10 things that made me smile | Januari

Joehoe, de eerste maand van 2019 is alweer voorbij. Een hele bijzondere maand, met heel wat mooie momenten. Elke laatste dag van de maand weer een samenvattingsartikel: net als de artikelen in 2018 over de 10x dingen waar ik die maand gelukkig van werd. Alleen dit jaar weer even met een andere insteek. Wat meer losse foto’s, gifjes en wat uitgebreide stukjes. Elke maand blik ik terug naar de 10 mooiste, leukste en dierbaarste momenten van de maand.

Klik/scroll verder om te zien wat ik deze maand heb meegemaakt!

De bekendmaking van onze zwangerschap!
Januari was de maand dat wij onze zwangerschap bekend maakte op social media en op mijn blog. Zo spannend om eindelijk dit nieuws (dat ik vanaf begin November geheim hield) te kunnen delen. Zo vertelde wij het in December aan familie, vrienden en mensen die dichtbij ons stonden. Na onze (kerst)vakantie was het tijd het te delen op mijn werk, waarna de hele wijde wereld aan de beurt was. ???

We hebben echt super lieve en leuke reacties gekregen van iedereen. Onze dierbare hebben we het op allerlei verschillende manieren verteld, iets waar ik zeker nog een artikel over ga maken.

Heel erg veel me-time
Ik nam, gedwongen veel me-time. Het eerste trimester was geen pretje en dat maakte dat ik rustig aan moest doen. Ik was misselijk, moe en kon het de eerste weken natuurlijk niet delen wat het moeilijker maakte. Ik was dan ook wat blij met de vakantie die wij hadden in december en dat ik het eindelijk daarna kon delen. Na week 10/11 voelde ik me eindelijk wat beter maar ik ben nog steeds super moe. Niet gek, aangezien ik daarbij ook een zwaar en lang werkrooster heb. Ik heb sowieso al wat meer vrij gekregen vanuit mijn werk en ben nu aan het kijken wat er nog meer mogelijk is.

Het gaat sowieso puzzelen worden met mijn werk welke uren ik wel ga maken en welke niet meer. Meer lezen over mijn werk en wat ik precies doe? Klik hier (en daarbij doe ik nu i.p.v. de TSO mijn nieuwe werk , waarbij ik veel onregelmatige uren heb – hier startte ik mee toen ik ontdekte zwanger te zijn, timing haha) We gaan het allemaal zien, ik neem in ieder geval goed mijn rust en kies wat vaker voor mezelf.

Veel knuffelen met onze poezen
Of ze het aanvoelen! Nou lagen ze altijd al geruime tijd bij me, maar sinds ik zwanger ben ben ik helemaal favoriet om bij te liggen. Heerlijk series kijken of een boek lezen inclusief een katten-kruik ? Echt genieten en maakt dat ik ook even lekker goed mijn rust neem.

Bageldate met Leona
Ik had na tijden weer een fijne bageldate met vriendinnetje Leona. We zien elkaar niet zo vaak maar als we elkaar zien is het weer als vanouds. We kennen elkaar van de middelbare school, ze is de enige daarvan waar ik nog mee omga. Was gezellig even bij te kunnen kletsen en het te hebben over mijn zwangerschap en haar zoontje. En het eten is uiteraard ook altijd favoriet. Daarna nog eventjes samen de stad in gegaan om kleding voor mezelf te kopen, aangezien niet alles meer lekker zit met de groeiende buik haha.

Date met bestie Wendy bij mij thuis
Ook een fijne date bij mij thuis. Ik voelde me niet helemaal top, dus was fijn om eventjes thuis te blijven. Een lekker theetje gezet, taartjes gehaald en samen bijgekletst. Daarbij kreeg ik voor kleine peanut ook een lief pakje. We wonen niet heel dicht bij elkaar dus het was fijn om eventjes samen wat tijd te hebben.

Het eerste boek van 2019 is uit
Yay, boek 1 is uit. Op naar boek 2. Dit jaar wil ik graag rond de 50 boeken gaan lezen, een aantal dat ik met mijn aankomende verlof vast wel ga halen. ??? Ik las als eerste dus het boek van Samuel Bjork, lees hier de recensie. Ik ga nu beginnen in Springvloed en ben erg benieuwd of ik het wat vind.

Sneeuw!
Niet meer verwacht maar er kwam een hele lading sneeuw aan. Nou is sneeuw leuk, maar een stuk minder als je moet werken. Gelukkig viel de gladheid mee en kon ik prima op werk komen.

Kleding voor de baby
Uiteraard zijn we wat kleine dingetjes gaan inslaan voor baby peanut. Wat begin pakjes die we mee kunnen nemen als het geboren is. Daarbij ook fijn om wat verschillende maten te hebben, aangezien ik geen idee heb hoe groot ’t gaat worden. Ik kwam deze toffe pakjes tegen bij de Zeeman voor een hele fijne prijs. Daarbij zijn we al wat andere kleine dingen aan het inslaan: luiers, luierdoekjes, hydrofieldoekjes… Binnenkort beginnen met de wat grotere dingen voor in de kinderkamer, waar we nog bezig zijn hem leeg te ruimen. (M. zijn kamer wordt de babykamer, zijn kamer gaat naar zolder. De voorbereidingen zijn al in volle gang)

Quality time samen in de weekenden
Samen tijd nemen ♡ heerlijk! We nemen het er steeds vaker van, samen lekker filmpje kijken en de weekenden beginnen met een fijn ontbijtje. Ik heb er afgelopen maand zeker van genoten & wil er eigenlijk een soort traditie van maken om 1 dag in het weekend op deze manier samen te ontbijten.

Buikfoto’s
Yay voor buikfoto’s! Ik maak ze al sinds week 4 en vind het super tof dat ik ze nu eindelijk kan delen. Inmiddels ben ik als deze post online komt alweer 17 weken ??? Ik neem elke week een buikfoto om zo aan het einde de voortgang te kunnen zien. Heb nu zeker al een klein buikje en vanaf week 15 voel ik hem ook vanaf de bovenkant groeien. De baby heb ik (nog) niet gevoeld. Morgen, 1 Februari hebben we een nieuwe echo en ben zo benieuwd naar de kleine spruit!

Hoe was jou maand? Noem 1 hoogtepunt…


About the Author

15 Comments

Alex

Echt een leuke maand! Ik kan me wel voorstellen dat het super leuk is om de eerste kleding voor de baby te kopen! En sneeuw stond bij mij ook op het lijstje van dingen die me super blij makten in januari. 🙂

Reply
Wanda

Fijn dat het nu weer een stuk beter met je gaat. En ja, met je werk zal het inderdaad nog wel een puzzel gaan worden, maar ach, uiteindelijk valt het vaak ook wel weer mee en komt alles op zijn pootjes terecht.

Reply
zwartraafje

Zo fijn dat januari voor veel geluksmomenten zorgde. Heel leuk ook dat je nog eens met enkele vriendinnen kon bijpraten. Dat is iets waar ik zelf altijd heel erg van geniet. Volgende week heb ik twee bijpraat-afspraken in het vooruitzicht dus ik hoop dat ik die dagen een beetje in vorm ga zijn. In januari vond ik het heerlijk om mijn metekindje met een brede glimlach en uitgestrekte armen naar me toe te zien lopen terwijl ze Tattie zei. Maar ook enkele leuke afspraakjes, fijne aanwinsten en de lieve mensen om me heen zorgden de voorbije maand voor geluksmomenten.

Reply
Simone

Aaaah ik krijg geen genoeg van je babyspam! Ga door! Het hoogtepunt van deze maand gaat vandaag plaatsvinden: de sleuteloverdracht van ons oude huis.

Reply
Irene

Oh ik zou er zo slecht in zijn om het een geheim te houden! Zeker als ik ziek zou zijn. Denk dat iedereen het hier ook meteen zou raden maar het lijkt me net ook wel fijn om het nog even geheim te houden. Alleszins wel heel fijn dat je nu allemaal schattig babyspul kan shoppen ^^

Reply
Romy

Zo fijn dat je het nieuws deze maand eindelijk wereldkundig kon maken. Ik kan me voorstellen dat er niets lastiger is dan zoiets geheim houden, zeker als je ondertussen al last hebt van zwangerschapsmisselijkheid en vermoeidheid. Zo leuk dat iedereen het nu weet en dat je volop kunt gaan babyshoppen! Ik ben nu ook al heel benieuwd hoe de babykamer er straks uit zal zien. Wat een spannende vooruitzichten allemaal! <3

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *