Lifestyle | “Your body can stand almost anything. It’s your mind that you have to convince.” – Over de sporten die ik nu beoefen

Zoals jullie weten ben ik de afgelopen jaren een fanatieke sporter geworden. Was dit altijd zo? Nee, zeker niet. Ik had dan ook eigenlijk niet echt een sport waar ik erg voor ging. Ik heb meerdere dingen uitgeprobeerd en kwam tot de conclusie dat sporten waarschijnlijk niet voor mij is weggelegd. Niets is minder waar, er zijn nu namelijk 3 dingen die ik graag doe voor mijn lichaam qua ondersteuning. Ik vertel jullie er graag meer over.

Juist nu ik mama ben vind ik het belangrijk tijd te maken voor mijn sporten. Soms is dit lastig, aangezien ik dan alleen thuis ben met Noa, maar het Ringfitten geeft daarin een uitkomst of we gaan samen wandelen. Het skaten lag door het weer maar ook zeker door de dagen dat ik Noa heb even op een laag pitje. Ik hoop dit zeker weer op te pakken.

NOTE: Ik heb voor mijn tienerjaren wél veel gesport. Zowel raketsporten, vechtsporten als paardrijden en gym/zwemmen. Echter, tijdens mijn tienerjaren vervaagde dit totaal.

Skaten

Een sport die ik sinds 2013 beoefen met heel erg veel plezier. Lees hier meer over het skaten en waarom ik ermee ben begonnen. Tijdens mijn zwangerschap heb ik het ook zeker gemist om ruim een jaar niet op de skates te staan. Dit is voor mij de ultieme sport. Ik word er rustig van, ben bezig voor mijn lichaam, maak mijn hoofd leeg, voel me vrij (van zorgen) en geniet van het buiten sporten in de natuur.

Het is fijn om nu al jaren in de polder te wonen. Heel veel groen en vooral heel veel skate routes. Ik heb een aantal favorieten, maar verken zeker soms wat nieuwe routes. Onderstaande langs de molen was een prachtige route, door de polders heen en achterlangs. Ik heb m’n tracker mee en weet daardoor hoeveel km ik heb gemaakt. Toch altijd handig om dit van jaren bij te houden en mijn vorderingen te zien. Mijn PR staat inmiddels op 10.1 km & hoop deze zeker nog eens te verbeteren. Lees hier meer skate gerelateerde artikelen

Wandelen

Misschien kan ik het niet echt ‘sporten’ noemen maar het helpt zeker voor mijn lichaam en conditie: wandelen. Ik begon er al mee in mijn verlof, toen Noa was geboren. Uren heb ik met hem gelopen buiten. Hij slapend in de wagen: ik genieten van de natuur en het feit dat ik weer gewoon kon lopen. Nu nog steeds geniet ik in onze buurt van het wandelen. Vaak doe ik het samen met Noa op onze vrije dag. We gaan naar de speeltuin, kinderboerderij in de straat, naar de winkels of gewoon doelloos eventjes naar buiten voor een frisse neus. Heerlijk om zo in de polders te wonen, parken en dergelijke naast de deur te hebben. Hoewel meneer nu zeker niet meer slaapt in de wagen zijn deze momentjes erg fijn.

Ook loop ik graag naar zijn opa en oma, die in de buurt zijn komen wonen of ging (voor corona tijden) eventjes een drankje doen in het buurt café. Hij loopt nu zelf aan de wagen maar ook zelf aan de hand met me mee. Het is fijn hem zo zelfstandig te zien, hoewel ik zeker wel de tijd mis dat er een klein hummeltje in de wagen uren kon slapen.

“They say that nobody is perfect. Then they tell you practice makes perfect. I wish they’d make up their minds.”

― Wilt Chamberlain

Ringfitten

Voor afgelopen kerst kreeg ik van M. een spel voor de Nintendo Switch. Nou ben ik totaal niet van de spelletjes dus was ik lichtelijk verbaast. Maar dit spel vind ik echt wel heel erg tof. Thuis trainen en work-outs doen is niets voor mij; maar door dit spel ben je spelenderwijs toch bezig voor je lichaam. En geloof me, na een half uurtje sta je te zweten en te puffen en je oksels klotsen.

Afbeelding/uitleg via bol.com: Hoe werkt de Ring Fit Adventure? – Om de game te spelen moet je de Joy-Con-controllers van het Nintendo Switch-systeem vastmaken aan de inbegrepen accessoires: een aan de Ring-Con en een aan de beenband. De beenband wordt vastgemaakt aan het linkerbovenbeen en de Ring-Con wordt met beide handen vastgehouden. De Ring-Con is een flexibel, elektronisch apparaat dat weerstand biedt en een sensor bevat die inspanning kan detecteren. Ring Fit Adventure kan volledig op het vaardigheidsniveau van de speler worden aangepast, dus zelfs als je geen ervaring hebt met fitness, kun je de intensiteit helemaal naar eigen wens instellen. Hierdoor kun je elke dag spelen op een voor jou geschikt niveau.

Je hebt een avontuur stand, je kan vrij trainen en het is geschikt voor iedereen. Qua uithoudingsvermogen was deze bij mij laag; aangezien je met skaten hele andere spieren gebruikt. Hier heb je nu gewoon spelletjes die je achter elkaar kan doen. Squatten, waist trainingen, krachttraining you name it en ze hebben het. Het is erg leuk om te doen en laagdrempelig voor mij, aangezien het gewoon in de woonkamer kan. Mensen die langs lopen zullen wel denken: ‘Wat staat zij nou te springen voor de TV in een sportoutfit?’

Bekijk hieronder de trailer hoe het eruit ziet als je er weinig bij kan voorstellen met tekst

Schaf hier Ring Fit Adventure voor de Nintendo Switch aan.

Je wordt gemotiveerd door een robot die alles aangeeft wat je doet bij de vrije trainingen, (en je complimentjes geeft; waarna ik hem vaak uitscheld aangezien het super zwaar is wat ik aan het doen ben) en je krijgt punten. Dat werkt wel tussen M. en mij, aangezien we dan elkaar high score willen verbeteren. Het fijne is dat het zo is opgestart; je zelf kan kijken of je een kwartiertje of een uurtje gaat sporten en het makkelijk te bedienen is. Zelfs nog voor zo’n n00b als ikzelf. Je kan heen en weer slaan met de ring, hem in-knijpen of tussen je benen doen om je benen te trainen. Alle mogelijkheden zijn er en vooral de afwisseling is fijn.

Afvallen na mijn zwangerschap

Uiteraard was ik aardig wat aangekomen met mijn zwangerschap: ik was 15 kilo zwaarder. Slik. Hoewel ik wist dat het voor een goed doel was is dit in mijn zwangerschap toch wel een dingetje geweest. Ik ben zo iemand die alles kan eten en weinig aan komt. Ik heb een goede stofwisseling en bleef eigenlijk met mijn gewicht redelijk stabiel. Ik heb na mijn bevalling bijgehouden wat ik woog; gewoon omdat ik nieuwsgierig was.

We zitten nu in Augustus; ruim een jaar nadat Noa is geboren. En ik kan met trots zeggen dat ik nog maar 1 kilo zwaarder weeg als voor mijn zwangerschap. Ik ben hier zeker trots op. Een combi van gezonder eten, deze bovenstaande sporten uitoefenen en uiteraard een goede stofwisseling. Mijn dikke buik was ik namelijk ook na de bevalling in een rap tempo kwijt.

Ik ben in ieder geval erg blij met deze 3 sporten die ik regelmatig kan doen. De afwisseling maakt het leuk en dat ik het zowel buiten als binnen kan doen.

» Lees meer over de affiliate links hier / Bron Quote titel

Wat voor een sport(en) beoefen jij? Of welke sport lijkt je leuk om te gaan proberen? Of ben je net als ik vroeger anti-sport?

23 reacties op “Lifestyle | “Your body can stand almost anything. It’s your mind that you have to convince.” – Over de sporten die ik nu beoefen

 1. Vermits mijn lichaam niet echt meewerkt zijn er niet zoveel sporten die ik kan beoefenen. Zwemmen zou moeten lukken (indien ik me niet forceer) maar er is hier geen zwembad in de buurt. Als ik eerst met de fiets naar het dichtsbijzijnde zwembad fiets moet ik nadien niet meer aan zwemmen denken, laat staan achteraf met de fiets terug tot thuis geraken. Nu ik een elektrische fiets heb kan ik wel wat fietsen maar dan enkel dat en niet gecombineerd met iets anders. Tai Chi probeer ik wel zoveel mogelijk te doen om mijn spieren en gewrichten toch een beetje flexibel te houden. Wandelen vind ik fijn maar ik kan het jammer genoeg niet voor een lange afstand.

  1. Lastig dat je niet zoveel sporten kan beoefenen <3 Lijkt me zeker wel vervelend soms. Ook als je je moet inspannen en dan daarna geen fut meer hebt om daadwerkelijk te gaan sporten. Tai Chi lijkt me inderdaad fijn om je spieren en gewrichten op pijl te houden. Heb je er ook plezier aan? En kleine beetjes wandelen kan ook fijn zijn 🙂

 2. Knap, hoor, dat je al die kilo’s weer kwijt bent! Ik ben niet echt een sporter. Binnenkort starten mijn Pilateslessen weer. Heerlijk! Verder wandel ik veel, ik fiets en ik zwem. Maar al die dingen doe ik omdat ik het leuk vind dus ik noem het nooit ‘sporten’. Maar dat is het natuurlijk wel!

  1. Geniet van de nieuwe pilates lessen! Het blijft inderdaad sporten 😉 win-win, bezig zijn voor je lichaam en leuk vinden wat je doet. Dat heb ik dus met deze 3 ‘sporten’.

 3. Skaten! <3!
  Skaten is inderdaad liefde, maar erg belastend voor de heupen (en goh, die zijn bij mij dan weer stuk).
  Geldt overigens voor de meeste basis sportmaarnietsport sporten….wandelen…fietsen…zwemmen.

  Gelukkig lukt softballen (af en toe) wel en dat doe ik dan ook met keiveel plezier.
  Maar ik snap de struggles – de tijd en inzet die het af en toe kost…pfoe!
  Al zijn jouw resultaten er wel naar, netjes!

  1. Lastig dat dit dan allemaal niet meer ‘zomaar’ gaat vooral met basissporten. Tof dat je aan softballen doet. Hoelang doe je dit al af en aan?
   Ik ben ook erg blij dat het naast dat het fijn is bezig te zijn voor mijn lichaam, ook ergens zijn vruchten afwerpt. Dat werkt natuurlijk ook wel motiverend 😉

 4. Haha van de meeste dingen had ik nog nooit gehoord of heb ik nog nooit gedaan. Knap dat je het volhoudt! Ik ben ook wel iemand die (ongeveer) kan eten wat ze wil, dus mocht ik ooit zwanger zijn zou dat ook wel een issue zijn.

 5. Je bent lekker bezig! De Ringfit lijkt me echt helemaal leuk! Ik doe aan yoga en wandel veel of fiets op mijn hometrainer. Daarnaast wil ik na mijn vakantie weer groepslessen in de sportschool gaan oppakken. Skaten vind ik echt fantastisch, maar is sinds mijn operatie te pijnlijk voor mijn enkel helaas.

  1. Jammer te horen dat het skaten door je enkel niet meer gaat. Lijkt me lastig niet alles ‘zomaar’ te kunnen kiezen/doen. Ringfit is zeker leuk maar ook echt super vermoeiend. Succes met de groepslessen op je groepsles!

 6. Wat fijn dat je zo geniet van het sporten! Ik deed het ook jaren niet, maar ik vond altijd wel dat ik een ‘sportief’ type was, dus het zat me nooit zo lekker. Sinds Anna er is (9 jaar) sport ik eigenlijk altijd wel, soms wisselt het wat. Zo vind ik de sportschool niet meer fijn sinds corona (maar vond ik dat wel altijd leuk om te doen), maar ben ik nu begonnen met hardlopen in de ochtend. En vanwege mijn rugpijn doe ik elke ochtend oefenen en ik wandel ook zo graag! Ook lekker dat je dat met het gezin kan doen en lekker in de natuur.

  Volgende week ga ik beginnen met pilates, ook vanwege m’n rug. Hoop dat ik dat ook leuk vind.

  1. Ik hoop dat de pilates les gaat bevallen. Laat je het me weten? Kan me voorstellen dat zulke sporten erg fijn zijn voor rugpijnen e.d. Ik geniet in ieder geval erg van het wandelen, ringfitten en skaten 🙂

 7. Skaten lijkt me ook zo leuk maar ik heb teveel schrik om te vallen 😀 Als kind deed ik dat wel 🙂

  Zelf ga ik heel veel wandelen, ik kom gemiddeld aan 15.000 stappen per dag op een werkdag omdat ik dan per dag een uur wandel van en naar het station/werk/huis.

  Ook doe ik nu sinds een kleine maand Yoga, heel leuk om te doen. Ik doe het wel via YouTube. Maar toch 🙂

  1. Ach vallen met skaten hoef je geen schrik voor te hebben 🙂 je kan zo hard of juist zacht gaan als je wilt 😉 Ik ga ook niet hard maar gaat mij vooral om de afstand die ik maak. Telkens mezelf pushen om nét even dat extra kilometertje te maken. Wandelen is ook echt super fijn! Geniet daarvan, net als de yoga. Zelf al aantal keren met gestart maar toch niet echt iets voor mij…

 8. Oh jee, ik baal een beetje dat ik amper meer mag en kan sporten juist, altijd gesport of gedanst, wat onder sporten viel.

  dat is ook altijd gestimuleerd naast gymnastiek op school. Jazz ballet, zwemlessen natuurlijk maar daarnaast ook een tijdje aan wedstrijdzwemmen gedaan. Daarna in Almere wilde ik niet meer zwemmen, het zwembad was mij te klein voor wat ik gewend was in Amsterdam, maar 25 mtr bad, pffffffff echt niet 😉 (ik was 11 he). Badminton en dan op naar wedstrijden ook, competitie, maar net niet gered. Karate heb ik gedaan, gele band gehaald. Gosh… toen al, na samen wonen kwam de sportschool, toen zij begonnen over anabolen en steroiden heet dat toch? zijn we daar gestopt, zwemmen is altijd gebleven maar dan vrij zwemmen, banen trekken. Mijn ex man zat bij de reddingsbrigade mocht zelfs les geven, dus dat was als 1, dat deelden we als sport.

  Jaren niets gedaan, het geld er niet voor. Om dan bij de sportschool uit te komen en normaal te trainen zoals we dat nu een beetje kennen van tv ook, al zat ik er nog voor die grote kwam die ook op tv voorbij komt. Kleine sportschool, 4 dagen per week, 4 uur lang cardio met krachttraining voor mijn spieren. Daar ging het fout. Daarna heb ik na lang medisch zoeken, kwam ik op aqua joggen terecht, 2x per week, heerlijk was dat, 1x werd in warmwater therapie bad gedaan en dat ging het beste, was het meest fijn. Daarna revalidatie zwemmen, telkens als mijn spieren zich aan het opbouwen waren en goed werden, stortte de boel in, nog altijd medisch gezien niets gevonden… en pas na 2010 denk ik of 2012 dus de volgende revalidatie zwemmen, tot het niet meer vergoed werd… In de tussentijd bleef ik wel fietsen, net als nu, maar dan moet wel alles mee zitten voor mijn spieren, bij fysio, loopband, heerlijk, beentraining, borsttraining, maar onder begeleiding dus… nu dus even niet, en ik baal daarvan. Ik fiets wel, voor de boodschappen, maar grote ritten, vind ik bij gebrek aan de extra fysio training best eng in mijn eentje. Tegelijk fiets ik wel het liefst alleen, dus ja…

  Zwemmen ook nog gedaan afgelopen winter, maar nu in deze nieuwe tijd, geen zwembad of sauna meer gezien, wel de meren en open wateren gelukkig! Zwemmen blijft mijn ding! en zelfs dan kom ik met krampen thuis, maar daar geef ik dan niets om, dus ik ben blij als ik weer gewoon kan gaan zwemmen, op een vaste dag, banen trekken, lekker in het water zijn.

  Wat ik verder ooit nog eigenlijk zou willen, wilde ik vroeger al, maar dat mocht niet, is paard leren rijden.. lijjkt mij heerlijk om een ruiterpas te hebben en dan gewoon een paard en lekker de bossen in, of liever nog, het strand op te gaan en gewoon lekker rijden 😉

  X

  1. Zwemmen doe ik eigenlijk te weinig en wilde we oppakken samen met Noa & toen kwam corona in beeld. Juist altijd zo fijn! Maar in onze aankomende vakantie gaan we zeker zwemmen, echt heel erg veel zin in! Genoeg sporten beoefend toen ik jonger was. Tienerjaren eigenlijk bijna niks en nu pas de laatste jaren echt ontdekt waar ik energie van krijg en blij van kan worden. Super fijn! Lijkt me lastig als je niet ‘zomaar’ alles kan kiezen als sport.

 9. Wat knap dat je bijna weer op je oude gewicht zit! Ringfitten heb ik nooit gedaan, maar wij hebben dan ook geen Nintendo Switch. Wel heb ik toevallig gisteren een proefles spinning gedaan. Ik geloof dat het naar meer smaakt! Met mijn fibromyalgie kan ik niet alles beoefenen en van veel krijg ik juist erg veel pijn. Dat heb ik nu nog niet gehad. Ik ben best verbaasd en blij dat dit eindelijk eens een fijne ervaring is 🙂

  1. Wat fijn dan die proefles en dat het geen pijn heeft gegeven. Lijkt me inderdaad lastig een sport te kiezen als je lichaam niet alles ‘gewoon maar kan’
   Extra fijn dus dat je iets hebt gevonden wat je leuk vond om te doen en dat het een fijne ervaring was. Keep up the good work!

 10. Ik dacht eerst: ringfit, nog nooit van gehoord, maar het filmpje kwam me idd wel bekend voor! Fijn dat je het plezier in sport hebt kunnen vinden. Ik vind wandelen ook heel fijn, en daarnaast vermaak ik me met agility en soms met de good old Wii Fit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *