Verbouwing #3: Onze badkamer

Na onze verbouwing van de woonkamermuur en onze verbouwing van de wc kan ik jullie eindelijk onze grootste en mooiste verbouwing laten zien: de badkamer. Al jaren wilde we deze aanpakken maar als je telkens je baan verliest is dit geen optie. Na 3 weken(!) zwoegen voor M. is het dan eindelijk klaar. Zo goed als, want nog niet alles is geheel af. Maaaaaaar we konden sinds Zondag 6-9 weer lekker douche in onze eigen, grote en mooie badkamer! Ik neem jullie mee in foto’s (en filmpjes!) in onze verbouwing en laat uiteraard het eindresultaat zien.

Even een korte omschrijving van de verbouwing: We hebben heel wat muren eruit gehaald en gelukkig zat eigenlijk alles mee. Het enige wat echt tegenzat was de ketel omhangen. Er zaten 2 gaten naar buiten die te laag waren dus moesten er nieuwe gaten geboord worden. Verder heeft het wel iets langer geduurd dan gepland, dit omdat de ketel/wasmachine verplaatst werd en dus alle leidingen e.d. moesten worden omgelegd. M. heeft hulp gehad met een loodgieter en elektricien. Hij zou dit zelf wel hebben kunnen doen maar uiteraard niet zo goed als deze vakmensen. Verder is de muur een stuk verplaatst, een vloertje erin gelegd die is opgehoogd (hetzelfde als bij de wc, we hebben nu een instap). In totaal hebben we er 3 weken over gedaan, dit doordat we afhankelijk waren van mensen die in de avond uren kwamen helpen.

jkhbjkhbkj.jpg

Verder heeft M. alles zelf gedaan. Echt super tof dat hij dit kan en heeft willen doen voor ons huisje in zijn vakantie (waar hij nog maar 1 week ‘echt’ van over had) Ik ben echt super trots en erg blij met onze nieuwe badkamer!

Edit: Even ter verduidelijking aangezien ik dit heel veel gevraagd krijg in reacties: De badkamer is inderdaad een stuk groter geworden. We hebben een inbouw kast gesloopt en deze bij de badkamer getrokken. Ook is de muur iets verzet in de woonkamer (zoals je bovenstaand in het artikel kan lezen als je op de link klikt) dus is het allemaal iets ruimer geworden in de extra kamer + douche. We hebben de douche ruimte waar we eerst stonden nu alleen als instap en we douchen in de oude ruimte van de kast.

Nog niet alles is af! Heel wat dingen moeten nog worden afgewerkt, er moeten nog wat deuren komen en vooral de muren/posten moeten nog worden geschilderd. Aangezien we nog maar 1 week samen vakantie hadden bewaren we dit voor een later moment. We kunnen sowieso lekker douche en de afwerking komt wel! Zodra de badkamer geheel klaar is zal ik of hier wat foto’s updaten (en dit uiteraard laten weten) of ik maak er een nieuwe blogje van. Maar hier komen ze dan: de foto’s en filmpjes van onze badkamer

Before foto’s

jhkjhnbkjnjknk.jpg

Before filmpje

After foto’s

nbmnkmnjhbkj.jpg

After filmpje

En dan nog even de pluspunten van deze nieuwe badkamer op een rij

* Je kan er met z’n 5e in staan dansen
* Ik kan eindelijk normaal mijn haar doen i.p.v. half tegen de muur staan
* Een grote wastafel mΓ©t veel berging in de lades
* Hij is zeker een stuk chiquer
* Ik hou van de zwart/wit tegels die we hebben uitgekozen
* We hadden eerst geen afzuiging (hel) nu wel
* Alles is geΓ―soleerd. Ik hoor mijn wasmachine dus niet meer in de andere kamer

0

Misschien ook leuk om te lezen...

67 Comments

 1. Wauw eindelijk is het dan gebeurd. Wat ontzettend mooi is hij nu al.. Nu nog eventjes genieten van jullie laatste weekje vakantie?

  1. Nope, gisteren weer begonnen met werken. Wel genieten van de badkamer NA werk, dat is dan wel weer heel fijn!

 2. Ik denk dat jullie ‘oude’ douche net zo groot was als de onze, alleen hebben wij de wastafel ook in de douchekabinne ( wie dat ook heeft bedacht) dus ik weet over hoeveel ruimte je het hebt haha.
  Het is een hele klus geweest maar jullie hebben er een prachtige badkamer voor terug gekregen, super!

 3. Wat hebben jullie veel aangedaan zeg…
  Het eindresultaat ziet er echt heel mooi uit. Fijn dat het ook veel groter is geworden. Geniet van je vernieuwde badkamer!

 4. Jullie badkamer is echt heel mooi geworden! Al snap ik de ruimte voor de douch niet echt? Of lijkt dit nou heel groot en is dat eigenlijk niet zo?

  1. De ruimte is 4x zo groot geworden om te douche en de badkamer is ook iets vergroot. Dit kan je op het filmpje wat beter zien dan op de foto’s. De douche ruimte waar de douche zelf inhangt is erbij getrokken waardoor je een ruimte overhoud om in te stappen (waar de wisser staat op de foto’s) (dit was eerst alleen de ruimte waar we douchte) Ik hoop dat je snapt wat ik hier uitleg want is moeilijk uit te leggen haha πŸ˜€

 5. Dat is zeker een hele verandering! Het eindresultaat is prachtig. Ik vind dat eerlijk gezegd nog best wel snel gerealiseerd voor een badkamer make-over. Maar ik begrijp wel dat als je 3 weken in stof en zooi zit dat geen pretje is! Veel doucheplezier πŸ™‚ !

 6. Wauw, wat is het gaaf geworden! Echt heel mooi en chique. En die douche, amazing! Super fijn dat je man dit kan en heeft gedaan πŸ˜€

 7. Wow, wat is het prachtig geworden, en wat een rust in de badkamer! Ziet er echt super mooi uit, jullie mogen er echt trots op zijn! πŸ™‚

 8. Wauw mooi geworden! Inderdaad een stuk chiquer. PS: Ik heb je genomineerd voor de Sunshine Blogger Award! πŸ™‚

 9. Waaauw wat is die mooi geworden zeg! Super mooi en knap dat je echtgenoot het allemaal heeft gedaan (met behulp van anderen natuurlijk) en ook nog eens zijn vakantie ervoor heeft ‘geofferd’.

 10. Heerlijk zeg de nieuwe badkamer, ziet er goed uit, heeft M. goed gedaan! πŸ˜€

  Ik heb zelf niet zo’n handige man, maar de woningbouw heeft hier eerder dit jaar een nieuwe badkamer, wc en keuken geplaatst en wat is het ineens heerlijk om te poetsen enzo πŸ˜‰

 11. Wauw, wat een verschil, echt heel knap gedaan! Tof dat jullie veel zelf hebben kunnen doen want zo’n dingen kosten allemaal veel geld hΓ©. Heel mooi!

 12. het is wel even heel vreemd als je denkt dat de before foto’s de after foto’s zijn (de after foto’s had ik nog niet gezien πŸ˜› ). Maar het is mooi geworden zeg!! πŸ˜€

 13. Oh wat een horrorfoto’s! Goddank loopt het allemaal goed af. Ik raak zo in de stress van verbouwingen. Ik ben zo blij voor je dat het allemaal voorbij is. En echt, dat meen ik uit de grond van mijn hart πŸ™‚

  1. Ja ik ben ook blij weer lekker te kunnen douche en vooral een STOFVRIJ huis te hebben πŸ˜‰ Man, man, man. Wat een bende is het geweest maar het resultaat mag er zijn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *