Sinterklaas, wie kent hem niet…

Deze producten zijn ter beschikking gesteld door Bulbby

5 December komt er alweer bijna aan, we gaan richting het einde van 2020. Hallo Sint & Piet! Ik vind het altijd een super gezellig tijd, en juist nu met corona-tijden extra waardevol. Wij vieren het elk jaar samen met mijn ouders en dit jaar is dat niet anders. Alleen wat meer afstand houden en opletten, dus ‘anders’ gaat het sowieso worden. Ik ben erg benieuwd hoe Noa het gaat vinden; vorige Sinterklaas was hij 5 maanden en vond vooral het scheuren van papier erg leuk πŸ˜‰ Ik neem jullie graag mee in onze Sinterklaasviering d.v.m. een leuke vragenlijst. Deze vragenlijst is een combi van de Sinterklaas & Sinterklaas Mommy tag die ik bij verschillende bloggers tegen kwam.

[ Samenwerking Bulbby ] Sinterklaas
Sint 2018 & 2019

Wat vind je het lekkerst in de sinterklaas periode?
Ik hou ontzettend van warme chocolade melk met een speculaasje erbij.

Wat is het leukste/mooiste/ontroerendste cadeautje dat je ooit hebt gekregen?
Hm. Ik weet alleen nog goed de cadeautjes van vorig jaar, de rest zou ik hard moeten nadenken. Ik kies dan ook voor de leukste cadeautjes van vorig jaar dan en dat waren de toffe nieuwe CD’s van Westlife & P!NK. Nog steeds 2 favorieten en staan vaak nog op. Daarbij was het ook wel heel speciaal om de dag na Sinterklaas, 6 December 2018 de aller eerste keer Noa te zien. Dat zal ik ook nooit vergeten: onze eerste echo.

Wat staat er dit jaar op je verlanglijstje en op die van je kind?
Gepersonaliseerde items vind ik altijd tof, voor zowel mezelf als voor Noa. Dus neem dan zeker een kijkje op Bulbby. Daar hebben ze zoveel items die je kan personaliseren, ook een leuke tip als kraam cadeau. Daarom heb ik wat speciale cadeautjes van de lieve Sint voor onze Noa. Zo heb ik een vossenrugzakje met naam (0-6 jaar) en nog een leuke houten tekendoos. Alvast voor als Noa wat ouder is. Nu tekent hij soms samen met mij, waar ik zeker van kan genieten. Als onze box verkocht is wil ik een fijn hoekje voor hem maken in de woonkamer, waar hij plek heeft om te knutselen, tekenen, lezen en zich kan vermaken. Tof dat je geheel zelf alles naar wens kan maken qua tekst, kleuren en opdruk.

Ondanks dat het een Sint cadeautje was, was ik toch erg benieuwd hoe hij de spulletjes zou vinden dus heb ik ze al wat eerder gegeven πŸ˜‰ Hij was helemaal blij met z’n vossen tasje wat je hierboven kan zien. Al zijn spulletjes erin (en er weer uit) en telkens wijzen naar de vos. Dit tasje gaat hij zeker plezier van hebben als we op pad gaan maar ook als hij over een aantal jaartjes richting de basisschool gaat. Als hij zo met zijn tas staat op zijn rug wordt hij alweer groot #waarismijnbabygebleven

Ook de tekendoos viel in de smaak. Eerst had ik het in verschillende blikken zitten, maar vooral de grote van de opbergdoos is wel erg handig om alles bij elkaar te houden. Hij heeft heerlijk getekend en bleef ook maar wijzen op naar de diertjes op de doos. Een fijne aanwinst voor zijn hoekje straks in onze woonkamer.

En wat dan wΓ©l ingepakt is in Sint-papier? Wat toffe houten autootjes & vele Nijntje gerelateerde items. Ik ben erg benieuwd wat hij er allemaal van gaat vinden. Het is nu toch ook meer de inhoud dan toen hij 5 maanden was met alleen het inpakpapier πŸ˜‰

En dan mijn verlanglijstje?

Ik wil Noa zijn 1ste verjaardagskaartjes (en z’n 2de & 3de… etc) nog leuk bundelen. Ik heb dus een kaartjesbundel gevraagd en een mijn babbels boek (beide via bol.com). Leuk om alle toffe uitspraken van meneer bij te houden nu hij steeds meer gaan praten. Ook is er al een Sint-bestelling uit via AliExpress. Daar heb ik een aantal dingen voor Noa besteld en ook om het toffe keukentje van hem op te pimpen en andere DIY gerelateerde prodcuten.

Ook gaf ik mezelf alvast voor Sinterklaas deze toffe thee beker (voor mijn losse thee inclusief naam). Noa alvast cadeautjes, mama ook alvast cadeautjes toch? #ikvindvanwel Ik geniet van het feit dat ik mijn losse (of munt thee) lekker mee kan nemen en op werk hiervan kan genieten.

Wat is je leukste herinnering aan Sinterklaas?
Wij gaven met de Sint 2018 een hele bijzondere puzzel aan mijn ouders. We gingen vertellen dat we zwanger waren van Noa en het zijn puzzelaars. Ze waren heel fanatiek (en met géén enkel idee) aan het puzzelen totdat hun puzzelstukjes op hun plaats vielen πŸ˜‰ We hebben alles gefilmd en het is me zeker nog een dierbaar moment. Deze puzzel staat gelijmd in de kast bij mijn ouders.

De puzzel (onze gezichten niet herkenbaar i.v.m. bewust bloggen)

Hoe ga jij pakjesavond vieren en doen jullie aan gedichten?
We vieren het net als altijd samen met mijn ouders. Sint is met mijn ouders, Kerst met de schoonfamilie. Sinterklaas gaan we nog ‘gewoon’ vieren als de jaren ervoor, echter houden we natuurlijk wel rekening met afstand van elkaar en zal het gezamenlijk eten wat we altijd doen ook anders dan anders zijn. Ik ben in ieder geval al blij dat we het, ook al is het wat kleiner samen kunnen vieren. Wij doen nooit aan gedichten, misschien wel als Noa straks ouder is.

Sinterklaasfeestje: organiseren of bezoeken?
We doen het elk jaar om & om. Ene keer bij m’n ouders thuis, het andere jaar juist weer hier. Dit jaar moeten we even kijken i.v.m. het slaapritme van Noa waar we het gaan vieren en wat het handigste is. Ik vind het beide leuk.

Vind je Sint cadeautjes inpakken leuk?
Ja! Ik geniet er altijd erg van en maakt er altijd wat leuks van. Met stickers en leuk inpakpapier. Het scheelt dat Noa nu nog niet door heeft wat de Sint is, waardoor k het gewoon tussendoor kan inpakken.

Versier jij je huis met Sinterklaas decoratie?
Ja dit doe ik zeker wel! Met een heus tafelkleed en bestek van de Sint en wat kleine slingers zoals hieronder afgebeeld. Ook wil ik elk jaar een leuke foto maken met Noa en mijn ouders en maak ik altijd iets zelf om te geven. Wat het dit jaar wordt kan ik uiteraard nog niet zeggen πŸ˜‰

Sinterklaas 2019, Noa zijn cadeautjes

Waar koop je de leukste cadeautjes?
Ik koop zelf de fijnste cadeautjes bij bol.com of Kruidvat heeft ook hele leuke dingen.

Net voor Sinterklaas inkopen doen of ver daarvoor?
Ik ben iemand die het hele jaar door cadeautjes kan kopen voor de Sint. Als ik iets tegen kom vind ik het fijn direct mee te nemen. Als ik het eenmaal zoek zal het er vast niet meer zijn. Zo ben ik meestal ver van de voren al geheel klaar met alles regelen, kopen en inpakken. #controlefreak

Van welk Sinterklaas liedje wordt je blij en staat het meeste op?
De CD van Henk Temming draaide ik vroeger grijs met alle nummers. Ik heb hem zelfs nog boven liggen. Onderstaande vond ik het leukste liedje. Ook had je Het pakje en Er zit een haar in de soep van Sinterklaas die ook zeker wel vaak opstonden en op gaan staan. Om eventjes out of the box met de muziek te denken, aangezien dit niet de standaard Sint nummer zijn. Verder vind ik ‘Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht..’ altijd erg leuk.

Wat eten jullie op pakjesavond/wat vind je hier echt bij passen?
Pakjesavond doen we (nog) niet echt, aangezien het meer voor ons is dan voor Noa. Wel maken we altijd een heerlijke lunch waar we van genieten samen met mijn ouders.

Foto 2019

Hou je meer van het Sinterklaasfeest of kerst?
Oei dit vind ik een lastig vraag. Voor Noa was het 100% kerst, maar nu met ons kleintje in Sint ook wel erg leuk. Ik ga dus toch voor Sinterklaas.

En jullie? Zijn jullie #teamkerst of #teamsint ? & vieren jullie dit jaar Sinterklaas?

About the Author

11 Comments

zwartraafje

Oh, dat rugzakje en die tekendoos zijn super leuk. Sint wordt hier eigenlijk niet zo uitgebreid gevierd. Behalve wanneer je kinderen hebt natuurlijk. Ik ga die dag dus vooral leuke foto’s zien van mijn metekindje en neefjes met hun pakjes maar zelf doen we niets. Normaal wacht ik elk jaar met het bovenhalen van de kerstverlichting en versiering tot de Sint geweest is maar dit jaar heb ik die traditie verbroken Γ©n hebben we de verlichting al wat sneller bovengehaald waardoor het hier nu ’s avonds veel knusser is. Alles wat nu voor extra comfort kan zorgen is hier momenteel enorm welkom Γ©n die lichtjes zorgen meteen voor wat extra warmte. Duidelijk team kerst dus hier.

Reply
SAS

Haha groot gelijk. Aangezien we hier wel nog Sint vieren hangt de Sint versiering gewoon en wordt traditioneel na 5 December de boom gezet πŸ˜‰ Ben erg benieuwd hoe het gaat zijn met Noa zijn grijpgrage handjes πŸ˜‰

Reply
Tamara

Wat een leuk cadeau met die puzzel! Hier valt Sint op 6 december in BelgiΓ«. Die gepersonaliseerde cadeautjes zijn ook wel heel erg tof! Leuk dat Noa het zelf ook heel interessant vindt.

Reply
Nicky

Ahh, dat rugzakje! Geweldig! En wat maak jij er een gezellig feest van! Sinterklaas is ook wel heel leuk met zo’n kleintje. Wij vieren eigenlijk beide feesten amper. Met Sinterklaas maak ik altijd wel een superlang gedicht voor mijn dochter en haar vriend met daarin de hoogtepunten van het jaar. En met Kerst gaan we naar mijn moeder en we eten samen met mijn dochter en vriend.

Reply
Morgaine

Hier is het al jaren stil met kerst, doen we weinig aan, meestal een dag bij mijn ouders, zal dit jaar anders gaan. Sint, sinds Luca er is, ja, maar dit jaar even anders ook, zal het niet bij elkaar gevierd worden denk ik. Ik ben er namelijk niet, maar natuurlijk zorg ik voor wat cadeautjes die de Sint hier af zal leveren πŸ˜‰

x

Reply
Simone

Super leuk dat jullie altijd nog Sinterklaas hebben gevierd en nu met Noa nog steeds. Wij/ik vieren geen Sinterklaas. Wel met mijn schoonfamilie kerst met cadeautjes en we trekken dan een lootje.

Reply
Sofie

Wat een gezellige boel ziet dat er uit πŸ™‚ Ik vind het altijd mooi en gezellig om naar te kijken, maar zelf versier ik mijn huis totaal niet. Als ik dan toch moet kiezen, ga ik voor teamkerst!

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *