Vakantiedagboek | Laatste 3 weken van 2018 ?


Byebye vakantie. Wat was je fijn… Vandaag is de laatste dag van de vakantie alweer aangebroken. Morgen, om 07:00 sharp sta ik weer op mijn werk. Ik kan je nu al volmondig zeggen: ik ga er erg veel moeite mee hebben zo vroeg op te staan. In de vakantie heb ik proberen bij te tanken, uit te slapen… Rust te pakken. En nu gaat het normale ritme weer beginnen. Het was een fijne vakantie, zeker een terugblik waard.

Meetings

Ik had vele leuke meetings met vriendinnen. Zo ging ik een aantal keren Bagelen, deed een bakkie bij vriendinnen thuis en ging nog een keertje met een speciale, onverwachte gelegenheid uit eten met een andere vriendin. *komt verder in het artikel aanbod. Zo fijn om bij te kunnen kletsen met lieve vriendinnen onder het genot van een hapje en een drankje.


Series & films kijken – Bingewatchen Elementary

Ik keek in mijn vakantie heel wat series & films. Ik vertelde hier over mijn favorieten van het afgelopen jaar. Ik keek veel afleveringen van Elementary en ben nu inmiddels bij seizoen 4. Maar ik nam ook een aantal van mijn favoriete series op om even lekker op de bank met een mok thee wat afleveringen te kijken. Ik genoot…

Kerstcadeaus / Kerst vieren

Het was dit jaar een hele fijne kerst: met veel gezelligheid, leuke cadeaus en lekker eten. Ik vertelde hier al in een recap hoe onze kerst is geweest. Ik geniet nog dagelijks van de smoothies die ik kan maken met mijn nieuwe blender en heb het spel van M. op de Switch ook meerdere malen in mijn vakantie gespeeld.

Quality time / Offline

Deze komt de laatste maanden heel erg veel voor in mijn overzichtjes: tijd voor elkaar, tijd voor mezelf en lekker offline leven. Ik heb er echt van genoten wat vaker offline te zijn: te genieten van een boek of lekker te rommelen in huis. Mijn blog stond de laatste tijd wat meer stil, en dat was in mijn ogen oké. Er is geen moeten in blog land en ik ben blij met de artikelen die wél online komen. Dat vind ik toch het aller belangrijkste. We genoten samen van fijne ontbijtjes, hadden een aantal afspraken staan, gingen uit eten bij een pannenkoekenboerderij en keken films samen. ♡

Gonna catch them all…

…Pokémon! M. kreeg dit spel van mij voor kerst, Pokémon voor op de Switch. Hij is er heel erg blij mee en heeft het tijden gespeeld. Hij gaf aan dat hij voor mij ook een account kon aanmaken. In het begin was ik een beetje sceptisch, aangezien ik nooit zo van de spelletjes ben… Maar dit is echt oldskool Pokémon…. Die ik vroeger op mijn gameboy color speelde (en laatste ook nog tegen kwam in een doos op zolder – en hij deed het gewoon nog!) Het is zeker een tof spel, met allerlei oude elementen erin. Zeker een aanrader en heb al heel wat badges en Pokémons gevangen in mijn vakantie 😉

Speciale date met vriendinnetje

Ook had ik een fijne date met een lief vriendinnetje van mij. We gingen ontbijten & lunchen bij een oude boerderij. Het was erg gezellig even wat uurtjes bij te kletsen en we hebben heerlijk gegeten. Niet wetende dat het zeker een speciale dag zou worden: ik ben namelijk gevraagd haar getuige te zijn bij haar bruiloft in September! Echt heel erg speciaal, aangezien we al vriendinnen zijn sinds onze vervolg opleiding kinderopvang, vanaf 2004… Ik heb er super veel zin in en voel me echt vereerd dat ik dit bij een vriendinnetje nogmaals mag meemaken (ik was ook al getuige bij m’n beste vriendinnetje met haar bruiloft).

Iliveformydreams.com

Zoals ik al eerder aangaf was ik wat meer offline, ook op mijn site. Maar achter de schermen heb ik zeker niet stil gezeten. Er staan wat artikelen aankomende weken voor jullie klaar en ben bezig geweest met een nieuwe rubriek die binnenkort zijn intrede doet… Daarbij kreeg ook het einde van 2018 wat leuke samenwerkingen voor mijn blog in m’n postvak in. Ik kijk er erg naar uit deze artikelen te maken.

Meer lezen #reading

Ik wil deze aankomende maanden zeker meer tijd gaan maken om lekker in een boek weg te duiken. Begonnen nu aan het boek De jongen in de sneeuw, die ik kreeg voor kerst dit jaar. Ik ben al een aantal hoofdstukken verder en net als zijn andere boeken is dit wel weer een toppertje. Ben erg benieuwd waar het boek heen gaat. In mijn vrije uurtjes wil ik zeker wat vaker lekker met een boek gaan zitten.

Waar gaat dit boek over?
In De jongen in de sneeuw van Samuel Bjørk, het ijzingwekkende vervolg op Ik reis alleen en De doodsvogel, keert het beroemde rechercheteam Holger Munch en Mia Krüger terug! 

In een bergmeer wordt een 21-jarige ballerina gevonden, bruut vermoord. De politie vindt in het bos vlakbij een camera op een statief, precies gericht op de plaats delict. Het nummer ‘4’ is in de lens gekrast. Inspecteur Holger Munch is met verlof om te zorgen voor zijn dochter, maar besluit om terug te komen voor het onderzoek naar de ballerina. Mia Krüger, net ontslagen uit een afkickkliniek, is op weg naar een welverdiende vakantie in de Cariben wanneer Munch opduikt en haar vraagt om zich over de zaak te buigen. Ze besluit haar vakantie uit te stellen en te helpen met het onderzoek. Als Mia ook nog een van corruptie verdachte collega in de gaten moet houden, komt alles in een levensgevaarlijke stroomversnelling…  (Bron: Hebban.nl)

Wat nog meer deze vakantie?

Ayla werd 6 jaar ⋆ ik ging naar een aantal kringloopwinkels samen met mijn ouders ⋆ ik ging lunchen met mijn schoonmoeder ⋆ had een kerstborrel & kerstpakket vanuit werk ⋆ genoot van appelbeignets op oudjaarsavond ⋆ probeerde veel verschillende smoothies uit ⋆ genoot van het maken van de terugblik artikelen op mijn blog ⋆ Had leuk contact met Romy via Twitter ⋆ kocht een muntplant en drink nu veel muntthee ⋆ & ga nu de laatste dag nog even extra genieten….

Heb jij vakantie gehad & wat is het leukste dat je hebt gedaan?

About the Author

19 Comments

zwartraafje

Ik ben blij dat je van je vakantie hebt kunnen genieten. Hopelijk kon je die periode je batterijen weer even helemaal opladen zodat je het nieuwe jaar met vernieuwde energie kon starten. Onze laatste vakantie was een midweek in centerparcs eind november. Mijn man was tussen Kerst en Nieuw ook een weekje thuis maar dat voelde minder aan als vakantie vermits we gewoon thuis waren en het dus voor mij eigenlijk exact hetzelfde was als anders. Maar dan nu gelukkig wel in fijn gezelschap terwijl ik anders alleen thuis zit. Ik weet dat je geen Harry Potter fan bent maar ik zou het heel fijn vinden mocht ik kunnen Verdwijnselen en zo in een seconde van de ene plek naar de andere kunnen reizen. Dan zouden we eens in het echt kunnen bijpraten bij Bagel & Beans of gezellig bij één van ons thuis met een beker heerlijke thee.

Reply
Nicky

Dat klinkt allemaal heerlijk. Ik had ook vakantie maar niet zo lang. Ik heb gewoon lekker een beetje in huis gerommeld en wat zitten prutsen met foto’s en filmpjes. En oh ja! Ook nog weblogboeken gemaakt! Hm, achteraf gezien heb ik nog best wat nuttige dingen gedaan…

Reply
Sofie

Dat lijkt me een leuke en ontspannen vakantie! Ik had ook tien dagen vakantie en ik heb er enorm van genoten

Reply
Michelle

Zo te zien een hele geslaagde vakantie! Helaas verliep onze vakantie een beetje schommelend omdat Eleanor ziek werd en daarna werd ik goed verkouden. Gelukkig in de tweede week nog wel wat leuke dingen ( ochtendje Ballorig, veel gewandeld, een pannenkoekenhuis bezocht, kleding voor Eleanor gekocht, vaak koffie’tjes in de stad gedronken) gedaan.

Reply
Louise

Klinkt echt als een heerlijke, ontspannend vakantie! Word helemaal blij van dit lijstje. Ik had geen vakantie, maar ben wel twee keer op een tripje naar Duitsland geweest 🙂

Reply
Wanda

Klinkt als een vakantie waarin je je accu weer goed hebt kunnen opladen! Ik kan helaas nooit vrij krijgen in deze tijd van het jaar, dus los van de feestdagen was het gewoon werken en dan ook nog eens in de drukste tijd van het jaar, dus veel extra uren gemaakt.

Reply
Amy

Wat een heerlijke vakantie heb je gehad zo te lezen, lekker genieten zeg! Ik heb niet echt vakantie gehad en heb rond Kerst gewoon gewerkt, maar wel 2 dagen opgenomen rond oud& nieuw en toen zijn we lekker naar Ameland gegaan om uit te waaien. Was ook fijn 🙂

Reply
Simone

Wat een fijne vakantie heb je gehad lieve Sas! En wat ontzettend leuk dat je als getuige bent gevraagd voor de bruiloft van een vriendin. Dat lijkt me inderdaad ook heel erg bijzonder <3

Reply
Nicole

Wat een leuk dagboekje zeg, wat heb je een fijne vakantie gehad. Heel erg fijn dat je zoveel hebt kunnen doen. Ik heb ook echt enorm genoten van deze vakantie. Genoeg balans tussen aan school werken, aan mijn site en aan lekker rusten.

Reply
Darina

Je hebt heerlijk genoten van je vakantie, geweldig! Ik had vakantie tot en met Nieuwjaarsdag. We zijn drie dagen in Parijs geweest, wat echt geweldig was.

Reply
Romy

Wat lief dat je ons leuke contact hebt genoemd! <3 Ik vond het ook zo leuk!
Zo te horen heb je volop genoten van je vakantie en heb je veel fijne dingen gedaan én lekker uitgerust. Wat bijzonder dat je getuige mag zijn bij je vriendin. Een hele eer! En heerlijk dat je samen met M. wat tijd offline hebt kunnen doorbrengen 🙂
Geniet nog even lekker na van je fijne vakantie!

Reply
Veerlez

Wat een heerlijke vakantie is het geweest, met lekker veel tijd voor jezelf, heerlijk. Ik moet ook echt weer meer offline momenten gaan creëren, want eigenlijk als ik thuis ben, zit ik achter mijn laptop. Ook niet helemaal goed. Maar nu de nieuwe Goodreads challenge weer van start is, motiveert me dat nu al om meer te lezen. Alleen ben ik nog bezig met een Jo Nesbo die me niet zo boeit, ik wil beginnen aan de boeken die jij in je 2018 overzichtje aanraden. Nog even geduld hier dus.

Reply
Annelies

Ik had vakantie tot met Nieuwjaar en heb eigenlijk vooral genoten van de rust: veel gelezen, series gekeken. En met vrienden en familie genoten van de feestdagen.

Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *