10 things that made me smile | Oktober

Elke laatste dag van de maand weer een samenvattingsartikel: net als de artikelen in 2018 over de 10 dingen waar ik die maand gelukkig van werd. Alleen dit jaar weer even met een andere insteek. Wat meer losse foto’s, gifjes en wat uitgebreide stukjes. Elke maand blik ik terug naar de 10 mooiste, leukste en dierbaarste momenten van de maand.

10 things that made me smile | Oktober

Klik/scroll verder om te zien wat ik deze maand heb meegemaakt!

Eerste dagje Noa kinderdagverblijf
Noa ging voor het eerst een dagje wennen bij het kinderdagverblijf en deze maand ging hij de Woensdagen naar de opvang. Hij doet het super goed al vanaf dag 1 en we zijn erg blij met de fijne locatie en leidsters. Het gaf direct een goed gevoel, iets wat ik erg belangrijk vind. Hij wordt elke ochtend vrolijk door de kindjes begroet (‘HEY BABY‘ en ‘ahhhh Noa is er..‘) en krijgt kusjes, zo leuk!

Work, work, work: het starten na mijn verlof met werken
Dit was de eerste maand dat ik weer aan het werk moest. Even wennen en alles een beetje in een nieuw ritme krijgen. Raar om de ochtend met hem bezig te zijn, hem weg te brengen te werken en weer te halen. Gelukkig doet hij het zowel op de opvang als bij mijn schoonmoeder prima. Hij is lekker tevreden en vind het allemaal prima zolang hij aandacht krijgt πŸ˜‰

Ook was het de eerste vakantie dat ik weer moest werken. Deze lange dagen waren erg wennen, vooral omdat ik de ochtenden voordat ik ga werken al heel wat uur er heb opzitten met Noa. Deze vakantie is hij al mijn werkdagen naar de opvang geweest. Ik merkte dat hij hiervan helemaal gesloopt was en een verkoudheid had opgelopen. Gelukkig gaat alles nu weer prima. Het was een super gezellig vakantie om te werken met leuke uitstapjes (zoals zwemmen) en bij andere locaties op bezoek.

Daarbij heb ik een tijdje terug een nieuwe planner gekregen waar nog een review over online komt met hoe deze planner me bevalt; mijn nieuwe routine en wat ik juist als houvast gebruik om echt daadwerkelijk dingen te doen. Ik ben er alvast erg blij mee!

Bedankje bruiloft Julie
Ik ging gezellig naar mijn vriendinnetje en haar ‘nieuwe’ man πŸ˜‰ Was super gezellig ze weer even te hebben gezien na haar prachtige dag. Daarbij kregen we nog een lief bedank pakketje, super leuk!

Door bewust bloggen zijn de foto’s niet zichtbaar / (Lees mijn disclaimer voor meer informatie) /

Ik liet los…
…aangezien dit noodzakelijk was. Ik merk dat ik nog al gesloopt ben van de eerste maand weer werken. Ik moet altijd even wennen aan nieuwe ritmes en merkte dat dit wel zijn weerslag op mij had. Ik was extra moe en merkte dat ik weinig tijd voor mezelf nam en ‘geleefd’ werd van dag tot dag. Tijd voor verandering dus! meer proberen momentjes voor mezelf te pakken en ook weekenden en vrije dagen Γ©cht vrij te houden. Zo had ik gisteren een fijne middag vrij doordat ik dagopvang draaide. Geen wasjes draaien en als een dolle door het huis, maar fijn dit artikel typen, foto’s erbij uitzoeken en mailtjes beantwoorden. Erg fijn even deze quality time.

Richting huis vanuit werk

Nieuwe trap bekleding
Al tijden wilde we wat anders met onze geheel witte trap. Je zag er alles op en niet alles was fijn afgewerkt. Nou kwamen we een tijdje terug deze traptreden in de uitverkoop tegen: ideaal en precies naar onze smaak. M. is dus deze maand bezig geweest om de trap opnieuw te bekleden en ik ben er erg blij mee! Bekijk hier het filmpje van de before & after traptreden.

Erg blij met de nieuwe traptreden

Ik deelde mijn bevallingsverhaal
In mijn IG stories vroeg ik of jullie het leuk vonden mijn bevallingsverhaal te lezen: en daar werd erg positief op gereageerd. Ik deelde hier dus mijn verhaal (achter slot en grendel, dat wel). Dit aangezien het fijn was van me af te schrijven, terug te blikken, het op deze manier te verwerken maar ook omdat ik de verhalen op andere blogs altijd leuk vond om te lezen.

Kochten & kregen heel wat nieuwe kleertjes voor Noa
Meneertje groeit als kool: nieuwe kleren waren dus een must. We kochten wat nieuwe pyjama’s bij de Primark en ik haalde wat nieuwe kleertjes (vooral broeken) bij de Zeeman en HEMA. Daar hebben ze echt super leuke kleertjes! Ook via een samenwerking kocht ik via Otto het onderstaande eerste setje op de groei. Zo benieuwd hoe hem dit gaat staan. Maar ook kocht ik deze op de groei om binnenkort aan te trekken. Al met al erg blij met alle leuke aankoopjes. benieuwd hoelang het duurt eer hij er weer is uitgegroeid. πŸ˜† Tevens kreeg ik nog wat kleertjes van collega’s en vrienden, super lief!

Ook schafte we een nieuwe mobiel aan voor de box. Uiteraard met leuke egeltjes. Hij vindt hem erg leuk en geniet er vaak onder. Leuk met een muziekje erbij.

Aanpassingen op mijn blog & minder online helaas
Zo’n klein hummeltje vergt veel tijd, dus hoewel ik meer thuis ben dan voorheen was ik meer en meer offline. Ik ben vaak met Noa bezig of juist met huishoudelijke dingen waar ik anders niet aan toe kom. Ik heb inspiratie genoeg voor artikelen maar qua tijd ervoor… Ik hoop aankomende maand wat meer artikelen online te krijgen.

Ook ben ik lekker bezig geweest met de layout en het lettertype. Achter de schermen heb ik ook wat fijne aanpassingen gedaan waar ik erg blij mee ben.

Shoppen voor Sinterklaas
Yay, Sinterklaas komt eraan! Zowel op mijn werk (waar we het altijd vieren met Pieten gym en cadeaus op locatie) als thuis vieren we het altijd. Dit keer de eerste Sinterklaas van Noa, zo leuk! Hij zal natuurlijk niet alles bewust meekrijgen maar ben erg benieuwd wat hij van zijn cadeaus gaat vinden. We vieren het dit jaar bij ons, samen met mijn ouders. Lekker lunchen, veel gezelligheid en cadeautjes voor elkaar. Ik heb er nu al heel erg zin in!

Multimedia
Ik keek veel tv series, zowel die ik opnam van tv als via Netflix Lucifer. Ik ben nu bij de laatste afleveringen en ga daarna aan een nieuwe serie beginnen. Maar ook Noa keek wat mini series op Netflix. Zowel Kikker en vriendjes als Nijntje zijn favoriet. Niet te lang, maar gewoon af en toe eventjes zittend in zijn stoel genieten van de bewegende beelden. Super leuk om te zien.

Daarbij nog een aantal mijlpalen van Noa deze maand: hij grijpt nu bewust naar dingen * draait zich van zijn buik naar zijn rug * wil al gaan staan en trekt zich al op aan zijn armpjes als je hem omhoog trekt om te gaan zitten * houdt van knisperboekjes en kijkt hier ook graag naar.

Liedje wat ik veel luisterde deze maand:

Ik kijk ontzettend uit naar komende maand: dan komt hun nieuwe CD uit 😍😍😍 Ik hou nu al van dit prachtige nummer.

Helaas ook een minder momentje deze maand die ik zeker niet onbenoemd wil laten. Deze maand is mijn lieve oma (plotseling) op 88 jarige leeftijd overleden. Een droevige en hectische periode waren deze dagen en we hebben een waardig afscheid van haar kunnen nemen. Extra dankbaar dat zij Noa nog heeft kunnen zien. βœ¨πŸ€ RIP

Ik met mijn oma / Noa met zijn overgroot oma

About the Author

11 Comments

sammie

Gecondoleerd met je oma! Mooie leeftijd wel, maar altijd naar als je iemand verliest waar je gek op bent. Sterkte.
Wel gaaf geworden jullie trap, ziet er stoer uit!

Reply
Wanda

Gecondoleerd met het verlies van je oma! Wel fijn dat ze Noa nog heeft gezien en dat je deze mooie foto van hun tweetjes nog hebt ter herinnering. Ik kan me wel voorstellen hoor dat het even tijd kost om weer in je ritme te komen, ik kan er zelf ook altijd erg slecht tegen maar inderdaad ook gewoon tijd voor jezelf nemen, want dat is zeker belangrijk, vooral nu met Noa erbij.

Reply
Johanne

Ach, wat een verdrietig nieuws van je oma. Gecondoleerd <3. Zo mooi dat ze haar achterkleinkind heeft mogen ontmoeten.

Snap heel goed dat je tegenwoordig minder tijd hebt voor je blog. Kan me ook voorstellen dat je prioriteiten nu iets anders liggen. Hoop dat je snel weer wat rust kunt vinden in je nieuwe ritme. Oh, en ik wil heel graag je bevallingsverhaal lezen, maar ik durf nog niet zo goed, haha.

XX

Reply
zwartraafje

Nogmaals gecondoleerd met het verlies van je oma. Zo’n onverwachts afscheid is heel pijnlijk voor jullie maar ik hoop dat het voor haar betekent dat ze niet heeft moeten afzien.

Het zal behoorlijk puzzelen en zoeken zijn geweest om te wennen aan het terug gaan werken. Ik ben heel blij om te lezen dat Noa het zo goed doet bij het Kinderverblijf en zijn oma. Dan hoef je je daar alvast geen zorgen om te maken.

Jullie nieuwe trap ziet er prachtig uit. Zo’n groot verschil met voordien.

Reply
Irene

Oh kan het me zo voorstellen dat je wat geleefd wordt tijdens deze periode van opnieuw gaan werken. Veel veranderingen! Gelukkig heb je wel je momentjes kunnen vinden om toch wat aandacht aan jezelf te geven πŸ™‚ Veel sterkte met het verlies van je oma!

Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *