DIARY Mei | 10 things that made me smile

Zoals beloofd wederom in 2020 mijn maandoverzichtjes. Altijd maak ik ze met heel erg veel plezier en blik ik terug op een maand met 10 mooie en gelukkige momenten. Losse foto’s, gifjes en elke maand sluit ik af met een youtube filmpje. Daarbij nu een nieuw deel onderaan: MOMents, Mommy momenten met Noa die me dierbaar zijn, mijlpalen en straks als hij ouder is leuke uitspraken. Deze maand werd het op werk weer wat meer richting ‘normaal’, zat ik wat slechter in mijn vel, vierde ik mijn aller eerste Moederdag en knutselde en las heel wat af.

…kreeg ik een nieuwe waterkoker
Mijn oude fastcup ging na 5 jaar(!) – en dat na intensief gebruik een beetje kapot. Tijd dus voor een nieuwe. En hoewel ik eraan moest wennen (en de andere met een beetje pijn in mijn hart wegdeed) ben ik er tot nu toe erg blij mee. Een super lief cadeau gekregen van M.

…gingen we weer een beetje richting ‘normale’ (werk)omstandigheden & kwamen er veranderingen aan @ work
Het was vreemd de afgelopen maanden en deze maand gingen we wat meer richting ‘normaal’. De groepen werden iets voller en we draaiden gewoon weer de normale shiften. Niet meer zoveel administratie, geen thuiswerkdagje meer en eindelijk gewoon weer een beetje de dagelijkse routine. Het is wennen en ik merk dat de werkdagen intensiever zijn dan normaal. Normaal gaat alles op de automatische piloot; nu moet ik overal bij nadenken. ‘Oh ja, afstand houden’ – ‘Oh en dit moet ik ook niet doen en…’ Het is gewenning maar dat gaat ook vast wel weer goed komen.

Kaartje gekregen van mijn werkgever.

… vierde ik mijn eerste Moederdag!
Bijzonder; mijn aller eerste Moederdag. Wat ik allemaal heb gedaan, gegeten & gekregen? Ik maakte er een uitgebreid artikel over inclusief een hoop foto’s. Een Moederdag om nooit te vergeten.

…knutselende ik heel wat leuke DIY’s
Yay voor lekker knutselen. Ik had er weer wat inspiratie en energie voor. Ik maakte de geboortekist af voor Noa, maakte een buggyboekje koord; was creatief met ijsstokjes op werk… Ik genoot ervan weer op deze manier bezig te zijn. Daarbij heb ik ook heel wat andere leuke ideeën opgedaan die ik binnenkort ga uitvoeren.

…tref ik voorbereidingen voor Noa zijn eerste verjaardag
Ik vind het lastig; want hoe gaan we zijn verjaardag nou vieren? Het is in Juli; officieel mag je weer wat meer mensen over de vloer. Echter ik wil niet direct alles weer als ‘normaal’ laten gaan. Gaan we het alleen vieren met de opa’s/oma’s en doen we het in de zomer met vrienden en overige familie? Of laten we vrienden/familie in shiften komen? Het is even puzzelen en vooral kijken wat wij willen.

Bijna al zijn cadeautjes zijn ook binnen (hieronder maar een deel) Ik ben erg benieuwd hoe hij deze dag gaat beleven. Maar ook hoe ik hem zo ervaren. Slik. Mijn lieve baby wordt alweer 1 jaar… Ik heb ook al voorbereidingen getroffen voor zijn taart te maken; leuke spullen voor foto’s, de materialen voor zijn hoed te maken liggen al klaar en deze week is zijn outfit besteld.

…had ik de reading flow (met de pockets van Nora Roberts) te pakken
Zo blij dat ik op deze manier even kan ontspannen. Heb ik dan geen nieuwe boeken? Ja. Hoeveel? Een hoop. Maar ergens kan ik de rust daarvoor niet vinden dus trok in mijn oude pockets om te herlezen weer uit de kast. Heerlijk! Ik geniet elke dag op de bank en eventjes in bed voor het slapen gaan van deze boeken. Ik koos er speciaal een aantal uit die ik al járen niet heb gelezen.

…was de verhuizing van mijn schoonouders
Ik hielp deze maand mee met de verhuizing van mijn schoonfamilie. Super leuk om te zien dat ze zo blij zijn met hun woning. Pluspuntje; het is hier zo dichtbij dat mijn schoonmoeder nu bij ons thuis 2 dagen oppast. Ideaal voor Noa maar ook zeker voor mij; aangezien ik dan de reistijd 2 dagen kwijt ben. Daarbij maakte we ook nog een mooi DIY hart voor hun nieuwe huis.

Door bewust bloggen is Noa niet zichtbaar (Lees mijn disclaimer voor meer informatie)

…zat ik slechter in mijn vel, maar ging het gelukkig daarna beter
Ik had een slechte maand. Lichamelijk ging het niet helemaal lekker en ik merkte dat ik een beetje energieloos was. De laatste tijd is het een beetje veel geweest; het doorgaan. Gezinsleven; werk; allerlei veranderingen; aanpassen en bijsturen. Mijn lichaam gaf aan dat het even genoeg was geweest. Voor mij een punt om rustiger aan te doen. Meer te ontspannen door boekjes te lezen en lekker offline te zijn. Het hielp en de laatste 2 weken van de maand ging het zeker een stuk beter, ik voelde de rust terug komen.

…had ik de eerste keer weer dates op afstand
Eindelijk weer wat contact met mensen behalve video bellen. Een vriendinnetje kwam langs (op afstand) met een taartje om haar verjaardag te vieren en met collega’s had ik een spelletjes middag. Het was fijn weer eventjes onder de mensen te zijn op een andere manier. Gisteren ben ik gaan kijken bij het nieuwe huis van mijn vriendinnetje & vandaag vieren we de verjaardagen van mijn ouders.

…wees ik een (oude) interne baan op werk af
Deze maand was ook de maand van keuzes maken. Ik kreeg een kans voorgeschoteld waar ik over na moest denken en puzzelen. Ik moest uiteraard rekening houden met de oma’s die oppassen en de dag dat Noa naar het kinderdagverblijf gaat. Uiteindelijk heb ik deze kans afgewezen. Makkelijker dan ik dacht, omdat er toch nog wat haken en ogen aan zaten. Een geheel artikel weid ik er misschien nog wel eens aan. Wel maakte het dat deze maand mijn hoofd wat voller zat dan andere maanden. Ik ik merkte na de keuze dat dit wat meer rust en ruimte gaf.

MOMents van Mei

Noa 10 maanden!
Hij is alweer 10 maanden! Holy wat gaat het hard. Ik genoot de dagen dat ik wat meer thuis was door Corona van hem. We knuffelde, lazen boekjes, gingen uit wandelen, zongen, danste, speelde…Het is een vrolijk en tevreden ventje. Hij is dan ook echt een clown en doet van alles om je aan het lachen te maken. Tevens zijn de week en maandfoto’s echt een uitdaging geworden, aangezien meneer niet meer lief op zijn ‘foto-plek’ blijft liggen. (onderstaande foto was dus de beste oplossing haha)

Wat hij allemaal ineens kan…
– Handje open & dicht, geluid van een koe, stappen om de tafel met 1 hand (het liefste eigenlijk nog los), overal aan optrekken en staan, klakken met zijn tong, rollen met z’n tong (rrrrrrrr geluid), mama zeggen (sinds Moederdag. Het is mama voor mama na de HELE DAG), staan in zijn bed (en er een feestje van maken voor dat hij gaat slapen), het woordje NEE uitproberen, over iets heen stappen, op zijn knieën zitten, dingen open/dicht doen.. En wat hij nog meer doet is vallen, vallen en nog meer vallen. Het is zo mooi te zien in een korte tijd hoe hij zich ontwikkeld met vallen en opstaan (letterlijk)

Zelluf doen!
Meneer is lekker zelfstandig (wat mama extra stimuleert) en je merkt dat hij steeds meer dingen aan het ontdekken is. Leuk om te zien dat steeds meer dingen hem ook lukken. Zijn autootjes goed op de baan zetten waardoor ze rijden, steeds stevigere stappen maken (het lopen zit eraan te komen), goed recht zitten op zijn knieën en drinken uit zijn eigen mok. Ook wordt hij erg boos als hem iets niet lukt of als je hem niet snel genoeg te hulp schiet. Het opvoeden is nu echt begonnen… Het woordje Nee wordt gebruikt; gevolgd door een glimlachende Noa die het dan tóch nog eens even probeerde (of naar papa kijkt voor hulp) en huilt als je hem terecht wijst. daarbij luistert hij wel steeds beter naar ‘Nee’

Weer naar het kinderdagverblijf!
Zo’n eerste keer na zoveel weken geen opvang was best wel spannend. Gelukkig heeft meneer het hartstikke goed gedaan. Het was even anders met wegbrengen i.v.m. de anderhalve meter afstand. Hij keek verbaast om zich heen en naar de leidsters maar heeft het prima de gehele dag gedaan. Goed geslapen, goed gegeten en helemaal zichzelf met staan en lekker bezig zijn. Hij was zó moe dat hij erg snel sliep die nacht en een nachtje doorhaalde. De week erna had hij zo’n last van zijn tandjes dat hij thuis bleef.

Slechte nachten door doorkomende tandjes
Wat hadden we deze maand een rist aan slechte nachten. Met het feit dat hij normaal best doorslaapt en je er maar 2 á 3 keer hooguit uit moet, was dit wel eventjes aanpoten. In 1 weekend was ik zó brak van het 12 keer onderbroken worden in mijn nachtrust. Gelukkig konden we het dagje erna rustig aan doen en merken we verbetering. Zijn tanden zijn steeds meer door en hij heeft er gelukkig steeds minder last van. Inmiddels heeft meneer 2 boven en 2 ondertanden en laat deze met lachen graag zien. Het was even passen en meten deze maand; met goede en slechte nachten afgewisseld en soms een ontroostbare Noa.

Zijn eerste echte val/bult… AU!
BOEM. Op de punt van de tafel (waar eerst van die mooie zachte hoekjes zaten, maar die meneer er zelf iedere keer afsloopt). Een hele bult op zijn voorhoofd en een lelijke snee die bloedde. Hij heeft er een aantal weken mee gelopen tot hij groen werd en daarna geheel weg was. Hij had er zelf niet veel van; even hard huilen: op schoot met een speen en het was weer goed. Om de volgende dag wéér bij die tafel te gaan staan op dezelfde manier. Iets met een ezel en een steen…..? 😉

Eerste keer speeltuin
Gisteren gingen we de eerste keer naar een nabijgelegen speeltuintje in de buurt. En leuk dat hij het vond! Schommelen, klauteren, op de glijbaan… Weer een prachtige ervaring rijker en iets waar we zeker vaker heen gaan.

Hoe was jullie maand mei? Hebben jullie ook genoten van het fijne weertje?

28 reacties op “DIARY Mei | 10 things that made me smile

 1. Wat een fijne momenten. Heel leuk ook om te lezen dat je je ondertussen weer wat beter in je vel voelt. Ik moest lachen om de naam van je nieuwe fastcup, als dat maar niet voor verwarring gaat zorgen. 😉 Het kaartje van je werkgever is dan weer een heel lief gebaar. Zo’n kleine attentie kan vaak veel effect hebben hé .

 2. Een heel mooi overzichtje en de tijd gaat zeker snel! Leuk om met de voorbereidingen van Noa zijn eerste verjaardag bezig te zijn en we weer een beetje meer kunnen doen op gepaste afstand.

 3. Zo leuk om te lezen wat Noa allemaal kan! Brings back memories! Hier draaide veel om de verhuizing van dochterlief. Door Corona konden we niet veel helpen maar mee leven wel. Was nodig want het zat allemaal een beetje tegen. Maar ze zijn over, hoor! Joehoe! Ook gek: mijn baby heeft een grote-mensen-huis. Man, wat is de tijd voorbij gevlogen!

 4. Een eerste moederdag lijkt mij heel bijzonder! Deze maand was voor mij een maand met onzekere gedachtes over mijn tussenjaar. Nu sta ik er wel positiever in en zie ik wel wat ik allemaal kan doen!

 5. Al bij al heb je nog een fijne maand gehad, ondanks dat je het een beetje moeilijk had. Maar het is wel heel knap dat je de baan met veel wikken en wegen hebt afgezegd. Je moet jezelf voelen en nadenken over waar en wat je wil. Anderzijds is het fijn dat je schoonouders dichterbij zijn komen wonen en je op hen zal kunnen rekenen als er oppas voor Noa nodig is. Een fijne maand Juni gewenst!

  1. Het was zeker een fijne maand, ondanks een aantal struggles. En m’n schoonfamilie om de hoek is zeker fijn; ook nu er 2 dagen per week thuis wordt opgepast. Geeft een hoop rust (zowel voor mij als voor Noa)

 6. Fijn he, weer wat meer kunnen afspreken met mensen! Uiteraard voorzichtig, dat ben ik ook… Ik snap je overwegingen wat betreft zijn verjaardag ook zeker. Leuk om al met allerlei voorbereidingen bezig te zijn!

 7. Goed dat je meer tijd voor jezelf hebt genomen en dat het nu weer beter met je gaat. Fijn joh, lekker lezen. Doe ik ook zoveel mogelijk! Vooral in de zon in de tuin ook erg fijn.

 8. De tijd vliegt echt he. Ik ben stiekem een beetje jaloers op de ontwikkelingen van noa. Oke hij is wat ouder, maar Levi lijkt bepaald geen behoefte te hebben aan nieuwe dingen leren. En dat frustreert soms best wel haha. Maar agh het komt vast goed want elke baby op zijn eigen tempo.

  Het lijkt mij best raar om weer in en normaal ritme te werken en toch niet helemaal het normale te kunnen doen. Gek is dat, zoveel moeten nadenken over zo een beetje elke stap die je neemt op werk. Ik hoop dat er snel wat meer gewoonte in komt voor jou.

  1. Och maar daar moet je inderdaad niet jaloers op zijn. Elk kindje heeft zijn eigen tempo en ontwikkeling; dat zie ik op mijn werk ook vaak zat. (maar dat hoef ik jou niet te vertellen haha) Ik heb iig een kind wat heel erg graag van alles wil. Met 2 dagen oud(!) tilde hij z’n hoofd al op, bizar snel en met 6 maanden stapte hij al aan de hand. ‘Tis een doorzetter en vind heel veel dingen leuk om zelf te doen (hij heeft nu het boos worden als iets niet lukt ontdekt haha) En ineens kunnen ze weer van alles terwijl het ervoor juist een tijdje stil stond.

   Ik hoop inderdaad dat het wat meer als ‘gewoon’ gaat voelen; vooral dat ik niet meer zo moe ben als ik thuis kom en het wat meer vanzelf gaat.

 9. Wat gaat de tijd snel! Noa alweer 10 maanden 🙂 . ik snap dat je werk nu vermoeiender is. Ik vind dat nu vaak met alles. Overal opletten, zelf beslissen of iets kan en mag… hopelijk wordt alles snel weer beter.

 10. Wat leuk, zo’n uitgebreid maandoverzichtje! En go you dat je de interne baan hebt afgewezen omdat het niet helemaal goed voelde/niet paste. Niets zo belangrijk als daarin naar jezelf luisteren! Ik hoop dat je in juni wat meer rust hebt en ook fijne momentjes voor jezelf kunt pakken <3 Wel lastig inderdaad om te bepalen wat je wel/niet met Noa's verjaardag doet! Kan me voorstellen dat je twijfelt over wat wel en niet kan. Ik vond dat zelf ook best lastig bepalen met mijn verjaardag.

  1. Het is zeker belangrijk naar mezelf te luisteren. Zal er binnenkort een (beveiligd) artikel aan wijden om het een beetje van me af te schrijven.
   Zijn verjaardag vieren we waarschijnlijk klein; met alleen de opa’s en oma’s. Toch het fijnste voelt dat, ondanks dat er wel weer wat meer mag.

 11. Het gaat zo snel! Maar zo lief om al die dingen over Noa te lezen. Ik herinner me nog toen je vertelde dat je kindje geboren was. Niet te geloven dat het zo snel gaat. En dat zeg ik als volger van je blog. Voor jou als moeder lijkt het waarschijnlijk nog sneller te gaan. Ik hoop vooral dat jullie met zijn allen nog veel mooie momenten tegemoet gaan. En spannend als hij binnenkort echt gaat stappen!

  1. Ja bizar he… Lijkt als de dag van gisteren dat ik vertelde zwanger te zijn en nu alweer bijna 1. Niet meer weg te denken en al helemaal niet meer in te denken dat ik nooit moeder wilde worden. Ik hoop voor jou ook op mooie momenten, vooral in deze periode <3

 12. hahahahaha van de ezel en de steen, echt he! Ik hoor het mijn kind weer zeggen zo 😉 het was een bijzondere maand in elk geval, ook hier, de tijd is om gevlogen! Wat misschien een tikkie anders was dan bij de meesten, omdat vrienden hier een winkel draaien bijv is het voor ons al die tijd gewoon mogelijk geweest om ze te zien en fysiek op visite te gaan zeg maar. En dan met anderhalve meter afstand even een cappucino te gaan drinken of om op het dakterras te gaan zitten.

  Tegelijk, is het mijn eigen familie die ik sinds begin maart niet meer heb gezien, echter, omdat het hier wel mogelijk is om mijn cadeau dochter ook te zien, en bezoeken in de tuin, enorm groot, maar ook binnen, maar daar zitten we toch niet, voel ik mij zelfs schuldig zo ondertussen. Dat is weer een ander verhaal natuurlijk… Wat zou ik ze graag hierheen halen, dat kind en kleinzoon van mijn schoonzoon ook natuurlijk, zodat ze wat vrijer kunnen zijn.

  Ook daar ging het goed met het KDV en mijn kleinzoon, echt superfijn!

  Je weet ook de tuin, maar ook in huis is nog altijd van alles te doen, en ik kook natuurlijk, doe de boodschappen, kortom, ik heb soms tijd tekort waardoor ik niet eens aan mijzelf toe kom, hahaha

  x

  1. Fijn te horen dat het KDV ook goed ging bij je kleinzoon. Dat is altijd maar afwachten als ze lang niet zijn geweest. Fijn dat je toch vrienden hebt gezien in deze periode. Hier deels wel en deels niet. Nu steeds vaker zie ik wat mensen (wel op afstand) en dit is echt wel heel erg fijn. Toch even anders dan video bellen 😉

   hopelijk zie je je eigen familie weer wat meer de aankomende periode. <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *