Skate girl tag: Omdat skaten zo’n fijne bezigheid is

Ik kwam een sport-tag tegen bij Jenn en besloot hem over te nemen. Doordat het weer wat meer mee zit (lees: geen regen) ben ik het skaten weer gaan oppakken nadat ik begin 2016 mijn eerste rondje reed. Ik heb de tag naar eigen inzicht aangepast met vragen.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg
Foto: Borgersteeg 2014

Wat voor sport beoefen je?
Ik doe aan skaten.

Hoelang doe je al aan deze sport?
Sinds 2012 is dit echt een sport die ik fanatiek beoefen. Doordat ik een baan had waar ik heel veel zat in het verleden, wilde ik een sport waarbij ik veel kon bewegen. Hardlopen heb ik geprobeerd maar vond ik niet veel aan, skaten daarin tegen doe ik met heel erg veel plezier. Ook nu ik een hele actieve baan heb.

Welke sporten heb je vroeger beoefend?
Oh een hoop. Ik zwom, heb op paardrijden, tafeltennis, badminton, Taekwondo, Aikido, gymmen en dergelijke gezeten.

Hoeveel uur per week sport je gemiddeld?
Dit verschilt heel erg. Skaten is een seizoensgebonden sport waardoor ik met regen niet kan skaten, ook al zou ik het willen. Dit is namelijk niet goed voor de lagers. Als ik last heb van PDS of een druk weekend probeer ik i.p.v. te skaten wel een lange wandeling te maken.

Sport je liever alleen of met anderen samen?
Ik doe het beide maar sport liever alleen. M. heeft ook skates en we hebben de afgelopen jaren een aantal keren samen geskate. Heel gezellig maar alleen skaten heeft toch mijn voorkeur. Mijn eigen tempo en even geheel mijn hoofd leegmaken.

Wat doe je als je geen zin hebt om te sporten? Bedenk je liever 100 smoesjes of kun je jezelf toch motiveren?
Ik kan mezelf wel motiveren en probeer niet een excuus te verzinnen. Juist als het fijn weer is en ik kรกn skaten probeer ik het wel altijd te doen.

Heb je een sportblunder die je kunt benoemen?
Niet zoveel, echter in het begin ramde ik nog al eens een stoplicht of paal aangezien remmen niet mijn ding is. Nog steeds niet trouwens, dus bij oversteken of gevaarlijke stukken skate ik iets langzamer.

Waarom vind je deze sport zo leuk?
Je bent lekker in beweging en ik kan er intens van genieten. Lekker buiten in de natuur.

Waar kun je je echt aan irriteren tijdens het sporten?
Oh vooral aan fluitende mannen (of dingen naar je schreeuwen – wat ik maar niet zal herhalen..) of mensen die tips willen geven. Laat me lekker met rust, ik ben aan het skaten. Alsof ik op fluitende mannen en tips zit te wachten. Sommige mensen bemoeien zich graag met anderen.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg
Foto genomen 4-5-2016

Wat is je favoriete sportkleding?
Ik heb 2 favoriete sportbroeken. Deze zie je ook vaak terug op de foto’s. De nieuwste kocht ik bij de Lidl en is een erg fijne broek. Verder draag ik al jaren mijn toffe zwart/witte printjes broek van de H&M.

Heb je een personal record?
Afgelopen weekend heb ik deze eindelijk behaald: 10,10 km! Ik ben er super trots op en heb er nu nog spierpijn van haha. Ik voel spieren waarvan ik niet eens wist dat ik ze had, maargoed. Het was voor een goed doel! Ik probeer telkens mijn record te verbreken dus ik ben erg benieuwd waar ik uiteindelijk op uit kom.

Wat betekend deze sport voor jou?
Heel erg veel. Ontspanning. Inspanning. Rust. Het maakt mijn hoofd leeg, iets wat niet heel erg veel dingen doen. Het maakt dat mijn lichaam wat beweging krijgt en ik voel me altijd erg fijn na het skaten.

Ben je van de sportieve gadgets en hypes zoals een activiteitenmeter, speciale apps op je telefoon of een hartslagmeter?
Ja zo eentje ben ik er wel! Wat ik draag tijdens het skaten? Ik heb een SpiBelt om, met bijbehorend waterflesje, polsbeschermers en uiteraard mijn telefoon en huissleutel. Ik hou via MapMyRun mijn kilometers en dergelijke bij.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg
Foto genomen 4-5-2016

Welke sport doe jij?

20 reacties op “Skate girl tag: Omdat skaten zo’n fijne bezigheid is

 1. Het klinkt zo leuk, dat skaten. Ik heb ’t nu een paar keer geprobeerd maar ik vind het niet leuk. Misschien ben ik te bang om te vallen? Dan toch maar wandelen, hardlopen en zwemmen.

 2. Oeh skaten, dat moet ik ook weer eens gaan doen. Het is zo relaxed en inderdaad je kan je hoofd er ideaal bij leeg maken.
  Ik ben trouwens ook echt een held op sokken met remmen. Vorig jaar moest ik een kleine helling af en na 2 seconden lag ik al in het gras met allemaal wondjes al gevolg :’)

 3. Zo leuk! Ik ging vroeger ook regelmatig skaten, helaas kan dat hier niet ๐Ÿ™ herkenbaar dat je liever alleen gaat. Wanneer we gaan hardlopen ga ik samen met man naar het beginpunt, maar ik heb geen zin om naast elkaar te gaan lopen. Hij wil me graag in de gaten houden (ivm veiligheid) maar dan nog verzoek ik hem vriendelijk minstens een blok achter me te lopen. Zo heb ik in ieder geval het idee dat ik alleen ben haha. Super dat je een nieuw record hebt, dat motiveert!

 4. Leuk om zo meer over je favoriete sport te lezen. Eerst was ik een fanatieke wandelaar en zwom ook nog een keer in de week. Met mijn rugklachten bpheb ik dit helaas stop moeten zetten. Tegenwoordig wandel ik zo’n 30 tot 60 minuten per dag met de hond, wel verspreid over de dag anders houd ik het niet vol.

 5. Hahahha het rammen van een lantaarnpaal! Dat overkomt mij ook meerdere malen.. Ik heb zelf vorige week eindelijk weer eens de skates uit de kast gepakt, maar na 4 jaar niet meer geskeelerd te hebben konden mijn billen het niet helemaal goed aan. Spierpijn, au! Maar ik wil het wel weer vaker gaan doen want het is zo leuk!

 6. Ik ga ook graag skeeleren. Ik ga vaak wel samen met mijn vriend. Hij op de fiets en ik op skates. Dat werkt heel fijn ๐Ÿ™‚ .

 7. Grappig ik loop ook graag met mijn man (ook een M ๐Ÿ˜‰ ) maar ik moet net als jij ook alleen hardlopen want dit is toch heel anders.

 8. Ja die tips leiden je alleen maar af tijdens het skaten. Wow 10km gedaan? Mooie afstand. Ik zou ook eens willen gaan skaten maar ben bang om te vallen. Ik wandel en fiets veel. Maar fietsen is soms een verplichting. ๐Ÿ™‚

 9. Wat een leuke tag!
  En wat lijkt skate mij heerlijk om te doen! Het is jammer dat we ze een aantal jaren geleden hebben verkocht en ik een eendagsvlieg ben en dus na een dag het wel weer gezien kan hebben waardoor ik ze niet durf aan te schaffen, anders had ik het zeker gedaan! Helemaal hoe jij hier er over praat, lijkt me heerlijk deze sport!

 10. Leuk om te lezen! Skaten is ook zo leuk ๐Ÿ˜€ Ik deed het vroeger echt hรฉรฉl veel. Ging zelfs op de skates naar school hahaha. Nu niet meer, maar als ik dit zo lees krijg ik er meteen weer zin in!

 11. Leuk om te lezen dit artikel! Ik word er vrolijk van ๐Ÿ™‚ Ik heb al jaren niet echt meer een echte sport, dus ik zit na te denken wat ik wil gaan doen. Ik wandel wel veel (alleen en samen met mijn man) en fiets soms wel eens (maar veel te weinig). Ik zit eraan te denken om te beginnen met hardlopen, maar ik ben nog niet helemaal overtuigd haha!

 12. H&M heeft echt wel heel leuke sportkleding. Ik heb ook een hele fijne sportbroek van H&M. Op moment doe ik even niks, maar ik wil me binnenkort weer opgeven voor Mom in balance, dat heb ik tijdens mn zwangerschap gedaan, en vond ik heerlijk om te doen. Een soort bootcamp maar dan voor zwangeren/nieuwe mama’s.

 13. Leuk! Ik ben ook een groot liefhebber van skeeleren. Vooral de zomerse avonden zijn hรฉt favoriete moment voor een rondje.

 14. Ik probeer wekelijks een uurtje Zumba en zou ook graag terug gaan paardrijden. Is als zo’n 6 maanden geleden en eigenlijk weet ik niet wat me tegenhoudt. Dus eigenlijk gewoon doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *