Zoals jullie weten kreeg ik voor ons 7 jarig samen zijn 2 boeken. 1 daarvan was van mijn favoriete schrijver Sebastian Fitzek, hij had weer een nieuw boek! Ik kreeg het boek al in Mei en moest toen wachten tot Juli (wat me uiteindelijk toch is gelukt!) Daarna was ik druk bezig de gehele reeks van Karin Slaughter te lezen en eindelijk na deze boeken kom ik dan beginnen erin. Na maanden wachten was het dan eindelijk zover. In 3 dagen had ik het boek dan ook uitgelezen.

2014-10-0109.08.361.jpg


Waar gaat Afgesneden over

Forensisch patholoog Paul Herzfeld vindt in het hoofd van een gruwelijk verminkt lichaam een capsule met daarin het telefoonnummer van zijn dochter. Hannah is ontvoerd en Herzfeld begint een speurtocht naar zijn dochter. De psychopathische ontvoerder heeft in een ander lichaam de volgende aanwijzing aangebracht en het lijk gedumpt op het strand van Helgoland. ‘Ga maar verder met de buikorganen, ik red het alleen wel,’ zei Herzfeld, terwijl hij het oculair scherp stelde.

Op het eerste gezicht zagen de tekens op de celstof eruit als toevallige verontreinigingen. Maar toen draaide hij het papier honderdtachtig graden en ontwaarde hij de getallen die erop stonden. Ze zagen eruit als een mobiel telefoonnummer en Herzfeld wilde zijn collega’s net van zijn merkwaardige ontdekking vertellen, toen hij de zes kleine letters onder de getallen ontdekte. Ze sprongen door de microscoop direct in zijn amygdala, in het deel van de hersens dat voor angstreacties verantwoordelijk is.

Zijn hartslag versnelde, zweet parelde op zijn voorhoofd en zijn mond werd droog. Tegelijk had Herzfeld nog maar één gedachte: Laat dit alsjeblieft toeval zijn. Herzfeld heeft echter geen kans om de informatie te verkrijgen: het eiland is door een orkaan afgesneden van het vasteland, de bevolking is geëvacueerd. Er ontvouwt zich een ingenieus spel tussen Herzfeld, de ontvoerder
(Bron: Bruna)

Wat vond ik van het boek

Het was weer een echt Fitzek boek met schakelingen van de gedachten van de hoofdpersonen. Het is, zoals al zijn boeken vlot geschreven en het verhaal grijpt je bij het eerste hoofdstuk. Het is een aaneenschakeling van spannende gebeurtenissen. De plotwendingen in dit boek zijn buitengewoon geweldig en het blijft je in zijn greep houden.
Je krijgt net genoeg informatie om lekker te kunnen speculeren om daarna weer totaal van de wijs gebracht te worden door een wending in het verhaal.

Het boek is in samenwerking geschreven met patholoog-anatoom Michael Tsokos, iets wat zeker een meerwaarde heeft in het boek. Zoals alle andere boeken van Fitzek is het lekker gedetailleerd wat ik zeker belangrijk vind in een goede thriller.

Een must om de boeken van Fitzek te lezen als thriller-liefhebber. Dit boek is bij boekhandels verkrijgbaar voor €19,99 of als E-Book voor €12,99

Rating: ★★★★

0
22 reacties

22 thoughts on “Recensie: Afgesneden van Sebastian Fitzek

 1. Ja, deze moet ik echt lezen!!! Dankzij jou Fitzek ontdekt en ik vind zijn boeken echt geweldig!!!

  1. SAS schreef:

   Blij dat je deze schrijver dankzij mij hebt ontdekt. Echt heerlijke boeken! Heb je ze allemaal al gelezen?

 2. jackie schreef:

  deze klinkt ook super, ik hou wel van dit soort boeken…

 3. Gaia Swanenberg schreef:

  Wat een goede recensie! het klinkt als een heel goed boek!

 4. Nicky schreef:

  Hij was het wachten waard, dus! Klinkt goed.

 5. bymarlayne schreef:

  Lijkt me wel een leuk boek om te lezen!

 6. Maai schreef:

  Ik heb nog nooit eentje van deze schrijver gelezen. Maar zag net al hierboven, ik ben fan van Tess gerritsen dus ga er zeker binnekort ook eentje van deze aanschaffen. Klinkt goed, ben heel benieuwd.

 7. Amy schreef:

  Haha, dit is een boek dat ik niet snel zal lezen. Klinkt iets te gruwelijk naar mijn voorkeur 😉

 8. Tamarah schreef:

  Klinkt als een boek die je niet voor het slapen gaan moet lezen maar wel leuk om te lezen in de luie stoel. Ik vind zelf het ook erg leuk als je allemaal complotten bedenkt maar dan weer op een ander spoor wordt gezet. Klinkt alsof dit boek spannend is tot het eind.

 9. Mirella schreef:

  Ik moet hem echt ook lezen, hij lijkt mij zo goed

 10. Melissa schreef:

  Wow, als ik het al zo lees klinkt het erg goed! Echt een boek waar je zo in verdwaald raakt 😉

 11. Lies schreef:

  Dat boek moet ik gewoon lezen!

 12. Chantal schreef:

  Klinkt als een erg spannend boek!

 13. Simone schreef:

  Klinkt erg spannend!

 14. Jolet schreef:

  Klinkt heel goed, want ik hou van spannende boeken.

 15. Isabel Cristina schreef:

  Klinkt erg spannend, weet alleen niet of het iets voor mij is…

 16. Yudeska schreef:

  Ik moet echt meer boeken gaan lezen dit klinkt ook weer super interessant! 🙂

 17. Nesrin schreef:

  Dit klinkt erg goed, een boek waar je je brein echt moet gebruiken 😉
  Ik ken de auteur niet, fijne recensie intro!

 18. Nicetobeout schreef:

  Ik heb nog nooit een boek gelezen van deze schrijver, maar ben wel groot Tess Gerritsen fan. Is de stijl van Fitzek net zo?

  1. SAS schreef:

   Ik vind Fitzek net wat ingewikkelder schrijven en net wat gedetailleerder. Verder als je van Tees haar boeken houdt zal dit je ook wel aanspreken 🙂

 19. Bente schreef:

  haha maanden wachten en dan in drie dagen uitlezen! Gelukkig viel hij niet tegen 😉

 20. Malou schreef:

  Klinkt goed zeg! Ik hou wel van dit soort boeken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *