Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!Dreamjob The End: Mijn dreamjob interview

Wauw, ik begon met deze Dreamjob reeks op 4 Juni en inmiddels zijn we aan het einde gekomen van deze prachtige reeks. Vanaf deze datum is élke Zaterdag een Dreamjob interview online gekomen. ELKE Zaterdag. Ik had niet gedacht voor al deze weken genoeg aanmeldingen te hebben. Ik kan jullie niet genoeg bedanken voor de aanmeldingen, inspirerende interviews en de diverse mooie droombanen! Geen baan die ik over de email kreeg was hetzelfde, wat voor heel wat mooie diverse interviews heeft gezorgd. Dit heeft mij heel erg verrast en ook zeker geïnspireerd. Iedereen heeft zo zijn eigen droombaan. Er kwamen er in totaal 22 online (23 als je deze eigen post meegerekend) Ik had nooit gedacht dat er zoveel aanmeldingen zouden komen. Tevens zijn er zelfs een paar aanmeldingen gesneuveld omdat de deadline was behaald van het inleveren.

 photo IMG_20160424_15502622end_zpssocwnqac.jpg

Nou leek het me wel toepasselijk, als bedenker van deze reeks het interview ook zelf in te vullen. Zoals de meeste van jullie weten heb ik namelijk al mijn droombaan. Ik neem jullie graag mee in de wereld van de kinderopvang en welke werksoorten ik allemaal doe met heel erg veel plezier.

Mocht je alle interviews nog terug willen lezen? Klik hier


Vertel aller eerst eens iets over jezelf. Wie ben je en heb je een blog?
Ik ben Saskia, maar de meeste die dit artikel gaan lezen kennen me vast al! Ik kom uit de jaren ’80, ben getrouwd en woon samen met daarbij nog 2 hele lieve katten. Zoals jullie vast wel weten zijn we nu druk bezig met het verhuizen naar ons droomhuis. Ik hou van lezen, bloggen, series kijken, theetjes drinken, katten knuffelen, wandelen en skaten. Mijn blog ben je nu al op beland. Al vele jaren blog ik hier met heel erg veel plezier en enthousiasme. Mijn blog is echt een grote hobby van me geworden.

Welke studies heb je gevolgd?
Ik heb SPW3 (Nu heet het PW tegenwoordig, het sociale hebben ze eraf gehaald 😉 ) gestudeerd. Daarna heb ik nog SPW4 (Onderwijsassistente) gedaan. Tevens deed ik een jaar Marketing & communicatie maar daar ben ik mee gestopt. Gelijk daarna ben ik de kinderopvang in gegaan. Ik heb ook weet-ik-veel-hoeveel cursussen gedaan in de loop der jaren. Ik vind het altijd fijn om me te kunnen ontwikkelen.

Welke banen heb je gehad in het verleden?
Al mijn banen waren in de kinderopvang en ik heb een half jaartje als coordinator van een kraamzorg instelling gewerkt. Echter, was dit zeker niet iets wat ik leuk vond. Ik ben alweer ruim 8 jaar bezig in de huidige sector waar ik werk.

Wat is je huidige baan?
Ik werk als pedagogisch medewerker. Ik heb verschillende werksoorten die ik doe, ik zal ze kort proberen toe te lichten.
– Voorschoolse opvang: (vanaf 07:00) ik eet met de kinderen, doe een spel met ze en breng ze naar school
– Tussenschoolse opvang: (vanaf 12:00) bij een school doe ik de overblijf
– Naschoolseopvang: (vanaf 14:30) kinderen na school opvangen. Eten, activiteiten aanbieden
– VVE Peuterspeelzaal (is taalgericht – vanaf 08:30): 2 ochtenden bezig zijn om taal te stimuleren, herhaling aan te bieden en activiteiten met de kinderen te doen. We werken volgens een strikt programma genaamd Uk & Puk.

In vakanties werk ik hele dagen. De diensten verschillen maar we werken dan 8.5 uur per dag.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Heb je altijd al dit werk willen doen?
JA! Ik heb altijd al met kinderen willen werken. Ik riep vroeger al jaren dat ik of met kinderen of dieren wilde werken. Het is uiteindelijk met kinderen geworden, maar ik had ook zomaar in een dierentuin kunnen werken. Wat me overigens nog steeds aanspreekt. Ik zou mijn baan voor geen goud willen inruilen want het is echt voor mij m’n droombaan.

Hoelang werk je al bij deze baan?
Ik werk er nu ruim 3 jaar. Ik werk bij een organisatie waar ik de volle 100% achter sta, wat erg fijn is. Ik pas bij deze organisatie en de organisatie past daarin tegen ook bij mij. Ik ben erg blij met de kansen die ik heb gekregen in dit bedrijf en ben zeker de afgelopen jaren erg gegroeid. Tevens ben ik van de 14 uur waar ik mee begon, nu op 33 uur uitgekomen.

Waarom is dit werk voor jou je droombaan?
Geen dag is hetzelfde. Je stimuleert kinderen tot samenspel, leert ze normen & waarde, je hebt 1 op 1 contact, tevens ouder contacten, doet administratieve taken en maakt vooral plezier met de kinderen. Tevens kan ik mijn eigen creativiteit erin kwijt. We geven workshops (die we zelf mogen invullen) en bieden veel diverse activiteiten aan, aan de kinderen.

Ik schreef al eerdere wat artikelen over mijn werk:
Een aantal redenen waarom mijn werk zo leuk is
Tips & Trucs voor het entertainen van kinderen op mijn werk
Een kijkje in mijn werkdagen (met foto’s)
Een aantal nadelen (en vooroordelen) over mijn werk

Wanneer kwam je erachter dat dit jou droombaan was?
Al heel jong wist ik dat ik iets met kinderen wilde doen, of met dieren. Met mijn eerste baan in de kinderopvang kwam ik erachter dat dit echt iets is wat ik wil doen. Het is zo divers, ik heb namelijk ook alle leeftijden van 0 tot 12 gehad.

Wat is voor jou het belangrijkste in je droombaan?
Uitdaging. Ontwikkeling. Plezier. En nog niet eens perse in deze volgorde. Ik vind het belangrijkste dat je het naar je zin hebt in je werkveld. Je moet dit nog jaren doen, dus kan je maar beter ervan genieten. Hier ben ik zeker achter gekomen toen ik en baan had waar ik totaal geen zin in had. Ik kan mijn creativiteit kwijt in deze baan, krijg veel ontwikkelingsmogelijkheden via mijn werkgever en elke dag is een nieuwe uitdaging hoe de dag gaat lopen.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg
Een aantal activiteiten die ik de loop der jaren met de kinderen heb gedaan.

 photo workshop_zps1utsf9wj.png

Wil je deze droombaan voor altijd blijven doen of …?
Ja. Dit is wel werk wat ik de eerst komende jaren zeker wil blijven doen. Zeg nooit nooit, want je weet nooit wat er op je pad komt of hoe het leven loopt, maar voor de eerste komende jaren is dit zeker iets wat ik met heel erg veel plezier wil blijven doen.

Welke tips geef je mijn lezers voor het vinden van hun droombaan?
Probeer uit. Ontdek en denk goed na voordat je met een studie begint. Is dit echt wel iets voor mij? Wil ik dit mijn hele leven doen? Waar ligt mijn passie? Als je deze vragen stelt, vooral de laatste komt je een stuk dichter bij je droombaan. Weet je (nog) niet wat je passie is? Laat je informeren. Loop een keertje mee, als je denkt dat je iets wel leuk vind.

Is dit het niet? Wees niet bang om opnieuw te beginnen. Bij een nieuwe werkgever in dezelfde branch of met een totaal andere baan. Geef niet op, iedereen heeft zo zijn eigen talenten en droombaan die bij hem/haar past. Misschien is het voor mij makkelijk praten, ik wist namelijk al heel snel wat ik wel of niet wilde. Maar probeer je horizon te verrijken en neem soms een leap of faith

Geef ons een kijkje in een dagje van jou werkleven
Oei mijn dagen zijn nooit hetzelfde door mijn verschillende werksoorten. Ik zal proberen kort te vertellen wanneer ik welke werksoort doe en wat het precies inhoudt kan je lezen bij de vorige vraag over mijn huidige baan.

Maandag doe ik VSO, TSO en NSO. Ik werk van 7 tot 18:00 met tussen uren
Dinsdag doe ik VSO en NSO. Tussendoor ga ik naar huis
Woensdag doe ik PSZ en aansluitend NSO tot 17:30
Donderdag doe ik VSO, TSO en NSO. Ik werk van 7 tot 18:00 met tussen uren
Vrijdag werk ik VSO en PSZ aansluitend. Ik werk van 7:00 tot 12:15.

In 2017 gaan deze tijden veranderen. Waardoor ik wat uren mis en bij de PSZ erbij krijg. Dit houd voor mij in dat ik iets minder ga werken en de Woensdag en vrijdag middag rond half 3 thuis ben. 2 kortere dagen dus, en de andere 3 dagen blijven hetzelfde.

In 2017:
Woensdag & Vrijdag: PSZ tot 14:00

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Dit was het dan. Aan alles komt ooit een eind. Wauw, wat het ik dit met plezier gedaan en vind het erg tof dat het een goed lopend project was. Wat ik eerder al aangaf, het is zo mooi om te lezen dat deze 22 verschillende personen ook hele verschillende droombanen hebben. Met veel plezier heb ik jullie interviews gelezen, bijgewerkt en alle reacties erop gelezen.

Ik wil alle deelnemers bedanken voor hun tijd, inspirerende antwoorden en het enthousiast invullen van deze reeks. Zonder jullie was deze niet zo succesvol geworden! Een shout out aan (in volgorde van de reeks): Fleur, Vivian, Naomi, Conny, Melle, Diana, Anneleen, Evelyne, Ilse, Rani, Annelies, Sonja, Noelle, Puck, Els, Katja, Mel, Lenneke, Mylène, Alex, Lisa en Mieke. Lees hun interviews hier.

Wat vonden jullie van deze dreamjob reeks en heb je meegedaan?

Mochten de deelnemers nog tips & tops hebben voor een (eventuele) volgende keer, wat beter kan of wat juist heel fijn was hoor ik ze graag in de comments of je kan me mailen. Email mij

0
Gastartikel
Previous Story
Next Story

9 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Nicky
  23/11/2016 at 14:02

  Leuk dat je je eigen baan ook erbij gezet hebt. Je hebt ook zeker leuk werk.

 • Reply
  Mel (Hippo256)
  06/11/2016 at 09:39

  Het was een erg leuke en inspirerende blogreeks.

 • Reply
  Sabine
  06/11/2016 at 01:27

  Leuke rubriek was dit! Heb met plezier gelezen! En ook heel leuk dat je jezelf voor het laatst bewaard 😀

 • Reply
  jeapiebel
  05/11/2016 at 16:33

  Uitdaging. Ontwikkeling. Plezier dat vind ik zeker een mooi punt voor een droom baan. 

 • Reply
  Evelyne
  05/11/2016 at 13:54

  Zo jammer dat deze reeks voorbij is, want elke week keek ik er naar uit om deze rubriek te lezen. Fijn dat je met jezelf afsluit. Ik ben blij dat ‘k mocht deelnemen aan dit project, waarvoor dank!

 • Reply
  Els
  05/11/2016 at 10:38

  Wat fijn om te lezen dat je je droombaan hebt 🙂 . Het klinkt inderdaad heerlijk afwisselend. Het is echt een mooie serie! Bedankt dat ik mocht mee doen!

 • Reply
  Simone
  05/11/2016 at 10:17

  Ik vond het een erg leuke blogreeks! Leuk om verschillende beroepen en verhalen voorbij te zien komen.

 • Reply
  Lies
  05/11/2016 at 09:56

  Ik vond het leuk om te schrijven en zeker ook om de anderen te lezen. Goed gedaan!

 • Reply
  Nancy
  05/11/2016 at 09:02

  Wat fijn dat het zo n succes was! Ik begin in december een Styled By….. Serie.ik mag alleen maar hopen dat het net zo n succes word!

 • Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png