Sebastian Fitzek: De Ogen Verzamelaar & Wijd Open

 photo 20130810_175927_zps9f53e17b.jpg

Al eerder had ik het over de boeken van Sebastian Fitzek en pas geleden heb ik zijn nieuwe boek ‘Wijd Open’ gelezen. Het is een vervolg op het steengoede boek ‘De Ogen Verzamelaar’. Echter kan je ook de boeken los van elkaar lezen. Beide zijn het boeken die erg goed in elkaar zitten en elke keer een twist bevatten, iets wat ik erg belangrijk vind in thrillers.

Niets is zo vervelend als een boek lezen en te denken: Ohhhh het zit zo. Of hij heeft het gedaan. Bij beide boeken heb je het idee het verhaal te kennen en te weten wie de ogen verzamelaar is.. Maar telkens wordt je misleid totdat je aan het einde van het boek nog verbouwereerd zit te kijken. Maar hoe..?!

Hou je van thrillers? Dan is deze schrijver zeker een aanrader!

De Ogen Verzamelaar
Eerst doodt hij de moeder, dan ontvoert hij het kind. De vader heeft 45 uur de tijd om het kind te vinden. Als hij de deadline niet haalt, overlijdt het kind. Maar dan is de gruwel nog niet voorbij: bij alle teruggevonden lijken ontbreekt het linkeroog. Elk spoor ontbreekt, maar er is een mogelijke getuige: een blinde fysiotherapeut die door fysiek contact het verleden van haar patiënten kan zien. Mogelijk heeft ze recentelijk de ogenverzamelaar behandeld…

Wijd Open
Fitzek sleurt je mee in een draaikolk van waanzin en geweld Dr. Suker is een befaamd oogchirurg. Overdag voert hij complexe oogoperaties uit, maar ’s nachts ontpopt hij zich als psychopaat. Zijn vrouwelijke slachtoffers ontdoet hij van hun oogleden om ze daarna te verkrachten. Allen plegen kort daarna zelfmoord. De politie staat voor een raadsel en wendt zich tot de blinde fysiotherapeute Alina. Sinds zij de Ogenverzamelaar ontmaskerde, geldt ze als medium. Zal zij hen ook nu kunnen helpen en informatie kunnen verstrekken over Dr. Sukers volgende ‘patiënt’?

 photo IMG_20130809_204246_zps132c4d11.jpg

Ik kan niet wachten op zijn volgende boek!

Ratings voor beide boeken: ★★★★★

14 reacties op “Sebastian Fitzek: De Ogen Verzamelaar & Wijd Open

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *