Oh Baby | Eerste trimester (week 4 t/m 13)

Na de bekendmaking van ons heugelijke nieuws van baby peanut, (nog bedankt voor alle lieve reacties & felicitaties op mijn blog & social media ???) uiteraard nu een nieuwe rubriek op mijn blog, met daarbij updates van de zwangerschap & alles eromheen. Nu het eerste trimester, als terugblik. Aangezien deze weken uiteraard al verstreken zijn maar we het toen nog niet met iedereen geheel gedeeld hadden. Straks wil ik elke maand een update plaatsen met de onderstaande vragenlijst. Zodat ik een mooie terugblik heb aan het einde van mijn zwangerschap. Het gaat op dezelfde manier als dit artikel, en komt online op de dag van de laatste week die in de titel aangegeven staat.

De tag is een combi die ik vond op Madebymalou en Mama’s op hakken. Op het moment van het plaatsen van dit artikel ben ik 16 weken zwanger… Het is een terugblik t/m week 13. Over 2 weken komt er dus nog eentje extra, zodat ik weer goed op schema loop qua weken. Daarna komt er ongeveer elke maand een update online.

Oh Baby | Eerste trimester (week 4 t/m 13)Hoeveelste maand: Op het moment van schrijven ben ik precies 13 weken. (datum: 3 Januari)

Hoe groot is de baby (bv. in groente/fruit):Ik doe het dit keer even in weken, aangezien het een update is vanaf week 4 t/m 13.

Week 4: Positieve test! – Maandag 5 November ♡
Week 5: baby is zo groot als een appelpitje
Week 6: baby is zo groot als een erwtje
Week 7: baby is zo groot als een bosbes
Week 8: baby is zo groot als een framboos
Week 9: baby is zo groot als een druif
Week 10: baby is zo groot als een aardbei
Week 11: baby is zo groot als een spruitje
Week 12: baby is zo groot als een limoen
Week 13: baby is zo groot als een kiwi

Hoeveel aangekomen: Sssssst. Ik heb werkelijk waar geen idee. Om de weegschaal sta ik niet en ik eet als een olifant. Tenminste, ik denk dat een olifant zo eet. Als ik ergens trek in heb, eet ik dat gewoon. Wel probeer ik gevarieerd te eten. Ook heb ik al een klein buikje.

Zwangerschapskleding: Binnenkort heb ik die zeker nodig. Ik heb al 1 trainingsbroek met een band erboven die hééééérlijk zit. Daarbij zitten mijn broeken zeker al wat strakker en heb ik nog maar 3 broeken over die een beetje redelijk zitten. Ik heb pas geleden de eerste broek besteld en een nieuw shirtje..

Striae? Gelukkig nog niet

Slapen: Is niet grappig meer. Ik kan eigenlijk alleen maar op mijn linker zij liggen inclusief zij-lig kussen. Het slapen zelf gaat wel goed, alleen het liggen in bed is nu al niks haha.

Beste moment van de maand: 
Even een overzichtje van de mooie momenten vanaf het moment van de positieve test:
★ 6 December: De eerste echo
★ 8 December: Vertellen ouders, schoonouders
★ 11 December: Opa en oma verteld
★ 19 en 23 December: Vertellen aan mijn liefste vriendinnetjes
★ 24 December: 2de echo
★ 26 December: Kerst vertellen aan schoonfamilie
★ 4 Januari: 3de echo
★ Vanaf 7 Januari: Vertellen op werk

Wat mis ik: Sommige dingen die ik niet meer kan eten en het fijn kunnen liggen in bed. Ook het goed en lekker zitten van een spijkerbroek mis ik wel, vooral als ik aan het werk ben. Heb dan ook een aantal broeken besteld en wil er aankomende weken nog wat bij gaan kopen.

Cravings : Ik ben ineens gek van eiersalade haha. Iets wat ik hiervoor weinig at. Toostjes en stokbroodjes met eiersalade mjammmm. Ook chocola en een beker melk kunnen zó lekker zijn op een moment.

Geslacht: Weten we nog niet. We willen het wel weten & dan voor ons 2tjes als geheimpje houden. Lijkt me super leuk straks iedereen te verrassen met wat het gaat worden…

Aversies: Ik lust niet meer alle soorten thee (en mag deze ook niet meer allemaal). Heel gek om minder thee op een dag te drinken. Ik ben nu vooral fan van muntthee en heb hier thuis nu een muntplant staan.

Symptomen : In de avond begin ik pijn te krijgen in mijn onderbanden en ik ben sowieso de gehele dag erg moe. De eerste 7 weken heb ik met echt heel erg slecht gevoeld en ben ook zelfs een paar dagen ziek (spugend) thuis geweest. Sinds een aantal weken, nu ik wat verder ben voel ik me gelukkig wat beter. Soms nog wat misselijk maar niet meer wat het is geweest.

Voel je al iets? Nee en dat is soms lastig. Lastig in te schatten of het goed gaat en als ik me wat beter voel lichamelijk hoop ik dat alles maar oke is met de baby. Ik ben dan ook blij met om de paar weken een echo, om toch te zien dat alles goed is.

Humeur: Die arme man van mij heeft het soms wel te voor duren. Ik ben soms all over the place. De ene keer moet ik om niets huilen, val ik tegen hem uit of voel me gewoon niet goed. Het gaat echt van het ene uiterste in het andere. Ik ben blij als ik me weer een beetje mezelf ga voelen.

Waar kijk ik naar uit: De volgende echo, de bloedonderzoeken (en of deze goed zijn), het verder vertellen aan mensen en of het een meisje of jongen gaat worden.

Aankopen: We hebben pas geleden al wat kleine aankoopjes gedaan. Nog niet veel, aangezien het altijd nog mis kan gaan en we hier erg voorzichtig mee zijn geweest. We zijn vooral bezig geweest met de kamers in onze woning om te gooien, zodat de babykamer leeg is en we spullen daarvoor kunnen gaan kopen. Wat we wel al hebben? Al wat pakjes, spenen, flessen en spuugdoekjes. Daarbij heb ik wat dingen voor de kerst gevraagd (die ik toen nog niet kon delen haha). We hebben dus al een aantal boeken en een grote Zwitsal doos met spullen.

Het eerste trimester zit erop, het was een hele zware en ben erg blij dat ik mijn 2de, betere trimester in ben gegaan.

Wat je verder nog kan verwachten naast deze maandelijkse updates?
Ik heb nog een blogje in de planning met dagboekfragmenten van onze weg naar dit wondertje, toffe uitspraken van kinderen op mijn werk over dit nieuws, hoe we dierbare/vrienden/collega’s dit nieuws op een originele manier hebben verteld, dat ik eigenlijk nooit kinderen wilde…. En ik wil nog een Q&A plaatsen waar jullie eventuele vragen kunnen stellen. En zo kan ik nog wel even doorgaan! Naast de gewone artikelen dus genoeg updates in mijn hoofd voor deze rubriek ???

/

About the Author

16 Comments

Michelle

Altijd leuk zo’n terugkerend vragenlijstje waarin je je zwangerschap vast legt. Ik lees af en toe nog steeds met veel plezier mijn zwangerschaps blogjes terug. Juist door die terugkerende vragen blijft het gestructureerd en zie je bepaalde dingen veranderen 🙂 Het eerste trimester is altijd lastig om door te komen, gelukkig ben je nu aan de tweede begonnen en weten mensen nu ook dat je zwanger bent ( kunnen ze er misschien rekening mee houden) dus hopelijk gaat het snel weer beter met je. Geniet ervan!

Reply
Nicky

Goh, wat leuk. Dat had ik eigenlijk ook wel zo willen doen. Als aandenken. Maar ja, toen was er nog geen internet zoals nu. Wel lastig dat je nu al zo slecht slaapt. Misschien kun je alvast een voedingskussen kopen? Mijn nichtje heeft die eentje (voor een tweeling) en die zou ik zelfs wel in mijn bed willen! 🙂

Reply
Janneke

Mooi geschreven Sas, ben echt heel blij voor jullie. Hoop dat je volop kunt genieten van deze mooie tijd en straks van jullie kleintje, want zoals je zelf al schrijft: het is juli voor je het weet! Liefs, Janneke

Reply
Alex

Zo een leuk idee voor een update! Ik wens jullie het beste voor de zwangerschap toe 🙂

Reply
Simone

Ik weet nog zó goed dat je het mij vertelde. Ik was echt enorm (blij) verrast! Ik vind het echt zo geweldig leuk voor jullie en ik geniet dan ook van dit artikel.

Reply
Zo simpel is dan geluk

Heel erg leuk dat je ons updates gaat geven met betrekking tot je zwangerschap. Inderdaad bizar wat zoiets met een lichaam doet. Wel vervelend dat je nu al niet meer zo fijn ligt in bed.

Reply
Louise

Jaa leuk die updates. Zo’n aftelbalkje had je ook voor jullie huwelijk toch, meen ik mij te herinneren. Leuk! En grappig om te lezen over die food cravings (nu is chocola voor mij altijd wel een grote verslaving haha).

Reply
Wendy

Heel erg leuk om zo’n update te lezen. Ben ook heel benieuwd naar jullie weg naar de zwangerschap toe. Grappig dat jij opeens zo gek ben van eiersalade. Ik hou normaal heel erg van ei, maar moest er tijdens de zwangerschap niks van hebben. Gek wat het allemaal met je lichaam doet zo’n zwangerschap.

Reply
Romy

Zo leuk om op deze manier een inkijkje te krijgen! Grappig om te horen dat je nu al onder andere al flinke cravings voor eiersalade hebt en dat de zwangerschapshormonen hun werk doen 😉 Ik kan me voorstellen dat het allemaal een bijzondere ervaring is om een klein mensje in je buik te hebben en alles wat daarbij hoort te ervaren.
Wat leuk trouwens dat jullie het geslacht voor jullie zelf willen houden. Ik kan me voorstellen dat dat zo’n leuke verrassing is dan voor de mensen om jullie heen <3
Ik wens je een mooie zwangerschap toe en ben benieuwd naar de volgende update 🙂

Reply
Sylvia - alovelyadventure

Wauw ik heb wat gemist haha. Ik wens je een heerlijke en zorgeloze zwangerschap toe. lekker genieten van dat kleine wondertje in je buik!
Ps Ik vind dit een heerlijk verassend/verfrissend zwangerschaps artikel (anders dan wat je op alle blogs al leest) Ik vind het in ieder geval super leuk om te lezen.

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *