Mommy tag | 20 vragen over het moederschap

Een tag op z’n tijd is hartstikke leuk om in te vullen. Zo kwam ik er een hoop over het moederschap tegen, die ik om de zoveel weken eens ga invullen. Vandaag aan de beurt: 20 vragen over het moederschap, de mommy tag!

Ik krijg verder vaak de vraag hoe het met Noa gaat. Het gaat super goed met hem, we hebben nu een ander fijn ritme die voor hem (en ons) werkt en hij is nog steeds een tevreden mannetje. Altijd vrolijk, tevreden en hij groeit als kool. Binnenkort hebben we weer een afspraak bij het CJG staan dus ben erg benieuwd hoeveel hij gegroeid is.
Maar nu de vragenlijst, let’s go!

Ben je een werkende mama of een thuisblijfmama?
Ik ben een werkende mama. Nu sinds Oktober 2019 begonnen na mijn verlof. Wel zijn mijn werkdagen nu een stuk anders geworden dan voorheen. Eerst werkte ik 5 dagen van ’s ochtends tot ’s avonds: nu werk ik alleen de middagen en ben 1 dag vrij in de week. Een hele omschakeling maar achteraf echt super fijn! Zo kunnen we de ochtenden rustig opstarten. Nadeel is alleen dat ik tot laat werk, Noa 3 dagen in de week nog moet halen en daardoor erg laat thuis ben. Maar ach, het gaat prima zijn gangetje zo.

Zou je het anders willen?
Ja en nee. Ik ben iemand die niet graag stil zit en zou me dus geen géén werk kunnen voorstellen. Wel zou ik uiteindelijk mijn uren anders verdeeld hebben. Ik werk erg weinig uren in de week, maar wel laat op de dag. Als dit in de toekomst anders zou kunnen zou dit fijn zijn, maar dat zien we dan wel weer.

Mijn kind slaapt altijd in haar eigen bedje of wiegje?
vanaf dag 1 hebben we Noa al in zijn eigen bed laten slapen en dit ging prima. Wel hebben wij een fijne babyfoon mét camera wat erg fijn is. Vond ik het eerst een beetje onzin, nu is het echt ideaal! Je kan alles bekijken en het schermpje schiet aan zodra hij geluid maakt of erg aan het bewegen is. Ik ben daarbij ook nog steeds erg blij met z’n mooie kamertje <3

De beste aankoop voor je kindje?
Dat zijn een aantal dingen, zowel kleine als grote aankopen. Zo ben ik erg blij met de Mutsy kinderwagen met 3 opzet stukken. Hij is makkelijk in gebruik en erg compact. Maar ook zijn kleine Happy Horse Konijn die echt favoriet is en zijn Blij’r schommelstoeltje waar hij heerlijk Nijntje of Kikker in kan kijken al schommelend.

Verder ben ik blij met z’n nieuwe trappelzak, de Dr brown flessen waar hij fijn uit drinkt en zijn knisperboekjes, waar hij vaak mee speelt.

Hoeveel kinderen wens je?
Is het goed als ik er eentje zat vindt?! Haha. Zeg nooit nooit, maar ik ga ervan uit dat Noa enig kind blijft.

Date Night (een uitje alleen met je partner)? Hoeveel dagen/avonden per maand?
Oh dit doen we eigenlijk te weinig en zouden we vaker moeten doen. De enige date nights die wij houden zijn vaak thuis met een mok thee voor de buis en we gingen afgelopen maand naar de Lama’s show toe.

Favoriete bezigheid van je kindje?
Hij is helemaal fan van knisperboekjes, leest/bekijkt graag boekjes en speelt veel met zijn babygym. We hebben er eentje van de IKEA en ik kreeg er eentje van een vriendinnetje van me; hij is helemaal fan! Verder is hij nu in de fase dat hij alles in z’n mond stopt…

Heb je tijdens de zwangerschap een miskoop gedaan?
Hmmm. Hier heb ik even over moeten nadenken. Misschien sommige kledingstukken die ik helemaal niet heb gedragen. Verder kan ik me zo snel niets bedenken.

Het favoriete eten van je kindje?
Noa krijgt sinds hij 4 maanden is potjes die hij erg lekker vindt. Uiteraard krijgen hij verder alleen nog flessen. De potjes vind hij vooral mango/appel/banaan erg lekker!

Heb jullie een grotere (gezins)auto aangeschaft?
Nee, wij hadden al een grotere auto, gekocht op de groei 😉 Lees hier alles over onze fijne auto. Ik rij er dagelijks met veel plezier mee naar oma de middagen & richting werk.

Ben je nu zwaarder of lichter dan voor het moederschap?
Waarschijnlijk nog steeds zwaarder. Ik heb me al tijden niet gewogen en was 15 kg aangekomen. Er is wel al wat vanaf en was een tijd terug nog zo’n 7 á 10 kilo zwaarder dan voor mijn zwangerschap. Binnenkort ga ik me weer eens wegen en ben nu ook weer begonnen met wat sporten.

Wat is je droom vakantie met kids?
Ik kijk er erg naar uit om de eerste keer als gezinnetje op vakantie te gaan. Je raad het vast al: deze gaat zeker richting Centerparcs! Dit gaat waarschijnlijk ergens begin de eerste maanden van 2020 gebeuren. Kan nu al niet wachten. Lijkt me fantastisch met hem samen op vakantie te gaan.

En je droom vakantie zonder kids?
Zonder kind zal ik waarschijnlijk niet op vakantie gaan, maar als ik zou mogen kiezen zou ik uiteraard voor Londen gaan. Daar wil ik ook zeker nog eens met Noa heen.

 Wat is er veranderd in je leven sinds je mama bent?
Goh wat niet eigenlijk haha. Het is een hele verandering qua levensstijl en privé leven. Alles staat in het teken van Noa en hem voeden, slapen en verschonen. Ook is het veranderd dat ik niet meer ‘zomaar’ alles kan doen: eerst moeten we oppas regelen. Daarbij moet ik Noa nu voor & na werk brengen en halen. Ook een hele verandering qua ritme.

Mijn hart smelt als ik ………..
…Noa uit bed haal en altijd een hele grote glimlach krijg
Noa aan het kietelen ben en ik schaterlachjes krijg
…kus geluidjes hoor die hij maakt
hem samen zie met papa

En zo kan ik nog wel even doorgaan ♥

Waar shop jij de leukste kinderkleren?
Ik shop het meeste bij de HEMA, Zeeman en Primark. Daar hebben ze super leuke kleding voor een redelijke prijs.

Favoriete mama make-up en verzorgingsproducten?
Ik heb eigenlijk niet echt specifieke mama producten en gebruik alles nog wat ik ervoor gebruikte. Ik gebruik vaak BB cream van Garnier, huismerken van Etos en Kruitvat en zweer bij mijn haar producten van Andrelon. Ik stil wel sinds mijn zwangerschap meer vitamines en eet vaker fruit.

 A-merk of huismerk?
Ik ben meer van de huismerken, hoewel we van sommige producten wel A-merken gebruiken. Zoals Nutrilon en soms als de Pampers in de aanbieding zijn kopen we die ook. Verder eigenlijk alles wat kan huismerk.

Heb je altijd een kinderwens gehad?
Nee, vroeger had ik juist geen kinderwens. Iedereen had vroeger het gevoel moeder te willen worden, ik heb dan eigenlijk nooit gehad. Pas de laatste jaren (toen ik een jaar of 25 was) kwam dit gevoel opzetten. Toen hebben we nog tijden gewacht en uiteindelijk duurde het zwanger worden ook langer dan gepland. Nu Noa er is zou ik me geen leven meer zonder hem kunnen voorstellen. ♥

Wat is het leukste aan het moederschap?
Ik vind het moederschap sowieso een feestje. Natuurlijk zijn er zware dagen bij dat ik het even niet meer zie zitten. Maar over het algemeen past het moederschap me als een jas; of ik nooit anders heb gedaan. Ik geniet elke dag van het voorrecht dat wij deze kleine hummel in ons midden hebben. Ik vind het fijn te zorgen, te knuffelen en samen te genieten van alle mijlpalen.

Artikel idee / 2

Voor de mama’s onder ons: wat is het leukste van het moederschap? Voor de niet mama’s: heb jij altijd al een kinderwens gehad?

» Lees meer over de affiliate links hier

5 reacties op “Mommy tag | 20 vragen over het moederschap

 1. Hier was ik gebleven! Gelezen en ineens moest er weer iets, waardoor mijn reactie nog niet eens getypt was, ik stond op het punt van…

  Het moederschap, ja ik wilde ergens dolgraag een kindje, of twee ook nog wel, als het mij gegeven was… zo zei ik het echt toen ik tiener was en ook nog.. als het mij gegeven is, dan jong mama worden met een leuke partner… man… huisje, boompje, beesje en huwen tot de dood ons scheid…

  Be carefull what you wish for… het kwam allemaal… ik was 16 hij was 19, ik maakte school af, ging werken, en met 18, mijn 18de verjaardag kregen we ons eerste huisje, ja 1 dag na mijn 18de verjaardag kwam de brief… be carefull what you wish for.. gezien wij al hadden afgesproken, als we een huisje krijgen stoppen we met de pil.. en gaan ervoor…

  Nu zat ik daar, net 18 en gingen we ervoor? JA, volmondig zei hij.. nou ja, ik was 20 toen ik beviel van mijn dochter… En nog altijd blij mee, alleen haar vader, ja die smeerde hem voor zij 2 werd… vlak ervoor… kortom, be careful what you wish for… zelfs gehuwd, maar toch, scheiding.

  En toen werd het zwaar, voor mij. 100% alleen ervoor staan, tegelijk, hoefde ik met niemand regels qua opvoeding te overleggen, dat kon ik echt zelf bepalen, misschien had ik dat ook wel in gedachten als wens? Nul gezeur? 😉 Nou goed, ik vond het mooiste haar als baby, de opvoeding vond ik lastig, de regels, normen, waarden, die gaf ik mee, maar zelfs het goede voorbeeld blijven en zijn elke dag… je spiegel zien, nou goed, dat komt nog, hahaha

  Anyway, toen ze tiener werd, vond ik het weer leuker worden. En nu natuurlijk, dat ik al oma mag en kan zijn.

  X

 2. Wat leuk om te lezen! Ik vind het het mooiste dat ik zo’n goede band met mijn dochter heb. Hoewel ik nooit ‘haar beste vriendin’ was maar gewoon haar moeder, hebben we nog steeds standaard de slappe lach samen. En gewoon; zo’n hummel op te zien groeien, te zien hoe ze zich ontwikkelde, haar karakter, haar eigen gevoel voor humor. Zo mooi.

 3. Wat een leuke tag en heel mooi om je antwoorden op de vragen te lezen! Heel bijzonder hoe je je na een paar maanden al niet meer kunt voorstellen dat Noa er niet was. En wat een fijn vooruitzicht, die eerste gezinsvakantie. Ik kan me voorstellen dat je daar naar uitziet!
  Ik heb zelf overigens altijd een kinderwens gehad. Niet voor binnen nu en een jaar 😉 Maar in de toekomst zou ik zeker wel kinderen willen.

 4. Ik heb eigenlijk ook nooit een kinderwens gehad. Toen een tijdje wel en nu eigenlijk ook weer niet. Ik vind het (nu in elk geval) wel goed zo. Ik wil graag mijn bedrijf goed weg zetten en daar heb ik al mijn tijd en energie voor nodig. Voor nu dus ook in mijn hoofd geen tijd voor een kind. Wie weet ooit, zeg nooit nooit 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *