Gastblog | Checking the Box – Een onvergetelijke reis naar Italië!

Een tijdje terug deed ik een oproep voor een gastartikel met bucketlist-dingen. Een ding dat hoog op je bucketlist staat of juist iets wat je hebt gedaan van je bucketlist. Ondanks dat ik veel positieve reacties kreeg + mailtjes van bloggers die mee wilde doen, kreeg ik van 1 iemand maar een geheel artikel voor de deadline. Dit was lieve Romy van vakervrolijk. En wat voor een artikel! Toen ik hem las en de foto’s erbij zag werd ik instant happy. Zij heeft namelijk pas geleden nog een bucketlist wens afgevinkt ✓

Aangenaam, mijn naam is Romy en ik ben een enorme globetrotter. Nee hoor, geintje! Ik ben niet iemand die al heel veel Air Miles bij elkaar heeft gespaard met tientallen urenlange vliegreizen. Maar wereldreiziger of niet, er zijn wel meerdere bestemmingen waar ik heel graag een keer naartoe wilde gaan. Hoog op mijn lijstje stond Noord-Italië, of beter gezegd Venetië, Cinque Terre en Verona. Een maand geleden was het dan zover: in een week tijd bezocht ik meerdere geweldige plekken in het noorden van Italié. Een geweldige ervaring die ik met heel veel plezier op mijn bucketlist kon afvinken!

De reis waar ik van droomde
Reisblogs lezen doe ik al lange tijd met veel plezier. Al heel vaak had ik een aantal magische plekken in Italië voorbij zien komen die niet eens zo gek ver bij elkaar vandaan liggen. Toen ik werd aangenomen voor mijn nieuwe baan en daardoor twee weken vrij had, leek dat me hét moment om deze reis te maken. Samen met mijn moeder vloog ik al een maand na het boeken naar Bologna om vanaf daar per trein naar vele onvergetelijke bestemmingen te reizen. Met als bestemmingen dus ook Venetië, Cinque Terre en Verona. De reis van mijn dromen dus!

De magie van Venetië en Burano
Venetië bleek minstens zo mooi als hoe ik het in mijn fantasieën had voorgesteld. Het geweldige San Marco-plein was heel indrukwekkend, de vele smalle straatjes en bootjes waren een feest om te zien en bovenal, was onze trip naar Burano (een eilandje vlak bij Venetië) een onvergetelijke belevenis. Als liefhebber van kleur kon ik bijna niet stoppen met foto’s maken en “ooh” en “aah” uitroepen bij de vele gekleurde huizen die ik hier aantrof. Wat was het magisch mooi!

Het pittoreske Cinque Terre
Ook toen we voet zetten in Cinque Terre (vijf rotsdorpjes met gekleurde huizen aan de westkust van Italië) kon ik mijn ogen niet geloven. Het leek wel alsof ik met mijn blote ogen een gefotoshopte droombestemming voor me zag. Hoewel het er heel druk was, hebben we hier intens genoten van deze kleurrijke plek met prachtige natuur die zijn plek op mijn bucketlist zeker eer aandeed. Zelfs toen we daarna 3,5 uur in de trein zaten naar ons appartement, was dat genieten. Een reis door het Toscaanse landschap met heuvels, beekjes en uitgestrekte velden – veel mooier dan dat wordt het niet!

En zelfs dat was nog niet alles!
Daarnaast brachten we die week een bezoekje aan Verona (de stad van Letters to Juliet, waar je je zelfs écht Juliet kunt wanen op haar balkon), Florence en natuurlijk Bologna zelf. Florence was een stad met vele indrukwekkende gebouwen, beelden en architectuur. In Bologna genoten we daarnaast vooral van de sfeer, de vele mooie zuilenbogen, het uitzicht vanaf de scheve torens en de leuke winkels en schattige straatjes. Een onvergetelijke ervaring.

Het was al met al een onvergetelijke reis. Bij thuiskomst kon ik dan ook alleen maar denken “Wanneer mag ik weer?”. Ja, deze mooie bestemmingen plaats ik met alle liefde opnieuw op mijn bucketlist om nóg een keer te bezoeken. Moet kunnen, toch?!

Is er een reis die bij jou in je geheugen gegrift staat?

Bedankt lieve Romy voor je super mooie inzending van jou reis naar Italië. Ik hoop dat je nog vele mooie reizen mag maken en zeker nog eens terugkomt in Italië, maar daar ben ik van overtuigd!

8 reacties op “Gastblog | Checking the Box – Een onvergetelijke reis naar Italië!

  1. Wat een mooie foto’s en leuk artikel. Dit zou ik zeker niet achter deze plaatsen hebben gezocht in Italië. Misschien omdat Italië mij niet 1-2-3 trekt, maar dit ziet er prachtig uit.
    Ik wil wel weer terug naar Polen of andere Oostbloklanden. Polen heeft mij zo verbaasd al vakantieland in 2017.

  2. Het ziet er inderdaad prachtig uit met al die kleuren. Ik vind Italië sowieso prachtig. Het reisje naar Rome met mijn dochter zou ik zo overdoen! <3

  3. Prachtig artikel! Mooi zo’n reis naar Italië. Het spreekt me zelf niet aan, maar volgens mij heb jij er de beste tijd van je leven gehad 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *