Recensie – Het eerste boek van 2019: De jongen in de sneeuw

Hij is uit: het nieuwe boek van Samuel Bjørk: De jongen in de sneeuw. Het eerste boek van 2019 is een feit, een boek dat ik kreeg voor kerst en waar ik erg naar uitkeek. De andere 2 boeken van hem heb ik ook met veel plezier gelezen. Lees hier de recensies van Ik reis alleen & De doodsvogel.

Waar gaat het boek over?

In De jongen in de sneeuw van Samuel Bjørk, het ijzingwekkende vervolg op Ik reis alleen en De doodsvogel, keert het beroemde rechercheteam Holger Munch en Mia Krüger terug! 

In een bergmeer wordt een 21-jarige ballerina gevonden, bruut vermoord. De politie vindt in het bos vlakbij een camera op een statief, precies gericht op de plaats delict. Het nummer ‘4’ is in de lens gekrast. Inspecteur Holger Munch is met verlof om te zorgen voor zijn dochter, maar besluit om terug te komen voor het onderzoek naar de ballerina. Mia Krüger, net ontslagen uit een afkickkliniek, is op weg naar een welverdiende vakantie in de Cariben wanneer Munch opduikt en haar vraagt om zich over de zaak te buigen. Ze besluit haar vakantie uit te stellen en te helpen met het onderzoek. Als Mia ook nog een van corruptie verdachte collega in de gaten moet houden, komt alles in een levensgevaarlijke stroomversnelling…  (Bron: Hebban.nl)

”Nu was de duisternis plotseling ijskoud en pikzwart. De oude man haalde diep adem en vroeg zich af of hij niet beter kon stoppen en wachten. Idioot, natuurlijk. Lieve hemel het vroor op z’n minst 20 graden en hij was ver van de bewoonde wereld……. Jezus. Een gestalte op de weg voor hem op de weg. Wat krijgen we n…?”
– fragment uit het boek


Wat vond ik van het boek?

Wederom een boek met Holger Munch en Mia Kruger , het 3de deel in de reeks. Ik keek zeker uit naar dit boek en heb er zeker van genoten. De personages worden altijd sterk neergezet met hun eigen persoonlijke problemen. Nog steeds kom ik bij deze boeken niet helemaal los van de serie The Bridge, waar ik deze 2 personages toch wel een beetje mee vergelijk.

Het boek leest vlot weg en je blijft de vraag houden of de rechercheurs op tijd zijn om de dader te ontmaskeren voor er veel nieuwe slachtoffers gemaakt worden. Een boek waar je je hoofd bij moet houden en waar ik soms de draad even kwijt raakte. Zoveel personages die de kop op steken, waarvan je je afvraagt wat ze nou een toevoeging aan het verhaal.

Ondanks dat ik het een tof boek vond, was het einde wel erg jammer. Het verhaal zat erg goed in elkaar, en ineens in de laatste paar kleine hoofdstukken is daar het einde. Een anticlimax aangezien het gehele boek wel goed wordt uitgewerkt en dit einde er ineens abrupt is. Sommige eindjes worden niet aan elkaar geknoopt naar mijn idee, en ik zit nog na het lezen van dit boek met talloze ‘open’ vragen. Rating: ★★★
De jongen in de sneeuw is verkrijgbaar bij verschillende boekhandels o.a. bij Bol.com voor €20,99

Wat is het eerste boek dat jij hebt gelezen/aan het lezen bent?

7 reacties op “Recensie – Het eerste boek van 2019: De jongen in de sneeuw

  1. Het eerste boek dat ik dit jaar las was Staalhart van Brandon Sanderson. Momenteel ben ik bezig De kaart der dagen van Ransom Riggs. Ik hoop het vandaag nog uit te lezen.

  2. Dit lijkt mij een spannend boek , jammer dat het einde een beetje teleurstellend was. Ik heb nog geen boeken gelezen van deze schrijver maar het verhaal spreekt me wel aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *