Monthly recap Maart |
A few things that made me smile

Zoals ik al beloofde in 2020, het maandartikel maak ik met veel plezier en blijft terug keren ook dit jaar. Een terugblik van de afgelopen maand middels foto’s, gifjes, filmpjes en een uitgebreid stukje tekst. Dingen die deze maand mooier maakte. Blijmakertjes, gelukjes, positiviteit. Aangezien de wereld er wel wat meer van kan gebruiken. Aan het einde van het artikel MOMents, MOMenten met Noa die ik graag wil herinneren en koester.

Hallo Maart. Je start was fijn met een eerste corona verjaardag. Maar ook genoot ik ontzettend van een kraambezoek, maakte ik mijn verzameling van Nora boeken verder compleet (en las er lekker in verder), maakte ik juist iemand blij met leuke bordjes, genoot van Bones (de TV serie) en Noa had weer heel wat mijlpalen en nieuwe woordjes. Een fijne maand, ondanks het trieste nieuws aan het einde van deze maand…

…it was my birthday! ๐ŸŽˆ๐ŸŽ‰
Voor mij m’n eerste ‘corona’ verjaardag, aangezien ik vorig jaar prรฉcies voor de lockdown nog mijn verjaardag vierde. Nooit gedacht zo’n jaar later mijn verjaardag op deze manier te vieren. Uiteindelijk was ik lekker een dagje thuis: een heel dagje gezellig met Noa. Lekker creatief bezig geweest & naar de speeltuin. Daarbij kreeg ik super veel lieve appjes, belletjes, kaartjes en heel veel (brievenbus) cadeautjes. Er is echt mega veel aan me gedacht en daar ben ik zeker (in deze tijden) dankbaar voor. Al met al een hele fijne verjaardag gehad. Ik deelde als artikel 33 dingen waar ik dit jaar super naar uitkijk, om stil te staan bij de mooie dingen die me dit jaar gaan brengen.

Iedereen bedankt voor alle lieve felicitaties, brievenbus pakketjes en de vele kaartjes die ik heb gekregen. โค๐ŸŒน

…XXL weekend(en) ๐Ÿฅ‚
Voor mijn verjaardag vanaf Woensdag vrij, Dinsdag thuis werken, daarna Wo/Do werken en vrij. Steeds vaker door mijn thuis werk dagen had ik een soort van XXL weekenden. Ik genoot er dan ook extra van door lekker in m’n cozy kleding te lopen, veel te genieten met Noa zowel binnen als buiten en wat meer te ontspannen met een serie of boek.

Ook kwamen er heel wat toffe samenwerkingen voorbij voor mijn blog. Sommige ben ik nog mee bezig, anderen kwamen al online. Zo ben ik lekker bezig met wat items uitzoeken en deze reviewen voor mijn blog. Super leuk om ook lekker in mijn vrije tijd te doen.

…ik ging eindelijk op kraambezoek bij m’n vriendinnetje ๐Ÿ‘ถ๐Ÿป
Ik zou al een tijdje geleden gaan, echter was Noa vaak verkouden en durfde ik het toch niet aan langs te gaan. Uiteindelijk eindelijk Maud van mijn vriendinnetje gezien. Wauw, wat is ze klein vergeleken met Noa haha. Weet bijna niet eens meer dat hij zo klein was zo hard gaat de tijd. Het was fijn haar nu in het echt te zien. Ook kwam ze al een aantal keren op bezoek bij mij thuis. Zo leuk te zien dat Noa zijn drinken en speelgoed met haar wilt delen.

..en maakte/gaf dit DIY bord ๐ŸŽจ
Uiteraard maakte ik een super leuke DIY voor de geboorte van haar. Ze was er erg blij mee en vond het tof om dit als cadeautje aan haar te kunnen geven.

…de nieuwe afzuigkap was eindelijk geรฏnstalleerd! ๐Ÿด
We wilden al tijden een nieuwe afzuigkap en na weken van irritaties hangt hij eindelijk en doet het naar behoren. Hij hing namelijk in februari al, maar er waren heel wat mankementen aan. Ik treed niet in details maar via Budgetplan zal ik afraden om ooit wat te kopen. De service was niet om naar huis te schrijven en we hebben een hoop loze beloftes gekregen en heen & weer gebeld. Weken bezig geweest en uiteindelijk eigenlijk geen oplossing gekomen. Maaaaaaar hij hangt en doet het nu naar behoren. We zijn er erg blij mee en het past erg mooi in onze keuken.

…was er een spelshow online georganiseerd vanuit mijn werk ๐ŸŽญ
Alles is nu tegenwoordig online. Zo hadden we op mijn werk met de gehele organisatie (degene die zich inschreven) een spelshow een keertje in de avond. Ik zat in een team met mijn lieve collega’s en heb me een breuk gelachen. Het was erg gezellig en we zijn een beetje in de middenmoot geรซindigd. Er waren geluid die je moest raden, foto’s die je moest naspelen, fragmenten die je moest raden… Het was wat amateuristisch in elkaar gezet maar het was een super gezellig avond.

Witte vlakken: Naam werkgever heb ik weggehaald i.v.m. bewust bloggen. (Lees mijn disclaimer voor meer informatie)

…kocht er iemand via mijn blog wat bordjes! ๐Ÿฝ
Ik kreeg blijkbaar in 2020 een mailtje van iemand die via mijn blog deze bordjes had gezien. Echter was het mailtje in mijn spambox geraakt en zag ik hem dus pasgeleden. De onderstaande bordjes kocht ik jรกren terug bij IKEA en waren onze ‘eerste uitzet’ toen we gingen samenwonen. Degene wilde deze graag overkopen aangezien deze lijn niet meer verkrijgbaar is. Het was zo leuk om iemand op deze manier blij te maken met voor ons een klein gebaar. Heel erg veel plezier ermee!

…maakte ik steeds meer mijn Nora collectie compleet ๐Ÿ“š
O.a. vond ik er weer een aantal op Marktplaats, super blij! Daarbij kreeg ik ook via Instagram een berichtje. Bedankt lieve Jenn voor het mede compleet maken van mijn collectie! Het zijn steeds minder boeken die ik nog zoek…
Nog hebben: Bruisende finale, Eind goed, al goed en Liefde voor altijd. Een aantal pockets zijn in zo’n slechte staat dat die aan vervanging toe zijn: Verleid door de zon, Spel der uitersten & Golvend gras. Mocht je ze tegenkomen of in bezit hebben en ervan af willen? Contact me via contact@iliveformydreams.com Many many thanks. Inmiddels ben ik getart in de Sterren Trilogie.

…ging ik weer eens na tijden naar de kapper โœ‚
Yay na maanden van een corona-coup ging ik eigenlijk naar de kapper. Ik liet er vooral voor mijn doen een hรฉรฉl stuk van af halen. Er was nogal wat dood aan mijn haar en ik kreeg zelfs mijn borstel er niet meer doorheen. Hieronder een before & after foto. Ik ben in ieder geval een blij ei. Ook Noa zijn haar werd weer eens bijgewerkt.

…kochten we nieuwe bijzettafeltjes ๐Ÿ›‹
Heel toevallig kwam ik deze bijzettafeltjes tegen online bij de Lidl #nospon Deze zouden erg fijn zijn voor onze woonkamer op te fleuren. Zo gezegd; zo gedaan. Ik ben erg blij met deze kleine nieuwe aanpassing in huis. We hebben nu meer ruimte en het is steviger dan het tafeltje dat er stond. Sowieso hebben ze bij Lidl online zeker wel wat toffe dingen, ook voor Noa koop ik er regelmatig speelgoed e.d. Dus neem zeker even een kijkje. Hier kan je de tafeltjes vinden (zijn wel uitverkocht zie ik net).

…kon ik eindelijk verder vanaf seizoen 3 van BONES ๐Ÿ“บ
Yay voor DisneyPLUS. * doet een dansje Dat is een serie waarvan ik de eerste 2 seizoenen had gekeken en hoopte op S3. Echter, op tv werd vaak van seizoen 2 naar seizoen 8 gegaan… Ik had dus S8 en 9 nog opgenomen op TV. Hier staan nu alle 12(!) de seizoenen op. ZO BLIJ. Ik heb dus al mijn vrije tijd besteed aan lekker met een theetje op de bank Bones kijken. En Booth is ook niet verkeerd om te zien ๐Ÿ˜‰ Dus als je me zoekt… Inmiddels ben ik midden S5 en kijk lekker verder richting S12..

Temperance Brennan is als forensisch antropologe werkzaam op het Jeffersonian Institute. Samen met haar team van getalenteerde wetenschappers helpt ze de FBI om moordzaken op te lossen met slechts botresten of lichamen in verre staat van ontbinding van de slachtoffers. Niet alleen oude, onopgeloste moordzaken worden opgelost, maar ook recente moordzaken. Tijdens haar werk voor de FBI werkt ze samen met Seeley Booth . Tussen de FBI en het Jeffersonian Institute bestaan soms onenigheden, zoals die ook tussen Brennan (en haar team) en Booth bestaan. De serie heeft door het gedetailleerde forensische onderzoek wat weg van CSI: Crime Scene Investigation. (bron: Wikipedia)

…was het fijn genieten in mijn nieuwe cozy set โ˜•
Genieten in mijn nieuwe huispak. Sommige dagen leefde ik er gewoonweg in, heerlijk! Lees hier het gehele artikel die ik maakte met meer foto’s. Zowel als ik de weekenden als thuis werk dagen genoot ik erin. Thee. Ontspannen met en serie of boek en lekker keuvelen thuis.

…was ik lekker veel offline te vinden (zoals je in dit maandoverzichtje wel kan zien) ๐Ÿšซ
Offline lijkt bij mij wel het nieuwe online ๐Ÿ˜‰ Ik geniet van het minder actief zijn hier & op social media. Hierdoor heb ik het idee dat ik juist meer oplaad dan ervoor. Daarbij heb ik gewoonweg ook minder tijd als mama zijnde om met mijn blog & online bezig te zijn. Dit maakt het zeker een stuk makkelijker om het links (of rechts) te laten liggen.

…luisterde ik veel naar dit nummer ๐ŸŽผ

You cut out a piece of me, and now I bleed internally Left here without you (no, no, no), without you (ooh, ooh) And it hurts for me to think about what life could possibly be like Without you (no, no, no), without you (no, no) ๐ŸŽถ

MOMents van Maart

Noa 1 jaar en 8 maanden ๐Ÿง’๐Ÿป
Wat gaat het hard! Inmiddels zitten we aan een boel tanden, ruim tegen de 100(!) losse woorden en zijn eerste zin: Papa bijna thuis. Uiteraard weer met papa ๐Ÿ˜‰ Ik vind het mooi om steeds meer ontwikkeling te zien. Ook kan hij al tellen en begrijpt hij welk vormpje mist van een kubus, herkent en benoemd hij sommige cijfers en weet nu dat melk van de koe komt ๐Ÿ˜‰ . Hij geniet ervan dat hij dingen duidelijk kan maken en is ook erg trots erop. Als ik iets zeg wil hij het graag nazeggen en probeert dit dan ook meerdere dagen. Hij heeft nu geleerd: ‘Nog 1 keer’ als hij nog iets wilt. Om daarna boos te worden als die 1 keer niet nรณg 1 keer wordt omdat meneer het zegt. Het is de laatste weken uitproberen, uitproberen, uitproberen… Ik ben nog geen 2 en zeg vaak NEE. Ook is hij erg vindingrijk dus dit gaat de komende periode nog wat worden. Er zijn zeker wat eigenschappen van mezelf en M. die ik in hem terug zie.

Ik kocht weer eens nieuwe kleding, slaapzak en ook speelgoed ๐Ÿ‘•๐Ÿงธ
Er waren deze maand heel wat nieuwe aankoopjes die ik graag met jullie deel aangezien ik er erg blij van werd. Zo kocht ik een aantal nieuwe jassen & kleding voor meneer. Hij ging weer een maatje verder en had er dus hoog nodig wat nodig. Daarbij kocht ik ook een buitenspeel-broek waar ik echt ontzettend blij mee ben! Ook kwam de Lobbes bestelling binnen met klei en een nieuwe knutsel/verfschort. Alie kwam ook nog wat toffe pakketjes brengen: een kikker opberg zak voor onder de douche en een super toffe walvis die lichtjes maakt en water spuit. Noa is er gek van en ben erg blij met deze fijne aankoopjes. Voor een live versie te zien van de walvis kan je mijn Instagram stories checken.

Ook kreeg ik EINDELIJK het labyrint spel binnen die ik kon bestellen door een samenwerking. Besteld: 3 December 2020. Binnen: Maart 2021. Hij was een aantal keren vertraagd. Ook was er weer wat leuk spul van Woezel & Pip bij de Kruidvat te koop. Hij heeft dus een nieuwe pyjama en ik kocht ook een bad memo spel die echt ontzettend leuk is om te doen op de badkamermuur.

Bij de Lidl bestelde ik ook nog een hout rijgspel mee met onze nieuwe bijzettafeltjes. Eigenlijk vanaf 3+ maar hij vind het erg leuk om de veter er doorheen te steken en alle diertjes die erbij zitten te benoemen. Bestel hem hier #nospon

De onderstaande slaapzak is van MEYCO en kocht ik bij Babyslofje-online.nl #nospon Eerder had ik daar een toffe samenwerking mee, maar ik kwam bij deze winkel door deze aanschaf via Bol.com. Ik ben er echt super blij mee. Alle varianten vind je hier.

Ik wil ook binnenkort eens een artikel maken over mijn favoriete winkels voor Noa, zowel voor kleding als speelgoed e.d. Ik had ook nog fijn 2 winkelafspraken van 20 minuten bij zowel de Zeeman als Action. Hoop spulletjes voor Noa meegenomen <3

Creatief bezig ๐ŸŽจ
Super leuk als creatieve moeder om een creatief kind te hebben. Alles vind hij leuk om uit te proberen en te doen. Zo vind hij ‘verfe’ erg leuk (zowel met ponsjes, sponsjes als kwasten – vingerverf heb ik nog staan en ga ik binnenkort uitproberen) en ontdekt dit soort dingen graag. Ook met droogdeeg spelen of pleisters plakken op Dikkie Dik (inclusief voorleesboek) zijn zeker favoriet net als ‘gewoon’ tekenen. Klei vind hij nog niet zoveel aan. Dat rolt hij in z’n handen, stopt het weer in het doosje. Plaatst de deksel erop en zegt ‘Klaar’ Heel duidelijk ๐Ÿ˜‰

Waren we lekker veel buiten ๐ŸŒณ
Daar is dat buitenkind weer he. We zijn heerlijk veel naar de speeltuin geweest of de kinderboerderij. Hij kan daar zo van genieten (en mama dus ook) dat ik probeer regelmatig al dan niet elke dag even lekker erop uit te gaan met meneer. Inmiddels ook ontzettend blij met zijn nieuwe buitenbroek waar meneer lekker mee kan ravotten. Inmiddels heeft meneer een hele stokken verzameling en speelt hij graag met andere kindjes en zijn bal.

Hadden we weer wat slechtere nachten๐Ÿ˜ด (het begin van de maand)
Hallo daar waren ze weer. Noa had weer 3 tanden (meneer heeft er altijd een stuk of 3 tegelijk) die doorkwamen en hij had een hoestje meegenomen van de opvang. Kuchen ’s nachts in bed. Huilend wakker worden van de pijn zijn keel en niet meer kunnen slapen. Soms om de 2 uur wakker en met hem zitten. Ook overdag wat hangerig en niet lekker in zijn vel. Dus ging wat vaker de TV aan #loedermoeder Gelukkig ging dit na een aantal dagen een heel stuk beter en waren de nachten weer als vanouds. Je merkt wel dat hij even een opdonder heeft gehad en wat meer slaap overdag nodig heeft.

Spelen, spelen en nog meer (interactief) spelen & lezen ๐ŸŽญ
Hij is steeds meer bezig met echt interactief spelen, zo leuk om te zien. Heel veel dingen benoemen, mama vragen om ‘mee’ te doen door mee te zeggen en aan mijn broek te trekken. Hij maakt er geluidjes bij en kan echt zoet zijn met zijn poppetjes en brandweer auto (poppetjes de trap op en af)… Ook zijn speelgoed krijgt steeds meer te eten en drinken en knuffels moeten gezellig mee naar bed.

Ondanks dat dit altijd een maandoverzichtje is met alle fijne dingen van afgelopen maand kan dit trieste moment, die de maand afsloot niet ontbreken. Mijn enige opa, waar ik goed contact mee had is overleden. Door corona had ik hem tijden niet gezien, alleen achter het raam. Ook belde hij me nog op mijn verjaardag. Dat is het laatste contact wat ik helaas met hem heb gehad. RIP โœจ๐Ÿ€ Zijn begrafenis is deze week wat maakt dat ik wat vaker offline ben. Ik herinner me de woorden uit รฉรฉn van zijn laatste emails: ‘denk af en toe aan vroeger, doe ik ook’ en dat ga ik zeker doen.

16 reacties op “Monthly recap Maart |
A few things that made me smile

 1. Het lukte weer niet op de gewone manier dus ik ga mijn reactie hier even overtypen. Jammer dat ik het niet gewoon via copy/paste kan doen want dat zou natuurlijk een pak sneller gaan …

  Heerlijk zo’n deur vol kaarten, de nieuwe salontafels zijn inderdaad heel mooi en ik vind het zo fijn voor je dat je zoektocht naar Nora boeken er voor gezorgd heeft dat je je collectie weer wat hebt kunnen aanvullen. Zo leuk trouwens dat je iemand hebt kunnen helpen/blij maken met die mooie borden. Ik heb zelf ook eens een mailtje gehad van iemand die vroeg of ik mijn cd-rek wilde verkopen vermits dat niet meer verkocht werd (ook bij Ikea). Herinner me nog dat ik het toen heel grappig vond dat iemand op die manier op mijn blog terecht was gekomen.

  Je blogpost leek me een aaneenrijging van mooie momenten en toen zag ik dat je afscheid hebt moeten nemen van iemand die je graag zag. Ik vind het zo erg voor je Sas. Hopelijk kan je jezelf een beetje troosten met het feit dat je grootouders nu weer bij elkaar kunnen zijn.

  1. Blijf het stom vinden dat het soms niet lukt en ook dat er ik helaas niets aan kan doen ๐Ÿ™
   Ja waren heel wat mooie momenten. Naast het helaas overlijden van mijn opa. Dankjewel voor je sterkte wensing <3

 2. Allereerst gecondoleerd met het verlies van je opa! Fijn dat je hem vrij recent nog wel hebt gesproken. En ja, Noa… wat wordt hij al groot joh! Gaat echt hard en ik kan me goed voorstellen dat je dan niet meer kunt indenken dat hij ooit zo klein is geweest als het kindje van je vriendin.

 3. Maart ging best prima maar had dus wel een heel akelig einde. Gecondoleerd met het verlies van je opa. Maar wat ontzettend fijn dat hij meegemaakt hebt dat jij moeder werd en Noa gekend heeft. Ik weet zeker dat-ie waanzinnig trots op je was. Veel sterkte de komende tijd.

 4. Oh, ik ging zeggen dat het wel een heel leuke maand was, maar wat erg dat je opa is overleden. Ik wens je veel ruimte voor je verdriet! Take care ๐Ÿ™ <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *