Even een vragenlijstje over skaten

Zoals jullie weten ben ik weer fanatiek aan het skaten geslagen. Ik heb al heel wat mooie ritten in ons mooie dorp mogen maken. Niet zovaak als ik zou willen door drukte, lichamelijke problemen of het weer. Maar ik ben zeker van plan het skaten wat regelmatiger te doen. het is zó fijn om op de skates te rijden door de polder. Niets aan je hoofd. Even een stukje rust en lekker bezig zijn voor jezelf. Nou kwam ik pas geleden bij Marcella Molenaar een tag tegen. Zij vulde hem in over wandelen, ik maakte er een skate vragenlijst van. De originele tag is verzonnen door Verawandelt. Even een aangepaste vragenlijst dus over skaten!

Waarom skate je?
Omdat het een super fijne sport is. Hardlopen vind ik dus echt 10x niets maar skaten daarin tegen vind ik heerlijk. Naast met mijn neus in een boek is dit het énige waarbij ik even mijn verstand op 0 heb. Even geen werk of andere dingen aan mijn hoofd. Gewoon genieten van de natuur, het weer & de dieren om me heen.

Hoe ben je begonnen met skaten?
In 2013. Ik kreeg toen een nieuwe baan waarbij ik juist heel erg veel zat. Dit was al teamcoördinator bij een kraamzorg instelling. Ik deed intakes bij mensen thuis (lees: zitten in de auto & bij mensen thuis) en had kantoor werk (lees: nog meer zitten) Om toch bezig te zijn besloot ik samen met M. skates aan te schaffen. Ik ben daar op een hele nare manier weggegaan maar gelukkig is het skaten er als positief puntje uitgekomen. Ik denk niet dat ik er anders aan zou zijn begonnen.

Hoevaak/wanneer skate je?
Ik probeer wekelijks te skaten maar dit is erg afhankelijk van het weer. Echt het enige nadeel aan deze sport. Ik heb nu de intentie 2 keer per week te skaten. Op Woensdag of Vrijdag en in het weekend. Het is of in de ochtend (weekenden) of in de middag zodra ik thuis ben.

Waar skate je het liefste?
Ik heb een nieuwe favoriete plek: in de polder echt een paar minuten afstand van ons huis. Ik rij erheen met de fiets, trek mijn skates aan en kan een heel lang stuk asfalt heen & terug skaten. Ik probeer telkens wat verder te gaan, om zo ook meer te ontdekken van onze buurt.

Skate je samen of alleen?
M. heeft dus ook skates, echter skaten we weinig samen. Er is gewoon echt geen lol aan, hij gaat een heel stuk harder dan ik ga. We hebben in totaal denk ik zo’n 5 ritten samen gemaakt. Ik ga nu dus al jaren alleen skaten, vooral ook omdat ik dan niets aan mijn hoofd heb en even mijn verstand op 0 kan zetten. Dit gaat met een skate-maatje net even wat moeilijker.

Wat is voor jou het perfecte skate weer?
Zolang het niet regent, heeft geregend of gáát regen vind ik het allemaal best. Kou kan ik me op kleden, echter regen is funnest voor mijn lagers. Erg jammer dus dat ik in Nederland woon, want de afgelopen weken heeft het heel wat geregend. Ook in onze vakantie, waardoor ik maar 1 keer heb kunnen skaten. Daarin tegen is met 30 graden skaten ook geen pretje.

Wat neem je altijd mee tijdens een skate-rit?
Uiteraard mijn skates, sport kleding, mijn toffe (en super handige) SPIbelt, met flesje die je eraan kan klikken. Ook heb ik altijd mijn polsbeschermers aan. Ook heb ik mijn mobiel bij me waarop ik mijn kilometers en route bij hou. Lees hier meer over wat ik meeneem

Wat is je skate tempo? Hoeveel kilometers maak je gemiddeld?
Ik heb altijd mijn eigen tempo. Mij gaat het meer om de hoeveelheid kilometers die ik maak dan om de snelheid. Ik probeer wel altijd door te skaten en neem tussen door wat pauzes door langzamer te skaten. Dan kan ik van de omgeving ook foto’s maken. Ik ga nooit te hard, aangezien wij ik rij ook tegenliggers en auto’s rijden. Mijn PR is dik 10 kilometer maar ik maak gemiddeld ritten van 5.

Op welke skates maak je de ritten?
Mijn skates zijn van het merk Alexis. Om precies te zijn: K2 Alexis 84 wms. Ik heb ze aangeschaft bij de Intersport in 2013.

Skate je het liefste op verhard of onverhard wegen?
Ik hoef denk ik niet uit te leggen waarom mijn antwoord op deze vraag verhard is he?!

Wanneer is een skate rit geslaagd voor je?
Als ik heb genoten. Als ik mijn hoofd heb leeggemaakt. Dat is ook precies waarom ik aan het skaten ben.

Nog meer lezen over skaten? Skategirl tag / Nog een skate tag / Waar ik in onze flat vaak aan het skaten was / 7 redenen waarom ik zo van skaten hou

Wat is jouw favoriete sport en waarom?

10 reacties op “Even een vragenlijstje over skaten

 1. Leuke draai heb je eraan gegeven! Op deze manier kan ik ‘m ook voor fietsen invullen. Dat deed ik ook jarenlang alleen, maar ik heb nu heel wat km’s samen met Jan gedaan. En ik vind het leuker dan ik dacht. Al is in je eentje je hoofd leeg maken inderdaad makkelijker.

 2. Mijn favoriete sport is eigenlijk met een boek op de bank liggen. Maar dat telt niet, geloof ik. Ik ben gisteren naar Pilates geweest. Dat was wel leuk. Misschien wordt dat wel mijn nieuwe favoriete sport…

 3. Het is zo balen dat het zoveel regent steeds! Kunnen we minder naar buiten om te skaten…

  Zelf weet ik dat ik erg snel en grote blaren krijg van skaten, maar omdat het zo heerlijk ontspannend is vind ik het toch heel fijn. Je gaat sneller dan met hardlopen, dus je komt verder in minder tijd. Heerlijk! Hardlopen vind ik ook prima en fijn, maar je komt gewoon minder ver.

  Zwemmen vind ik ook leuk. Eigenlijk is er maar weinig (behalve voetbal en hockey en handbal en en en…) wat ik niet leuk vind. Terwijl ik dat typte kwam ik er achter dat dat dus niet helemaal waar is, haha… Balsporten, op korfbal na, zijn niet zo mijn ding. Verder vind ik actief bezig zijn gewoon heel erg leuk.

 4. Zwemmen, en dat kan met heel slecht weer, dan doen we het binnen, met mooi weer lekker buiten 😉

  En waarom? Het doet voor mij alles wat jij hier al beschrijft, exact hetzelfde.

  X

 5. Leuk om te lezen! Ik vind hardlopen juist wel heerlijk, ook om lekker het hoofd leeg te maken terwijl ik wel actief bezig ben en kan trainen voor wedstrijden 🙂

 6. Leuk skaten!!! Ik vond het vroeger zo leuk!!! Mijn favoriete sport is toch paardrijden. Ik ben gek van paarden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *