Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!Car confession TAG

Hoewel ik vroeger een haat-liefde verhouding had met auto rijden, ben ik er nu dagelijks heel erg blij mee! Binnen 11 minuutjes zit ik op mijn werk, waarheen ik anders had moeten fietsen. En weer terug thuis, helemaal ideaal na een lange werkdag. Je kan dus wel stellen dat ik nu niet meet zonder onze tuut kan. Ik beantwoord daarom vandaag graag de car confession tag

Heb je een auto & waarom?
Sinds 2015 hebben wij onze splinter nieuwe Renault Capture en ben er nog steeds super blij mee! 5 dagen in week rij ik ervan naar & vanuit werk mee en nog steeds is het een erg fijne auto. Ik kan alles overzien en hij is voorzien van allerlei fijne snufjes wat het rijden makkelijker maakt.

Wat was je eerste auto?
Mijn eerste auto was samen met M., ik haalde namelijk pas mijn rijbewijs toen wij al 2 jaar samen waren. We hadden een Volkswagen Golf en een Opel Astra voor deze auto. Met de laatste genoemde heb ik het meeste gereden, aangezien ik 3 weken na mijn rijbewijs de Volkswagen verkochten.

Wat voor een kleur heeft je auto?
Onze auto heeft een zwart dak en de kleur Ivory with diamond

Heb je wel eens een botsing/ongeluk gemaakt?
Ja 2 keer. De eerste was de heftigste, aangezien ik toen nét mijn rijbewijs had.Extra eng dus. Er zat een grote deuk aan de voorkant van de auto, aangezien het was bij een wegversmalling. De 2de keer was met vooruit inparkeren. Met de Opel kon ik namelijk niet goed overzien hoelang de neus was. Ik reed toen tegen een stilstaande auto aan.

Heeft je auto een bijnaam?
Ja! Hij heeft Casper. Casper Caputure.

Heb je al eens een lekke band gehad?
Nee gelukkig niet.

In welke auto rijd je over 10 jaar?
Ik vraag me af of we over 10 jaar niet allemaal elektrisch rijden of hele andere soorten auto’s hebben. Ik durf het dus niet te zeggen. Ik wil wel zolang mogelijk met onze huidige auto doen.

Hoe vaak was je je auto?
Ik was hem eigenlijk nooit, dat doet M. altijd. Door de wasstraat. Hoe vaak? Dat ligt er eigenlijk een beetje aan hoe vies hij is. Wij rijden er dan ook niet zo heel erg veel mee.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Welke van de 3 kun je wel missen: airconditioning, automaat of 5 deuren?
Automaat, aangezien we dat niet hebben. Air conditioning is toch wel erg fijn, vooral in de zomers. Maar ook 5 deuren vind ik toch wel een must van een auto. Geen gedoe om achter in te komen.

Automaat of versnelling?
Versnelling. Dit is meer omdat ik het gewend ben. Zou waarschijnlijk telkens willen schakelen als ik een automaat zou hebben haha.

Heb je wel eens gelift?
Nee, en dit ben ik zeker ook niet van plan.

Wat kunt je het minst goed: achteruit inparkeren, hellingproef of keren op de weg?
Hm. Als ik moet kiezen dan hellingproef, maar eigenlijk kan ik het alle 3 wel goed. Ik vond tijdens het lessen alleen de hellingproef altijd een beetje eng, maar na al die jaren achter het stuur is dat helemaal weg.

Hoelang heb je je rijbewijs al?
Sinds 2009, nu dus bijna 9 jaar (alweer!) En het is zeker niet zonder bloed, zweet en tranen geweest. Vooral met mijn theorie. Maar uit eindelijk was ik z;o blij toen ik hem in the pocket had.

Wat is je droomauto?
Een porsche carrera 911 zwarte uitvoering. Waarom? Geen idee, maar dit roep ik echt al sinds mijn tienerjaren. Die auto heeft wát, en dat voor een meisje die helemaal niets met auto’s heeft haha. Lijkt me wel vet daar een keertje in te rijden.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Zing je wel eens in de auto?
Altijd. Ik vind dat altijd zo gezellig in de auto naar of van werk. Daarbij doe ik een heel drumconcert op mijn stuur.

Waar luister je naar in de auto?
Ik heb altijd Sky Radio op of heb gewoon de USB aanstaan met muziek van mijn favoriete artiesten.

Zou je de weg nog weten met een ouderwetse wegenkaart?
Ja, dat denk ik wel. Daar was ik vroeger redelijk goed in. Daarbij rij ik eigenlijk weinig met navigatie (die we standaard in onze auto zit)

Bron vragenlijst

Hoelang heb jij je rijbewijs al en in welke auto rij jij?

0
Lifestyle, Lijstjes & Stokjes
Previous Story
Next Story

11 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  PatriciaKleijn
  17/02/2018 at 15:59

  Leuke tag, deze ga ik zeker een keer overnemen. Ik heb sinds 2009 mijn rijbewijs en wij rijden een rode peugot sw 307

 • Reply
  Nicky
  14/02/2018 at 12:15

  Ik heb mijn rijbewijs al…. poe… even denken… 27 jaar. Da’s nou echt een ‘diploma’ waar ik nog elke dag blij mee ben. Ik heb een zilverkleurige (of heet dat metalic grijs?) Suzuki Alto. Heerlijk autootje! En ze heet Suus, natuurlijk.

 • Reply
  sammie
  12/02/2018 at 21:18

  drummen op het stuur, herkenbaar! 🙂 Een automaat kan ik ook prima missen, heb alleen maar auto’s gehad met versnellingen dus ben niet anders gewend. Airco is in de zomer super fijn maar ook nu in de winter, de ramen zijn veel sneller schoon als ze van binnen beslagen zijn met de airco aan 🙂

 • Reply
  Linda
  11/02/2018 at 12:17

  Ah ik zag deze tag pas voor het eerst en wil ‘m ook nog doen, zo leuk! Alleen niet zoveel met mijn blog bezig meer de laatste weken :’) Mijn man en ik hebben samen een Fiat Panda, een blauwe. Fijn autootje! Ik heb alweer sinds 2011 mijn rijbewijs, time flies!

 • Reply
  Nesrin
  10/02/2018 at 22:47

  Heel leuk om te lezen! Deze TAG is nieuw voor mij, ik vind het em heel leuk en misschien vul ik de TAG ook in. Ik heb mijn rijbewijs sinds 2002 en rij nog steeds met heel veel plezier.

  • Reply
   SAS
   13/02/2018 at 14:11

   Leuk! Zou tof zijn als je hem overneemt, ik ben wel benieuwd naar de antwoorden 🙂

 • Reply
  Mrs. T.
  10/02/2018 at 22:37

  Wat een leuk lijstje. Ik ga ‘m van je lenen.

  • Reply
   SAS
   13/02/2018 at 14:11

   Leuk! Ben erg benieuwd hoe jij hem gaat invullen 🙂

 • Reply
  Evelyne
  10/02/2018 at 11:28

  Ik heb mijn rijbewijs sinds 4/7/2008 en dat ging niet zonder slag of stoot. Enfin, ik schrijf er nog wel eens over op mijn blog, haha. Ik rij heel graag met de wagen.. als ik alleen ben. En nu ik recent een nieuwe wagen heb rij ik nog liever dan voorheen.

 • Reply
  Romy
  10/02/2018 at 09:42

  Wauw, rijden zonder navigatie?! Dat vind ik best knap, want zelf zet ik voor bijna elk ritje de navigatie aan 😉 De hellingproef vind ik zelf ook het minst fijne om te doen in de auto. Daar ben ik geen held in. Zelf heb ik nu 4 jaar mijn rijbewijs en ik rij in de Toyota Corola Verso van mijn ouders.

  • Reply
   SAS
   10/02/2018 at 12:24

   Ik rij ook niet zo vaak naar onbekende plekken dus navigatie is dan meestal overbodig. Heel af en toe als ik naar een vriendinnetje ga staat de navigatie aan, maar gebruik het weinig.

  Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png