aantal laat vallen voelt het direct als falen. En waarom eigenlijk?

Het is belangrijk niet teveel hooi op je vork te nemen. En dagelijks eens te kijken naar wat wél goed gaat, ging… Nee ik heb misschien niet alles bereikt wat ik wilde in mijn hoofd, maar leg ik de lat niet te hoog voor mezelf? Werken. Het moederschap. Partner zijn van. Privé leven. Bloggen. Dingen doen voor jezelf en daarnaast nog een huishouden. Het hóeft niet allemaal en zeker niet perfect.

Als mama probeer ik zoveel mogelijk me-time te creëren. Lastig, aangezien ik hier een rennende Noa rond heb lopen en daarbij hij nog maar 1 slaapje van ongeveer een uurtje heeft (en ik dan meestal richting werk ga). Niet veel tijd dus door de weeks om zelf nog wat dingen te doen. Ik probeer zoveel mogelijk balans erin te zoeken. Wasje vouwen of een boek lezen? Hoewel mijn hoofd zegt het eerste (want belangrijk!) moet ik gewoon steeds vaker kiezen voor het laatste. Voor mezelf.

Ook in de weekenden probeer ik steeds meer balans te vinden in gewoon even een serie te kijken of een goed boek te lezen. Inclusief uiteraard een mok thee. Even ontspannen. Ontladen en eventjes wegduiken in iets anders dan het dagelijks leven. Ik her-kijk en herlees dan ook veel boeken. Of ben gewoon eventjes wat meer offline aan het genieten.

Door bewust bloggen is Noa niet zichtbaar in beeld (Lees mijn disclaimer voor meer informatie)

Rust en ontspanning. 2 dingen die zeker de laatste tijd centraal staan. De afgelopen weken ben ik me dan ook gaan inlezen om wat meer rust te kunnen krijgen. Zo heb ik een lavendel balsem gekocht voor mijn polsen om wat rustiger in te slapen. Iets wat helpt, maar waar ik nog meer baat bij had is deze aroma diffuser van Geurwolkje, een luchtbevochtiger en geurverspreider in één en ook nog eens een nachtlampje. Zoals ze zeggen: ‘Feelgood, Smell good and Be happy‘ Deze geeft net even een extra gevoel van rust, reinheid en ook zeker een fijne geur in de kamer. Ik was dan ook erg nieuwsgierig wat dit voor mij en mijn lichaam zou doen.

En ik ben zeker positief verrast door het gemak en de fijne werking van de geuren. De slaapkamer was niet altijd mijn favoriete plekje om te ontspannen (lees; altijd wel een rommeltje en behalve slapen en de was opvouwen kwam ik er bijna nooit) maar nu met dit geurwolkje zeker wel! Het geeft me een stukje rust en ik zet hem fijn aan tijdens het lezen voor het slapen gaan. Of het echt helpt voor droge ogen, een verstopte neushoofdpijn, rode ogen en het koude gevoel in huis weet ik na dit korte gebruik nog niet. Ik hoop dat het voor het koude gevoel in huis het gewenste effect gaat hebben, aangezien ik daar zeker vaak last van heb vooral deze wintermaanden.

Hoe het werkt? Je vult de aroma diffuser met water, een aantal druppels etherische olie en zet hem aan op 2, 4 of 8 uur. Je kan de mist aanzetten en hem instellen met verschillende kleuren. Tijdens de was opvouwen heb ik hem ook altijd aanstaan alleen dan zonder licht.

Ik ben zelfs na een kort gebruik al zeer tevreden met de keuze voor de Nimbus 2.0 Diffuser, die letterlijk staat te ‘shinen’ op mijn nachtkastje. Ik slaap er nu al wat beter door en de kamer ademt rust uit. En die rust adem ik weer in. Ik zou er zeker nog eentje willen voor in de woonkamer of ooit in onze nieuwe badkamer (planning 2021) of andere oliën uitproberen. Wil je hem werkend zien? Check dan mijn Instagram stories

Door bewust bloggen zijn de foto’s niet zichtbaar in beeld (Lees mijn disclaimer voor meer informatie)

Wat ik nog meer doe ter meer rust nemen? Ik ben gestart wederom met mediteren. Voordat ik naar bed ga doe ik dit via een app (met mijn Geurwolkje aan) om toch op deze manier even mijn hoofd leeg te maken. Ook van mijn douche-sessies (zonder Noa) probeer ik wat meer te genieten. Eventjes een heerlijke douchegel en wat langer onder het hete water staan. Ja het zijn de kleine dingen die hem toch echt kunnen doen. Ook zo’n heerlijke de-stress thee doet ook zeker wonderen voor mijn rust zowel overdag als ’s nachts. Elke ochtend en avond geniet ik van deze rustgevende thee. Ik ben dan ook van mening dat alle kleine beetjes helpen.

Tegen jezelf zeggen het is goed genoeg zo is ook zeker belangrijk. Soms is het ook prima als niet alles is gelukt wat je wilde. Vooral het mama zijn maakt dat Noa het belangrijkste is. Dat ik dan de vaat en de was niet heb gedaan dat is dan maar even zo. Maar dat boekjes lezen met Noa is dan zo waardevol om met hem te doen dat het ook eventjes allemaal niet meer uitmaakt.

De boel de boel laten is iets wat ik altijd lastig kan vinden. Wat ik al zeg; ik wil graag dat alles op orde is. Als ik dágen (voor me gevoel maaaaaanden) naar de gevulde niet opgevouwen wasmanden kijk wordt het in mijn hoofd een warboel. En een irritatie factoor als ik weer eens iets uit de mand moet vissen omdat de handdoeken niet in de la liggen. Of als de woonkamer is ontploft door Noa die met álles (maar dan ook echt álles) speelt in huis en laat slingeren. Maar het is goed zo. Soms moet ik gewoon even aan mezelf denken en niet aan werk & het huishouden. Soms is het gewoon even fijn om mijn hoofd leeg te maken en gewoonweg te genieten van alles om me heen. Genieten met een grote G, in het hier en nu. Lief zijn voor jezelf. Iets wat ik nu zeker wat vaker doe.

Hoe zorgen jullie dat je lief bent (en blijft) voor jezelf?

9 reacties op “Over lief zijn voor jezelf & waarom dat belangrijk is #selfcare

  1. Die aroma diffuser ziet er wel heel mooi uit. Gezellig rustiek. Zodra je Nimbus schreef moest ik meteen weer aan Harry Potter denken én dat terwijl jij helemaal geen HP fan bent. 🙂 Ik vind die me-time nog steeds moeilijk. Doordat ik niet kan gaan werken heb ik het idee dat in het huishouden steeds alles in orde moet zijn én dat lukt me gewoonweg niet. Dus probeer ik vooral minder veeleisend voor mezelf te zijn. Het overstappen van een To Do-list naar een Tadaa list heeft me daar enorm bij geholpen. Bij de eerste zag ik vooral wat ik niet had kunnen doen en had ik het idee dat ik niet productief genoeg was. Bij de tweede noteer ik alles wat ik gedaan heb op een dag en dan heb ik aan het einde van de week niet het idee dat ik onvoldoende heb gedaan vermits er op elke dag in mijn agenda meerdere puntjes zijn neergeschreven. Gek hoeveel verschil dat maakt maar het geeft me wel een beter gevoel dus ik blijf het zo doen. Ik probeer me in het algemeen zoveel mogelijk te focussen om wat ik wel heb/kan/mag/… in plaats van omgekeerd en probeer een duidelijk onderscheid te maken tussen wat ik echt ‘moet’ doen of wat ik kan doen. Zolang het huis proper genoeg is ga ik me dus niet langer druk maken over een vuil raam of een klusje dat wat langer blijft liggen dan ik zou willen.

    1. Die Tada lijst is inderdaad een hele fijne om te gebruiken, doe ik ook steeds vaker. Daardoor ben je ook liever voor jezelf dan telkens jezelf op je kop geven en achter de feiten aanlopen… Gelukkig is inmiddels de kerst goedgekeurd en heb ik dus nog maar 4 weekjes werken en dan even 2 weken genieten. Voor mij heel anders aangezien ik natuurlijk mama ben en gewoon 4 dagen werk. Ik hoop dat je goed voor jezelf zorgt en toch ook een beetje kan genieten <3

  2. Goed bezig! Het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Ik doe dat al een tijdje. Mantelzorgster met baan en huishouden dus druk, druk, druk. Maar als ík omval, hebben we echt een groot probleem. Met dat in mijn achterhoofd is het makkelijker om de boel de boel te laten en dingen voor mezelf te gaan doen ipv het huishouden.

  3. De boel de boel laten dat is hier ook vaak een moeilijke! Ik ben tegenwoordig ook met vanalles bezig. Al lukt het me steeds vaker om mijn gsm niet steeds te checken.
    Je hebt me nieuwsgierig gemaakt naar die Aroma Diffuser, ik zocht al iets voor de droge lucht. En met zo’n heerlijk ontspannend geurtje er bij, lijkt me echt iets voor mij. Het ziet er ook nog eens mooi uit!

  4. zo belangrijk dat je voor jezelf kiest! Maar niet altijd even makkelijk. Ik kan het nu ook stukken beter dan iets meer dan een half jaar geleden. Ik ga ook even naar die diffuser kijken, zo eentje wil ik eigenlijk al heel lang 🙂

  5. Oh dit lijkt me zo fijn! Ik brand nu altijd geurkaarsen thuis, ook fijn. En ja, goed voor jezelf zorgen is (zeker in deze tijden) heel belangrijk. Ik doe het vooral door veel te sporten en gezond te eten, ik merk dat ik me dan fit blijf voelen en het gevoel heb dat ik tijd voor mezelf heb.

  6. Het Geurwolkje lijkt mij ook wel wat. Ik spray nu altijd pillow mist op mijn kussen. Het is soms wel lastig om die balans te vinden met alle taakjes die je moet doen en het ontspannen dat ook heel belangrijk is. Ik probeer nu zoveel mogelijk taakjes te plannen of ik plan een dagdeel hiervoor vrij en doe ik de meeste dingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *