Throwback naar 1 jaar geleden: Onze positieve zwangerschapstest

20 Januari 2019 deelde ik met jullie het lievelingsvooruitzicht van dit jaar: de geboorte van onze baby peanut. Echter, op 5 November 2018 precies 1 JAAR GELEDEN deden wij al een zwangerschapstest die positief was. Daarbij hadden wij op 6 December de aller eerste echo. Ik blik graag op deze bijzondere dag terug op mijn zwangerschap door de post pregnancy tag in te vullen. Lezen jullie mee?

Foto van de avond dat we erachter kwamen zwanger te zijn, 05 November 2018

Hoe oud is je kindje nu?
Noa was gisteren precies 4 maanden dus nu 4 maanden + 1 dag. We gaan in begin 2020 naar een half jaar alweer! #stopdetijd Alle clichés zijn waar de tijd gaat echt ontzettend hard. Was het eerst een klein hummeltje, tegenwoordig wil hij al gaan staan en heeft hij een geheel eigen karaktertje ontwikkeld. Ik vind het super bijzonder om dit te mogen meemaken.

Na hoeveel tijd miste je je buik?
Uhhh niet. Mag ik zeggen dat ik mijn buik echt totaal niet mis?! Nou had ik mijn zwangerschapsweken een redelijk bescheiden buik, aangezien ik soms na week 30 nog gefeliciteerd werd met mijn zwangerschap. Toch was het hierdoor niet minder zwaar. Ik vind het gek om de foto’s van mijn buik terug te kijken (ik maakte elke week trouw een foto ervan om de groei bij te houden) het lijkt aan de ene kant alweer zo lang geleden dat ik met een dikke buik liep. Noa voelde ik continu in mijn buik en na mijn bevalling was mijn buik weer ‘leeg’ en vooral rustig. Ik vond dit juist wel prettig. Achteraf had ik misschien meer van deze tijd moeten genieten maar met de kwaaltjes die ik had was dit een lastige opgave.

25 weken zwanger

Wat had je achteraf anders willen doen in je zwangerschap?
Ik had eerder naar mijn lichaam moeten luisteren. Kiezen voor jezelf wanneer er het meeste toe doet, is zeker wel iets wat ik in deze periode heb geleerd. Ik ben 2 weken eerder dan mijn zwangerschapsverlof minder gaan werken, aangezien ik heftige werkdagen maakte en ik ontzettend last had van harde buiken. Ik heb hierdoor weinig kunnen genieten en had eerder aan de bel moeten trekken om het rustiger aan te doen. Ik zou dus zeker meer hebben willen genieten van de zwangerschap an sich.

Zou je nog een keer zwanger willen zijn?
Voor nu: een dikke nee. Maar ik ben altijd iemand die zegt: zeg nooit nooit. Je weet nooit hoe het leven loopt. Ik heb mijn zwangerschap als zwaar ervaren en dan duurt 9 maanden erg lang kan ik je vertellen.

Welk ‘verboden’ eten at je het eerst na de zwangerschap? 
Oh ik snakte naar een broodje met zalm. Ik ben een echte vis eter en vond het heerlijk dat ik alles weer kon eten. Tijdens mijn bevalling ben ik hier heel strikt mee omgegaan en alles wat schadelijk zou kunnen zijn heb ik gewoon helemaal vermeden. Iets met ‘het zekere voor het onzekere’. Ik vond het dus een verademing zonder na te denken alles gewoon weer te kunnen eten.

Hoe kijk je terug op je bevalling?
Tijdens de bevalling uiteraard een hel maar kijk er met een goed gevoel op terug. Ik had een vlotte bevalling zonder veel complicaties. Wel heb ik ontzettend veel pijn gehad aangezien mijn centimeters ontsluiting erg snel gingen. Lees hier mijn bevallingsverhaal (beveiligd)wachtwoord kan je aanvragen via de comments of een DM via social media.

Liever nog zo’n zwangerschap of liever nog zo’n bevalling?
Oei, dat is best lastig aangezien ik ze beide erg pittig vond. Doen dan nog maar zo’n bevalling. Hoewel het een hel was heeft het maar kort geduurd, terwijl de 9 maanden zwangerschap eindeloos leken te duren.

Nog last van kwaaltjes?
Mijn hormoonhuishouding is nog totaal niet optimaal merk ik. Hoop dat dat 9 maanden op, 9 maanden af geen fabeltje is en dat ik over een paar maanden me weer meer de oude voel.

Zwangerschapskilo’s?
Deze ben ik nog niet kwijt en daar wil ik de aankomende periode aan gaan werken. Ik kan net aan mijn oude broeken aan, maar deze zitten niet lekker waardoor ik ze nog niet draag. Ik heb wel 2 andere broeken naast mijn zwangerschapsbroeken aangeschaft om aan te doen. Mijn buik is wel weer redelijk is shape zoals hij was, echter wil ik met oefeningen deze nog wat verstevigen. Daarbij zitten de kilo’s bij mij aan mijn bovenbenen. Binnenkort, nu alles een beetje gewend is met het nieuwe werk-Noa-rooster mee starten.

Genietmomentjes?
Het moment dat ik Noa ’s ochtends wakker maak en een glimlach van oor tot oor krijg. Het knuffelen, slapen op schoot, samen lezen en alle sprongen die hij per week maakt. Ik geniet van zijn vooruitgang en dat hij steeds meer kan en vooral wil. Hij heeft al een echt karaktertje ontwikkeld en gaat steeds meer ontdekken. Prachtig ♥

Ik heb heel wat momentjes vast gelegd via mijn telefoon (lees: mijn telefoon staat zo vol dat ik alles er maar afgehaald heb en opnieuw ben begonnen, zoveel foto’s en filmpjes haha) Ik heb super fijne filmpjes gemaakt en maak heel wat foto’s. Daarbij net als mijn buikfoto’s per week maak ik nu per week een foto van Noa, zodat je zijn groei kan zien. Zo leuk om te doen!

De grootste verandering?
Oei dat zijn er uiteraard veel. Je kan niet meer ‘zomaar’ even extra werken of last minute afspreken of samen naar de bios gaan. Telkens moet er rekening gehouden worden met wanneer moet hij zijn fles, oppas e.d. Dat is wel eventjes wennen. Als je weggaat moet er een hele bende mee (‘heb ik alles wel?!’) en ik ben vaak met Noa bezig thuis waardoor ik minder me-time heb. Ik mis het ook dat het bloggen niet altijd lukt qua tijd, aangezien ik dat best wel mis. Ik probeer mijn momentjes dus zelf te pakken tussendoor.

Maar het mama zijn vind ik echt een zegen en het past me als een jas. Ik ben zo ontzettend dankbaar elke dag dat hij er is en het vooral ook zo goed doet. Hij is tevreden, vrolijk en slaapt de nachten 9 van de 10 keer gewoon door.

Welke aankoop in je zwangerschap blijkt nu achteraf een miskoop?
Ik heb eigenlijk geen idee of ik een miskoop heb gedaan. Eigenlijk heb ik alles wel gebruikt, soms lang en soms juist een korte periode. Ik vertel dus liever over de beste aankopen tijdens mijn zwangerschap. Dit waren de fijne ondersteunende buikband, Tastea Bun in the oven die ik veel dronk en fijne pittenzakken waar ik veel aan heb gehad.

Bekendmaking via social media, blog…

Ik neem jullie graag in deze post ook mee met de bekendmaking van onze zwangerschap. Begin November wisten wij dat we zwanger waren. In deze maand en December was het nieuws vertellen aan onze dierbare op verschillende leuke manieren. In Januari hebben we het pas aan de ‘buitenwereld’ bekend gemaakt. We waren toen ruim 13 weken zwanger en over de periode heen dat het mis kon gaan. Dit voelde fijner door de langere weg naar ons bundeltje geluk.

Deze foto posten wij op social media / Rompertje via bol.comClearblue zwangerschapstest

Hoewel het de eerste weken toen wij het vertelde erg onwerkelijk voelde is het prachtig alle reacties van vrienden, familieleden en kennissen te hebben gekregen. Zo mooi hoe er deze periode met ons is meegeleefd & nu eigenlijk nog steeds is het een warm bad aan mensen die gelukkig voor ons zijn.

Alweer een jaar geleden dat ons avontuur begon en inmiddels is Noa alweer 4 maanden bij ons.
Gelukkiger kan ik niet zijn. ♥ ♥ ♥

Lees in de categorie #babypeanut alles over mijn zwangerschap
Lees in de categorie Mom’s life alles over Noa

Voor de zwangere/mama’s: Wanneer maakte jullie je zwangerschap bekend en op welke manier? Voor de niet mama’s: Wat denk jij dat de grootste verandering zou zijn als je mama zou worden?

» Lees meer over de affiliate links hier

12 reacties op “Throwback naar 1 jaar geleden: Onze positieve zwangerschapstest

 1. Die vier foto’s zijn leuk! Fijn dat het allemaal zo goed gaat. Wat vliegt de tijd inderdaad. En wat is het leuk, he? Moeder zijn dan. Zwanger zijn vond ik inderdaad ook geen pretje…

 2. Die collage aan het begin van je blogpost is zo mooi om te zien. Van de zwangerschapstest tot Noa’s schattige voetjes. Zo blij dat het goed met jullie gaat.

 3. Bij iedere foto die je plaatst krijg ik ook echt het gevoel dat je altijd al moeder had moeten (mogen) zijn. Wat mooi om hier op terug te kijken. Je buik was trouwens prachtig, maar ik kan me heel goed voorstellen dat je het niet per se mist.

  1. *slik* Prachtig om je lieve reactie te lezen<3
   Achteraf als ik de foto’s bekijk had ik zeker een prachtig buik, was er alleen op het moment minder blij mee 😉

 4. Wat mooi om te lezen! En wat fijn dat alles goed gaat.

  Ik belde mijn ouders om te vertellen dat ik zwanger was, want ze wonen ver weg en ik kon het niet wachten haha. Daarna wilde ik het mijn broertje zelf vertellen (want die zagen we toevallig ivm een verjaardag), maar toen heeft net daarvoor mijn stiefmoeder zich versproken, omdat hij geen wijn voor me hoefde te halen 😉

 5. Wat een mooie mijlpaal en wat kan er dan ontzettend veel veranderen in een jaar tijd! <3 Ik vind het zo mooi om te merken hoe gek je e bent op Noa en hoe natuurlijk het je volgens mij afgaat om moeder te zijn. Ik kan me voorstellen dat het ook heerlijk is om niet meer zwanger te zijn en geen zwangerschapskwaaltjes meer te hebben, maar lekker van een vrolijk mannetje te kunnen genieten 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *