Monthly recap Mei | A few things that made me smile

Zoals ik al beloofde in 2020, het maandartikel maak ik met veel plezier en blijft terug keren ook dit jaar. Een terugblik van de afgelopen maand middels foto’s, gifjes, filmpjes en een uitgebreid stukje tekst. Dingen die deze maand mooier maakte. Blijmakertjes, gelukjes, positiviteit. Aangezien de wereld er wel wat meer van kan gebruiken. Aan het einde van het artikel MOMents, MOMenten met Noa die ik graag wil herinneren en koester.

Hallo Mei! Daar ben je alweer. Je begon fijn aangezien we weer naar buiten mochten! Ik kon weer naar werk, was veel buiten te vinden, nam me-time en kocht heel wat nieuwe kleding voor onze kleine meneer. Ik begon met een schaakworkshop @ werk, was bezig met voorbereidingen voor Noa zijn verjaardag en we doen nu elke dag een dansje om de dag af te sluiten. Ook waren er zeker een aantal mijlpalen van onze Noa met voor het eerst op de WC zitten en fietsen samen. Lees je mee over afgelopen maand?

Monthly recap Mei | A few things that made me smile

was de eerste keer dat we na een lockdown van mijn gezinnetje weer naar buiten konden!
na een periode van binnen zitten en niks kunnen was het heerlijk om weer gewoon alles te kunnen doen. Lekker naar buiten, boodschapjes doen en weer richting werk. Het is zo gek als gezinnetje binnen te moeten zijn, vooral met dat fijne buitenkind van ons. Lees hier (beveiligd) het gehele verhaal van onze lockdown als gezinnetje door COVID-19 Het wachtwoord kan je vragen met een PB via Instagram of stuur een mailtje naar contact@iliveformydreams.com Lees hier ook hoe we deze 2 weken doorkwamen als gezinnetje. Gelukkig inmiddels weer helemaal up and running.

…was het mijn 2de Moederdag 💌
Mijn 2de Moederdag was uiteraard weer in Mei. Ik heb er ontzettend van genoten en ben zeker heerlijk verwend. Lees hier mijn hele recap van Moederdag 2021 Ik ben dus al dagen aan het genieten van de mooie tekening op de koelkast, theetjes met elke dag een nieuwe smaak en ben begonnen in het boek van Roue, nu al leuk! #aanrader

…kreeg ik ontzettend lieve post van een vriendinnetje 💐
Zo lief om onverwacht post te krijgen om even een hart onder de riem gestoken te krijgen. Dit onderstaande pakketje kreeg ik van een lief vriendinnetje. Vooral de woorden in het kaartje waren bijzonder. ZO gezegend om al járen dit lieve vriendinnetje te hebben: in voor & tegenspoed. Hij staat nu prachtig op mijn nachtkastje zodat ik er elke dag even naar kan kijken.

…begon ik met mijn schaak workshop @ work (en was ik blij weer naar werk te kunnen)
Ik wilde al tijden een workshop doen maar het overlijden van mijn opa & de eigen lockdown gooide roet in het eten. Eindelijk met deze workshop op mijn groep kunnen beginnen: Schaken. Een aantal weken heb ik de kinderen uitgelegd hoe de stukken heetten en wat ze ermee kunnen. Daarna met de kids een toernooi georganiseerd om tegen elkaar te schaken waarvan de winnaar een groot presentje kreeg (en iedereen die mee deed een klein presentje aangezien het mij niet om het winnen gaat). net even een out of the box workshop en heb er net als de kinderen veel plezier van gehad.

kreeg ik een leuk pakket van RAVI in de brievenbus #spon #selfcare 🎁
Eventjes wat momentjes van mezelf om een wat mindere periode af te sluiten. Deze samenwerking kwam echt als geroepen! Hieronder zie je de toffe box en uiteraard is er een uitgebreid artikel online gekomen hierover. Ik geniet in ieder geval elke dag van een fijn theetje in een lekker ruikend huis 😉

genoot ik van dit oude, nieuw ontdekte nummer van mijn oude favoriete boyband 🎹 & het nieuwe nummer van P!NK

had ik even een Hemelvaartpauze
Een fijn XXL weekend, waardoor ik heerlijk een Hemelvaartpauze nam. Na alle prikkels was het even tijd om te genieten offline. Wat ik zoals deed? Ik keek series, las boeken, was lekker aan het opruimen/schoonmaken in huis, maakte extra veel dansjes met Noa, luisterde veel muziek (zie hierboven), gingen we op pad naar een winkelcentrum als gezinnetje maar ging ik ook alleen samen met Noa winkelen en genoot ik wat meer van lange douche sessies. Zo kon ik opgeladen weer aan de nieuwe weken beginnen.

Ook nam ik in het algemeen weer wat me-time. Ik deed wat vaker tussendoor een dutje op de bank om op te laden, deed meer dingen die ik écht leuk vind, me rustig/ontspannen maken en probeerde zoveel mogelijk leuke dingen te doen maar ook zeker op mezelf te letten.

(her)keek ik Castle 📺
Naast al die crime series die ik kijk is er zeker een serie favoriet: Castle. Drama. Politie. Romantiek. Spanning. En vooral humor. Ik-hou-ervan. Inmiddels staan alle seizoenen op Disney+, heb ik er al heel wat in bezit in de vorm van een DVD box en heb ik uiteindelijk alle afleveringen al gezien. Op een regenachtige ochtend had ik zin om een seizoen te herkijken en dat heb ik gedaan. Eventjes lekker genieten van Castle & Beckett. Ik vind ze zó leuk samen en de verhaallijn van S4 & S5 vind ik echt tof. Tipje dus: Kijk Castle via Disney+

Waar gaat Castle over?

Richard Castle is een beroemde, succesvolle detectiveschrijver die zijn hoofdpersoon in zijn boekenreeks ombracht en kampt met een schrijversvblok. Castle is door de NYPD gevraagd te helpen bij het oplossen van een copy-catmoord uit een van zijn romans waaraan rechercheur Kate Beckett  werkt. Castle, die op zoek is naar een nieuw hoofdpersonage voor zijn nieuwe boekenreeks Nikki Heat, vindt in rechercheur Beckett het ideale model waarop het nieuwe personage kan worden gebaseerd. Hij maakt gebruik van zijn contacten in het kantoor van de burgemeester van New York en krijgt toestemming om rechercheur Beckett ook bij toekomstige moordzaken te ondersteunen.

Beckett, een fervent lezer van Castles boeken, staat in eerste instantie afwijzend ten opzichte van het verzoek dat Castle haar bij moordzaken vergezelt. Later stelt Beckett dit bij en erkent dat Castle een nuttige bron is bij het oplossen van misdaden. Hoewel dit formeel een politie- en dramareeks is, bevat de serie ook komische en romantische elementen.

Bron: Wikipedia Castle

was de maand van deel 2 van de afleveringen van Lucifer S5 👿
Castle herkijken was fijn maar ik werd extra blij toen er een tijdje terug de aankondiging kwam dat de laatste 5 afleveringen online kwamen van S5. Lucifer is back! Ik ga dus heerlijk deze laatste afleveringen kijken en genieten. Toch Suus 😉 Zie hieronder de trailer LET OP: Spoiler allert!

…boekte we onze vakantie om van BE naar NL, dus we gaan sowieso op vakantie! 🌳
Omdat België nog steeds ‘code oranje’ heeft er een wat regels zijn over naar het buitenland op vakantie gaan op mijn werk, hebben we besloten de vakantie toch maar om te boeken. Dit om gewoon geen risico te lopen om toch niet op vakantie te gaan, ondanks alle versoepelingen die eraan komen. Voor een kleine meerprijs gaan we nu dus naar een Nederlands park! Aan de ene kant een beetje balen, aangezien deze vakantie nu voor de 2de keer verzet is (we zouden eigenlijk Juni 2020 gaan)… aan de andere kant blij dat we toch even een weekje eruit gaan. Ik kijk er alvast héél erg naar uit ook nu Noa wat ouder is en er zeker meer van mee gaat krijgen.

…kreeg & kocht ik nieuwe aanwinsten van Nora Roberts 📚
Yay voor lezen! Ik probeer het steeds meer & meer te doen. Zo las ik al het boek Gelukkig zijn is geen kwestie van geluk hebben waar ik echt doorheen vloog. Nu heb ik 2 nieuwe pareltjes liggen van Nora. Zomer voor altijd tikte ik op de kop via Marktplaats en had ik 1 verhaal wel van en eentje niet. Ben dus erg benieuwd hoe het gaat zijn weer een ‘nieuw’ boek te lezen i.p.v. te herlezen. Haar nieuwste boek Erfenis kreeg ik van M. als bedankje voor de afgelopen tijd. Zo lief. Dat wordt dus fijne leesuurtjes de komende tijd. Daarnaast heb ik zeker ook nog wat andere thrillers e.d. liggen en wil ik echt het lezen weer op gaan pakken…

…maakte we een start aan de renovatie in de tuin 🏡
Wat een klus maar we zijn er hard mee bezig, de renovatie in onze tuin! Sowieso wilden we al jaren de muur van wit naar gewoon steen hebben. Gelukt! Met heel erg veel moeite & een weekendje zwoegen. Nu nog bezig de puntjes op de i te zetten en daarna de rest van de indeling anders maken. Dat gaat genieten worden in onze tuin deze zomer!

…is het vanaf nu elke dag DANSJES-dag 💃🏻🕺🏻
Geïntroduceerd tijdens onze COVID-lockdown. We deden dit ‘wel eens’ maar vanaf toen maken we elke avond een dansje. Ik en Noa. 90’s muziek op of juist nieuwe nummers. Meneer vraagt er zelfs om of de muziek op mag. We swingen de dag uit! Hieronder 2 old & 2 new.

MOMents van Mei

Noa 1 jaar en 10 maanden 🧒🏻
Elke maand maak je zoveel ontwikkelingen door. Je praat steeds meer en weet nu ook te tellen van 1 tot 14. (aangezien onze traptreden niet verder gaan dan dat) Je herkent de vormen cirkel, driehoek, vierkant en ovaal en je bent steeds meer woordjes aan het nazeggen. Nieuw is ook dat je je handen voor je ogen doet: telt tot 10 en zegt: ‘Wie niet weg is, is gezien ik kom!’ Ook kloppen op de deur en dan roepen ‘Wie is daar?’ is een nieuw favoriet spelletje. Ook wil je sinds kort met een wc verkleiner op de WC zitten (waar is mijn kleine baby gebleven 😥), zeg je de namen van de opa’s & oma’s en steeds meer volledige zinnen zoals ‘Samen Ayla eten geven’ ‘Noa aan de beurt’ Als je stout bent geweest ga je zelf op de plek zitten waar we je altijd neer zetten en als je iets zegt en ik zeg het goed na zeg je ‘Klopt!’

Nieuwe speel attributen voor in de tuin 🌳
Door onze lockdown als gezinnetje even wat eerder dan gepland: een speelhuisje (met speelmatten), glijbaan en even een provisorische zandbak geregeld. Meneer heeft de tijd van zijn leven in de tuin en wil ook vaak vanuit zijn kamer naar buiten kijken. Zijn verjaardagscadeau-zandbak is al gehaald en is al in gebruik met het mooie weer! Hij is er erg blij mee en vind het jammer als het slecht weer is dat alles nat is en we niet naar buiten kunnen.

Noa werd getest op COVID-19 😷 & was ziekig
Door privé omstandigheden/privacy ga ik hier niet geheel op in maar uiteindelijk hebben we ervoor moeten kiezen om Noa te laten testen. Mijn moederhart brak bij het idee en al helemaal toen het zover was. Hij vond het ZO niet leuk… Maar het was nu eenmaal noodzakelijk. Hij kreeg naderhand een mooie stuiterbal waar hij wel heel erg blij mee was.

Ook had hij het einde van de maand weer wat slechtere nachten doordat hij voor de 2de keer pseudokroep had. We lagen een aantal nachten wakker en Noa was soms ontroostbaar omdat hij zo graag wilde slapen wat niet lukte. Echter kwamen daarna zijn tandjes die weer opspeelde toen het weer beter ging, waardoor we de laatste weken van deze maand in een rollercoaster van weinig slaap en veel troosten terecht kwamen. Ook was hij 2 dagen ineens aan het spugen, iets wat hij nooit had gedaan en best wel overstuur van was. Telkens wat beter, maar meneer heeft echt een aantal weken van alles achter elkaar gehad. Hopelijk wordt Juni een betere maand voor hem.

Vernieuwde slaapkamer van Noa #spon 🏚
Poef. Weg baby. Weg babykamer. Het was tijd voor wat vernieuwing voor in zijn kamer. Ik was dan ook maar wat blij met de samenwerking met Dear Sam. Lees hier het (foto)artikel van de vernieuwde kamer met zijn posters Noa (en mama) zijn erg blij met de posters… Oogt toch even wat meer dreumes/peuter achtig. Ook met zijn speelgoed bakken en zijn tipitent.

Birthday preps 🎈
Uiteraard ook deze maand weer verder gegaan met de voorbereidingen voor zijn verjaardag. Zo kocht ik een opblaasbare 2, slingers en confettiballonnen alvast. Maar ook voor zijn traktatie op het kinderdagverblijf was ik bezig. Zowel voor wat ik wil uitdelen (voor in zijn geknutselde Nijntje taart) als de cadeautjes voor de leidsters. Heel wat dingen nog voorbereiden dus ben blij dat ik er tijdig mee ben begonnen. Ook nog wat cadeautjes inpakken die ik binnen kreeg/kocht en op de kop tikte via Marktplaats. Uiteraard komt er na zijn verjaardag een foto artikel van zijn traktatie van het kinderdagverblijf en een recap van zijn verjaardag inclusief gekregen cadeaus en gemaakte taart (de ideeën zijn er al)

Wat ik ook kocht voor meneer via Marktplaats… (beide foto’s van Marktplaats)
Via Marktplaats vind ik soms zeker wel pareltjes voor Noa, waaronder dit super toffe Nijntje huis. De foto hieronder is van de verkoop van Marktplaats. Hij werd opgestuurd en was helemaal naar wens! Super leuk, vooral nu Noa erg vaak aan het fantasie spelen is met poppetjes. Zo heb ik zelf nog wat Nijntje poppetjes uit een spel en heb inmiddels ook ze van Kikker & vriendjes (zijn favoriete TV serie…) Het is leuk te zien hoe hij ermee loopt, tegen praat en de poppetjes zelf ook met elkaar laat communiceren. Hij kan dan helemaal erin op gaan. Een geslaagd cadeautje dus!

En nog een huis! Ik kwam ook via Marktplaats een Erie & Bert huis tegen. Jaaaa die ene van onze huwelijksreis en die ik dus vroeger zelf ook had. Kon ik voor die prijs niet laten liggen.

Weer naar de opvang 🤴🏻
Na onze lockdown kon Noa gelukkig weer naar de opvang. Zo leuk om te zien hoe hij ervan geniet helemaal blij als hij mag gaan. Erheen lopen is een uitstapje op zich met al die bomen, bloemen en dieren waar meneer even moet stoppen. Ook zegt hij nu alle namen van zijn juffen en van de kindjes waar hij vaak mee speelt. De middelste foto hieronder is in de speeltuin tijdens de opvang en kregen we via het ouderportaal. Zo leuk om foto’s te zien.

I.v.m. bewust bloggen is Noa niet zichtbaar (Lees mijn disclaimer voor meer informatie)

Wij dachten even stiekem eendjes eten te geven 🦆
Erg vaak, bijna elk jaar hebben we jongen eendjes in onze tuin. Sinds afgelopen jaar wat minder, aangezien we een aantal struiken hebben weggehaald. De eieren die niet uitkwamen bleven namelijk ook liggen in onze tuin #rottelucht Wel lopen er vaak door onze voortuin familie eenden langs. Super leuk voor Noa en mama kan er ook zeker blij van worden 😉 Nou vind M. het vervelend als we ze eten geven in de tuin: aangezien ze dan blijven komen en ons tuinpad onder zit met vogelpoep. Maar ik kon het niet laten, aangezien meneer zo enthousiast was om toch even stiekem dat te doen. Stiekem. Uhum. *Kuch. M. nam dus deze foto’s vanaf onze trap. En uiteraard vertelde Noa in geuren en kleuren over het brood geven aan de eendjes. Maar.. Het is zeker voor herhaling vatbaar, alleen nu wel echt stiekem 😉

Nieuwe kleding 👕 (Zeeman & HEMA)
Ik ging een aantal keren shoppen. Inmiddels wat zomerkleding gescoord en zijn ‘verjaardag outfit’ Een aantal keren ging ik alleen winkelen en nam een aantal keren Noa gezellig mee. Hij kreeg een nieuw boek van Kikker en was in de zevende hemel. Uiteraard er door de stad heen lopen, mega groot en onhandig boek. Ook wat dingen gescoord zoals je eerder al las voor zijn verjaardag. En eventjes heerlijk in de speeltuin daar gespeeld. Ben altijd zo verbaast hoe sociaal hij is. Naar andere kinderen maar ook naar mensen in de winkels/caissières. Altijd een babbeltje maken, zwaaien en er direct heen lopen.

Fietsen samen met Noa 🚴🏻‍♂️ 22-5
We gingen samen fietsen met Noa en hij vond het heerlijk! Heeft even geduurd eer we een nieuwe fiets en fietsstoeltje hadden door omstandigheden maar uiteindelijk erg blij ermee. Zo kunnen we vaker als gezinnetje lekker fietsen en kan hij ook makkelijker opgehaald worden. Op de fiets alles aanwijzen: boom, tak, eend, vogel, vlag…

Mijlpaal: Naar de WC 🚽🧻 17-5
Meneer had ineens ontzettend veel interesse in zitten op de WC. Heb dus gelijk een sticker kaart voor hem gemaakt ter beloning als hij naar de WC gaat. Ook een klein cadeautje gekocht voor als de stickerkaart vol is. Zo trots he en och wat wordt hij groot op deze manier. Hij gaat er op zitten, veegt af met 1 stukje wc-papier en gaat er dan weer af. Ik ben erg benieuwd wanneer hij écht voor het eerst op de WC gaat plassen en poepen maar het begin is er!

Hoe was jullie maand Mei? Vertel 1 hoogtepunt die je bijstaat van deze maand.

» Lees meer over de affiliate links hier

About the Author

12 Comments

Louise

Wat grappig, mijn vriend vond Castle ook leuk en nu ik lees dat jij het zelfs herkeken hebt, moet ik er misschien ook aan geloven 😛

Reply
SAS

Ja ik hou ervan hoor <3 Meerdere seizoenen al herkeken. Ik hou echt van Beckett en Castle samen… En het is gewoon leuk vermaak met moorden oplossen en humor. Ik zeg kijken! 😉

Reply
zwartraafje

Wat een fijne terugblikpost. Gek genoeg krijg ik enkel de filmpjes te zien en komen de foto’s er niet door waardoor het even anders is dan ik gewoon ben. Ik zag bij een vriendin dat ze in mei de eerste vijf seizoenen van Castle had bekeken en toen kreeg ik zelf eigenlijk ook weer zin. Alleen wil ik natuurlijk de nieuwe afleveringen van Lucifer ook bekijken. Die gaan dus waarschijnlijk al eerste aan de beurt komen.

Gelukkig konden jullie nog omboeken en valt jullie vakantie niet in het water. Gisteren had ik een wandeldate met mijn nicht en we hebben meteen nieuwe data uitgekozen voor Londen. Het duurt nog super lang (9 – 14 mei volgend jaar) maar nu dit beslist is kunnen we wel echt beginnen aftellen en dromen over alles wat we willen zien/kopen/doen.

Reply
Luus

Hee leuk, wij hebben precies dat setje met de vosjes ook gekocht 🙂 Zo’n schattig broekje!

Reply
Nicky

Dat was een lekkere maand, zeg! Dat fietsen met zo’n ukkie voorop… Dat is nu een van mijn favoriete herinneringen aan toen mijn dochter klein was. Dat heerlijke geklets onderweg. En dat je zomaar een kusje op dat kleine bolletje kunt geven omdat ze pal voor je zitten. Ik moest echt even afkicken toen ze groter werd en achterop moest…

Reply
Tamara

Wat een leuk overzicht en geweldig vooruitzicht dat je hoe dan ook een vakantie in het vooruitzicht hebt! In eigen land kan ook erg leuk zijn!
Voor Remus heb ik ook een aantal nieuwe kledingstukken moeten kopen, hij kreeg een groeispurt en is nu eindelijk gegroeid naar een maatje 92.
En yay voor Lucifer, we zitten ook alweer aan episode 14!

Reply
SAS

Noa zit al een tijdje in 92… Lucifer ben ik bijna klaar mee wil bijna niet verder kijken want dan is het voorlopig écht af …

Reply
Simone

Ah zo leuk dat jullie weer eendjes in de tuin hebben <3 Hier niet in de tuin, maar praktisch om de hoek hebben we een vijver waar momenteel ook veel jonge ganzen, zwanen en meerkoeten zitten. Zo schattig!
En wat heb je een mooi kaartje met houder gekregen. Super leuk zeg!

Reply
Robin Schrijvers

Haha cool idee wel van het schaken! Jong geleerd.. Super 🙂 En haha ik zou ook direct tekenen als ik elk jaar eendjes kon hebben in m’n tuin!

Reply
Zo simpel is dan geluk

Zo leuk dat jullie nu elke dag even een dansje doen!
Fijn dat jullie toch even op vakantie kunnen. Weliswaar niet wat jullie in gedachten hadden, maar het is evengoed lekker om er even tussenuit te gaan!

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *