Past and Present | Over 5 jaar…

De toekomst, iets waar wij nu we babypeanut krijgen uiteraard erg naar uitkijken! Nou kwam ik bij Romy van Vakervrolijk een artikel tegen over de toekomst. Waar zou jij jezelf zien over 5 jaar? Ik kreeg hierbij inspiratie en besloot een artikel te schrijven over 5 jaar geleden & hoe ik ons leven over 5 jaar zie. Want dat verschil is echt mega groot in mijn optiek…

5 jaar geleden

5 jaar geleden was het 2014. Ik was bijna 26.

Huisje, boompje, beestje
In dit jaar woonde wij al een aantal jaren samen in ons flatje, hadden onze 2 katten al en waren 2 jaar getrouwd. Ik was nog helemaal niet bezig met kinderen en we waren flink bezig met wat verbouwingen in onze flat.

Werk
Ik werkte net een jaartje bij mijn huidige werkgever. Toen nog op een andere locatie met een contractje van 14 uur. Ik viel regelmatig in bij andere locaties en en was dat jaar super blij toen ik hoorde dat mijn contract voor een jaartje verlengd werd. Wat ik voor werk deed&doe kun je hier lezen.

Vakanties
Wij gingen dat jaar op 2 mini vakanties: eentje naar de Borgersteeg (die ik won via een winactie op een blog) en een heerlijk weekendje naar Centerparcs, waar ik altijd extra kan genieten.

Blog
Met mijn blog maakte ik sprongen met mijn blog. Ik was vooral bezig met het meer schrijven van persoonlijke artikelen. Zo kwam het artikel over mijn dyscalculie in 2 delen online. Ik heb lang getwijfeld dit best wel persoonlijke te delen, maar uiteindelijk heel erg blij dat ik dit heb gedaan. Juist omdat er weinig erkenning voor is en er zeker wat mensen waren die zich in mijn verhaal herkende. Erg mooi om te zien en ben er zeker nog erg trots op.


Het artikel met de meeste reacties was: How to.. blijven hangen op een blog

Wat ik schreef bij mijn laatste overzichtje van 2014:
Ik sluit dit jaar af met een fijn, positief gevoel. Dankbaar wat ik dit jaar heb mogen meemaken en wat het me heeft gebracht. Groei. Persoonlijk maar ook blog gerelateerd. Dankbaar, Dat is zeker wel het juiste woord.

Over 5 jaar….

Over 5 jaar word ik alweer bijna 36. We leven dan alweer in 2024. God, wat klinkt dat ver weg eigenlijk. En heb ik al een kindje rondlopen van 5(!). Teetje, wat kunnen dingen eigenlijk veranderen he? Wat ik hoop voor de aankomende 5 jaar:

Huisje, boompje, beestje
We hebben dan een kindje van 5 jaar alweer, wat zal ons leven er anders uit zien. Bezig met opvoeden, leuke dingen doen als gezin maar ook zeker de pittige dingen van het ouderschap zullen voorbij komen. Daarbij zal het al naar school gaan. Ik hoop dat onze 2 katten (die dan al een flink stuk ouder zijn) nog bij ons zijn en we nog steeds met heel erg veel plezier wonen in onze droomwoning op het platteland. Ik hoop dat er al wat meer dingen in huis zijn aangepakt, aangezien we nog een hele klussenlijst in het verschiet hebben.

Werk
Mijn werk gaat sowieso erg veranderen na mijn zwangerschapsverlof. Ik denk dat ik dan nog steeds, net als de afgelopen 5 jaar met plezier voor deze fijne werkgever werk. Ik hoop dan, aangezien ons kindje ouder is wel wat meer uren te maken dan nu. Wie weet wat op mijn pad komt, zoals in al die afgelopen jaren.

Vakanties
Ik hoop dat we fijne vakanties gaan hebben met de kleine erbij. Ik ben zo benieuwd hoe anders de vakanties zullen zijn als je met kinderen op vakantie gaat… De bezoekjes aan Centerparcs zullen zoals gewoonlijk wel jaarlijks op de planning staan. Ook lijkt het me tof weer wat reizen naar het buitenland te hebben gemaakt, aangezien dit wel een tijdje geleden voor ons is (iets met andere prioriteiten)

Blog
Ik hoop nog verder te groeien met mijn blog en nog met hetzelfde plezier te schrijven en dingen te delen. Ik hoop dat over 5 jaar bloggen nog bestaat en het niet uitgestorven is en iedereen aan het vloggen is..

Voor mijzelf…
Ik hoop over 5 jaar dat ik nog steeds zo tevreden ben met mezelf en wie ik ben. Dan ik lekker in mijn vel zit, gezond ben en geniet van het leven. Ik wil persoonlijke groei doormaken en genieten van mijn gezin en mijn dierbare.

Waar hoop jij over 5 jaar te staan? En zijn er dingen die erg veranderd zijn qua 5 jaar geleden en hoe jij jezelf over 5 jaar ziet?

10 reacties op “Past and Present | Over 5 jaar…

 1. Leuk is dat om over te fantaseren. Centerparcs is trouwens niet echt mijn ding maar met kleine kinderen is het fantastisch! Zelf kijk ik nooit zo ver vooruit. Als ik dat wel doe dan hoop ik dat alles nog is zoals nu.

 2. 5 jaar geleden woonde ik op dezelfde plaats en was ik ook single. Ik werkte al bij dezelfde werkgever maar in een ander kantoor verder van huis. Niet zo heel anders dan nu dus, behalve dat mijn moeder nog leefde.
  Over 5 jaar hoop ik nog dezelfde job te doen, maar in mijn eigen huis te wonen dat ik dit jaar begin te bouwen en hoop ik ook een gezinnetje te hebben.

 3. Bijzonder om te lezen hoe het vijf jaar geleden voor je was en hoe het over vijf jaar zal zijn. Een hele verandering!
  Zelf weet ik niet zo goed hoe mijn leven er over vijf jaar uit zal zien. Iets waar ik ook liever niet teveel over nadenk.

 4. Eigenlijk sta ik daar niet echt bij stil. Dat klinkt misschien gek maar ik hoop vooral dat zowel met ons als koppel als met onze familie en vrienden binnen vijf jaar alles nog steeds goed gaat. Dat ik een goede band mag hebben met mijn metekindje en neefjes. Verder zou ik het ook heel fijn vinden mocht mijn lichaam wat meer willen meewerken maar verder heb ik eigenlijk geen concrete doelstellingen of dromen voor ogen.

  1. Wat een mooi artikel Sas, leuk om hier eens bij stil te staan. Jouw ontwikkelingen op bloggebied kan ik me nog goed herinneren 🙂 Vijf jaar geleden begon ik immers net zelf met bloggen en was jij een van de eerste die toen reageerde. Op dat moment was ik aan het afstuderen van mijn masteropleiding. Waar ik over 5 jaar sta? Ik heb werkelijk geen idee.. ben nu met een nieuwe opleiding bezig naast mijn werk en waar dat in gaat resulteren… de tijd zal het leren 🙂

 5. 5 jaar is echt ver vooruit he? Er kan zóveel gebeuren in die 5 jaar. Ik vind dat heel lastig om voorspellingen te doen. Ik leef meer in het nu eigenlijk. Wat we volgend jaar doen, dat zien we dan wel weer.

 6. Leuk artikel! Ik durf persoonlijk geen dromen meer te maken. Momenteel is mijn leven niet wat het zou moeten zijn en weet ik absoluut niet waar ik over 5 jaar zou staan.

 7. Wat een prachtig artikel, Sas! Vooral omdat jouw leven de komende 5 jaar al enorm is veranderd en de komende 5 jaar waarschijnlijk ook flink zal veranderen door jullie kleintje. Heel bijzonder! <3 Je hebt prachtige dromen voor over 5 jaar. Ik hoop dat je dan volop kunt genieten van jullie lieve kleutertje en nog steeds geniet van alles wat je doet 🙂

 8. Leuk om zo terug te blikken en vooruit te blikken. Vandaag vijf jaar geleden leerde ik mijn vriend kennen en vandaag staat er een blog online over waar het toe geleid heeft. Ik hoop dat ik over vijf jaar nog steeds gelukkig en gezond ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *