New in | Plannen met de Purpuz

Deze producten zijn ter beschikking gesteld door Purpuz

Zoals de meeste van jullie wel weten ben ik een echt lijstjes meisje. Ik ben lekker gestructureerd en kan me prima aan een planning houden. En toen werd ik zwanger 😂 De zwangerschapdementie heb ik nog steeds en it drives me CRAZY. Onthield ik eerst álles kan ik nu binnen een paar minuten kwijt zijn hoe iets heet (zoals bijvoorbeeld een waterkoker…god.) en is de structuur ver te vinden. Tijd voor verandering dus!

[ Samenwerking] New in | Plannen met de Purpuz

Ik wil vooral prioriteiten stellen. Friends & family FIRST. Gevolgd door de ‘moetjes’ en dit afwisselen met juist leuke afspraken. Ik merk dat de balans vinden even zoeken is met een klein hummeltje in huis. Ik wil immers ook family-time hebben en de weken niet te vol plannen met afspraken, hoe leuk het ook is. Ik ben iemand die rust krijgt door goed te plannen en juist afstand te kunnen nemen van afspraken en verplichtingen. Ze staan immers in mijn agenda dus kan ik ze niet vergeten.

De Purpuz planner is daarbij een hele fijne uitkomst.

Iedereen kent het wel… Je hebt een goed voornemen, een mooi plan en doet het niet… Met Purpuz haal jij je doel. Purpuz Pink is dé plek voor al je afspraken, ideeën, inspiratie, lijstjes, aantekening, doelen en to-do’s voor werk & privé. Stop met Dromen & Start met Doen.

Het is meer dan ‘gewoon een agenda’ iets wat ik erg fijn vind aangezien ik graag alles gebundeld heb. Hij is groot, overzichtelijk en er staan een hoop dingen in om op te schrijven. Er staan inspirerende quotes in, je kan dag doelen stellen maar ook na een maand evalueren over de afgelopen weken. Het is het ultieme van werk en privé (en mijn blog) bij elkaar. Het jongleren tussen werk, thuis, Noa, bloggen, hobby’s, ‘moetjes’ is wat meer verleden tijd

Door deze planner/agenda heb ik mijn focus weer terug. Ik voel dat ik meer controle heb en kan dit ook daadwerkelijk opschrijven en naleven. Vooral dat laatste liet soms wel eens de wensen over. Een hoop plannen maar het echt doén. Zo wil ik het sporten weer gaan oppakken (wat ik heel gemakkelijk kan opschrijven & bijhouden in deze planner) en wil ik gerichter met mijn dag om gaan. Daarbij zit er ook een soort werkboek in waardoor je jezelf aan het ontwikkelen bent. Iets wat ik graag doe en mooi vind qua insteek. Daarbij zijn er 8 tools die je met alles helpen om het in goede banen te leiden.

Bereik wat je wilt. Met Purpuz.

Doelen. Goede Voornemens. Plannen.

Ik word in ieder geval erg blij van deze papieren versie als agenda. Ik zet namelijk alles altijd snel in mijn telefoon agenda, maar het is fijn wat uitgebreider wat doelen op te kunnen schrijven en te kunnen brainstormen. De Purpuz planner voor 2020 is hier verkrijgbaar en meer uitgebreidere informatie vind je op de Purpuz site.

Purpuz is dé plek voor al je afspraken, ideeën, inspiratie, lijstjes, aantekeningen, doelen en to-do’s voor werk en privé

Deze 5 tips gebruik ik zelf om zo écht aan alle plannen toe te komen…

 1. Actie reactie
  Doe ook echt wat je op je planning had staan. Soms komen er zoveel dingen tussendoor dat je eigenlijk niet aan je to do lijstje toe komt en hij alleen maar langer & langer aan het worden is. Daardoor stel ik ook prioriteiten. Wat is écht belangrijk en moet vandaag gebeuren? Deze zet ik bovenaan zodat deze het eerste gebeuren.
 2. Neem een geruime planning
  Plan niet te strak op elkaar in en laat er ruimte tussen om even op adem te komen. Een te strakke planning zorgt bij mij voor stress, aangezien ik dan het gevoel heb niet genoeg de tijd te hebben voor alles.
 3. Durf te laten voor wat het is
  Soms lukt het gewoon weg niet om mijn to do lijstje af te krijgen: nou en?! Vooral met onze kleine hummel in huis lukt het me soms 50% van de tijd niet om echt daadwerkelijk te doen wat ik wil doen. Ach, morgen weer een dag.
 4. Aandacht waar je mee bezig bent
  Als ik ergens mee bezig ben ben ik er ook écht mee bezig. Geen telefoon, geen andere tab bladen open of afleidingen van buiten af. Ik ben met 1 ding tegelijk bezig zodat ik me goed kan focussen.
 5. Plan ook tijd voor ‘niets’
  Niets inplannen doe ik ook regelmatig. Vooral nu mijn ‘me-time’ schaars is. Het kwam vaak voor dat mijn agenda bom vol stond, nu niet meer. Ik plan bewust vrije weekenden in bij een drukke werkweek en geniet bewuster van de avonden en vrije tijd die ik heb.

En het mooie? Ik heb ook een planner liggen voor 2020.
Kom maar op met de fijne plannen!

» Lees meer over de affiliate links hier

About the Author

15 Comments

zwartraafje

Tof dat je een manier hebt gevonden om het overzicht te bewaren. Soms wordt het anders allemaal een beetje te veel en wordt het moeilijk om niets te vergeten hé. Ik ben zelf ook heel blij dat ik daar ondertussen een goed systeem in gevonden heb. Het is nog steeds een combinatie van meerdere zaken maar het helpt me echt bij het bijhouden van al mijn lijstjes, afspraken, klusjes en herinneringen.

Heb je ook een schriftje waar je grappige Noa-anekdotes in schrijft? Of later grappige uitspraken … Dat zijn zo van die dingen die ik zeker niet zou willen vergeten.

Reply
Geke

Ja, echt een heel fijne agenda / planner dit. Ik heb hem ook in gebruik en ga zeker een nieuwe aanschaffen volgend jaar.
Vooral de mogelijkheid om dag- en weekdoelen in te schrijven vind ik zo handig. Het globaal plannen van 1 groot project vind ik nog wel wat lastiger, maar misschien lukt het komend jaar iets beter (wanneer ik me ook meer ga focussen op minder dingen 😉 )

Reply
Romy

Wat fijn dat je zo veel baat hebt bij deze planner! Ik heb er zelf ook een voor 2019 en vind het echt een goede vondst. Ik ben net als jij nogal een lijstjesmeisje en vind het fijn om dingen direct zwart op wit te zetten, zodat ik zeker weet dat ik ze niet vergeet. Zonder planner of agenda zou ik me vast net een vergiet voelen 😉
Wel balen dat je door de zwangerschapshormonen niet zo goed dingen kan onthouden als anders. Maar zo te horen is de planner een prima oplossing. Goede tips geef je trouwens ook op het eind!

Reply
Ilona Wielinga

Deze lijkt me best wel fijn! Ben wel benieuwd hoe de dagen eruit zien.
Ik gebruik zelf een bullet journal, iets waar ik nog steeds heel blij mee ben.

Reply
Rianne

Ik behoef iets minder structuur, maar prioriteer mijn taken wel. Anders blijven de minder leuke dingen toch te vaak liggen.

Reply
Nicky

Ik vind die planner wel heel leuk wat betreft de indeling. Maar al die quotes hoeven wat mij betreft niet, hoor. Wel leuk, zo’n invulboek. Ook om te bewaren!

Reply
Simone

Wat leuk zeg, zo’n planner! Zelf heb ik de planner van Mascha maar eerlijk gezegd ligt ie nu al een tijdje in een verhuisdoos. Vaak vind ik een digitale agenda toch fijner (staat ook gekoppeld met mijn boekingssysteem voor fotoshoots).

Reply
Morgaine

Dat ziet er leuk uit, zelf ben ik fan geworden van Pimpelmees diary agenda, daar moet je dan wel zelf je plannen etc. in zetten eventueel, maar elke pagina naast een week agenda bladzijde, kun je allerlei notes of dagboek bij gaan houden, zo leuk, dat doe ik dus nu voor het tweede jaar, en ben op zoek naar de nieuwe versie, de family planner voor hangen is er al….

Wie weet, gezien Pimpelmees nu een family diary die thuis hoort te liggen heeft gemaakt, te groot voor in de tas, kan ik weleens kijken naar deze. 😉

X

Reply
Johanne

Ik hij alweer jaren tegen het kopen van een planner aan, maar iets houdt me tegen. Eentje die toch wel mij interesse wekt is deze planner. Naast de Passion Planner…maar die is écht te duur vind ik. Blij dat je deze planner zo fijn vindt! Miss toch eens overwegen nu mijn 2020 ook een en al chaos gaat worden 😂

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *