Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!Protected: Na mijn zwangerschapsverlof | Hoe ga ik dat doen met werk vs. baby peanut?

This content is password protected. To view it please enter your password below:

0
#babypeanut, Lifestyle
Previous Story
Next Story

16 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Michelle
  27/02/2019 at 20:16

  Wat fijn dat je een passende oplossing hebt gevonden! Kan me voorstellen dat er nu een grote last van je schouders valt. Ik werkte voor de zwangerschap niet door mijn rugproblemen en toen Eleanor er was ben ik gewoon thuis gebleven. Tussen mijn afstuderen en nu zit dus een behoorlijk gat qua jaren, maar eerlijk gezegd denk ik niet dat ik weer aan het werk ga. Zeker niet in de branche waarin ik gestudeerd heb, misschien ooit een klein bijbaantje als zij naar school gaat bijv. Of vrijwillergers werk voor een aantal uur per week. Bij ons was het dus niet lastig te verdelen, ik ben gewoon fulltime thuis voor haar. Manlief is wel 4 uur minder gaan werken, van 40 naar 36 zodat wij ook een halve papa dag hebben.

 • Reply
  Saar
  19/02/2019 at 09:20

  Ik werkte vijf dagen fulltime voor Amélie en ik werk nog steeds vijf dagen fulltime. Ik heb geen uren opgegeven, en ik moet zeggen dat ik dat behoorlijk zwaar vond. Stilaan begin ik eraan te denken om toch ook ouderschapsverlof aan te vragen. Dat zal wel voor extra druk zorgen tijdens de uren, maar hopelijk voor wat meer ruimte na mijn werkuren!

  • Reply
   SAS
   23/02/2019 at 14:09

   Dat klinkt inderdaad erg pittig. Kan me voorstellen dat je er aan denkt om het anders in te delen, succes!

 • Reply
  Sheila
  18/02/2019 at 21:23

  Het zal straks echt even wennen zijn. Niet persé om als jonge moeder weer te gaan werken, maar om ook op je werk een ander ritme te vinden. Ik ben van 4 dagen naar 3 gegaan (ik neem die dag ouderschapsverlof op) en het heeft me een half jaar gekost om mijn draai daarin te vinden. Eerst kon ik vrijwel alles wat iemand met fultime werken deed in 4 dagen klaar spelen. Ik had ook nog tijd om neven activiteiten te doen of projecten op te pakken. Maar met 3 dagen werken is dat dus onmogelijk. Dan ben ik al blij als ik mijn eigen taken kan volbrengen en alles kan bij houden. Ik mis nu meetings en niet alles neem ik op. Wat ik heb geleerd, is dat je echt moet doseren en goed je tijd moet inplannen. Realiseren of iets wel of niet haalbaar is binnen 3 dagen en nee kunnen zeggen, om jezelf niet voorbij te lopen. Nu kan ik dat allemaal natuurlijk. Maar met 4 dagen werken, kreeg ik natuurlijk nog steeds veel meer gedaan. Maar ik vind het ook heerlijk, nu ik kinderen heb om 2 dagen vrij te zijn. Ik twijfel nog of ik terug wil naar die 4 dagen of dat ik mijn contract definitief laat aanpassen. Ik ga dan wel wat salaris inleveren (ik krijg betaald tijdens mijn ouderschapsverlof opnames), maar ik denk wel dat ik dat niet erg vind.
  P.S. Weet je mijn tag nog over ontzwangeren? Ik zou het super tof vinden als je die straks eens wil invullen. Ben dan zo benieuwd!

  • Reply
   SAS
   23/02/2019 at 14:08

   Gaat zeker wennen zijn, alles. Zowel een kleine hebben als het combineren met werk. Plus het feit dat het op mijn werk een heel stuk rustiger wordt met maar 1 werksoort en ik ga wisselen van groep. Dit maakt wel dat ik een stukje meer rust krijg op mijn werk, wat ik erg fijn vind qua combi met de kleine straks.

   Mooi dat je het op deze manier geregeld hebt. Succes met de keuze voor het terugzetten van je contract of zo houden.

   PS: Ja die had ik zeker onthouden! Hij verschijnt zeker als de kleine er is op mijn blog 🙂 Leukleukleuk!

 • Reply
  Wendy
  15/02/2019 at 00:33

  Voor dat Demi er was, werkte ik 3 á 4 dagen per week. Dagen van ongeveer 9 uur. En dan stond ik vaak ook nog wel een dag per week standby. Oftewel: je moest die dag vrij houden en tot 9 uur ‘s ochtends kon je gebeld worden om te komen werken.
  Toen Demi onderweg was, besloot ik dat ik maar drie dagen wilde blijven werken. Samen met mijn baas heb ik afgesproken dat ik best af en toe eens standby wil staan, maar dat ik Demi dan wel mee neem. (Ze zit op de opvang waar ik werk). Er moet dus wel plek op haar groep zijn als ze wilt dat ik kom werken. Gemiddeld gezien sta ik ongeveer 1x per maand standby, dus dat ik best te doen.

  • Reply
   SAS
   23/02/2019 at 14:01

   Wat fijn dat het op deze manier opgelost is!

 • Reply
  Zo simpel is dan geluk
  14/02/2019 at 20:50

  Fijn dat jullie samen tot een goede oplossing zijn gekomen!

 • Reply
  Louise
  14/02/2019 at 15:47

  Wat een gepuzzel, maar fijn dat je je er aan het einde wel overwegend goed bij voelt.

 • Reply
  Nicky
  14/02/2019 at 15:09

  Lijkt me prima, zo. En komt tijd, komt raad. Als er iets niet lukt of anders moet kun je het altijd nog aanpassen.

  Ik heb dus de eerste vier jaar mijn eigen peanut (hahaha!) meegenomen naa rmijn werk op de babygroep. Toen ze twee was, ging ze naar de dreumesgroep en bleef ik bij de baby’s. Was hartstikke handig. Toen ze naar school ging, hebben we allerlei soorten opvang gehad. Een hele leuke gastouder, maar dat hield op toen die ging verhuizen. Daarna voorschoolse opvang, buitenschoolse opvang, overblijven, andere gastouders. Pffff. Van alles.

  Soms vond ik het heel moeilijk. Ik dacht altijd dat het makkelijk zou worden als ze groter werd, maar dat was niet zo. Baby’s protesteren nl. niet 🙂 Pas op de lagere school, klaagde ze soms. Of ik leverde haar huilend af bij de kinderopvang, zat de hele dag met een knoop in mijn maag op mijn werk en als ik haar dan eindelijk om kon halen, wilde ze niet mee naar huis. Zucht. Ach, het loopt uiteindelijk allemaal wel los. Gelukkig heb je ervaring in de kinderopvang! 🙂

 • Reply
  Romy
  13/02/2019 at 21:31

  Wat mooi om te horen dat je samen met je werkgever een mooie oplossing hebt gevonden voor het werk als de kleine er is. Ik kan me voorstellen dat de onregelmatige uren én de heel lange dagen je na een tijdje opbreken en zeker met een kleintje lijkt dat me wel heel lastig te combineren. Ik snap dat het niet makkelijk is om veel uren te moeten inleveren, maar het klinkt wel alsof je hiermee een rooster krijgt waarmee je jezelf niet voorbij loopt en de tijd overhoudt om van jullie kleintje te genieten <3 Ik ben zo blij voor je en ik hoop dat dat lastige gevoel met betrekking tot het inleveren van uren langzaamaan een beetje kan verdwijnen <3

 • Reply
  Mrs. T.
  13/02/2019 at 20:36

  Ik heb altijd maandag, dinsdag en donderdag gewerkt toen de kinderen nog klein waren. Mijn man dinsdag tot en met vrijdag. Op dinsdag gingen de meiden naar oma, op donderdag naar een oppas.

 • Reply
  Rianne
  13/02/2019 at 18:51

  Een heel gepuzzel. Ik ging ooit gewoon van 40 naar 20 uur. Dat was simpel.

 • Reply
  Simone
  13/02/2019 at 17:31

  Kan me voorstellen dat zoveel werksoorten een beetje te veel van het goede is. Zeker straks met een kleine mini Sas of M. <3 Misschien niet de makkelijkste keuze, maar alles voor de kleine natuurlijk.

 • Reply
  Els
  13/02/2019 at 11:51

  Wat een puzzel! Wel erg fijn dat je minder kunt werken. Wel zo fijn 🙂 . Een baby kost gewoon al veel tijd en je moet er ook van kunnen genieten.

 • Reply
  Irene
  13/02/2019 at 09:19

  Wat een puzzelwerk lijkt het me! Ik zou mijn huidige werkuren wel kunnen houden denk ik. Ik werk de ene week van 7.45u tot 14.30u en de week erna van 12.30u tot 19u. En mijn vriend werkt als zelfstandige maar dan gewone daguren. Maar ik heb helemaal nog geen kinderen dus ik kan het moeilijk inschatten of dat haalbaar is of niet 😛

 • Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png