Mijn nieuwe aanwinst: Bosch Filtrino FastCup. Gewoon een nieuwe luxere waterkoker dus.

Bij Jorien zag ik de review van een super toffe gadget. De Bosch Filtrino FastCup, een waterkoker. Echt mega mega bedankt lieve Jorien, want zonder deze review zou ik er nooit naar opzoek zijn gegaan. Ik was gelijk een beetje verliefd en als theeleut kon ik het niet laten hem aan te schaffen.

Een hele zoektocht was het. Op internet was bijna hij nergens meer te krijgen met hetzelfde verhaal in winkels. Overal ben ik geweest en heb hem uiteindelijk bij bol.com besteld. Beetje jammer, want hij was hier wel wat duurder. (maar tenminste leverbaar)

Bosch Filtrino FastCup heetwaterdispenser (THD2023)

Zo. Een hele mond volmaar ik vind hem zo tof! Zoals jullie weten ben ik een echte theeleut en drink ik meerdere malen per dag thee. Ideaal vind ik het dan ook om een FastCup waterkoker te hebben. Zo eentje had ik natuurlijk al maar deze is een stuk luxer. Tevens zit er een Brita waterfilter MAXTRA in, die het water zuivert als het ware. Wat ik daarvan vind moet ik nog even bedenken aangezien de thee heel anders smaakt.
Hij is verkrijgbaar in verschillende kleuren: wit/zwart of juist zwart/wit (kleuren omgedraaid) of een mint groene variant.

Wat heeft die apparaat voor functies?

Hoeveelheid water instellen
Dat kon mijn andere waterkoker natuurlijk ook al. Voor kleine en grotere kopjes kan je verschillende doseringen aanklikken zodat het perfect matcht met de hoeveelheid. Tevens heeft het een 2 liter watertank wat zeker handig is aangezien het bijvullen dan minder vaak hoeft.

Temperatuur instellen
Je kan de temperatuur instellen. Wat? Ja, van het water. Het schijnt dus dat sommige theetjes op een andere temperatuur moeten worden bereid. (noooooit geweten!) Zo kan je hem instellen voor 70°C (witte thee) – 80°C (groene thee) – 90°C (zwarte thee). Het is even wennen maar het is zeker een makkelijke functie.

Overige functies
De FastCup heeft een LED-ring waarbij het de status van het apparaat laat zien. Zo geeft hij een melding als hij moet worden ontkalkt of de filter vervangen moet worden. Tevens geeft het apparaat aan of hij bijgevuld moet worden met water. Heel handig voor mij aangezien dit bij mijn oude waterkoker wel eens mis ging haha. Ook zit er kinderbeveiliging op (hier uiteraard niet nodig maar wel super handig voor mama’s kan ik me zo voorstellen). Hij is tijd-energie besparend en heeft een afneembaar (en vaatwasser bestendig) druppelrooster wat je in hoogte kan verstellen. Zo kan je voor elk kopje voorkomen dat er veel water uitspat.

Ben ik blij ermee?

Nou, dat heb je vast wel vast kunnen stellen na het lezen van dit artikel. Ik ben blij. Blij met m’n nieuwe gadget die dagelijks veel gebruikt gaat worden. Tevens vinden Yara & Ayla hem ook prachtig en kwamen even neuzen. ‘Wat doet dat ding daar?’ (ik had uiteraard een hele opzet gemaakt voor de foto’s die bij dit artikel zitten)

About the Author

44 Comments

Ineke

Wat een leuk ding! Ik wist ook helemaal niet dat verschillende theeën andere temperaturen nodig hebben.

Reply
Vivian

Hij ziet er zeker heel mooi uit, maar wat is nu precies het verschil met een gewone waterkoker? Alleen dat het water wordt gefilterd en dat je de temperatuur kunt regelen of is er nog meer?

Reply
SAS

Dat ook en dat hij 1 kopje per keer maakt, dus niet meer wachten op een volle waterkoker. Dus energie zuiniger en minder wachttijd 😉

Reply
Nicky

Lijkt me erg handig, voor een theeleut. Ik ben wel benieuwd naar het onderhoud. Wij hebben een espresso-apparaat van Bosch en dat moet nogal vaak schoongemaakt en ontkalkt worden. Da’s nogal een rotklus…

Reply
Lonneke

Aan de ene kant lijkt het me heel fijn.. aan de andere kant ben ik niet overtuigd van het nut. Ik heb al zoveel apparaten staan 🙂
Nu is mijn waterkoker wel net stuk gegaan 😉

Reply
Tamarah

Wat leuk dat je er zo blij mee bent! Wat ik me alleen afvraag is hoe snel hij is. Ik zag op Instagram je filmpje en het lijkt of je wel even geduld moet hebben voordat het kopje gevuld is met heet water, of valt dat in de praktijk wel mee?

Reply
SAS

Valt in de praktijk wel mee, echter duurt het langer dan de 1 cup waterkoker die ik hiervoor had. Dit, doordat de temperaturen natuurlijk verschillen. Maar het valt mee.

Reply
Mieke

Dat klinkt handig! Ik heb gewoon een ouderwetse waterkoker, maar dit lijkt me ideaal. Hoewel het me wel apart lijkt dat je thee opeens anders smaakt door dat filter.

Reply
Nicky

Wat een tof en handig ding. Ik gebruik zelf geen waterkoker omdat het na een tijdje vol met kalk zit en hier kan ik niet tegen. een grote voordeel dat het aangeeft wanneer het moet worden ontkalkt. Fijne apparaat.

Reply
Xaviera

Wat een mooi apparaat! Het lijkt me echt ideaal om zo’n waterkoker in huis te hebben. Fijn dat je er zo blij mee bent!

Reply
jackie

Dit klinkt best wel ideaal eigenlijk…
op onze waterkoker kan je er ook voor kiezen voor tempratuur, of warm te houden en dat is toch wel fijn
Mocht ik ooit nog een nieuwe nodig hebben moet dat er op zitten…

Reply
Isabel Cristina

Wat een leuk review! Ik ben ook echt een theeleut maar ik wist ook niet dat sommige theetjes op een andere temperatuur moet worden bereidt! 😮 Ben erg benieuwd wat je precies bedoelt met ander smaakje door het filter.

Reply
Wanda

Ik vind het een pracht ding om te zien maar toch ook wel aan de prijs, dus voorlopig hou ik het gewoon bij mijn vertrouwde waterkoker! Trouwens, ik wist ook niet hoor dat je thee op verschillende temperaturen moet bereiden!

Reply
Amy

Wat een gaaf ding! Vooral die temperatuurregelaar lijkt me heel handig. Veel plezier met je aankoop!

Reply
Nina Simplynspecial

Wat een tof ding! Twijfel alleen of ik daadwerkelijk gebruik zou maken van alle opties haha, maar dat terzijde! Gaaf is ie zeker!

Reply
Deisy

Wat een leuk en handig apparaat zeg. Ik wist dus niet dat sommige thee op andere warmte gedronken diende te worden haha. Hoe grappig is dat! Ik vind mijn eigen theekoker voor nu nog prima, maar mocht hij ooit stuk gaan ga ik toch hier misschien eens over nadenken. X

Reply
Kim

Wat een leukerd! Naar dit artikel was ik al een tijdje benieuwd 🙂
Mijn vriend en ik drinken allebei érg veel thee. Misschien een leuk cadeau voor wanneer we samen gaan wonen (al zijn er natuurlijk een hoop spullen die wat noodzakelijker zijn, haha)!

Reply
Ysanne

Woew, dit is echt perfect voor jou (en eigenlijk ook voor mij als theeleuter). Jammer dat de thee anders smaakt door die filter, maar misschien valt daar aan te wennen. En zei je nu mintgroen? Aah zo leuk.

Reply
Nesrin

Gaaf ding en het lijkt mij ideaal als je veel thee drinkt. Ik wist wel dat je verschillende temperaturen had voor de theesoorten maar ik houd hier nooit rekening mee.

Veel plezier ermee!

Reply
Bente

Wat bizar dat je thee helemaal anders smaakt door dat filter! Maar fancy dingetje is het! Al drink ik er te weinig thee voor..

Reply
sanne

Wat een hip ding! Lijkt me erg ideaal en hij staat ook mooi in de keuken lijkt me. Misschien toch eens kijken of ik er ook nog een kan bemachtigen!

Reply
Iris

Jaaaa, die komt me bekend voor 😉 Ik had hem cadeau gekregen van mijn schoonfamilie en ben er ook heel blij mee. Want ik had het nooit uit mijzelf gekocht (ik zag er het nut in eerste instantie niet zo van in, want een waterkoker werkt toch ook prima?), maar ik gebruik hem superveel. Ik vind het echt een voordeel dat je direct je kopje thee krijgt. Als ik de waterkoker aanzette voor thee dan vergat ik meestal weer dat ik thee wilde maken en dan was het water alweer afgekoeld :p

Reply
Morgaine

hahaha, ziet er heel mooi uit, maar ik ga liever voor meer klassiek en dankzij mijn moeder en nu ook mijn nicht, wil ik graag een andere waterkoker, als de mijne ermee op houdt… ooit… maar dan in de vorm van een theepot, lol… heel romantisch juist 😉

Reply
Chantal

Lijkt me ook wel wat voor mij, maar ja, ik denk dat hij meer ruimte inneemt dan mijn oude waterkoker, en die ruimte wil ik liever niet kwijt. Ik heb al een Senseo en een Dolce Gusto staan ook

Reply
SAS

Gelukkig neemt hij niet meer plek in dan mijn oude waterkoker. Ik had hem ook groter verwacht maar valt super mee 🙂

Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *