Mijn zwangerschap in buikfoto’s

Alweer ruim 3 weken ben ik moeder. Mijn zwangerschap eindigde op 39 weken met de geboorte van ons prachtige zoontje Noa. Een mijlpaal die ik met veel gelukszaligheid afsloot aangezien ik helemaal klaar was met mijn zwangerschap. Er waren heel wat dingen die ik miste en het zwanger zijn op zich was niet helemaal mijn ding (hoewel ik ontzettend dankbaar ben dat het ons is gegeven). Ik was dan ook erg blij dat het erop zat en ik eindelijk ons kindje in mijn armen kon sluiten.

Wat ik nog meer deed tijdens mijn zwangerschap? Ik hield netjes wekelijks een dagboek bij met bijzondere herinneringen. Ik maakte elke week een nieuwe buikfoto progressie en maakte heel wat toffe foto’s van mijn zwangere buik inclusief letterborden of foto’s die ik wil gebruik voor before & after de geboorte (zoals bijvoorbeeld een 9 months in, 9 months out en een foto van een leuk pakje voor Noa ↠ zonder Noa met buik en straks in het pakje zonder buik) Ik heb heel wat ideeën en ook zeker heel wat foto’s deze maanden gemaakt. Hieronder een kleine impressie van de buikfoto’s per week tot week 38. Hiervan heb ik trouwens ook een filmpje gemaakt zodat je de vordering per week ziet gebeuren.

Ik vind het super leuk om een herinnering op deze manier te hebben aan mijn zwangerschap. Ook ben ik bezig met een groot geboortebord voor Noa. Met o.a. zijn eerste pakje, geboortekaartje en zwangerschapstesten die ik deed. Deze gaat een mooi plekje krijgen in zijn kamertje. Ook mijn gipsen buik moet nog gepimpt worden dus heb zeker nog wat leuke projecten in het vooruitzicht om te maken. Mooi om op deze manier herinneringen vast te leggen.

Bovenstaande foto is de laatste buikfoto, een aantal uren voordat Noa geboren werd. Ik zat in de auto richting het ziekenhuis en besefte dat dit wel eens de laatste keer kon zijn met een dikke buik. Mooi om dus vast te leggen, aangezien ik geen 39 weken buikfoto heb zoals bovenstaande collage, daar was ik te druk voor bezig met bevallen 😉

De eerste 3 weken na mijn bevalling was mijn buik alweer aardig de oude. Ook hier heb ik foto’s van bijgehouden ter progressie. Ben straks blij als ik weer het sporten mag gaan oppakken om een beetje meer in shape te komen. Maar het herstel verloopt erg goed, dus mag zeker niet klagen.

Ook maakte ik in mijn zwangerschap een hoop foto’s met letterborden. Super leuk om op deze manier ook mijlpalen vast te leggen. Hieronder een kleine impressie van de borden die ik heb gemaakt

Nu Noa er is, ga ik uiteraard ook foto’s van hem maken per week/maand om zo dit vast te kunnen leggen als herinnering. Ik heb een super tof kleed via AliExpress gekocht waarop ik de weken, maanden en jaren kan aangeven en hem erop kan leggen. Deze foto’s zal ik ook zeker nog eens delen in een beveiligd artikel.

Mocht je meer foto’s willen zien omtrent mijn zwangerschap, kan dit via Instagram via de hashtag #babypeanut2019

Voor de zwangere onder ons: hebben jullie speciale momenten ook vastgelegd & op welke manier?

8 reacties op “Mijn zwangerschap in buikfoto’s

  1. Erg leuk dat je dit hebt gedaan, hebt kunnen doen ook nog. Ik was al 24 weken toen ik er überhaupt achter kwam en dan gaat je zwangerschap zo snel, en ook nog inwonend, dus tijd voor dit soort dingen die wij ook al als tip kregen in de ouders van nu, al was het dan met ouderwets, je moest een camera hebben, anders kon het niet eens, fotorolletje en zo laten ontwikkelen… wat dat betreft is het nu een stuk goedkoper en makkelijker te doen allemaal.

    Wel heb ik na de geboorte de eerste twaalf maanden elke maand ongeveer een foto genomen, rond de 6de elke keer, maar telkens een andere achtergrond, dus ja erg onrustig, maar dat was ook de tijd….

    Ook dat is de herinneringen, hoe het was.. en hoe het nu is…

    X

    PS, kan ik mij niet meer opgeven per mail om jouw blog te volgen?

    1. Erg leuk, ik ben zelf ook bezig met wekelijkse foto’s te maken van Noa. En gaat nu inderdaad een stuk makkelijker, voor de buikfoto’s had ik zelfs een app 😉

  2. Leuk dat je zoveel foto’s hebt. Ik heb er maar één. Op het laatst gemaakt. Vroeger werd dat nog niet zoveel gedaan. 27 jaar geleden! Ohhh, ik word oud!

  3. Mooi bijgehouden! Ik heb ook zoveel foto’s per maand gemaakt in mijn zwangerschap en daar kijk ik nog veel plezier op terug. Ook heb ik foto kaarten met de weeknummers erop gebruikt en ook later toen Eleanor geboren was met de weken en mijlpalen. Helaas wilde onze bewegelijke baby en later eigenwijze dreumes al niet meer met de kaarten op de foto dus helaas.. haha 😉
    Zo’n kleed lijkt mij ook erg gaaf!

  4. Echt leuk om zien, het overzichtje van de buikfoto’s. Mooie herinneringen zo allemaal bij elkaar.
    Fijn te lezen dat je goed herstelt, hopelijk gaat het zo vlot door en mag/kan je binnenkort weer eens op de skates staan.

  5. Wat leuk ddat je iedere keer foto’s gemaakt hebt! Dat heb ik niet gedaan. Wel heb ik een week voordat ik beviel een fotoshoot gedaan. Die kwam gelukkig nog optijd. Want ik ben 3 weken te vroeg bevallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *