Op dit moment | Kijk, lees & luister tips

De laatste tijd ben ik weer lekker op dreef met het kijken van series/films, lezen van boeken en het luisteren van fijne liedjes. Ik geniet van wat fijne offline tijd zo in de vakantie. Het leek me dan ook een leuk een post te maken met een aantal tips van mijn kant. Want zijn nu de must reads, must listen en must see tips?

Kijk, lees & luister tips
Boekenkast gemaakt door M. op zolder / De onderste plank is geheel Nora Roberts – Oude foto: inmiddels uitgebreid naar de plank erboven :’)
Ivm bewust bloggen zijn onze foto’s in de boekenkast niet zichtbaar. (Lees mijn disclaimer voor meer informatie)

Lees tips

Nora Roberts boeken (roman/spanning)
Uiteraard kan hier mijn lievelings-schrijfster niet ontbreken: Nora Roberts. Ik heb bijna al haar boeken in bezit en gelezen, meerdere malen. Het is een fijne schrijfstijl en misschien een tikje uit mijn comfort zone. Normaliteit lees ik thriller boeken (het kan me niet gedetailleerd en bloederig genoeg) en dit zijn toch over het algemeen romans en soms een vleugje spanning. Met nadruk op spanning, want echt op het puntje van mijn stoel heb ik niet echt gezeten. Het lees fijn weg, zowel de dikkere boeken als de pockets. Sommige zijn echt al zo vaak herlezen dat ze gewoonweg kapot zijn. Het is fijn de bloederige boeken af te kunnen wisselen met een romannetje. Tevens als ik een leesdipje heb grijp ik terug naar deze boeken.

Inmiddels heb ik bezig in haar nieuwe boek Op de Vlucht, een dikke pil met juist wat meer de focus op spanning aangezien er een meisje wordt ontvoerd. Maar ook in mijn tas op vakantie gaan er standaard wat pockets mee van Nora. Mijn favoriete boeken van haar? De gloed van vuur, De Chesapeake Bay Saga reeks en Lentekriebels (2 in 1)

Bekijk hier alle boeken van Nora Roberts

Voor de thriller liefhebbers: Sebastian Fitzek & Camilla Läckberg

Fitzek is zeker naar Camilla mijn favoriete schrijver qua het genre thriller. Hij weet dingen altijd gruwelijk te beschrijven en het psychologische aspect spreek me altijd erg aan. Nadenken over boeken en verrassende wendingen zijn voor mij een must tijdens het lezen. Fitzek heeft altijd van die toffe onderwerpen. Een vliegtuig (Stoel 7A), een pakketje van haar buurman die ze misschien toch wel openmaakt (Het pakket) of in eenafgehakt hoofd een briefje vinden met het nummer van zijn dochter (Afgesneden / lees hier mijn recensie).

Mijn favorieten van hem? Dat zijn toch wel De Ogenverzamelaar en het vervolg Wijd open. Nog een leuk weetje; deze 2 boeken heb ik ook gesigneerd gekregen! Ik heb ze opgestuurd na contact te hebben gezocht met het management van Fitzek. En kreeg ook (omdat het boek van Stoel 7A net uit was) een gesigneerd exemplaar als vliegtuigticket en een extra fotokaart. Super tof dat ik dit heb. Was best spannend mijn 2 favoriete boeken op te sturen naar Duitsland… Met nog maar de vraag of ik ze in goede staat terug kreeg 😉 Maar zo blij dat ik het heb gedaan. Zie hieronder, staat te pronken in mijn boekenkast en de 2 gesigneerde boeken liggen er naast.

Bekijk hier alle boeken van Sebastian Fitzek

Juist en de Zweedse Camila Läckberg mag niet ontbreken. Met haar reeks van 11 boeken over Patrick Hedstrom en Erica Falck heeft ze me weten te boeien van begin tot het einde (detail: de reeks is ook los te lezen, maar qua verhaallijn is het wel leuker te ze op volgorde te lezen). Ik heb zelfs gewacht tot ik alle delen had om ze vervolgens achter elkaar te lezen, zo zit je helemaal in het verhaal. Het duo groeit met je mee vanaf hun prille begin in IJsprinses, tot vele jaren later als (niet altijd) gelukkig gezinnetje met kinderen tot het laatste deel Heks. Lees hier waar de boeken over gaan.

De overige losse boeken van haar heb ik ook in bezit maar spraken mij minder aan. Gouden kooi moet ik zelfs nog lezen en 2 nieuwe delen heb ik nog niet in bezit. Bekijk hier alle boeken van Camilla Lackberg

Kijk tips

Lucifer seizoen 5
Een duivel die moorden oplost samen met een vrouwelijke rechercheur, waarbij de chemie duidelijk zichtbaar is. Normaliteit hou ik totaal niet van duivels/fictie maar deze serie zit erg goed in elkaar. En het moord-oplos-gedeelte is dan wel weer typisch iets wat ik graag kijk. Seizoen 5 staat er eindelijk op en die ben ik dan ook aan het kijken met veel plezier.

De tv-serie is gebaseerd op het Comic personage Lucifer Morningstar van de comic Sandman. Lucifer Morningstar, Heer van de Hel, is charmant, charismatisch, duivels knap en kan zo goed manipuleren dat mensen hun diepste en donkerste geheimen opbiechten. Dat komt zijn partner, LAPD-detective Chloe Decker, goed van pas bij het oplossen van zaken en het zorgen voor gerechtigheid. Maar voor Lucifer is het soms wel onwennig, een goed mens zijn. Heeft hij gevoelens? Een moreel kompas? Kan hij verliefd worden? Drie verrukkelijke, duivelse seizoenen vol avonturen van de Prins der Duisternis in de City of Angels. (bron bol.com) Lucifer S1 t/m 3

The Kissing Booth 2
Elle’s vriendje Noah vertrekt naar Harvard om te gaan studeren. De tortelduifjes doen er alles aan om de langeafstandsrelatie te laten werken. Maar de komst van een aantrekkelijke nieuwe klasgenoot maakt het er voor Elle niet gemakkelijker op. Tot overmaat van ramp dreigt Noah ook te zwichten voor de verleidingen van het studentenleven. Zal de liefde het nieuwe schooljaar overleven? (Bron Moviemeter)

MAFS Australia – Married at first sight
Dit is echt een heerlijk programma waar we bij toeval op kwamen. We zagen 1 aflevering en besloten het op te nemen. Wat.is.dat.genieten! Het is echt genieten om stelletjes die elkaar voor het eerst zien en gelijk trouwen alles door te laten zien maken. Van samenwonen, tot dinerparty’s met elkaar, samen wonen, op vakantie gaan… Alles komt voorbij. Ik heb me er in ieder geval erg veel uurtjes mee vermaakt en we hebben nog een aantal afleveringen te gaan.

Luister tips

Michael Buble – Forever Now
Een nummer dat ik pas geleden heb ontdekt en nu al op re-peat staat. Sowieso vind ik zijn stem hemels maar dit nummer… Als mama zijnde raakt me dit vanaf zin 1. Ook door te weten dat dit is voor zijn zoontje Noah (die kanker had en wel weer schoon is verklaard wat ik hoorde) en dat hij dit nummer zelf niet meer kon luisteren. Dat ik zelf iemand in mijn omgeving heb die is genezen van kanker… Het maakt het allemaal een nummer wat m’n hart raakt.

Savages love
Een hit op mijn werk inclusief dansje door de kids. Een liedje wat zeker in je hoofd blijft zitten.

Happy – het liedje waar ik instant vrolijk van kan worden
Van dit liedje krijg ik altijd een glimlach op mijn gezicht. Een gouwe ouwe 😉

P!NK & Westlife Hurts2bHuman / Spectrum
Ik blijf echt bij deze 2 CD’s. Wat een prachtige CD’s zijn dit van mijn 2 favoriete artiesten. Ik kreeg beide van Sinterklaas en ben er nog steeds elke dag erg blij mee. Hurts2bHuman, het album van P!NK staan heel wat mooie nummers op. Mijn favoriet is toch wel met Chris Stapleton, wat een prachtige combi is qua stemmen. Maar ook van het album Spectrum van Westlife krijg ik geen genoeg. De gehele CD draai ik grijs in de auto. Hoewel ik fan ben al sinds dag 1 is dit de eerste CD die ik van track 1 tot het einde kan spelen en alles tof vind. Mijn favoriet weten jullie vast al wel… My Blood ♥

Ik ben erg benieuwd naar jullie tips qua serie, film, muziek of lezen..

» Lees meer over de affiliate links hier

About the Author

17 Comments

zwartraafje

Joepie, favorieten-lijstjes! Zo leuk dat je deze hebt samengesteld en dat je er in geslaagd bent om je favoriete boeken van Fitzek op deze manier te laten signeren. Die kader verdient inderdaad een ereplaatsje in die mooie boekenkast van jullie. Wel grappig dat je je Nora Roberts plank moest uitbreiden. Hier heb ik ondertussen ook al meerdere planken nodig om al haar verhalen te bewaren.

Reply
Charlotte

Oh, beetje jaloers op je mooie ingebouwde boekenkast!
Qua thriller/mysterie auteurs vind ik Riley Sager en Ruth Ware wel goed. Als je een vleugje sci-fi in je thrillers kan verdragen dan is blake crouch ook erg goed, vooral dark matter. En de Zevenvoudige dood van Evelyn Hardcastle van Stuart Turton is schitterend, maar je moet hem even tijd geven om er in te komen 🙂
TV kijken doe ik niet zo veel, maar onlangs deelde ik mijn recente Netflix tips op mijn blog, moest je nieuwsgierig zijn 😉

Reply
Geke

Wat een heerlijke boekenkast zeg! Lekker veel ruimte ook (maar dat is ook wel nodig, zo te zien hihi).
Lucifer vind ik echt maar niets moet ik bekennen. Beginnen kijken toen ze het op tv gaven maar na een kwartier uitgezet. Té oppervlakkig en teveel aandacht voor ‘vrouwelijk schoon’ stoorden me teveel om te blijven kijken. (sorry)
Wij zijn tegenwoordig helemaal into ‘Big little lies’… geen streamings hier dus elke keer weer wachten tot het op tv komt. (maar op zich is dat niet zo erg, het leven is nu eenmaal niet instant en naar iets uitkijken maakt het vaak nog specialer). Deze zomer ook het eerste seizoen gezien van ‘The handmaids tale’, heftig en beklijvend. Ik hoop dat ze het tweede seizoen binnenkort ook nog eens tonen.

Reply
nicole

Lucifer vind ik nogal Mwah, maar mijn man kijkt het graag dus we gaan het nieuwe seizoen wel samen kijken. Nora Roberts las ik vroeg ook veel. Sebastian Fitzek heb ik 1 boek van gelezen: dat vond ik mooi maar ook wel ingewikkeld.

Reply
SAS

Normaal ook zeker niet mijn serie, maar op een 1 of andere manier geniet ik er wel onwijs van. Ben dus nu lekker S5 aan het kijken en geniet wederom.
Fitzek zijn zeker wel ingewikkelde boeken; juist waarom ik het een fantastische schrijver vind <3

Reply
Nikki

Mooie boekenkast! En ik zie dat je ook Karin Slaughter leest. Misschien vind je de boeken van Robert Bryndza dan ook wel leuk!

Reply
Sofie

Wat fijn dat je zoveel gelezen en gekeken hebt! Ik ben door jou toch een beetje benieuwd naar Nora Roberts, maar dat zou heel erg buiten mijn comfortzone zijn. Misschien een reden te meer om het een kans te geven.

Ik ben bezig in de Nevermoor-reeks. En kijk nog steeds The Big Bang Theory.

Reply
SAS

Jaaa Big Bang blijft tof. Liefde voor Sheldon.
En zeker eens een kans geven hoor, hoewel Nora haar boeken niet allemaal even goed zijn. Ik lees er nu eentje waarvan ik denk; wáárom? Beetje slecht verhaal vind ik zelf (had eigenlijk een verhaal gevonden die ik nog niet had gelezen; niks gemist eraan nu ik het lees 😉 )

Reply
Zo simpel is dan geluk

Wat lezen betreft hebben wij echt wel dezelfde smaak! Ik vond de Zeven Zussen serie ook echt heel mooi.
Series kijk ik niet zoveel. The Good Doctor vind ik wel een hele goede serie, daar heb ik echt van genoten!

Reply
Nicky

Ik kijk bijna geen tv dus een kijktip heb ik niet voor je. Wat boeken betreft, lees ik liever de boeken van Nora dan die van de Scandinavische schrijvers. Ik kom er écht niet doorheen. Hun verhalen vind ik meestal te langdradig. Maar wat gaaf dat je twee gesigneerde boeken hebt! Ik heb achter elkaar een stel boeken van Linwood Barclay gelezen. De verhalen zijn een tikkie vergezocht maar de hoofdpersonen worden zo sympathiek neergezet dat het mag. En wat muziek betreft: mijn favoriet van dit moment is Symphony van Sheppard. Daar word ik op slag vrolijk van!

Reply
SAS

Ik vind het juist fijn die afwisseling; rommannetje van Nora met verstand op 0, waarna ik een goed in elkaar-verhaal lees waar ik mijn hoofd bij moet houden anders mis je de clue. En alle wendingen. Heerlijk! Oh en de boeken van Linwood ken ik niet, thnx voor de tip!

Reply
Romy

Oh Married at First Sight Australia…dat móet ik zien! Ik ben al gek op de Nederlandse versie en ben nu heel benieuwd naar de Australische variant. Geloof dat ik die ook via NLZIET kan kijken 🙂 Kissing Booth 2 klinkt ook heel erg leuk. En wat heerlijk dat je zo lekker aan het lezen geslagen bent!

Reply
SAS

Zeker een kijktip! Die Nederlandse vond ik niet zo maar die van Australië is SMULLEN. Kijk er zeker naar uit om het telkens te kijken (we lopen een beetje achter door onze vakantie)

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *