10 dingen die ik ALTIJD meeneem in mijn koffer | Ik ga op reis en ik neem mee…

Deze producten zijn ter beschikking gesteld door Qphoto

Zoals jullie weten hadden wij onlangs een mini vakantie richting Centerparcs en gingen wij afgelopen Juni richting Oostenrijk. Ik heb altijd een té volle koffer mee met spullen. M. kijkt me elke keer weer vreemd aan, als wij een weekendje weggaan dat ik een hele hutkoffer vol heb. Ik moet eerlijk zeggen dat ik meestal maar 1/3 van de kleding gebruik die ik meeneem, echter neemt dat niet weg dat ik graag goed voorbereid ben. Het zou maar nét gaan regen of kouder worden. Of juist 30 graden. Het leek me dan ook leuk om 10 dingen met jullie te delen die ALTIJD mee gaan in mijn koffer. Zonder deze spullen geen vakantie 😉Smartphone voor foto’s te maken Mijn smartphone heb ik altijd bij me om foto’s te maken op onze trip. Wel ben ik 9 van de 10 keer niet te vinden op mijn telefoon tijdens een reis en spendeer ik deze vaak offline.

Extra kleding Zoals ik hierboven al aangaf, neem ik altijd een hele hutkoffer aan kleding mee. Meestal gebruik ik nog niet eens de helft, maar vind het fijn om op alle voorbereid te zijn. Ook heb ik altijd mijn zonnebril bij me, just in case. Ik vind het fijn om me meerdere keren te kunnen verkleden. Zowel in een mooie jurk als we uit eten gaan als in mijn joggingbroek op de bank.

Notitieboekje & pennen Ik heb een speciaal reisboekje die ik altijd meeneem. Hierin kan ik dingen opschrijven die ik later kan bewaren voor een blog artikel. Ook als ik inspiratie krijg voor een artikel op vakantie kan ik dit opschrijven. Ik doe er verder niets mee, aangezien mijn blog (en internet ansich) off limit is tijdens de vakantie. Ik ben dan écht even helemaal offline en weg.

Zwemkleding Nog zo iets van just in case, mijn zwemkleding. Ook al hebben ze geen zwembad je weet nooit wat je tegenkomt. Zou zonde zijn als je zou willen zwemmen en het kan niet doordat je het niet bij je hebt. Ik heb 2 verschillende, fijne basic bikini’s die ik graag draag.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Medicatie Iets wat ook altijd mee gaat is medicatie. Sowieso de medicatie voor mijn PDS maar ook voor hoofdpijn, oorpijn, verkoudheid ..en zo kan ik nog wel even doorgaan. Je zal maar ergens last van krijgen en je kan dit niet vinden in een winkel daar. Vooral in het buitenland zijn het toch andere medicijnen.

Persoonlijke verzorging Dit is altijd een beetje het ding wat niet past in mijn koffer, en wat ik dan maar wegmoffel bij M. zijn koffer (die altijd een half lege heeft, hoe’die het doet weet ik écht niet). Ik heb altijd 2 toilettassen: eentje voor mijn make-up en haarverzorging en eentje voor mijn douchespullen/bad benodigdheden. Ik heb ooit bij de Primark een hele toffe toilettas met een Londen print erop gekocht, nog steeds super blij mee!

Belangrijke papieren en passen Nogal logisch om deze dingen mee te nemen. Ik check het dan altijd voordat we weggaan of ik echt alles heb. Zal toch wat zijn dat je op het vliegveld staat en geen ID kaart heb.. Of je incheck gegevens..

Boeken Ik neem altijd een hele stapel boeken mee en lees er ook heel wat van. Voor mij staat vakantie gelijk aan fijne leestijd. Dit is voor mij pure ontspanning op vakantie. Ik neem dan ook van alles mee, van pocket boekjes die ik al heb gelezen tot spannende nieuwe thrillers. Het is maar net waar ik dan zin in heb.

Eigen thee Misschien een beetje gek (maar las dat Romy het ook doet) maar ik neem altijd eigen thee mee. Ik weet nooit welke thee ze daar hebben en vind het toch fijn om favoriete smaakjes mee te hebben. Zo geniet ik op vakantie toch van een lekkere mok thee.

Adresgegevens Ik vind het altijd wel leuk om kaartjes te kunnen sturen naar wat mensen. Voor het geval dat (ik doe dat niet op elke vakantie) neem ik mijn adresgegevens mee. Altijd leuk om een kaartje op de mat bij iemand te laten bezorgen.

Herinneringen koesteren

Daarbij vind ik het altijd tof om leuke souvenirs mee te nemen van reizen. Maar ook zeker wat toffe foto’s te laten afdrukken, vereeuwigen in een fotoboek of te laten drukken op hout via Qphoto. Al meerdere malen heb ik mooie foto’s met een dierbare herinneringen laten drukken die een mooi plekje in huis hebben gekregen.

Nu we nieuwe vensterbanken hebben van kunststof (en een stuk groter) heb ik een aantal van deze fotoblokken daarop gezet. Ik heb een blok met al mijn lieve vriendinnen (foto van een fotoshoot), die ik al dik 10 jaar ken & het blok met de foto van mij & M. toen we nét onze sleutel hadden en de eerste stap in onze woning hadden gezet.


Met het oog op bewust bloggen zijn de foto’s van mij/M. & mij/mijn vriendinnen (Lees mijn disclaimer voor meer informatie)
Fotoblokken: Qphoto – Kat: Kringloopwinkel – Plantje: Hortus (trouwlocatie van ons)

Wat zijn dingen die jij altijd meeneemt op vakantie? En neem je ook dingen mee terug?

12 reacties op “10 dingen die ik ALTIJD meeneem in mijn koffer | Ik ga op reis en ik neem mee…

 1. Ik was ook altijd zo maar ik word steeds makkelijker. Alles wat je nodig hebt, is tegenwoordig overal te koop. Zelfs shampoo of zo. Die koop ik daar wel. Geen probleem. Wat zeker wél mee moet, is mijn ereader. Als ik niet kan lezen, word ik gek!

 2. Ik moest erg lachen om de eigen thee. Wat leuk! En zwemkleding is ook altijd een goede, die wil ik nog weleens vergeten 🙂

 3. Je hebt hele handige dingen mee. En wat zijn die foto blokken leuk! Leuk om op deze manier je favoriete foto’s om je heen te hebben.

 4. Hahaha, ik neem ook een paar zakjes eigen thee mee. Maar… het smaakt nooit hetzelfde als thuis. Komt ook omdat de kwaliteit van het water anders is. Ik heb nauwelijks kleding mee. Voor onze volgende reis kom ik op 14 kledingstukken uit (en dat is inclusief wat ondergoed en bh’s). Nu we ook kleding van 2 kinderen moeten mee sjouwen, ben ik nóg kritischer gaan kijken naar wat ik echt nodig heb.

 5. Veel herkenbare dingen om mee te nemen op vakantie 🙂 Thee neem ik nooit mee en een notitie boekje eigenlijk ook niet. Wel altijd mijn camera + toebehoren.

 6. Ik heb altijd een aparte toilettas voor mijn medicijnen (ik moet altijd een halve apotheek meenemen 😛 ). Op de een of andere manier lukt het me alleen altijd, maar dan ook echt altijd, om een notitieboekje te vergeten en moet ik die opende plaats van bestemming kopen. Je zou bijna denken dat ik het er om doe he? 😛

 7. Grappig, bij ons is het juist andersom! Mijn vriend neemt een hele hutkoffer mee met daarin de halve inhoud van zijn kast, en ik ben ooit twee weken weggeweest met alleen maar handbagage :’) Mooie fotoblokken!

 8. Leuk die fotoblokken! Ik neem ook altijd teveel kleding mee omdat ik keuze wil hebben 🙂 Notitieboekje, pen, papieren en eigenlijk ook wel teveel toiletspullen.

 9. Wat een mooie fotoblokken! Een prachtige manier om dat soort mooie herinneringen niet te vergeten.
  Wat leuk dat je mijn blog noemt! Ik was ook blij verrast om te horen dat ik niet de enige ben die thee meeneemt. Ik zou er niet aan moeten denken dat ze in de buitenlandse supermarkt bijvoorbeeld alleen hele sterke Engelse thee verkopen, haha #theesnob 😉 Leuk om zo een kijkje in jouw koffer te krijgen! In de meeste dingen herken ik me wel. Zelf sjouw ik ook altijd veel te veel kleding mee, ook omdat ik vaak op de dag zelf wil kiezen wat ik aantrek. Ik verbaas me er dan ook altijd over dat andere mensen op vakantie gaan met alleen handbagage of met een mini-tasje… 😉

  1. Kan me inderdaad niet voorstellen een mini tasje mee te nemen. HOE DAN? Ik ben liever overal op voorbereid.
   Haha en thee is inderdaad wel een must #theesnobs 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *