10 things that made me smile | Mei

Maand 5 van 2019 is aangebroken. Hallo Mei, we gaan alweer bijna naar de helft van 2019 toe! Elke laatste dag van de maand weer een samenvattingsartikel: net als de artikelen in 2018 over de 10 dingen waar ik die maand gelukkig van werd. Alleen dit jaar weer even met een andere insteek. Wat meer losse foto’s, gifjes en wat uitgebreide stukjes. Elke maand blik ik terug naar de 10 mooiste, leukste en dierbaarste momenten van de maand.

Deze maand….
Brak o.a. het 3de trimester van mijn zwangerschap aan, kreeg ik een tof pakketje via #echtepostiscool en had ik veel leuke dates met vriendinnen in de planning staan….

Klik/scroll verder om te zien wat ik deze maand heb meegemaakt!

Bijkomen na een meivakantie werken
Het was heftig, de meivakantie periode werken inclusief zwanger zijn. Ik merkte dat ik extra moest opladen en het echt wel erin had gehakt. We hadden 2 uitstapjes waarvan ik super heb moeten bijkomen. De week erna ben ik dan ook minder gaan werken i.v.m. harde buiken en andere lichamelijke klachten. Even op de pauzeknop gedrukt, wat nodig was.

3de trimester zwangerschap!
Hallo laatste trimester. Zo zeg, wat klinkt dat lekker! De laatste weekjes van mijn zwangerschap braken deze maand aan. Ik merkte dat met mijn aangepast werkrooster er een stukje rust terug keerde. Ik heb voor mezelf gekozen, wat lastig was. Echter voor mezelf en de kleine kiezen was het belangrijkste en sta ik met mijn hele hebben & houwen nog achter. Hoe het met mij gaat? Afgezien van de moeheid en soms nog harde buiken door een drukke baby gaat het zeker wel goed met ons beide. Daarbij hebben we vanmiddag nog een controle.

Foto: 33 weken zwanger

Leuke dates & me-time
Ik had veel fijne en leuke dates. Zo ging ik met collega’s pannenkoeken eten en samen met mijn nicht ontbijten en bijkletsen. Ook ging ik bij een vriendinnetje een theetje doen en zag/sprak ik een aantal mensen die ik tijden niet heb gezien/gehoord. Ook lieve Laura, die nu in BelgiΓ« woont kwam een dagje langs β™₯ Daarbij nam ik ook tijd voor mezelf: om lekker met een boek te gaan lunchen en mijn lichaam en geest even rust te geven tussen werk door. Het was fijn dit even voor mezelf te doen.

#echtepostiscool 7 uitpakken!
Het was weer tijd voor de 7de editie van #echtepostiscool. Een projectje waar ik altijd mega blij van kan worden. Op 18 Mei mochten we de ontvangen pakketten uitpakken, super leuk om bij iedereen de leuke uitpak momenten en blijheid te zien. Een fijn en positief project. Lees hier het gehele foto-artikel over #echtepostiscool

Moederdag 2019
Het was Moederdag. Wel te verstaan mijn eerste mommy-to-be dag. Eigenlijk ben ik al moeder, maar nog niet helemaal. Wat was vorig jaar Moederdag een andere beladen dag. En hoe anders zal hij volgend jaar zijn als ons kindje ongeveer 10 maanden oud zal zijn… Ik schreef een stukje met dagboekfragment al eerder op mijn blog. En kreeg van M. wat lieve cadeautjes die hij stiekem had geregeld. Een super lief kaartje en 3 boeken (2 op de foto aangezien ik de 3de al had en heb geruild voor het boek ‘Oktober’) Echt super leuk! Daarbij kwam er voor het onderste boek van Nora Roberts al een recensie online.

De babykamer is GEHEEL af *momentje*
De babykamer werd deze maand geheel afgemaakt en alles is ready voor de komst van de kleine. Ik zit dan ook graag dagelijks, met mijn handen op mijn buik even in het kamertje. Een momentje voor mezelf om te genieten en na te denken over dat er over een aantal weken een frummel ligt. Onze frummel. Onwerkelijk nog steeds, de tijd kan mij niet hard genoeg gaan.

Zwangerschapsverlof!
Ik heb net 2 dagen zwangerschapsverlof als dit artikel online komt. EINDELIJK! Genieten van de rust en het voorbereiden op alles. Ik heb heel erg veel zin in mijn fijne planning die ik heb voor in mijn verlof, maar vooral van het niets hoΓ©ven. Ik was er, vooral na het minder werken lichamelijk toch meer aan toe dan ik dacht. Onderstaande foto is dan ook in mijn hoofd zΓ³ lang geleden en heel onwerkelijk dat we nu alweer op dit punt zijn beland.

Foto de dag dat we erachter kwamen dat #babypeanut eraan kwam 5&6 November 2018

Daarbij was er dus ook mijn laatste werkdag die aanbrak. Super gek om na al die jaren ineens niet meer naar werk te hoeven. Het was een super gezellig dag en voor mij zeker een gedenkwaardig afscheid. Ook erg blij dat ik straks gewoon weer bij mijn fijne locatie terug kom.

Reading
Ik pakte de leesflow weer op. Ik liet Stoel 7A van mijn andere favoriete schrijver even voor wat het was en begon in de nieuwe van Nora. Heel erg veel lees plezier aangehad een aantal dagen. Lees hier de recensie. Ik ga zeker proberen wat meer boeken te lezen en de leesflow vast te houden. Moet nu wel gaan lukken met de extra vrije tijd πŸ˜‰

Afscheid nemen bij de peuterspeelzaal
Niet echt heel leuk maar zeker wel een gedenkwaardig moment van de maand. Ik nam afscheid sinds zo’n 3.5 jaar werken bij de peuterspeelzaal. Na mijn verlof zal ik hier niet meer terug keren. Ik kreeg een heel lief pakket van mijn collega’s inclusief lieve woorden, kreeg van sommige ouders en kinderen wat en heb met alle ouders even zitten kletsen. Ook kregen de kinderen een klein cadeautje van mij: bellenblaas met krijt. Samen met alle kinderen hadden ze ook een hele grote fles geplakt voor me. Super leuk om even op deze manier afscheid te nemen op een groep waar ik met veel plezier heb gewerkt. Er kwam zelfs een moeder en jongetje langs die sinds vorige week naar de basisschool is gegaan, alleen om even een knuffel te halen en afscheid te nemen. Super tof.


En ik genoot van de nieuwe CD van P!NK
Hij is tof, de nieuwe CD van P!NK en staat hier non-stop op repeat. Fijn om van deze toffe zangeres weer wat nieuwe liedjes te luisteren. Hieronder 2 van de liedjes. Ik vind op 2 na de hele CD erg goed.

Nog meer deze maand?
β†’ Ik had leuk contact met een aantal mensen via social media. Waaronder met Romy, Shanti en Zwartraafje.
β†’ Leuke samenwerkingen in mijn mailbox, ook voor als peanut straks is geboren
β†’ Een onkruid-vrije voortuin hebben
β†’ Knuffelen met Ayla
β†’ Een super tof kraamboek hebben gevonden/gekregen
β†’ Onze kraamintake vond deze maand plaats
β†’ Vandaag een controle bij de verloskundige inclusief het bespreken van ons geboorteplan
β†’ Mijn vader was gisteren jarig πŸŽπŸŽ‰πŸŽŠ

Heb jij genoten van de maand Mei?

About the Author

11 Comments

zwartraafje

Ik ben echt super blij voor jou dat je verlof ondertussen eindelijk gestart is en dat je de voorbije maand opnieuw zoveel mooie momenten mocht beleven. Het zou zo leuk zijn mochten we dichter bij elkaar wonen dan kwam ik je ook offline een keertje bezoeken.

Reply
SAS

Ja, zo jammer dat we niet om de hoek wonen πŸ™ Toch eens even ergens in het midden een keertje afspreken πŸ˜‰

Reply
Evelyne

Leuke maand, ondanks de zware eerste werkweken. Geniet nu met volle teugen van je zwangerschapsverlof πŸ˜‰ Hier was de meimaand best druk, en dat zal komende maand wellicht niet anders zijn met mijn nieuwe job πŸ™‚

Reply
Nicky

Da’s een indrukwekkende lijst met leuke dingen! En wat is die deur van de babykamer geweldig! Jammer dat mijn kind groot is πŸ™‚

Reply
Morgaine

Gefeliciteerd met jouw vader! Hoe vinden jouw ouders het eigenlijk om opa en oma te worden? of zijn ze dat al, dat weet ik eigenlijk niet, hahahaha komt zomaar in mij op! Misschien leuk voor een interview met je eigen ouders πŸ˜‰

Ik geniet van elke dag, zoals het komt, met telkens weer nieuwe mensen, wat een netwerk heeft mijn Liefste, pffffffffffff, en telkens weer bijzondere plaatjes en ga zo maar door…. zonnetje, Picasso is mee.. wat wil ik nog meer? Fietsen en verkennen en van de tuin genieten πŸ˜€

x

Reply
SAS

Mijn ouders zijn erg blij en waren erg verrast. Ze hadden uiteraard gedacht nooit opa en oma te worden (ben enig kind, dus dit wordt hun eerste kleinkind) Leuk idee inderdaad, ik ga er eens over nadenken πŸ™‚

Geniet van de fijne dingen!

Reply
Romy

Wat fijn dat je verlof nu echt is begonnen! Je bent er volgens mij echt aan toe. Geniet van de welverdiende rust deze laatste weken met het kleintje in je buik! <3 De eerste sneak peek van de babykamer ziet er zo leuk uit. Liefde voor de diertjes op de deur!

Reply
Johanne

Wat veel geluksmomentjes zeg! En wat gaat de tijd enorm snel. Geniet van je zwangerschapsverlof, maar dat komt volgens mij helemaal goed. X

Reply
Audrey

Zo, dat is echt een flinke lijst! Ik heb ook zeker genoten van de afgelopen maand, maar daar heb ik al een blogpost over ingepland, haha!

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *