7 redenen waarom ik zo van skaten hou: tips & antwoorden

Ik schreef vorige week het blogje 7 redenen waarom ik zo van skaten hou en kreeg hier heel veel leuke reacties op (nog bedankt daarvoor!) Nou waren er ook wat reacties die vroegen naar tips. Op de comments heb ik hierop al gereageerd maar het leek me leuk een stukje erover te schrijven en deze aan te vullen met eigen dingen die ik met jullie wil delen.

Want skaten is gewoon AWESOME.punt.

 • Wat draag ik voor bescherming
  Toen ik begon droeg ik elleboog, knie en polsbescherming. Nu draag ik alleen nog het laatste.
 • Waar heb ik mijn skates/kleding gekocht
  Bij de Intersport heb ik mijn skates vandaan. Ze waren wel duur maar zeker een goede investering. Het zijn stevige (en mooie!) skates en daar kan ik wel een paar jaartjes mee vooruit. Mijn kleding heb ik zowel bij de H&M en Primark vandaan.
 • Tips voor het remmen
  Remmen doe ik niet aan :’) Ik vind het dood eng om met 1 been naar achteren te leunen en deed dit vroeger ook nooit. Ik hou rekening met oversteek plekken en kom dan wat zachter aanrijden zodat ik rustig het punt nader. In het begin ben ik ook nog wel eens tegen een paaltje of bord aan geknald, gelukkig gebeurd dit nu niet meer. Remmen heb ik gelukkig weinig nodig in de buurt waar ik rij en kan dus best hele stukken flink vaart maken.
 • photo IMG_20140328_191840_zps5ec051f3.jpg

 • Bang om te vallen
  Dit is een punt waar je gewoon overheen moet stappen. Stapje voor stapje beginnen met skaten en niet gelijk teveel willen. Bouw het rustig op: begin langzaam te rijden op stukken met weinig bochten/hellingen en andere obstakels. Bouw dit dan langzaam op zodat je je wat zekerder voelt.
 • Skaten met koud weer
  Ik vind ‘het is nog niet echt mooi weer ervoor’ geen excuus. 1 keer heb ik zelfs gehad dat ik het gevoel had dat mijn vingers eraf vroren. Gelukkig na een aantal rondjes ben je opgewarmd en valt het erg mee. Het enige wat niet handig is is gaan skaten als het regent of heeft geregend. Dit is gevaarlijk en zo kan je flink onderuit gaan. Ook gaan je lagers erdoor kapot, super zonde!
 • Wat trek ik aan en neem ik mee tijdens het skaten
  Als het koud is trek ik een thermo-shirt aan met daarover heen een sport shirtje en een legging met een kort broekje eroverheen. De legging en thermo-shirt gaan uit zodra de temperaturen wat hoger worden. Ook draag ik altijd polsbeschermers en neem ik mijn telefoon mee in mijn sportband.
 • Hoe hou je je kilometers bij
  Ik gebruik zelf de app Endomondo. Een fijne app die je kilometers, verbrande calorieën en je snelheid o.a. bijhoud. Ook registreert hij welke route je hebt gereden. Elke kilometer geeft hij al pratend aan hoeveel je hebt gereden en welke tijd/snelheid. Dit motiveert enorm vind ik aangezien ik dan nét even wat meer km’ers erbij doe. Het enige wat je nodig hebt voor de app is een internet verbinding en je GPS die je aan moet zetten.
 • En hebben jullie nog tips en/of vragen? stel ze in de comments

  About the Author

  32 Comments

  Nienke

  Jaa! Ik ben echt gék op skaten! Als het zonnetje schijnt trek ik al snel de wielen aan om even een rondje te gaan. Leuk idee om hier een blog over te schrijven! Ik hou vaak mn skatetochten bij met runkeeper, maar op een of andere manier pakt ie mn gps niet, dus voer ik het achteraf zelf in. Ik rem door mn rechtervoet te slepen, héél slecht voor je wieltjes maar dat is de enige manier waarop ik controle hou..

  Zo, nu even de rest van je blog lezen 🙂

  Reply
  SAS

  Wat gaaf dat je ook skate! Ik ben er echt super verslaafd aan geworden haha. Heerlijk om te doen, even mijn gedachten op 0 en goed voor je lichaam. 2 vliegen in 1 klap 😉 Vorige week nu kunnen skaten echt super balen, dus hoop dit aankomende week goed te maken. Ik heb dat slepen ook wel eens gedaan maar vind dit toch niks.. ^^

  Reply
  Marcella

  Leuke tips. Ik heb vroeger veeeeel geskate, erg fijn! Tegenwoordig stap ik liever op m’n racefiets. Die app klinkt handig, ik gebruik zelf Runkeeper.

  Reply
  Yvon

  Vroeger vond ik het super tof om te doen! Rolschaatsen was trouwens ook geweldig, ik had die met vier wieltjes en de rem vooraan.
  Geloof dat ik nog wel ergens skates heb liggen, maar die blijven daar voorlopig ook nog wel even, haha.

  Reply
  LNNK

  Dat is nou echt een eeuwigheid geleden dat ik dat gedaan heb. Ik heb nog een paar skates liggen. Vond het vroeger altijd zo leuk!

  Reply
  annouska

  Skaten is voor mij ook echt een zen moment, ik snap daarom ook heel goed waarom het zo fijn voor jou is. 😀

  Reply
  Inge

  Die van mij zijn van onder het stof gehaald, en de eerste 7 km zit er op, nu nog ervoor zorgen dat er opvolg sessies komen. Maar ja, het is echt wel zalig!

  Reply
  Sonja

  Ik ben ook echt gek op skaten! Ik durf het alleen nu niet meer zo goed aan, met twee groeiende baby’s in mijn buik. Doe het vanaf mijn dertiende al elk jaar, liefst van maart tot oktober. Ga ik echt wel missen!

  Reply
  Jorien

  Ik wil ook heel graag weer eens skeeleren, wie weet wordt ik wel net zo enthousiast als jij. Kwam er alleen achter dat m’n skeelers zijn weggegooid (lagen nog bij m’n pap) dus nu eerst maar even sparen voor nieuwe…

  Reply
  Stephanie

  Heel erg leuk om te lezen! 😀
  Ik wil heeeel veel, skaten, zwemmen, fitnessen, hardlopen.. maar ik doe geen van alles en baal ervan. Maar die motivatie is er gewoon echt niet, weer of geen weer :/ blegh. Tips?!

  Reply
  Louise

  Goede tips! Ik laat mezelf ook uitrollen als ik wil remmen met skaten :’) Ik ging wel met een vriendin vroeger in Tilburg, wij hadden daar zo’n heerlijk glad, lang fietspad. Die mis ik in mijn nieuwe woonplaats nogal, dus mijn skeelers staan nog steeds zielig in de kast.

  Reply
  Niesca

  de ideale tips voor mij thank you nu nog de stap durven te nemen om te gaan!

  Reply
  Iris

  Goede tips! Ik moet zelf eigenlijk ook een keer nieuwe skates halen, ik heb ze al best lang en ze waren vrij goedkoop. Remmen doe ik zelf ook nooit, ik ga meestal maar aan een paal hangen als er op het laatste moment toch nog een auto aan komt haha.

  Reply
  Mara

  Wat leuk! Helaas zal het hier in Amsterdam een beetje moeilijk gaan met al die drukte (zelfs in de parken) en bij mijn ouders (boerendorp aan de kust) zijn de rustigere wegen vaak niet goed geasfalteerd (of gewoon helemaal niet geasfalteerd, alleen maar zandweggetjes) Niet heel handig haha!

  Reply
  Dennis

  Tip voor het remmen; zet 1 voet gedraaid achter je andere, slijten de wieltjes misschien wel iets sneller maar zo remde ik vroeger altijd.

  Reply
  Miss Sentinelli

  Super tof dat je dit doet 🙂 . Ik heb een behoorlijke tijd geskeelerd, alleen door tijdgebrek niet meer kunnen doen. Wel jammer, want het is echt gaaf 😀 . Ik vond het ook altijd lastig om te remmen en kwam altijd rustig aanrijden 🙂 .

  Reply
  Tamarah

  Leuk om te lezen en remmen haha heerlijk! Daar kan ik geen bal van! Ik grijp me vast aan de eerst beste lantaarnpaal of verkeerslicht! Hihi… maar ik heb ook skates en vind het heerlijk om te doen! Maar stiekem wel doodeng!

  Reply
  jackie

  ik moest er zondag echt even inkomen…
  Maar wil echt wel vaker op wieltjes gaan staan…
  Zo heerlijk…

  Reply
  Nicole

  Geen tips of vragen hier, wist alles al.. heb veel gerolschaatst vroeger, alleen in de omgeving van onze vorige woning was het lastiger qua bestrating/zand overal!
  Hoop het snel op te kunnen pakken 🙂

  Reply
  Wendy

  Heerlijk dat skeeleren. Het is er ook weer prachtig weer voor. Beetje jammer dat er midden in mijn vaste route een wegafsluiting is inclusief heel veel zand op de weg. Niet fijn voor de lagers, dus ik moet even iets anders verzinnen.

  Reply

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *