Extra genieten van me-time momentjes

Dit product is ter beschikking gesteld door Comfysets

In deze tijden van corona zijn we meer & meer thuis. Heel eerlijk? Het enige wat ik Γ©cht mis is het afspreken (en knuffelen!) met vriendinnen. Verder waren mijn me-time momentjes meestal al binnenshuis of prima te doen alleen. Het geeft me juist ook weer een extra stukje rust om juist deze dingen wat vaker te doen nu er weinig anders kan. Altijd het positieve bekijken πŸ˜‰ Wat ik graag doe deze me-momentjes?

β™₯ Neem de tijd om eventjes Γ©cht iets te doen wat je leuk vind 😍
Oh dit vind ik altijd juist het lastigste hΓ©. Maar ik ben er sinds eind 2020 echt heel wat beter in geworden. Niet eerst die klusjes in huis maar kiezen om lekker iets te doen waar juist mijn batterij van oplaad niet leegloopt.

β™₯ Trek je meest comfy kleding aan πŸ‘•πŸ‘–
Ik geniet er echt van om thuis lekker mijn joggingbroek aan te trekken. Weinig zit ik thuis met een spijkerbroek aan. Wij vrouwen gaan minder snel de deur uit in een gewone pyjama. Vaak als ik met Noa wegga moet ik me weer geheel omkleden. Echter, met deze toffe Cozy set Beige kan je ook gewoon stylish buiten lopen. Normaliteit ga ik vaak voor zwart of een donkere kleur dus ik dacht even out of the box en bestelde deze kleur. Ik heb er echt de dagen dat ik thuis was (zowel de weekenden als de thuiswerk dagen) praktisch in gewoond. Zo fijn de stof!

Iets wat er een beetje insluipt met thuiswerk dagen, is toch wel mijn garderobe. Ik krijg vaak de vraag: je bent pedagogisch medewerkster hoe kan je dan thuis werken? Ik heb meestal een dag dat ik thuis ben en zit dan aan de administratie, en dat is meer administratief werk dan er wordt verwacht bij mijn baan. Werk je meer dagen thuis? Dan is een Loungewear set misschien ook wel wat voor jou. Ik ben in ieder geval fan! Zelfs jammer als ik hem na een aantal dagen moet wassen , maar anders zie ik er wel stylish uit maar ruik niet meer zo fris πŸ˜‰

β™₯ Neem die uitgebreide douche 🚿
De douche sessies met Noa zijn wat dat betreft altijd kort en niet te doen. Ik geniet dus extra als ik alleen kan douchen: met een extra maskertje, douche schuim of een extra liedje zingen onder de douche zodat ik nΓ©t wat langer kan blijven staan. Zoals jullie weten gaan we dit jaar de badkamer verbouwen. En hoewel ik daar niet naar uitkijk kijk ik wel uit naar het resultaat. Een Rituals pakket (die ik koos als kerstpakket vorig jaar) staat op me te wachten als de nieuwe badkamer klaar is.

β™₯ Ontdek een nieuwe serie, film of lees een boek πŸ“šπŸ“Ί
Zoals jullie weten ben ik begonnen met S1 van Virgin River. Ik ben echt mega blij met deze serie, hoewel het even duurt eer ik altijd aan iets nieuws kan beginnen. Iets met ‘zal ik deze kiezen of toch die?!’ Zoveel keuze op Netflix maar ik ben erg blij met m’n keuze. Ook kwam ik er van de week achter de BONES op Disney+ staat. Yay! *doet een dansje. Dat is een serie waarvan ik de eerste 2 seizoenen had gekeken en hoopte op S3. Echter, op tv werd vaak van seizoen 2 naar seizoen 8 gegaan… Ik had dus S8 en 9 nog opgenomen op TV. Hier staan nu alle 12(!) de seizoenen op. ZO BLIJ. Ik heb dus al mijn vrije tijd besteed aan lekker met een theetje op de bank Bones kijken. Dus als je me zoekt… Verder wacht ik met smart op de nieuwe afleveringen van Lucifer op Netflix..

Zoals jullie weten ben ik al aardig op weg mijn Nora collectie compleet te krijgen. Ik ben de laatste tijd meer & meer aan het lezen. Zowel boeken die ik al heb gelezen (jaren geleden) als nieuwe verhalen. Juist die combi maakt het erg fijn. 9 van de 10 keer lees ik in bed en het moment dat Noa in slaap valt en ik even op de gang moet blijven zitten.

β™₯ Gooi weg, ruim op en maak schoon 🏑
Iets waar ik nu minder vaak voor kies maar wat zeker wel ook een momentje voor mezelf is; eventjes opruimen. Al is het maar de keuken die leeg is of eventjes wat kleding die in de kast ligt. Het maakt dat mijn hoofd wat leger voelt waardoor ik juist meer kan genieten van alle andere dingen.

β™₯ Maak een prachtige wandeling/skaterit πŸŒΏπŸƒ
De natuur is toch wel mijn favoriet geworden de afgelopen jaren. Zo wandelde ik geheel corona proof met mijn lieve nichtje de Singelpark stadswandeling (van dik 8 kilometer) en maakte ik eind Februari mijn eerste skaterit van 2021, dik 5 kilometer in de polders. Zowel alleen als wandelingen met Noa probeer ik echt altijd ‘in het moment’ te zijn. Te genieten van alles om me heen, i.p.v. mijn gedachte die weer afdwalen naar morgen/werk/andere dingen.

Wat doe jij het liefste om extra te genieten van momentjes voor jezelf?

Artikel inspiratie

16 reacties op “Extra genieten van me-time momentjes

  1. Wat een leuk artikel met goeie tips! Me-time bij mij bestaat vooral uit rusten en/of slapen, haha. Ben wel gestart aan Virgin River door jou! πŸ™‚ Ziet er een erg leuke serie uit!
    En dat beige comfy setje ziet er erg leuk uit, ook een leuke kleur! Ben ook eerder geneigd te kiezen voor zwart, maar dit beige is leuk!

    1. Kan me voorstellen, krijg je als je een baby aan het bouwen bent πŸ˜‰
      Virgin River staat even on hold tijdens S2 aangezien ik nu lekker Bones aan het kijken ben ^^
      ja dacht even out of the box een andere kleur dan standaard zwart. Vond olijf groen ook tof, misschien voor een 2de setje.

  2. Skaten is een goed idee, zeg! Die ga ik onthouden!
    Mijn momentjes bestaan momenteel uit creatief bezig zijn (tekenen, schilderen, journallen), lezen en heel veel wandelen(maar echt heel veel, haha)

  3. Ik kleed me keurig aan als ik thuis werk. Anders ben ik niet vooruit te branden. Ik lees veel, ik wandel en ik teken. En ik luister heel graag naar muziek.

    1. Snap ik zeker. Mijn thuis werk dagen zijn een beetje zen momentjes voor mezelf aangezien ik Noa niet hoef weg te brengen en zelf het rustig aan kan doen. Zo’n comfy set is dan zeker wel ideaal πŸ™‚

  4. Wat leuke momentjes.
    Hier hang dat er vanaf, ik kan bevoordeeld geniet van gewoon een goeie boek te lezen. Of gewoon in de tuin in mijn ligbed te liggen, maar dan moet het weer ook al goed mee zitten dan.

  5. Die outfit ziet er super comfortabel uit. ideaal dus. Zelf ontspan ik vooral door te lezen, knutselen of Tai Chi te doen. Ook wandelen heeft hetzelfde effect op me al doe ik dat liefst in gezelschap. Sorteren vind ik trouwens ook heel ontspannend. Het biedt echt rust wanneer iets helemaal ordelijk gesorteerd is. Zo heb ik onlangs mijn knutselpapier nog eens onder handen genomen waardoor het er nu weer heel netjes uitziet en ik tijdens het knutselen veel sneller het juiste papier kan terugvinden.

  6. Dat doe ik ook graag, lekker lezen, genieten buiten in de natuur of heerlijk warm douchen. Tv kijken doe ik bijna nooit, maar vroeger keek ik graag naar Bones (ik zou niet weten tot welk seizoen), dus ik krijg nu haast weer zin om ook te gaan kijken haha.

  7. Ik mis de dagjes uit ook wel heel erg hoor! Kijk er zo naar uit om weer eens echt weg te kunnen. Ik ben zelf niet echt een huismus, maar wel meer geworden door de hele situatie. Toch ga ik er wel graag 1 of 2 keer per week er op uit. Nu zijn dat uitstapjes naar mijn ouders, schoonouders of vriendinnen die dichtbij wonen. Hopelijk is er snel meer mogelijk zodat ik ook vriendinnen van verder weg (hint) weer kan zien!

    1. Hint is begrepen haha πŸ˜‰ Lijkt me tof je ook weer eens te zien! Uitstapjes probeer ik ook te maken zowel samen als zonder Noa

  8. Haha ik herinner me nog die eerste lockdown week. Zielsgelukkig was ik: elke dag jogging-dag! Natuurlijk bleef dat niet zo maar haha ik loop ook nog graag in m’n jogging rond thuis!

    En ik herken het trouwens, eerst leuke dingen doen en dan de dingen die moeten. Ik doe dat meer en meer, en that’s okay. Zolang het maar gebeurd allemaal he πŸ™‚

  9. OP dit moment is dat erg lastig voor mij, het weer werkt namelijk ook niet echt mee om erop uit te trekken nu. De douche hier heeft amper waterkracht, is ook iets wat op de lijst staat en ja.. dat wordt weer uitgesteld.

    Wel, ben ik nu natuurlijk kleuren aan het kiezen, wil ik eigenlijk dolgraag shoppen voor mijn kleindochter op komst, online shoppen zo niets voor mij! Ik wil de winkels in, vast houden, kijken, omhoog houden… nou ja dat… en natuurlijk moet er een roze dekentje komen dit keer πŸ˜€ hahaha Ik ga eerst nog een mandala maken en daarna hopen dat de winkels weer wat meer open zijn en we kunnen browsen irl door de schappen en rekken heen. πŸ˜‰

    Tv kijken is hier wat lastig, moet ik meer alleen doen, de prikkels zijn teveel voor Liefste nog, radio ook, dus het is best stil hier.

    X

    1. Och ja lastig lijkt me dat. Even lekker struinen voor de kleine opkomst. Zit er helaas niet in… Hopelijk kunnen we snel weer wat meer. En heb je een fijne straal op je douche πŸ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *