10 things that made me smile | Juni

Hallo maand 6, alweer op de helft van 2019. Manman, wat is dit eigenlijk snel gegaan en tegelijkertijd met mijn zwangerschap soms langzaam. Elke laatste dag van de maand weer een samenvattingsartikel: net als de artikelen in 2018 over de 10 dingen waar ik die maand gelukkig van werd. Alleen dit jaar weer even met een andere insteek. Wat meer losse foto’s, gifjes en wat uitgebreide stukjes. Elke maand blik ik terug naar de 10 mooiste, leukste en dierbaarste momenten van de maand. Deze maand is toch wel heel speciaal, aangezien dit de laatste maand is geweest voordat baby peanut geboren gaat worden. Volgende maand zijn wij gewoon papa en mama!

Klik/scroll verder om te zien wat ik deze maand heb meegemaakt!

Vrijgezellenfeestje van mijn vriendinnetje
De maand begon goed met een verrassing voor een lief vriendinnetje: haar vrijgezellenfeestje stond op de planning! Het was een super fijne dag, ze was echt super verrast (yay!) en we hebben allemaal erg genoten van een heerlijke high tea en het maken van een Blond Amsterdam servies. *zij heeft een hele collectie dus dit was zeker iets wat bij haar paste. Het was een hele fijne dag waarvan ik blij ben het heb kunnen & mogen regelen en ondanks mijn zwangerschap dat ik er nog bij kon zijn.

Blogwise (nieuwe layout en achter de schermen)
Ik ben erg druk bezig geweest de afgelopen maand met mijn blog. Zowel voor als achter de schermen. Er kwamen heel wat nieuwe artikelen uit m’n vingers (ik plande nog nooit zoveel in – lang leven mijn zwangerschapsverlof haha), was bezig met lettertypes en er kwam noodgedwongen een nieuwe layout online. De reacties op beveiligde artikelen bleef zichtbaar, iets wat ik erg vervelend vond en niet kon oplossen. Inmiddels staat deze layout online en ben ik er erg blij mee. Daarbij ontdekte ik heel wat leuke nieuwe blogs en artikelen waar ik van genoot.

De laatste echo
Hallo laatste echo. Wat was dat een gek idee, om op 6-6 de laatste keer baby peanut op een schermpje te zien. De volgende keer heb ik een frummel in mijn handen. Maf idee maar het was zeker fijn nog eventjes te kijken naar de kleine in mijn buik. Kan dan ook niet wachten tot de laatste loodjes echt voorbij zijn inclusief mijn zwangerschap. Daarbij komt er ook binnenkort nog een samenwerking online m.b.t. de echo foto’s van peanut. Zo mooi om straks, naast zo’n borduur echo ook iets van alle foto’s te hebben. Stay tuned!

Ontbijtjes en verjaardagslunch bij mijn ouders
Ik genoot weer van een aantal fijne ontbijtjes samen met M. in de weekenden. Daar kijk ik dan ook echt naar uit & vind ik echt genieten. Ook vierde we de verjaardag van mijn ouders met een heerlijke lunch en een hoop leuke cadeautjes. Zo gaven wij wat shirts aan mijn vader en wat creatieve boeken voor mijn moeder. Ook knutselde ik een lijstje inclusief echo van baby peanut (de echo waarbij mijn ouders aanwezig waren). Deze komt uiteraard in een nieuw DIY artikel een keer online.

Gipsenbuik maken
Ik wilde graag een mooi aandenken aan mijn zwangerschap en kreeg van mijn ouders op mijn babyshower dan ook een gipsen buik pakket. We hebben hem samen in de douche gemaakt, manman wat een rotzooi heeft dat gegeven en was er na een tijdje staan echt wel klaar mee. Maar het uiteindelijke resultaat mag er zijn! Daarbij heb ik heel wat leuke oppimp dingen gehaald waarmee ik in mijn verlof lekker aan de slag ben gegaan. Kant, strikken, bloemen… Er komt zeker na de geboorte van peanut een update online over het maken van deze buik en hoe hij uiteindelijk is geworden.

Leuke dates met vriendinnen
Ik had heel wat leuke dates gepland en heb de liefste vriendinnetjes die gezellig langs kwamen terwijl ik thuis zat! Zo ging ik zelf begin deze maand een bakkie doen bij J. en A. Ik ging Bagelen met Julie, en Wendy, Leona, Sabine en Paula kwamen gezellig langs! Super gezellig, vooral als je dagen thuis zit en geen energie hebt. Zo super fijn om zulke lieve mensen om me heen te hebben. Daarbij kreeg ik ook zeker wat lieve & leuke cadeautjes en was het fijn iedereen gewoon weer eventjes te spreken voor de laatste loodjes van mijn zwangerschap. De rest van de foto’s met mijn vriendinnetjes is te vinden via Instagram

De laatste loodjes zijn zeker het zwaarste
Het cliché is waar. Deze maand was mijn zwangerschap zwaarder dan de maanden ervoor. Alles wordt lastiger en ik merk dat ik sneller uitgeput raak. Ik ben dan ook bezig om mijn krachten zoveel mogelijk te verdelen en echt mijn rust te pakken. Ik ben nu vaker thuis en doe dan gewoon helemaal NIETS om lekker op te laden en te proberen te genieten. Gelukkig de laatste dag van de maand Juni, we gaan naar de due date month toe!

‘Pregnancy is the happiest reason for feeling like CRAP…..’

Ook geen pretje, ruim 30 graden en zwanger zijn +- 38 weken. Ik heb dan ook echt een aantal zware dagen gehad met het warme weer. Opgezette voeten en handen van het vocht en gewoonweg niet kunnen slapen. Ik was dan ook maar wat blij toen het een aantal graden koeler begon te worden. Ik zat de warme dagen in een voetenbadje, dronk veel water (inclusief ijsklontjes), zat veel bij de ventilator en had natte doeken in mijn nek liggen. Hopen dat het weertje nu een beetje stabiel blijft en niet té warm (vooral niet als ik moet bevallen haha)

DIY’s maken
Ik ben in mijn verlof heerlijk bezig geweest met knutselen. Zowel voor baby peanut (van die speenkoorden en uiteraard mijn gipsen buik) maar ook voor anderen. Ik kan helaas natuurlijk nog niet alles delen, maar zodra dit wel kan maak ik er zeker een artikeltje over. Super fijn om even met een muziekje en theetje boven te zitten en even mijn verstand op 0 te zetten. Zo leuk om bezig te zijn ook met mijn gipsen buik. Hij is geverfd (boven en onderkant een andere kleur) en ben bezig met het kant en de versiering ervoor.

Vrije dagen/verlof & rust
Rust, rust en nog meer rust. Deze maand stond daarvan in het teken. Ik genoot van thee, series en films kijken, lezen, rommelen in huis en soms gewoon even helemaal niets doen. Ik nam XXL tijd voor mezelf en plande de afspraken die ik had ver uit elkaar zodat ik goed rust kon pakken. Ik verwende mezelf extra met wat lekkere dingen, fijne theetjes en lange douche sessies.

Genieten in de natuur
Ik had de laatste week van deze maand weer een controle bij de verloskundige, alles was prima met mij en #babypeanut. Het was ’s ochtend vroeg en ik besloot even te genieten in het na gelegen park/kinderboerderij. Heerlijk om te genieten in de mooie natuur🌿, extra op een bankje te zitten en te genieten van de rust en nadenken over de toekomst. Daarbij de schattige hertjes, een varken die heel blij naar me toe kwam en een toffe kat die me door bijna het hele park volgde. Ik heb er zeker van genoten om er weer eventjes uit te zijn na veel thuis zijn door de vermoeidheid.

Het feit dat we te horen kregen dat alles goed was met baby peanut. Ik voelde ons kindje een stuk minder in week 37 van mijn zwangerschap, waardoor ik op controle moest komen bij de verloskundige waarna ik doorgestuurd werd naar het ziekenhuis. Na wat hartfilmpjes, echo’s en metingen werd verteld dat alles goed was. Een hele opluchting.

Op naar een spannend en prachtig Juli voor ons. Hebben jullie nog fijne plannen voor aankomende maand?

11 reacties op “10 things that made me smile | Juni

 1. Fijne plannen in de maand juli… nee… deze maand stond bij ons in het teken van loslaten, vooral voor Liefste, die nog altijd zijn ouders plus een aantal huisdieren nog niet had uit gestrooid, en ook al dacht hij, rationeel, ze zijn al weg, dit is alleen as…. met volle maan hebben we hen conform hun eigen laatste wens met zijn kinderen natuurlijk en aanhang uitgestrooid.. wat zwaar emotioneel was, en ik nunog met de wonden zit van vele muggenbulten :O

  Fijn was het niet, wel dankbaarheid van mijn Liefste, een dag later voelde hij zich een stuk lichter en vroeg zich af, vraagt zich af, hoe dat toch kan werken, bewust weten en onbewust… dat je het toch vast houdt…

  Toch, werd het ook een hele mooie maand, maar dit was zwaar gepland in juni al… en daar heb ik mijzelf op gericht gehad… plus het babydekentje voor de buurvrouw daar 😉 En gelukkig heeft Liefste mij ook nog verrast, en ja de hitte uiteindelijk ook nog.

  X

 2. Zo fijn dat je die laatste weken van je zwangerschap met een aantal mooie hartverwarmende afspraakjes hebt kunnen vullen. Hopelijk was dat een mooie compensatie voor de hitte die het je net wat moeilijker maakte. Het Blond Amsterdam bordje dat je zelf hebt gemaakt blijf ik meer als geslaagd vinden. Die is echt heel goed gelukt. Hopelijk lukt het een beetje met het zoeken van een nieuw ritme nu Noa jullie gezinnetje heeft aangevuld.

 3. Die controle in het ziekenhuis was wat minder, maar gelukkig was er niks aan de hand met kleine peanut! Je hebt volgens mij verder een fijne en leuke maand achter de rug. Ik ben benieuwd wanneer de kleine komt, maar verder ben ik niet nieuwsgierig hoor 😜

 4. Wat een fijne maand zo te zien! Lijkt me een heel gek idee dat jullie de volgende keer al met z’n drietjes zijn. Heel bijzonder!

 5. Oh, komende maand meldt de baby zich dus al? Spannend joh, heel veel sterkte met de laatste loodjes en ja, ik kan me voorstellen dat je het met dit warme weer extra zwaar hebt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *