Currently #31

Het leventje kabbelt verder. Eventjes weer tijd voor een Currently dus. Wat hield me bezig, welke boeken las ik en waar kijk ik de aankomende periode naar uit?

Reading • Ik ben heerlijk de boeken van Nora Roberts aan het herlezen. Het is zo fijn een aantal jaren later de pockets nogmaals te herlezen. Het maakte dat ik weer even mijn verstand op 0 kon zetten; even geen bloederige psychologische thrillers waar ik mijn hoofd bij moet houden. Die komen wel weer, aangezien ik er een hoop nog heb liggen om te lezen. Ik heb afgelopen periode een hoop trilogieën of kwartetten gelezen.

Currently #31

Waar gaat het boek/ de boeken over?

Templeton House trilogie
In Templeton House in Californië groeien drie meisjes op. Ze voelen zich zusjes, maar de naam Templeton betekent voor elk van hen iets anders: voor Laura staat het voor haar ouderlijk huis; Kate ziet het als het toevluchtsoord waar ze na de dood van haar ouders wordt opgevangen, en voor Margo is het de plek waar haar moeder werkt en waar zij ook altijd welkom is. Maar bovenal is het voor alle drie een liefdevol thuis, waar ze samen opgroeien. Als jonge vrouwen gaan ze elk hun eigen weg en komen ze erachter dat je soms moet vechten voor je plekje in de wereld…

Sleutel-trilogie
Malory, Dana en Zoe. Drie jonge vrouwen die elkaar op een stormachtige avond ontmoeten in een indrukwekkend landhuis, waar ze een aanbod krijgen dat hun levens voorgoed verandert…Dana, Zoe en Malory moeten ieder een gouden sleutel vinden die past op een glazen kistje waarin de zielen van drie jonge meisjes opgesloten zitten. Als dat lukt, krijgen ze elk een miljoen dollar. Of ze het verhaal gelooft, weet ze niet. Maar dan gebeuren er dingen die niet te verklaren zijn…

Bruidenkwartet (ben ik nu in bezig)
Mackenzie, Emma, Lauren en Parker zijn al vriendinnen zo lang ze zich kunnen herinneren. Samen runnen ze Vows-wedding planners. Elke trouwdag maken ze tot iets bijzonders: origineel, uniek en onvergetelijk. En ze zijn er zo druk mee dat ze nauwelijks tijd hebben voor de liefde in hun eigen leven.

Watching • Weinig; er staat veel in de planning om te kijken. Ik heb vooral meer gelezen en bezig geweest op m’n blog achter de schermen. Er staan nog nieuwe aflveringen van S.W.A.T. op me te wachten, de oude afleveringen van Criminal Minds en CSI en ik nam een nieuwe ‘brandweer’ serie op waar ik erg benieuwd naar ben.

Drinking/eating • Ik heb heerlijke nieuwe theetjes mogen ontvangen via Koffieloods; de samenwerking komt snel online. Ook geniet ik van de nieuwe mok met filter en de verschillende smaken losse thee.

(Home) Made • Ik vertelde in dit artikel al uitgebreid over mijn eigen creaties van pas geleden. ben met alles ontzettend blij en heb de crea-bea kriebels weer te pakken. Aankomende tijd wil ik dan ook wat leuke dingen weer gaan maken. Ook ben ik bezig met de laatste loodjes van de fotoboeken voor Noa zijn eerste jaar + verjaardag. Deze ga ik na de laatste foto’s afronden en ben echt zo ontzettend benieuwd naar het resultaat.

New • De nieuwe coupe van Noa. Gisteren is hij voor het eerst naar de kapper geweest. Het was nodig, aangezien meneer een volle bos (met krullend) haar heeft. Het ziet er een stuk beter uit en voorkomt dat mama (met een hartverzakking en zweet op de handjes) deels zijn haar bij moet knippen. Hij vond het prachtig om in de ‘autostoel’ te zitten en heeft zich keurig gedragen.

Thinking • Dat sommige dingen nu eenmaal lopen hoe ze lopen. Zo wees ik een interne (toffe) baan af, zijn we vanaf afgelopen week weer geheel open op werk, ging het niet helemaal goed met Noa op het kinderdagverblijf en merkte ik dat de rust weer een klein beetje wederkeerde in mijn lichaam.

Loving • Een fijne skaterit ⋆ alles goed bij de afspraak op het CJG met Noa ⋆ heerlijk genieten van de ochtenden ⋆ de eerste keer met Noa naar de speeltuin; wat vond hij het leuk!

Not loving • Hoofdpijnen, MUGGEN

Needing • Ik was wat minder aanwezig op mijn blog & vermaakte me prima. Het gaf wat rust even wat meer te lezen en te genieten van het gezinsleventje. Ook was ik achter de schermen met heel wat leuke ideeën bezig. Het gaf me energie, die ik nu weer volop kan gebruiken.

Feeling/mood • Het gaat iedere keer een beetje beter. Soms even wat meer ups en dan weer downs. Ik merk dat mijn lichaam van de afgelopen periode wat moe is. Het heeft zeker geholpen wat meer met andere dingen bezig te zijn en mijn rust te pakken. Ik heb wat meer last van PDS en voel me wat vermoeider dan normaal. Dit heeft vast ook te maken met de drukke werkweken en het feit dat ‘niet alles meer vanzelfsprekend is’ dus: nadenken wat je doet.

Looking forward to • Onze vakantie in September! Die in Juni gaat helaas niet door en is verzet naar 2021. We hebben in September 3 weken heerlijk vrij. Misschien dat we last minute nog weggaan maar ik denk dat we gewoon lekker thuis blijven; thuis rommelen en dagjes weg gaan qua shoppen of iets.

Happy about • Het over potten van alle stekjes. Ik kijk daar altijd een beetje tegen op maar sommige planten weer door ongelukkig van de weinig ruimte die ze hadden. Nu staan ze er weer vrolijk bij, heb ik m’n ouders blij kunnen maken met wat stekkies en staan er nu dus nieuwe planten te shinen in de woonkamer. Een heel klusje altijd maar ben erg blij dat ik het even heb gedaan. Ook zijn oude tuinen weer onkruidvrij gemaakt en gaan we ons nu bezig houden met de aankleding van de achtertuin.

Counting down to • Volgende maand wordt Noa alweer 1 jaar! Ik kan echt niet wachten en vind het zó vreemd dat er alweer een jaar voorbij is. We hebben gekozen om ondanks de versoepeling voor corona de verjaardag van hem alleen met zijn opa’s/oma’s te vieren. Andere vrienden/familie mogen apart gewoon een afspraak maken. Een lastige keuze aan de ene kant maar het is goed zo. Ik ben al lang blij dat we het op deze manier (rustig) kunnen vieren. Ook ben ik wat bezig geweest met leuke DIY’s voor zijn verjaardag en zijn alle voorbereidingen getroffen.

Listening to • Normaal hou ik (naast Nielson) nooit zo van Nederlands talig muziek. Maar dit nummer raakt me toch ergens.

Waar kijk jij naar uit ?

About the Author

17 Comments

zwartraafje

Oh, dat zou ik ook veel te spannend vinden hoor om zelf het haar van zo’n jong kindje te knippen. Hij zou zo maar eens net de verkeerde kant moeten op springen of bewegen en dan ziet zijn kapsel er plots helemaal anders uit. Al een geluk dat het bij de kapper zo goed is verlopen nu moet jij je daar alvast niet meer zenuwachtig om maken. Hopelijk gaat het voor Noa ondertussen ook beter bij het Kinderdagverblijf. Dat zou dan ook meteen een zorg minder zijn voor jou als mama. Manlief heeft momenteel verlof en we zijn gewoon thuis. Deze week is het sowieso veel te warm om iets te doen dus proberen we gewoon wat van de rust te genieten én van het terras dat eindelijk geplaatst is.

Reply
SAS

Ik hoop dat je hebt genoten van het verlof van je man! Ik ben in iedergeval blij dat ik geen schaar meer hoef te hanteren voor z’n haar 😉

Reply
Darina

Leuk om te lezen en wat goed dat je naar je lichaam luistert. Ik wil ook de boeken van Nora Roberts gaan lezen.

Reply
Zo simpel is dan geluk

De boeken van Nora Roberts blijven fijn! Ik kan daar ook elke keer weer zo van genieten.
Prima toch om Noa zijn verjaardag lekker zo te vieren zoals jullie dat prettig vinden. 🙂 Hij wordt gewoon alweer 1, het gaat zo snel!

Reply
Irene

Ik kijk op korte termijn uit naar onze nieuwe vloeren voor de slaap- en babykamer maar nog meer naar mijn vakantie in juli. Nog een maandje werken 🙂 En naar de baby uiteraard.
Ik word hier ook geplaagd door muggen trouwens. Ik haat het echt! We hebben nochtans een klamboe maar ik sta toch altijd op met minstens 1 nieuwe muggenbeet.

Reply
Nicky

Gossie, jullie ukkie al weer bijna jarig. De tijd vliegt inderdaad. Ik weet eigenlijk niet waar in naar uit kijk. Stedentrip van dochter en mij naar Dublin hebben we gecanceld. We gaan wel een andere stad bezoeken. Dus daar kijk ik wel naar uit. Maar verder hobbelt alles hier ook zomaar door en hebben we niet veel spectaculairs op de planning.

Reply
SAS

Dat is ook wel eens fijn toch? (behalve het cancelen van de trip naar Dublin, DAAR WIL IK OOK ZEKER NOG EENS HEEN)

Reply
Simone

Ik kijk heel erg uit naar onze tuin die over 2 weken (!!) wordt aangelegd. Ook kijk ik uit naar onze vakantie en dat ik weer naar oma toe mag. Dat laatste is helaas nog onzeker. Hopelijk kan dat snel <3
Dat nummer van Racoon is al even een favorietje van mij. Overigens vind ik Racoon sowieso een toffe band. Ben al eens bij een concert van ze geweest en live zijn ze ook aan te raden 😀

Reply
SAS

Ach lekker hoor, een fijne nieuwe tuin vooral met de aankomende periode. Benieuwd hoe het eruit gaat zien… Geniet ervan! En hoop dat je snel richting je oma kan, dat is toch belangrijk je dierbare zien in deze periode.

Reply
Sofie

Goed dat je luistert naar je lichaam en de nodige rust neemt. Eens alles op een rijtje zetten kan ook deugd doen. Net als leuke boeken herlezen.

Ik heb eigenlijk niet echt iets om naar uit te kijken. Al ben ik ook aan het kijken om een huisje te boeken om gezellig weg te gaan. Ik zou graag iets lastminute doen, maar vrees dat veel mensen in eigen land of buurlanden op reis gaan gaan en dat alles volzet zal zijn.

Reply
Morgaine

Dat was weer een volle maand, en ja het gaat zo super snel!

Waar ik naar uit kijk? Nou de kleine dingen, zoals mijn ouders gisteren even zien, en weer buiten zwemmen binnen kort, naar ik hoop. En zo nog veel meer, wat ik nu nog niet eens weet, hahaha

Oh, mijn kleinzoon weer even zien volgende week, natuurlijk kijk ik daar naar uit 😉
X

Reply
Tamara

Een heel leuk lijstje zeg! En ja, Remus wordt hier over 2 weken ook 1 jaar en ben er nog niet aan uit hoe ik het ga doen, qua feestje. Een groot feest zit er obviously niet in, maar wie dan wanneer uitnodigen..

Reply
SAS

Yay voor de 1 jarige. Wat gaat het hard he? Wij vieren het alleen met opa’s en oma’s en de rest van de familie/vrienden mag apart een keertje langskomen voor zijn verjaardag.

Reply
Romy

Wat goed dat Noa zich bij het kappersbezoek keurig heeft gedragen! En heerlijk hoor, even met een boek kunnen ontspannen! Je blog herinnert me eraan dat ik ook nodig weer eens mijn stekjes moet verpotten. Ik zie daar ook altijd als een berg tegenop, terwijl het eigenlijk zo gepiept is.

Reply
SAS

Mijn plantjes werden er in ieder geval erg blij van en staan er weer prachtig bij 🙂
Ik zeg doen.

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *