MOM life | Wat zit er allemaal in mijn luiertas?

Ik ben zo ontzettend blij met mijn gekregen luiertas. Van M. kreeg ik deze prachtige Luiertas rugzak van David & Elena cadeau en nog elke dag gebruik ik heb met heel erg veel plezier. Als ik ops stap ga neem ik deze goed gevulde tas mee. Maar wat zit er nu eigenlijk in? En wanneer neem ik hem mee? Ik geef jullie graag een kijkje in de luiertas van Noa.

Wat zit er allemaal in mijn luiertas?

Wanneer neem ik de luiertas mee?

Eigenlijk neem ik hem altijd mee als ik op stap ga met Noa. Als ik wandel (voor als ik een spuugdoekje of iets anders nodig heb), als een afspraak heb of als hij naar mijn schoonmoeder gaat tijdens het oppassen. De tas is heel fijn groot en is uitklapbaar, waardoor alles er prima in past. Zelf heb ik de vakken voor mijzelf handig ingedeeld zodat ik alles makkelijk kan vinden.

Wat zit er in mijn luiertas?

Luiers en billendoekjes
Uiteraard het belangrijkste wat ik meeneem zijn luiers en billendoekjes. Altijd handig als je op pad bent en Noa heeft een schone luier nodig. Ik heb een KipKep luieretui die ik gebruik voor de pampers in te bewaren.

Luierzakjes & verschoonmatje
Daarnaast zit in de luieretui nog een pakje met geparfumeerde luierzakjes, zodat ik de poepluiers fijner kan weggooien. Deze koop ik goedkoop bij De Big Bazar, Action of het huismerk van de Albert Heijn. Het verschoonmatje dat ik heb zat bij de tas die bij de kinderwagen zat. Deze gebruik ik onderweg om hem te verschonen.

Cremes
Ook onmisbaar zijn fijne cremetjes. Hij zal maar net schalen billetjes hebben waardoor hij er last van krijgt. Ik zweer bij de billenzalf van VSM en heb ook een klein potje Sudocrem bij me. Een grote pot heb ik in zijn kamertje staan. Super fijne creme die ik ook al jaren op mijn werk gebruik.

Speelgoed
Altijd fijn om zelf wat bij je te hebben ter vermaak. Als we ergens zijn is het toch wel fijn hem wat te kunnen geven. Ik heb dan ook altijd wat speelgoed bij me. Zijn Knisperboekjes zijn favoriet: zoals kikker en zijn Zebra. Maar ook heb ik een fijn rammelaartje (van de HEMA) bij me om mee te spelen.

Setjes kleding, slabbetjes
Extra setjes kleden zijn erg fijn, zodat hij omgekleed kan worden waar nodig. Ik heb heel wat extra kleding zijn tas zitten. De kleding koop ik over het algemeen bij de Zeeman, HEMA, Prenatal, Action, Primark of heb ik gekregen. Daarbij heb ik ook een aantal slabbetjes erin zitten voor tijdens het drinken. Ook van die bandanna’s heeft hij vaak om en heb ik mee, tegen het kwijlen. Zo hoef ik niet om de 5 minuten zijn natte shirt te verschonen πŸ˜‰

Hydrofiele doeken
Ik leef met die dingen, echt geweldig! Ik heb er een hoop en gebruik ze voor allerlei doeleinden. Zo kan ik Noa erin wikkelen (ik heb ook grote exemplaren van de Action) maar gebruik ik ze ook voor de voeding op mijn schouder. Ze zijn super handig in gebruik en ik heb ze van verschillende merken met verschillende prints.

Drinkfles + flesvoeding
Uiteraard neem ik altijd een fles mee en flesvoeding als Noa zijn fles hoort te krijgen als ik buiten de deur een afspraak heb. Ik ben vooral erg tevreden over de Dr Brown flessen inclusief anti koliek ventiel. Noa is een erg gulzige drinker en sinds deze flessen heeft hij weinig last van krampjes en teruggave. Daarnaast geven wij flesvoeding Nutrilon 1, die ik in handige melkpoedertoren meeneem. Ik had deze eigenlijk ook voor de opvang, echter bieden ze daar dezelfde flesvoeding aan dus is deze handig voor thuis al klaar te zetten of mee te nemen onderweg.

Neusspray (nu), infacol voor darmkrampjes en vette cremΓ©
Noa is de laatste tijd erg verkouden dus hebben we een zoutoplossing neusspray gehaald waardoor hij was beter kan ademen door z’n neus. Ook geven wij voor elke voeding Infacol tegen darmkrampjes wat zeker wel helpt om darmkrampjes tegen te gaan.

Een tijdje geleden had Noa last van eczeem. Gelukkig is dit geheel weggegaan door het gebruik van een vette vaseline creme. Deze gebruiken we nog steeds om (vooral met dit weer) zijn huid in te smeren als deze droog is. Vooral in zijn gezicht, oren en zijn handjes smeren we er regelmatig mee in. Erg blij dat deze creme zo helpt en hij eigenlijk van zijn baby eczeem af is.

Deken, spuugdoekjes
Met dit koude weer vind ik het zeker handig om een gehaakte deken bij me te hebben. Zowel voor in zijn maxi-cosi of in zijn wandelwagen. Zo blijft hij lekker warm. Deze gebruiken we binnenshuis ook als hij op de bank bij ons in slaap valt. In het voorvak heb ik een aantal spuugdoekjes zitten om te gebruiken als Noa veel aan het kwijlen is of nog wat terug geeft. Zijn erg fijne doekjes die ik ook van verschillende merken heb (o.a. Zeeman/Hema)

Consultatiebureau boekje & speen met koeka doekje
Ik heb altijd het consultatiebureau boekje bij me. Aangezien ik hem anders vergeet met mijn afspraken en het handig is alle gegevens en informatie bij de hand te hebben. Hierin staat informatie over je baby en wordt alles bijgehouden qua groei. Uiteraard heb ik ook altijd een speen (inclusief Koeka speendoekje) bij me

Uiteraard gooi ik er soms mijn eigen spullen zoals portemonnee, sleutel e.d in. Gelukkig is het en fijne grote tas waardoor alles er goed in past en makkelijk vindbaar is, iets wat ik zeker wat belangrijk vind.

Dit was alles wat in mijn luiertas zit als we op stap gaan. Is het wat je had verwacht en wat neem je zelf altijd mee?

Β» Lees meer over de affiliate links hier

About the Author

11 Comments

Lizette

Grappig, ik herken er veel van, aangezien ik excact dezelfde dingen in de luiertas hier heb. Jouw tas is wel toffer, ik heb er een met één groot vak waar ik dan alles maar in moet zoeken.

Reply
Eveline Fleur

Wat een fijne tas zeg! Ik heb eigenlijk ook alles mee afgezien van het boekje van het consultatiebureau en de infacol. Van het laatste kreeg onze dochter helaas last van verstopping (een van de mogelijke bijwerkingen) dus daar zijn we direct mee gestopt. Fijn dat het bij jullie wel goed helpt! Krampjes zijn het ergste wat er is

Reply
Lilian

Je gaat goed voorbereid op pad! Ik weet nog dat ik altijd te weinig bij me had in ieder geval terwijl ik echt heel veel mee had πŸ˜‰

Reply
Janneke

Mooie tas! Hij is ook als rugtas te gebruiken of niet? Ik heb een luiertas, maar neem steeds vaker gewoon n rugzak mee. Nu is Lex ietsje ouder en wordt de inhoud gelukkig wat minder. Niet te missen tegenwoordig voor mij is een zakje of bakje met snackjes zoals soepstengels enzo!

Reply
SAS

Hij is ook als rugzak te gebruiken, maar eigenlijk nooit gedaan. Doe hem alleen soms over mijn schouder zodra ik Noa in zijn maxi-cosi moet meenemen. Lijkt me ideaal om steeds minder mee te hoeven nemen…

Reply
Amy

Wat een stoere tas heeft Noa gekregen van M.! Daar zie je niet per se aan dat het een luiertas is, in tegenstelling tot veel van die tassen vol printjes. Ik heb zelf altijd het idee dat je met een baby een complete volksverhuizing nodig hebt als je op stap gaat, maar van wat ik nu zie valt dat best mee. Vooral praktische dingen eigenlijk.

Reply
SAS

Ja ben er ook erg blij mee, super handig ding en lekker neutraal. Daar hou ik wel van πŸ˜‰
Ja en deze dingen zitten er standaard in dus hoef je ook niet telkens alles erin-eruit te halen. Alleen de hoognodige dingen zoals fles en z’n creme e.d. haal ik eruit en stop ik erin. Enige als hij ergens anders heengaat (naar mijn schoonmoeder of andere oppas) neem ik meestal nog het voedingskussen mee en zijn wagen uiteraard. Oh en hij zit in z’n maxi-cosi. Altijd heel gedoe dus hoeveel spullen je mee moet nemen, maar erg blij met de ‘standaard inhoud’ van de luiertas!

Reply
Romy

Wat een mooie tas en zo te zien is hij goed gevuld! Een kleintje dwingt je toch om heel wat spullen mee te nemen πŸ˜‰ Interessant en leuk om te lezen!

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *