5x dingen die ik leuk vind aan mijn zwangerschap

Vorige week deelde ik een artikel met 5x dingen die ik mis nu ik zwanger ben, en leek het me fijn ook eens te beschrijven wat ik leuk vind aan mijn zwangerschap. Nou moet ik eerlijk bekennen dat ik het zwanger zijn hélemaal niets vind. Nogmaals: Ik voel me zeker bevoorrecht om zwanger te zijn en probeer er ook van te genieten maar makkelijk is het zeker niet. Het is ontzettend bijzonder maar neemt niet weg dat ik de afgelopen 9 maanden als echt zwaar heb ervaren. Juist daardoor wil ik toch kijken naar de lichtpuntjes van deze bijzondere periode uit ons leven.

De baby voelen in je buik
Heel bijzonder om voor het eerst de baby te voelen in je buik. Het waren kleine plopjes en vroeg me écht af of het de baby was of mijn (PDS)darm haha. Na week 18 werd het steeds duidelijker en nu zo op het einde is er geen minuut rust meer in mijn buik. We hebben een drukke baby en daarbij ligt mijn placenta nog al naar achteren, waardoor ik dus extra snel en vaak dingen voel aan de voorkant. Zo voel ik voetjes en billen gewoonweg over mijn hand glijden. Super fijn ook om dit met M. te kunnen delen.

Het luisteren van het hartje
Toch een heel bijzonder moment om voor het eerst bij de verloskundige het hartje te horen van je kleintje. Toch fijn om telkens een bevestiging te krijgen, vooral in het begin van de zwangerschap als je nog weinig voelt.

Alle echo’s
Ik heb ze allemaal erg bijzonder gevonden: de echo’s van ons kindje. Ik koester ze dan ook allemaal en binnenkort komt er een leuke samenwerking van online. Heel onwerkelijk om je kleintje zo te zien bewegen op het scherm. We hebben een hoop echo’s ter controle, wat oefen echo’s, de 20 weken echo gedaan en een 3D/4D echo laten maken. Daarbij kon bij onze verloskundig nog een extra echo worden gemaakt wat wij uiteindelijk 2x hebben gedaan. Daarbij heb ik zeker genoten van deze prachtige mijlpalen van onze zwangerschap. Ik heb dan ook een samenwerking die binnenkort op mijn blog komt i.v.m. de echo’s. Zo tof!

Dingen shoppen voor de baby / babykamer klaar maken
Toch ook wel erg leuk om op deze manier bezig te zijn met je zwangerschap. Tegenwoordig hebben ze zoveel leuke spulletjes, kleertjes en dergelijke. Met kleertjes ben ik op een gegeven moment gestopt, aangezien ik straks anders een hoop kleding heb die niet aan kan door een te kleine/andere maat. De leuke dingetjes heb ik zeker een aantal maten groter gekocht. Wel kocht ik veel hydrofieldoeken, spenen, omslagdoeken, dekens en dergelijke. Super leuk!

Daarbij was het natuurlijk ook een super leuk moment om de babykamer klaar te maken. Zowel het kiezen van de kleuren als meubeltjes was erg leuk. Een bijzonder moment toen alles helemaal ready stond. Nu nog leeg straks gevuld met een bundeltje liefde…

De reacties van lieve mensen op onze zwangerschap
Toch wel spannend aangezien ik jaren heb geroepen geen kinderen te willen, en dan toch je zwangerschap te gaan delen. Ik vond het heel speciaal om iedereen op de hoogte te stellen. Lees hier hoe wij iedereen hebben verrast op een speciale manier. Daarbij waren er uiteraard ook een hoop leuke reacties vanuit de kinderen op mijn werk en de online wereld. Ik heb zeker met wat lieve meiden contact over hoe het gaat en krijg uit alle hoeken en gaten lieve en spontane reacties. Van mensen die ik jaren niet heb gesproken/gezien tot (online) mensen die me aanspreken hoe het met me gaat. Daarbij is iedereen ontzettend attent. Nu heb ik al een hele zorgzame lieve man, wat nu extra is in deze periode. Ook mijn vriendinnetjes komen wat vaker naar me toe of checken hoe het gaat. Super fijn!

Dit waren de 5 fijnste dingen uit mijn zwangerschap. Fijn om ook op deze positieve manier terug te kijken op een zware zwangerschap. Want proberen te genieten van deze laatste dagen/weken probeer ik zeker te doen.

Waren er dingen die jij erg fijn vond aan je zwangerschap of dingen waarvan je denkt dat je het heel speciaal gaat vinden als je zwanger zou worden?

8 reacties op “5x dingen die ik leuk vind aan mijn zwangerschap

  1. Ik heb gelukkig dan wel een mooi stukje zwangerschap gehad, natuurlijk op het laatst ook zwaar met keren in bed, of mijn schoenen aantrekken of sokken of aan en uitkleden, maar toch, wat ik vrijwel direct miste, of al heel snel… dat ze in mijn buik zat.. dat zij van mij was… en mij alleen… 😉

    Wijd dit maar aan het feit dat ik geen volle zwangerschap heb kunnen genieten, de eerste weken, het stil te houden, bla… ik zat meteen in de laatste fase natuurlijk… dan groeit je buik ook meteen bam…

    X

  2. Dat zijn inderdaad de leuke dingen. Gelukkig zijn die er ook! Ik vond het heel grappig dat Mich soms, als ik zat te lezen met een boek op mijn buik, tegen mijn boek schopte. Ze heeft ook een keer de hik gehad. Dat was ook heel gek. Wat een wonder is het toch!

  3. Ik heb geen idee wat ik wel en niet tof ga ervaren als ik ooit kinderen zou krijgen. Ik ben daar helemaal niet mee bezig. Maar ik vind het wel mooi dat je zo de lichtpuntjes uit je zwangerschap oplijst. Ik kan me wel voorstellen dat het lastig is en dan is het des te knapper dat je er toch de goeie dingen uithaalt. Het komt steeds dichter!

  4. Wat een mooi lijstje, ook zeker dat laatste punt! <3 Ik kan me voorstellen dat de zwangerschap niet altijd makkelijk was, maar vind het mooi dat je ondanks dat toch ook de positieve dingen inziet. Heel bijzonder, lijkt me, om te merken dat er echt een kleintje in je zit en dat dat door de echo's en de schopjes steeds wat meer "echt" wordt. Nog maar heel eventjes en dan is het allemaal al helemaal écht als jullie kleine zoontje of dochtertje daadwerkelijk in jullie armen ligt <3

  5. Dat voelen in de buik vond ik ook wel erg bijzonder. Alleen op een bepaald moment zag je echt haar elleboog (ofzo) zo onder de huid doorgaan, dat ik het soms een beetje eng vond, straks komt ze erdoorheen! 😉 Haha, nee ik wist wel dat dat niet kon, maar was toch een beetje tricky.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *