Terugblik | De Saskia van 10 jaar geleden

Hallo nieuw decennium. Het was vorig jaar het afsluiten van een tijdperk; voor mij letterlijk en figuurlijk. Het afsluiten van mijn zwangerschap, het een plekje geven aan mijn bevalling en het nieuwe leven ontdekken als mama. 10 jaar geleden was alles zó anders. 10 jaar geleden; 2010. Net in de startblokken met alles en sommige dingen juist al goed op weg. Ik blik graag terug op deze tijd van toen. Wat was mijn leeftijd, wat waren mijn dromen en wat deed ik nou eigenlijk dagelijks? Maar ook neem ik jullie mee in mijn kleding style.

De Saskia van 10 jaar geleden

Tien jaar geleden was mijn leeftijd…
Ik was toen der tijd 22 jaar. Ik werkte bij mijn eerste echte baantje, in de kinderopvang voor 4á5 dagen in de week.

Tien jaar geleden was ik verliefd op…
M! ♥ In 2010 waren wij 3 jaar bij elkaar en eind dat jaar was magisch: vroeg hij me ten huwelijk! Er lag onder de kerstboom weken lang een zwaar pakje onder. Ik heb hem tot 30 december 2010 laten staan en daarna zat hij op 1 knie. Hij had de ring in een sierschaal (die ik niet eens miste) verstopt zodat het niet leek op een ring.

*Leuk weetje: M. heeft altijd (als grapje) geroepen dat hij mij in 2010 ten huwelijk zou vragen,
Little did I know…

Foto van onze kerstboom 2010, onder de pijl de ring.

Inmiddels dus bijna 13 jaar verder, waarvan bijna 8 jaar getrouwd en sinds 2019 papa & mama van Noa. Mooi om te zien welke weg wij met ups & downs hebben afgelegd.

Tien jaar geleden woonde ik nog…
Wij woonde 2 jaar samen in ons appartementje waarin we woonde sinds September 2008. Uiteraard was het samen wonen best wel spannend (want hoe gaat het zijn, en ik ging vanuit mijn ouderlijk huis samen wonen) maar alles kwam op zijn pootjes terecht. We hebben in totaal ruim 8 jaar daar gewoond, met veel plezier en ook vele metamorfoses in onze woning qua kleuren en een heuse badkamerverbouwing.

Wij woonde hoog, rechts onder het kleine rode autootje. Het was een 3 kamer appartement waarbij we met onze (toen nog) 2 katten heel veel plezier hebben gehad. Op loopafstand waren de winkels en mijn werk zat ook op afstand dat ik heerlijk met de fiets kon.

Foto gemaakt door professionele fotograaf voor de verkoop op Funda.

Tien jaar geleden ging ik dagelijks…
Naar werk. Mijn eerste job was in de kindervang van 07:00/08:00 tot 17:00/18:00. Ik was erg zoekende of dit is wat ik wilde doen, vooral aangezien het bedrijf zelf niet zo bij me paste. Het was een bepaalde manier van werken waar ik op een gegeven moment niet meer achter stond. Ik was dan ook maar wat blij dat ik een nieuwe baan kon gaan zoeken met daarbij deze ervaring in mijn zak.

Verder was ik veel te vinden met vriendinnen, genoot lekker knus van het thuis zijn en gingen (toen nog) vriendlief en ik vaak lekker op stap. Naar de bioscoop, lekker een hapje eten ergens of gewoon eventjes lekker thuis genieten met elkaar.

Tien jaar geleden droeg ik het liefst…
Eigenlijk is denk ik in de loop der jaren weinig veranderd qua stijl. Ik ben erg van de basics met een spijkerbroek. Dat is toch het fijnste. Wel heb ik nu wat meer kleur in mijn garderobe, wat in 2010 vaak heel veel zwart/wit was.

Tien jaar geleden sliep ik s’ochtends tot…
Ik ben nooit een uit slaper geweest, maar door mijn werk stond ik altijd vroeg op. Ik begon om 07:00 (we bakte op het kinderdagverblijf dan zelf brood) of om 08:00. Ik maakte best lange dagen en merkte dat zo’n eerste baan best pittig was. In de weekenden stond ik ook altijd redelijk bij tijds op.

Tien jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik nu…
Mama zou zijn. Ik heb tot mijn 25ste nooit een kinderwens gehad. Als me me toen had gezegd dat ik 10 jaar later mama zou worden had ik je vierkant uitgelachen. Yeah, sure. Ik was daar helemaal niet mee bezig en had deze wens voor de toekomst ook niet.

Tien jaar geleden luisterde ik het liefst naar…
Mijn muzieksmaak is ook eigenlijk redelijk hetzelfde gebleven. Ik luisterde vaak naar P!NK, The Backstreetboys en vergeet Westlife daarbij niet. Muziek die ik nu 10 jaar na dato nog steeds luister.

Tien jaar geleden was ik de hele dag druk met…
Werken. Bloggen, ik blog sinds 2009 en had in Januari 2010 mijn eigen domein: waar je nu op bent. Nog steeds ben ik erg blij met de naam (gecombineerd van Dawson’s Creek) en met de stap dat ik een eigen domein heb. Ik vind het tof dat mijn blog al 10 jaar deel uitmaakt van mijn leven en dat ik ook echt lezers nog heb die me volgen sinds het begin. Jullie maken het bloggen een stuk leuker ♥

Tien jaar geleden droomde ik over…
Een eigen eengezinswoning. Ik zag mezelf er al helemaal zitten, wat echt nu een droom is die is uitgekomen. Dromen deed ik ook de laatste dag van het jaar over ons aanstaand huwelijk. Waar wilde we trouwen en wat kwam er allemaal bij kijken?

Tien jaar geleden wilde ik…
Volgens mij niet zoveel. Ik was lekker bezig met het samenwoon-leventje en mijn werk. Ik wilde wel erg graag een vast contract, waar ik eindelijk járen over zou doen. Vooral wilde ik het leuk hebben en plezier maken, iets wat ik nu eigenlijk ook nog steeds erg belangrijk vind.

Tien jaar geleden dacht ik dat ik over tien jaar…
Getrouwd zou zijn. Check
Een nieuwe eengezinswoning zou hebben. Check
Leuk werk zou hebben in de kinderopvang. Check
Gelukkig zou zijn met alles wat ik nu heb.
Check

Ik ben erg tevreden met wat ik in de afgelopen 10 jaar heb bereikt: zowel kleine als grote doelen. Zelfs doelen zoals mama worden die 10 jaar geleden niet eens in me op kwamen. Het is mooi te zien hoe ik (en ook mijn blog) de afgelopen 10 jaar zijn gegroeid. En.. de aankomende jaren groeien we lekker door 😉

Artikel idee 1/2/3

Hoe stelde jij je leven 10 jaar geleden voor? En hoe oud was je toen? Ik ben erg benieuwd…

About the Author

18 Comments

Els

Wat leuk om zo te lezen. Wat lief dat speciale cadeau onder de boom. En Westlife! ik ben nog steeds fan. Blij dat ze weer bij elkaar zijn!

Reply
Villasappho

Mijn 10 foto’s van 10 jaar geleden staat alweer op stapel, de tijd gaat snel ik kan nog niet eens geloven dat het alweer bijna een jaar geleden is dat ik die blog maakte. Maar och ja Westlife, daar hoor je inmiddels niks meer van.

Reply
SAS

De tijd gaat zeker snel! En Westlife bracht een nieuw album uit in December 2019 😉 Dus helemaal verdwenen zijn ze zeker niet *staat nu ik dit typ lekker op repeat.

Reply
Nicky

Leuk om zo terug te kijken! Tien jaar geleden ging ik net samenwonen. Dochterlief ging net studeren. En ik had net een nieuwe baan (waar ik nu werk). Ik gooide wel álles om in een keer. Goh. Dat dat al tien jaar geleden is! De tijd vliegt.

Reply
Romy

Wat mooi om dit te lezen en vooral heel erg mooi dat veel van je liefste dromen van toen inmiddels zijn uitgekomen. En ook prachtig dat je moederwens zo plotseling toch is gekomen en uiteindelijk in vervulling is gegaan. Zo zie je maar: het leven kan soms bijzondere dingen voor je in petto hebben 🙂
Tien jaar geleden was ik 16 (jeetje, wat een broekie nog!) en dacht ik dat ik op mijn 26e getrouwd zou zijn, een kind zou hebben en kinderboekenschrijfster of journalist zou worden. Geen van allen is waar, maar ik ben wel dolgelukkig. En dat ik iets met schrijven zou gaan doen, is wel uitgekomen. Die andere dingen komen hopelijk over een paar jaar 😉

Reply
Louise

Wat een heerlijke terugblik. Ook omdat ik je al zolang vol herken ik wel wat dingen <3 En wat ben je mooi gegroeid.

Reply
Simone

Wat tof, zo’n terugblik! Ik had 10 jaar geleden ook nooit gedacht getrouwd te zijn, een koophuis te hebben en een eigen bedrijf. Echt bizar dat verschil en al helemaal mijn gezondheid in vergelijking met 10 jaar geleden. Zo fijn hoe het nu gaat <3

Reply
Mrs. T.

Uh, ik weet het eigenlijk niet. En als ik echt iets wil terughalen, lees ik mijn blog wel even terug. Da’s toch zo handig. 😉

Reply
Rianne

Mooi overzicht… In de acht jaar dat ik blog en blogs volg, heb ik je transformatie mogen volgen. Leuk zo’n overzicht.

Tien jaar geleden was ik 47 en Zoon 16. Ik dacht dat het zorgen er bijna op zat en dat ik tijd voor mijzelf zou krijgen. Little did I know dat ik tussen 2010 en 2018 meer zou zorgen dan in de 47 jaar daarvoor.

Reply
Annelies

Wat fijn dat je leven er best wel uit ziet zoals je het toen had gedroomd.
Ik was 10 jaar geleden 26 en had een relatie. Toen had ik zeker geloofd en gehoopt dat we nog samen zouden zijn, een huis zouden hebben en kinderen samen. Dat is niet zo. Enkel het huis is in aanbouw, maar een nieuwe relatie en kinderen zijn er niet, dus mijn leven ziet er best anders uit dan ik verwacht had.

Reply
Sofie

Oh wat een leuke terugblik. Zo merk je hoeveel een mens verandert en toch eigenlijk gewoon dezelfde blijft. Er gebeurt ook heel veel op tien jaar tijd.

Reply
Audrey

Leuk, zeg! Het voelt alsof de jaren omvliegen, maar door opeens de verschillen te bekijken, realiseer je hoeveel er nou eigenlijk veranderd is.

Reply
Darina

Een heel leuk artikel en interessant om te lezen wat er zoal in 10 jaar kan veranderen. Tien jaar geleden was ik net een paar maanden getrouwd en dacht ik heus dat we zouden gaan emigreren naar Spanje. Soms droom ik daar nog steeds van.

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *