My favorite time of the day

maart 8 2020

Mijn wekker gaat. Ik draai me nog even om en zucht. Er is weer een nieuwe dag aangebroken. Slaperig wrijf ik in mijn ogen en ga op de rand van het bed zitten. Ik trek m’n kleding aan en loop naar de badkamer voor mijn haar en make-up. Traditie getrouw aai ik Ayla, die altijd zit te wachten op de zoldertrap. Ik neem de monitor mee van de babyfoon en ga naar beneden.

Ik zet het thee apparaat aan, want het kopje en mijn ontbijt heb ik de avond ervoor al klaar gezet. Ik start de laptop op een kijk tijdens het opstarten naar buiten. Nog donker, maar toch al heel wat vogeltjes te zien in de tuin. Het is even genieten. Even rustig de dag opstarten. Ik beantwoord wat mailtjes, start m’n blog op en kijk daar even rustig. Ik lees artikelen bij of ga alvast wat typen voor een nieuwe artikel. Ondertussen drink ik een fijn kopje thee en eet mijn beschuitje op. Daarnaast klik ik soms de monitor aan om te kijken hoe het met Noa gaat. Meestal is hij nog in diepe slaap.

Mijn dag begint écht als ik Noa eruit ga halen. Ik kijk elke ochtend een glimlach van oor tot oor. Het is zo fijn om een vrolijk en vooral tevreden mannetje te hebben. Ik kleed hem aan, we aaien Ayla, we doen nog een rondje door de kamer als ritueel en we gaan richting beneden. daar speelt hij nog even onder zijn speelmobile en in de tussentijd kan ik rustig zijn eerste fles maken.

Dit is eigenlijk altijd de start van mijn dag; een werkdag of weekend. Ik sta bij tijds op zodat ik de ochtend even een momentje voor mezelf heb. Een momentje om echt even tot mezelf te komen en rustig te ontwaken uit m’n slaap. Ik geniet van dit moment aangezien het eigenlijk 9 van de 10 keer wel lukt om Noa te laten uitslapen, uitzonderingen daar gelaten. Het is een moment waar ik energie uit haal voor de rest van de dag; hectisch of niet.

Heb jij een favoriete moment van de dag? Vertel hierover in de comments.

16 comments

 • Zo simpel is dan geluk

  10/03/2020 at 14:35

  Fijn om de dag te beginnen met zo’n momentje voor jezelf.

 • Nicky

  09/03/2020 at 16:18

  Dat is lekker opstarten! Ik houd meer van de avond. Zo rond een uur of elf ’s avonds ben ik klaar wakker en zou ik het liefst nog van alles gaan doen. Maar ja, dan is het bedtijd, he? Zo jammer!

 • Wanda

  09/03/2020 at 14:05

  Ik ga er in het weekend ook vaak wel vroeg uit zodat ik dan inderdaad rustiger kan ontwaken dan op werkdagen. Gewoon even in alle rust bloggen en foto’s bewerken, ik vind het echt een genietmomentje voor mezelf.

 • Lilian Visser

  09/03/2020 at 11:03

  Ik maak al bijna negen jaar Anna (bijna) elke dag wakker en ik vind het nog steeds een heerlijk moment van de dag. Ze is óf heel blij en energiek óf ze ligt rustig te lezen en vertelt me dan wat er allemaal in haar boek staat 😀

  1. SAS

   14/03/2020 at 15:23

   Ja mooie momenten zijn dat <3

 • Amy

  09/03/2020 at 10:20

  Wat heerlijk, zo’n rustige start van je dag. Ik snap heel goed dat je lekker even de tijd neemt voor Noa ontwaakt. Mijn favoriete moment van de dag is vaak toch de avond: dan voel ik mij het beste en ben ik het meest productief (ben echt een avondmens)

 • Sofie

  08/03/2020 at 21:14

  Als ik in de voormiddag niet moet werken, dan hou ik meest van de voormiddag.

 • Villasappho

  08/03/2020 at 19:39

  Mooi begin van de dag, dat de kleine lekker uitslaapt is vast heerlijk.

 • Darina

  08/03/2020 at 18:57

  Een hele mooie ochtendroutine. Ik hou er ook van om lekker de tijd te hebben om rustig op te starten.

 • Annelies

  08/03/2020 at 18:22

  Omdat ik de laatste tijd niet zo goed slaap is de ochtend niet meer zo mijn favoriet. Weet niet of ik een lievelingsmoment van de dag heb, nog nooit echt over nagedacht. Al kom ik wel altijd graag thuis na een werkdag.

 • Rianne

  08/03/2020 at 14:26

  Een mooi begin van de dag… Ik zou er niets aan veranderen… 😉

 • Joyce – SomedayTodayNL

  08/03/2020 at 10:18

  Oeff dat moment net uit bed is echt niet mijn favoriete moment van de dag haha. Ik denk eerder het thuiskomen na een lange werkdag en lekker op de bank chillen, lekker eten erbij, dekentje, netflix. Heerlijk!

 • Romy

  08/03/2020 at 10:05

  Wat een heerlijk begin van de dag! Net als jij kan ik ook enorm genieten van de ochtend. Alleen al vanwege de enthousiaste begroeting van Pippa als ik mijn slaapkamer uit kom 😉

 • Audrey

  08/03/2020 at 09:52

  Dat klinkt inderdaad heel erg fijn! Ik ben dol op de begroeting van Sproet in de ochtend.

 • Nikita

  08/03/2020 at 09:16

  Wat lief! Zoveel liefde voor Noa! Ik snap wel dat die me-time nu heel belangrijk wordt. Met een kleintje erbij is het natuurlijk wel een stuk minder. Maar het is fijn dat Noa wat uitslaapt. Zo heb je toch een beetje tijd voor jezelf 🙂

  1. SAS

   08/03/2020 at 13:34

   Dat is zeker waar! Het maakt dat ik nét even wat dingen voor mezelf kan doen. Extra fijn. Ook als ik uiteindelijk weer met hem kan knuffelen <3

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *