8 dingen die mij in deze tijden meer rust/ontspanning geven

mei 24 2021

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met Haco

Ontspanning. Iets wat in deze tijden meer dan anders centraal staat. Iets waar ik dus ook juist de afgelopen (stressvolle) maanden mee bezig ben geweest. Hieronder de 10 dingen die mij meer rust & ontspanning geven. Dingen die ik dagelijks al dan niet wekelijks probeer te doen. Vooral nu ik vannacht geen oog heb dicht gedaan door Noa met pseudokroep aanvallen is het JUIST een must even wat meer bij te slapen en te doen waar ik mee rust van krijg.

Foto Oostenrijk 2018

Veel wandelen in de natuur
Iets in de natuur geeft me altijd een slow down gevoel. Heerlijk om altijd even te genieten van een fijne wandeling, een date in de speeltuin met Noa of een fijne skaterit. (het laatste even wat minder door het regenachtige weer helaas) Ik merk dat ik mijn gedachten dan even op een rijtje kan zetten of soms zelfs helemaal uit. Iets wat ik dus ook vaker wil gaan doen is een boek gaan lezen in onze tuin.

Een opgeruimde slaapkamer
Merkbaar is dat ik onrustig word van een drukke slaapkamer. Overal wasmanden, on-opgevouwen was… Kleding dat overal rond slingertje. Ik heb nu een sidetable staan in de slaapkamer waar ik al mijn ’to do’ dingen op leg. Alleen de noodzakelijke. Hierdoor blijft de rest van de slaapkamer opgeruimd en straalt wat meer rust uit, ideaal!

Me-time echt bewust inplannen
Elke dag even tijd voor mezelf. Een serie kijken, bloggen, met muziekje aan schoonmaken in huis of elke avond even een boek lezen. het zijn dingen die ik (vooral nu als mama zijnde) echt bewust inplan. Ik merk als ik dit oversla dat mijn batterij sneller leeg raakt.

Creatief bezig zijn
De laatste tijd ben ik steeds vaker creatief bezig. Zowel voor de aankleding van de verjaardag van Noa, zijn taart en uiteraard zijn kinderdagverblijf traktatie. Maar ook steeds vaker weer voor mezelf. Mijn knutselkast wil ik over een tijdje weer eens gaan ordenen. De mandjes en stickers ervoor heb ik al, nu nog de tijd ervoor nemen. Ook ben ik steeds vaker creatief bezig met de foto’s die ik op mijn blog plaats met Cava. Werkt zeker ontspannend om er even een tijdje voor te zitten.

Dansen
Nooit gedacht dat dit me zoveel ontspanning zou kunnen geven. (her)ontdekt tijdens onze lockdown thuis. Elke dag even een dansje maken om de dag af te sluiten samen met Noa. Het is heerlijk te bewegen samen, te lachen en eventjes alles eruit te dansen.

Blogs schrijven en bij lezen (inclusief 90’s muziek op)
Op dit moment, van schrijven van dit blog artikel ben ik helemaal zen. Ondanks een nare dag, stress wat eruit moet ben ik met plezier dit artikel aan het typen. Noa ligt op bed, ik met een theetje en een 90’s muziekje op waarmee ik zachtjes mee neurie (want tsja, als ik hard zing word meneer wakker)

De zin ‘niets moet’ herhalen
Ondanks de verplichte dingen waren er heel wat dingen in mijn hoofd die móesten gebeuren. Die ene wasmand. Die vaatwasser of het volle aanrecht. Ik had geen rust voordat dit was gedaan. Nu heb ik geleerd dat deze dingen in mijn hoofd zitten. Ik vraag mezelf vaak af ‘Moet dit nu écht?’ En vaker is het een nee dan een ja. Ik neem dan ook op dat moment de tijd om de lat wat lager te leggen.

Leuke gesprekken/dates met vriendinnen
De tijd met vriendinnen is in corona tijden flink verminderd. Deste fijner om met sommige vriendinnen veel app contact te hebben of een date op afstand te regelen.

Wat geeft jou in deze tijden meer rust/ontspanning? En hoe vaak doe je dit bewust?

11 comments

 • Zo simpel is dan geluk

  28/05/2021 at 19:11

  Zelf ben ik niet zo creatief. Wel kan ik rustig worden van wandelen, lezen, bloggen, lekker een warme douche nemen. Heerlijk.

 • zwartraafje

  27/05/2021 at 17:21

  Hier kan ik me echt zo erg in terugvinden. Creatief bezig zijn, bloggen, met vriendinnen afspreken, wanneer alles mooi gesorteerd is en aan kant ligt (ik kom echt tot rust wanneer ik bijvoorbeeld mijn boekenkast aan het reorganiseren ben of mijn knutselmateriaal), wandelen, mijn To Do list veranderen in een TaDaaaa lijst (dat maakt echt een wereld van verschil) maar ook wat jij al zei iedere keer dat ik mezelf er op betrap dat ik denk dat ik nog iets ‘moet’ doen verander ik dat woord door ‘kan’ en ook dat klinkt meteen helemaal anders.

  1. SAS

   14/06/2021 at 12:45

   Het zijn de kleine dingen he, die het verschil kunnen maken. Kwestie ook vaak van mindset. Ik hoop dat het inmiddels beter gaat <3

 • Nicky

  26/05/2021 at 13:27

  Bij mij helpt muziek luisteren heel goed. Als ik te onrustig ben om te lezen, dan draai ik mp3’tjes. Met mijn koptelefoon op en in het donker. Even helemaal in mijn eigen wereldje. Zo lekker! Dat dagelijkse dansje vind ik trouwens wel erg leuk!

 • Irene

  26/05/2021 at 10:01

  Jaa dansjes! Ik doe dat niet per se om rust te vinden maar net om mezelf wat op te peppen als ik in een dip zit. En een opgeruimd huis inderdaad, ik stoor me zo als er rommel is. Al probeer ik het ook vaak te laten en echt even niets te doen als ik er nood aan heb. Zoals je zegt: niets moet. En nietsen mag! 🙂

 • Darina

  26/05/2021 at 08:54

  Wandelen, creatief bezig zijn, niet teveel verplichtingen, dan kom ik een heel eind!

 • Simone

  25/05/2021 at 15:19

  Diamond painting is wel echt voor mij ultieme ontspanning (mits ik mijn telefoon niet in de beurt heb). En ook mediteren helpt zeker.

 • Giovanna Jansen

  25/05/2021 at 12:16

  Creatief bezig zijn en fietsen of wandelen geven mij ook altijd rust. Net als fotograferen en lezen. Even lekker er helemaal in opgaan. 🙂

 • Tamara

  25/05/2021 at 11:41

  Ook wandelen, voor zo ver ik nog vooruit raak. Maar ook gewoon er bewust voor kiezen om te rusten ipv me schuldig te voelen en toch maar ‘iets’ te doen. Niet altijd gemakkelijk, die laatste.

 • Nicole Orriëns

  25/05/2021 at 09:06

  Voor mij is dat hardlopen, in mijn eentje koffie drinken en klassieke muziek luisteren, een boek lezen, de kerk bezoeken en puzzelen.

 • Robin Schrijvers

  24/05/2021 at 11:56

  Wandelen is inderdaad een goeie rustgever! Is hier ook het geval. Bloggen helpt mij ook enorm, niks zo zalig als ff tokkelen achter de pc met goeie muziek op 🙂

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *