Hoe mijn week in Oostenrijk ZONDER internet is bevallen

‘Wat? Ga je een week zonder internet doen?’ De vragende blikken en vooral het onbegrip in de ogen van mensen, als ik vertelde dat ik in Oostenrijk mijn Wifi ging uitzetten. Hadden we Wifi in de kamer? Ja. Heb ik hem aangehad? Soms maar vaak niet. Gewoon even geheel offline genieten van onze vakantie in Oostenrijk. Gewoon omdat het kan. Hoe is het me bevallen?

Ik heb genoten zonder Wifi/internet. Heerlijk!
Het was heerlijk rustig, geen Whatsappjes niet social media checken. Gewoon even geheel met mezelf in de natuur.
Met mijn neus in een boek. Met mijn neus in de wind buiten. Even disconnected.

Wanneer ik mijn Wifi wel heb aangehad? Als er foto’s van mijn schoonfamilie doorgestuurd werden. Of mijn internet toen we de weg in het bos even niet meer wisten, tijdens het wandelen. Dan is Google Maps toch wel handig. Maar voor de rest? Heb ik heb uitgezet. Héérlijk.

Ik verbaas me echt hoeveel mensen grote ogen hebben van ongeloof. Hoeveel mensen er dus eigenlijk verslaafd zijn aan het continu maar online zijn & checken, checken en nog meer checken. En dat, terwijl ik er zoveel moois offline is.

Ik heb geen moment mijn verbinding met de online wereld gemist. Geen twitter, geen Instagram. GEEN blog. Geen mail en vooral die Whatsappjes he. Toen ik weer in Nederland was en hem aanzetten ontplofte mijn telefoon bijna. Van appjes werkgerelateerd. Heel blij dus dat ik hem lekker heb uitgelaten. Eens in de zoveel tijd is het gewoon super fijn even offline te zijn (hey, dit rijmt haha) en te genieten van deze momentjes.

Ben jij vaak offline? En hoe doe jij dat tijdens je vakantie?

19 reacties op “Hoe mijn week in Oostenrijk ZONDER internet is bevallen

 1. Ik was in Canada (2015) en Cuba (2016) offline. In Cuba volledig, twee weken lang. In Canada had ik af en toen internet bij een bezoekerscentrum. Ik vond het heerlijk, volop genieten van de natuur en geen prikkels! Vaker doen!

 2. Ik zat er bij terugkomst in NL dus serieus aan te denken de meest simpele foon ooit aan te schaffen , puur om te bellen en smssen en zonder internet. Omdat ik het heerlijk rustig vond die mogelijkheid gewoon simpelweg niet te hebben.
  Maar toen in vanmorgen serieus verdwaald was in het bos, was ik wel blij met google maps…

  1. Het heeft ook zeker zijn voordelen om online te kunnen gaan & alles binnen handbereik te hebben. Maar toch fijn als het allemaal even op ‘stil’ staat.

 3. Bizar dat mensen daar zo vreemd op reageren, zeg. Ik kan heel goed zonder telefoon/internet. Vriendje-lief roept vaak : “Je krijgt een berichtje!” als hij mijn telefoon hoort. Hij is dan ook helemaal verbaasd dat ik niet meteen aan kom rennen om te kijken van wie het is. Die berichtjes kunnen wel wachten, hoor. Als het heel dringend is, bellen ze wel!

  1. Haha precies. Heb het echt als heel fijn ervaren even ‘offline’ te leven. Ga ik morgen weer lekker doen op m’n vrije dag. Heerlijk<3

 4. Ik zou best wel wat vaker offline mogen zijn. Op vakantie lukt het wel om de wifi vaker uit als aan te zetten maar thuis ben ik toch vaak achter de computer bezig. Om iets op te zoeken, een blogidee uit te werken, een mail te beantwoorden, … het is een groot deel van mijn dagelijks leven geworden en daardoor kom ik minder aan andere zaken toe.

 5. Ik vind het heerlijk om regelmatig even offline te zijn. Doe ik regelmatig een dag of avond, en als ik een of meerdere dagen weg ben ben ik eigenlijk altijd offline.

 6. Het gekke is dat ik er tijdens vakanties geen moeite mee heb om offline te zijn terwijl het mij thuis minder goed lukt. Wij hadden bv in Frankrijk wel Wifi op de camping maar dat werkte de eerste dagen niet en toen het daarna wel werkte, vergat ik het gewoon om aan te zetten. Zo lekker rustig zonder al die ‘berichtjes’ van thuis.

 7. Ik vind het op vakantie ook heerlijk om de telefoon niet aan te hebben, maar ook in het weekend gebruik ik hem niet veel. Is lekker relax 🙂

 8. Wat heerlijk zeg! Echt even unpluggen dus!
  Ik heb alleen internet als ik wifi heb. Dus eigenlijk alleen thuis en heel af en toe in een lunchroom, maar dat vind ik altijd ongezellig voor mijn gezelschap dus verder dan een foto maken kom ik niet. Ik heb dus heel wat momenten op een dag dat ik geen internet/ telefoon aan heb.

 9. Lijkt me heerlijk en hier zou ik ook geen moeite mee hebben, om eens een week zonder wifi te zijn. Het echte leven speelt zich immers ver daarbuiten af 😉

 10. Dat lijkt me nu echt heerlijk, gewoon even volledig offline zijn.
  Een goed voornemen bij de komende zomervakantie om het dan zoveel mogelijk proberen te doen.

 11. In Rusland heb ik voor het eerst eigenlijk (sinds ik een smartphone heb dan, vroeger hadden we natuurlijk sowieso geen internet op vakantie en dan ging het meer om ‘we hebben geen tv drie weken lang’ en dat was dan ook heerlijk, haha) overdag helemaal zonder wifi en 4g rondgelopen, simpelweg omdat 4G buiten mijn bundel was dus heel duur en wifi was meestal onbetrouwbaar of het werkte niet. Ik had alleen in het hotel wifi, dat was wel lekker. Even ’s avonds wat dingetjes checken, even contact met thuis en dat soort dingen.
  In Marokko hebben we weer hetzelfde – buiten de EU heb ik geen 4G – dus weer heerlijk rustig! Meestal hebben we overdag als we wél wifi/4G hebben de afspraak om het te beperken. Heel belangrijk!

  Supergoed dat je het de hele week bijna zonder hebt gedaan, heerlijk rustig!

 12. Ik ben in social media pauze momenteel, enkel voor klasgenoten met examenvragen maak ik een uitzondering. En familie die mij niet via sms kan bereiken. Het is zalig! Ik kan me voorstellen dat jouw weekje zonder internet heel rustig en opluchtend was!

 13. Heerlijk!! Ik bewonder jou daar voor 🙂 Ik heb eens een dagje offline gedaan omdat het een opdracht was in de flow (dacht ik), maar eigenlijk zou ik het meer moeten doen omdat ik het zo heerlijk vond. Sowieso gaat mijn smartphone zelden aan voor 9h ’s ochtends. Na 22h probeer ik ook maar dat lukt me meestal niet. Ik heb zo’n timer die bijhoudt hoe vaak ik op mijn smartphone bezig ben en dat is nooit meer dan een uur per dag.

  Mijn leukste reis was eigenlijk toen we naar La Palma gingen, daar zaten we zo afgelegen dat je niks hoorde én er was geen wifi! Heeeeerlijk <3

 14. Ik ga op vakantie steeds vaker lekker offline. Niet de hele vakantie door (afhankelijk hoelang de vakantie duurt etc.). Met mijn vriend maak ik vaak de afspraak om alleen op de kamer WiFi te gebruiken en verder niet. Dat werkt eigenlijk uitstekend!

 15. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik vind het stiekem ook wel best knap dat je helemaal offline was. Maar als ik de foto’s zie van de prachtige omgeving, geef ik je groot gelijk dat je daar optimaal van wilde genieten zonder steeds door notificaties te worden gestoord. Eigenlijk kun je juist door offline te zijn echt even ontspannen en genieten van alles wat een vakantiebestemming te bieden heeft.

  1. Sowieso heb ik van alle apps altijd mijn notificaties uit staan, en ontvang dus alleen Whatsapp berichten. Heerlijk vind ik dat, dat ik zelf kan kijken wanneer ik daar behoefte aan heb. Ik ben steeds vaker en vaker aan het genieten van offline tijd, zeker de moeite waard<3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *