Babyupdate | De reacties van de kinderen op mijn werk

Uiteraard had ik al aan jullie verteld hoe we het nieuws met iedereen hebben gedeeld. Nou deelde ik het natuurlijk ook op mijn werk met de kinderen. Super leuk om te doen en de reacties waren zeker uiteenlopend. Ik heb ze dan ook (zwangerschapsdementie- πŸ˜‰) allemaal opgeschreven om voor later te onthouden. Hieronder de leukste reacties & uitspraken op een rij…

Peuterspeelzaal uitspraken

‘Wat zit er in Saskia’s buik?’
Kindje F: ‘Eten!’

Kindje M: Jij hebt kleine baby ik een grote baby in mijn buik

Wijst naar mijn borsten. Kindje M: Daar zit de baby in! ‘Nee, de baby zit hier, in mijn buik’ ‘En daar zit het eten!’

Ondersteboven hangend voor mijn buik. Kindje R: ‘waar zittie dan?’

‘De baby is nu ook aan het eten. De baby is nu ook aan het zitten… De baby…’ *you get the point

Kindje M: ‘Dan wordt je buik heeeeeeeeeeeeeel groot en doettie *BOEM!*’

Daarnaast kwamen heel veel kinderen over mijn buik wrijven of ineens een kusje geven tijdens het spelen. Super lief!

NSO uitspraken

Andere collega: Heb je het t-shirt van juf Saskia al gezien? (Er stond op Guess What? met 2 babyvoetjes, die ik ook aan had bij een vriendinnetje) Weten jullie wat dat betekend? Kindje S: ‘Ja dat ze een baby krijgt.’ Kindje B *heel verbaast* ‘Van wie dan?’ Nou ik ben getrouwd en mijn man is de papa en ik ben de mama. Kindje B: ‘Oh wat grappig’

Kindje S. terwijl ze naar huis gaat: ‘Sterkte he!’

‘Waarom is je buik dan niet zo dik?’

Is het een jongen of een meisje?’
‘Dat weet ik nog niet’
‘Dus het is een jongen.’
‘Nee…’
‘…een meisje dan…?!’

‘Hoe kan de baby nou poepen in je buik?’

‘Moet jij nou ook gepureerd eten, anders krijg de baby stukjes binnen’

Hoe is de baby nou eigenlijk in je buik gekomen…?’
Mijn antwoord: Dan moet je bij papa en mama zijn.
Echter werd dit antwoord me niet in dank afgenomen dus ik maakte ervan:
‘Zullen we het maar houden op de ooievaar…?’
Toen was het even stil en kreeg ik de reactie van kindje L: ‘Ohjaaaa net als bij Dombo’

Babyupdate | De reacties van de kinderen op mijn werk

‘Wanneer komt het uit?’

‘Ik denk dat het een meisje gaat worden.’
‘Ik denk juist een jongen’
‘1 van jullie heeft het goed.’
De reactie daarop: ‘Ja nee het zal wel geen hond worden nee…’

About the Author

16 Comments

Nicky

Haha! Geweldig, zeg! Die van dat gepureerde eten! Leuk dat je ze allemaal opgeschreven hebt. Ze zijn te leuk om te vergeten!

Reply
Michelle

Altijd geweldig die uitspraken van Kinderen! Leuk dat je ze hebt opgeschreven, erg leuk om later nog eens terug te lezen.

Reply
Annouska

Oh die NSO uitspraken zijn zi herkenbaar. Hier zijn we met zijn alle aan het aftellen tot ik het geslacht weet. Ik deel het namelijk wel (ieder zijn eigen keuze hoor), maar we hebben hier dus een heel schema hangen en als het geslacht bekend is mogen ze namen raden.

Ze willen hier elke keer mijn buik aanraken en voelen in de hoop dat de baby beweegt. Maar ook al is het de tweede, ik voel hem/haar nog niet haha.

Reply
SAS

Leuk! Nogmaals gefeliciteerd met jullie zwangerschap!<3

Ieder inderdaad zijn ding, ik heb zelf 2 canvasjes met de kinderen gemaakt waarop ze hun naam mogen schrijven: wordt het een jongen of meisje. Super leuk om te doen. En inderdaad willen ze graag de baby voelen haha.

Reply
Romy

Haha, geweldig! Ik heb smakelijk gelachen om veel van de reacties. Toch fijn om te weten dat je niet zwanger bent van een hond πŸ˜› En die gedachte over gepureerd eten…heerlijk! Wat kunnen kinderen toch lekker ongecompliceerd denken πŸ™‚

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *