Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!Waarom ik het heerlijk vind een ‘dorps chick’ te zijn – 6 scenarios

Hallo ik ben Saskia en ik woon sinds ruim een jaar in een heus dorp. Een hele verandering aangezien wij eerst in een stad woonde. Nou moet ik zeggen, wel het rustige deel van de stad maar er zijn zeker heel veel verschillend. Ik moet je zeggen: na een aantal weken voelde ik me hier al direct thuis. Of we nooit in ons flatje hadden gewoond. Wij kochten onze droomwoning en nog steeds ben ik hier heel dankbaar voor.

Ik heb namelijk eigenlijk nog nooit in een dorp gewoond, altijd in een stad. Daarbij zou ik je hebben uitgelachen als je de naam van onze woonplaats zou uitspreken want ik had nooit gedacht hier te eindigen. We zijn echt puur voor het huis gegaan (en toen we er waren ook de buurt) en hadden gelukkig de zoekstraal >5 km aanstaan, anders hadden we dit huis nooit gevonden.

Ik wil het dan ook hebben over de leuke dingen van wonen in dit dorp. Het laatste jaar voel ik me namelijk zeker wel een dorps chick ๐Ÿ˜‰ Hieronder 6 scenarios waarbij het verschil met de stad merkbaar anders is.

Scenario 1: Er is van ons een pakje bezorgd bij de buren, wij waren namelijk niet thuis. Nu zijn wij gewend dit op te halen, maar hier brengen alle buren (als ze zien dat je auto er staat) het pakketje gewoon aan je deur.

Scenario 2: Bij wegversmallingen laat iedereen elkaar voor. Alles gaat in een gemoedelijker tempo. Waar wij in de stad eerst luid getoeter hoorde, of iemand die nog even snel ervoor wilde schieten laten ze hier elkaar allemaal voor. Zelfs als je voorrang hรณรณrt te geven krijg je een hand omhoog als bedankje. Daarbij is het super rustig op de weg!

Scenario 3: Ik ga naar werk en kom uit werk. FILE. Overal knel punten. Waardoor ik er dus ruim 3 kwartier (over een stukje van 15 minuten) over doe om thuis te komen. Weg avond, aangezien ik meestal tot 18:00 of later werk. Vandaag de dag kan ik overal doorrijden. Tijdstip? Maakt niet uit! Binnen 10 รก 15 minuten ben ik op werk maar ook weer terug van werk. Heerlijk!

Scenario 4: Ik rij over een saaie weg naar huis met allerlei gebouwen,flats en huizen. In het heden rij ik naast het platteland. Tussen de schapen en koeien. Met vogels die fluiten. Heerlijk! Vooral aangezien dit ook heerlijk is om te inline skaten in deze fijne natuur.

Scenario 5: De buren laten de sleutel in de deur zitten. Onze postbezorger (waar we ook altijd een praatje mee maken) levert ze bij ons af en doet een briefje in de brievenbus. In de stad liepen ze dan langs en dachten: Wat een sukkel, wie laat nou zijn sleutel zitten. En laten hem dan vervolgens hangen.

Scenario 6: De recentste. We waren de spullen aan het uitladen voor het muurtje van de steenstips en hadden de bus van M. even op de weg geparkeerd. Normaal in de stad als mensen er langs willen is het schelden, toeteren en dergelijke. Om mensen maar op te jagen. Er kwam een busje van de brengservice van de Apotheek. Hij parkeerde zijn bus en vroeg hoelang het nog duurde. We gaven aan dat er nog een aantal latten naar binnen moesten. wat denk je? De man bood aan om even te helpen, want dan gaat het veel sneller. Daarnaast nog even een praatje over wat we allemaal gaan doen in huis. Zwaaiend reed hij weg. Kijk zo kan het ook.

En om deze redenen hou ik dus echt van het dorpse gebeuren! Net als het feit dat als je hier naar de winkels loopt al 15 mensen gedag hebt gezegd waarvan je van god niet weet wie ze zijn.

Ben jij een dorps of stads-chick?

0
Home sweet home
Previous Story
Next Story

25 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  zwartraafje
  03/04/2018 at 15:46

  Ik woon al mijn hele leven in hetzelfde dorp. Nu is het wel een vrij groot dorpje waardoor we eigenlijk alle voordelen hebben. We kunnen in het groen of langs de dijk gaan wandelen maar hebben ook keuze uit twee supermarkten in eigen dorp en nog een heel deel andere winkels zoals Blokker, Kruidvat, Zeeman, … Bovendien wonen we niet al te ver van Antwerpen, relatief dicht bij een snelweg รฉn we hebben een goede aansluiting qua openbaar vervoer. Zowel per bus als trein. Heel tof dus.Dat met de sleutel heb ik ook al enkele keren voor onze buren gedaan. Dan neem ik hem bij ons naar binnen en vraag ik in een berichtje of ik de sluten best bij hen in de brievenbus kan steken of hem thuis bewaar tot ze terug thuis zijn. De buren pakken ddan weer af en toe pakketjes voor me aan. Zo fijn.

 • Reply
  Villasappho
  01/04/2018 at 04:05

  Ben ik nog niet uit Woon sinds kort wel in een dorp

 • Reply
  Sam - singlereadytomingleblog
  31/03/2018 at 22:56

  Voorlopig ben ik nog een echte stadschick haha. Ik woon in de Brusselse rand maar wil ook echt terug naar het centrum trekken. Ik ben nogal van de spontane beslissingen en dat gaat gewoon gemakkelijker als je in de stad woont. Maar goed, binnen een jaar of 5 denk ik daar waarschijnlijk ook wel weer anders over ๐Ÿ™‚

 • Reply
  PatriciaKleijn
  31/03/2018 at 22:01

  ik ben ook een dorpchick en herken je punten zeker hihi

 • Reply
  Lilian
  29/03/2018 at 13:44

  Haha, heel herkenbaar. Ik woon nu in een best groot dorp, een klein dorp zou ik echt vreselijk vinden. Maar zou toch liever weer naar de stad gaan. Ik woonde jaren in de stad Groningen en daar omheen heb je zoveel groen, dat vond ik echt prachtig. Nu woon ik op de Veluwe, dus ook veel groen, maar je woont wel tussen de bejaarden. Ik ben soms geneigt om te toeteren, omdat alles hier z o t r a a g gaat ๐Ÿ˜‰

 • Reply
  Nicky
  28/03/2018 at 23:33

  Ohhh, juich! Juich! Hier ook een dorpschick! I love it!!!! Geboren en getogen in Breda (stad), verhuisd naar Amsterdam (daar was ik na 7 jaar echt,super-super klaar mee). En dan nu Heemskerk. Dorp. Waar alle fietsers hun hand uit steken, waar iedereen geduldig wacht bij de rotonde, waar geen afval op straat gedumpt wordt, waar de cassiere in de supermarkt je een fijne avond wenst. En nog sterker… Als jj zegt ‘Jij ook!’ zegt ze ook nog ‘Dank je wel’.. I love it!

  • Reply
   SAS
   01/04/2018 at 11:25

   Precies dit! <3

 • Reply
  Mrs. T.
  28/03/2018 at 21:48

  Ik woon ook in een dorp en vind het prima. Het hele sociale gebeuren ligt mij niet zo, maar de gemoedelijkheid is plezierig. Het is wel jammer dat faciliteiten verdwijnen. Is dat bij jullie ook? Zo kunnen we inmiddels alleen nog pinnen als het dorpshuis open is en de bakker is maar vier halve dagen open.

 • Reply
  Romy
  28/03/2018 at 21:23

  Leuk om te horen dat het wonen in een dorp je zo goed bevalt en gezien deze 6 situaties kan ik me dat zeker voorstellen. Ik woon zelf al mijn hele leven in een (wel vrij groot) dorp. Zelf zou ik wel liever in een nog iets groter dorp wonen. Een heel grote stad of een heel klein dorp zou niet echt mijn ding zijn; iets ertussenin lijkt me het fijnst ๐Ÿ™‚

 • Reply
  Darina
  28/03/2018 at 21:19

  Ik heb 21 jaar in een heus dorp gewoond en woon nu alweer 17 jaar in het rustige deel van een middelgrote stad maar heb nu alles bij de hand wat ik wel veel prettiger vind ๐Ÿ™‚

 • Reply
  Michelle
  28/03/2018 at 21:02

  Zo herkenbaar! Ik woon ook in een dorp; al bijna heel mijn leven lang. Zou niet anders willen!

 • Reply
  Lieke
  28/03/2018 at 20:33

  Hier spreekt ook een echt dorpsmeisje.Sinds 1,5 jaar woon ik in een dorp met nog geen 1800 inwoners, terwijl ik altijd in een plaats heb gewoond met 42.000 inwoners. Een heel verschil, maar precies wat je schrijft klopt. Het is veel rustiger, gemoedelijker en dat er niet overal huizen en geluid om me heen is vind ik erg fijn. Wel moet ik wennen aan het uitnodigen van de buren op mijn verjaardag. Dat wordt hier als heel normaal gezien, terwijl ik normaal gesproken alleen mijn familie en vrienden zou uitnodigen. Gelukkig zijn de buren erg gezellig! ๐Ÿ˜‰

 • Reply
  Evelyne
  28/03/2018 at 19:27

  Je woont kennelijk in een toffe buurt. Ben blij voor je! Alles hangt af van welke buren je hebt. Dan heb ik het niet over de mensen vlak naast je, maar ook verder in de straat. Wij bijvoorbeeld wonen zo tussen het dorp en de stad. We hebben totaal geen connectie met de buren next door want die kunnen nog geen goeiedag zeggen. Alleen wanneer ze je nodig hebben hoor je ze. Gelukkig zijn we wel goed bevriend geraakt met de buren die achter ons wonen en ook enkele huizen verder. We spreken elkaar regelmatig, maar vroeger liepen we wel elkaars deur plat.

 • Reply
  sammie
  28/03/2018 at 19:08

  Dat klinkt allemaal heel vriendelijk en gezellig rustig ๐Ÿ™‚ Ook super fijn om zo snel op je werk te zijn, scheelt zoveel vrije tijd!

 • Reply
  Sushy
  28/03/2018 at 17:43

  Ik woonde eerst landelijk (bij mijn ouders), vond dat niet zo omdat het overal ver van weg was en ik had last van de vele bemesting die boeren doen. Nu woon ik in een stad (in een appartement) en ik moet zeggen, ik mis toch wel de ruimte. Het is mooi om alles dichtbij te hebben, maar ik zou graag een groter huis willen… Ook minder buren zou prettig zijn. Ik weet niet of ik echt een dorps- of stadschick ben, allebei heeft voor- en nadelen.

 • Reply
  Bianca Schrijft
  28/03/2018 at 17:41

  Als kind woonde ik op een door en verzocht mijn ouders te verhuizen naar een stad. Hoorn, Alkmaar, prima, maar het liefst Amsterdam. Uiteindelijk ben ik op mijn 19de zelf maar naar Amsterdam vertrokken, waar ik vele jaren met plezier heb gewoond. Nu in een iets kleinere stad, maar mij krijg je een dorp niet meer in.

 • Reply
  Sabine
  28/03/2018 at 16:20

  Leuk! Ik ben een echt dorpsmeisje. Woonde bijna 3 jaar in miljoenenstad Bogotรก en nu op het platteland. 50 minuten lopen naar de supermarkt of 15 minuten met de bus. En ik vind het heeeerlijk ๐Ÿ˜€ Zou zelfs nog verder van de buitenwereld gaan wonen als het ooit lukt.

 • Reply
  Annelies
  28/03/2018 at 12:54

  Ik hou van een fijne mix. Ik woon in een stad, maar geen grootstad en waar ik binnenkort ga wonen is eigenlijk een kleine deelgemeente waar dat dorpsgevoel ook nog wel hangt denk ik.Maar alles dichtbij hebben vind ik ook wel leuk.

 • Reply
  annouska
  28/03/2018 at 11:37

  Ik herken de scenario’s helemaal. Toch ben ik meer een stadsmens, maar dan wel wat jij zegt; in het rustigere deel van een stad! ik hoef niet midden in het centrum te wonen, maar ik en ook niet het type die in een dorp wil wonen waar iedereen elkaar kent (Been there, done that, hate it!)

 • Reply
  Linda
  28/03/2018 at 10:21

  Haha hier nog een dorpsmeisje! Ik heb altijd in een dorp gewoond; ik houd wel van de stad – om er te werken en te zijn – maar ik vind het dan vooral zo fijn om weer naar huis te gaan ‘s avonds! Hier is het niet zo dat iedereen hoi tegen elkaar zegt – bij mijn ouders wel, waar ik heel lang gewoond heb – maar andere dingen van je lijstje herken ik wel, erg leuk!

 • Reply
  Johanne
  28/03/2018 at 10:08

  Klinkt fijn! Vroeger had ik tegen je gezegd dat ik nooooit in een dorp zou willen wonen, maar als ik er nu een mooi huisje zou vinden, zou het me heel erg fijn lijken. Ik houd ook wel van die rust. Ik hoef ook niet per se meer op stap ofzo, dus dat dat dan verder weg is makt niet uit! Lijkt me heerlijk om een plek te vinden waar je gewoon helemaal content bent.

 • Reply
  Jenn
  28/03/2018 at 08:20

  Wat fijn! Ik ben ook wel een dorpsmeisje. Opgegroeid op het platteland, en ik woon nog steeds in een dorp. Oke, een groot dorp, maar toch. Ik zie mezelf ook niet (meer) midden in de stad wonen.

 • Reply
  Els
  28/03/2018 at 08:15

  Mooie voorbeelden ๐Ÿ™‚ . Iedereen zou gewoon wat vriendelijker moeten zijn! Toch zou ik nooit maar dan ook nooit in een dorp willen wonen. Vooral om het ons kent ons en geroddel ๐Ÿ˜‰ .

  • Reply
   SAS
   28/03/2018 at 14:56

   Dat vind ik toch echt wel een vooroordeel van het dorpse gebeuren. Aangezien wij hier helemaal geen last van hebben. ๐Ÿ™‚ Hoewel ik het idee wel snap, aangezien dit in veel dorpen wel zo is. Misschien zijn wij de uitzondering op de regel maar wij zijn hier op deze manier (zonder geroddel) erg blij.

 • Reply
  Shirley
  28/03/2018 at 07:33

  Heerlijk! Ik woon de stad en dat wil voorlopig nog zo houden. Ik woon wel in een rustige woonwijk, dus eigenlijk ervaar je daar helemaal geen stadsgevoel. Dat vind ik wel fijn. Ik hoef niet in een stadscentrum te wonen, veel te druk. Ik snap ook zeker se aantrekkingskracht van een dorp. Ik heb zelf alleen geen auto en dat lijkt me in veel veel dorpen wel heel dijn. Goed om te horen in ieder geval dat jullie het daar zo naar jullie zin hebben!

 • Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png