Over mijn vriendinnen

Vriendinnen. Goede vriendinnen. Ik heb er in totaal 6. Vijf die ik regelmatig zie en eentje die wat verder weg woont. Het worden er straks 4, aangezien 1 van de 5 gaat emigreren en ik dus ook niet meer zo vaak als eerst ga zien.

De vriendschappen die ik heb bestaan al dik 10 jaar. Ik ken ze van het diploma zwemmen, de middelbare en mijn vervolgopleiding of blog. Het zijn meiden die eigenlijk nooit meer uit mijn leven zijn weggegaan, of juist weer zijn terug gekomen. Ik kwam een vragenlijstje tegen en vond het zeker wel tof deze bijzondere mensen even in het zonnetje te zetten ☀

WELKE VRIENDIN KEN JE HET LANGST?

Ik ken Wendy denk ik het langste. Wij hebben nog bij elkaar op zwemles gezeten (helemaal geen herinnering meer van) Daarna kwam ik haar tegen en zijn we aan elkaar, in onze tienerjaren blijven plakken. Daarna Leona, zij zat bij mij in de klas op de middelbare school.

Daarbij had ik vroeger ook nog een beste vriend K. Daar sprak ik sinds 9 jaar een tijdje terug weer 2 keer mee af. Hoewel we elkaar niet bijster veel zien en spreken vind ik toch wel dat hij hierbij hoort. Hij heeft zeker een groot deel van mijn jeugd veel voor me betekend.

HEB JE EEN BESTE VRIENDIN? (ZO JA: WIE IS DAT EN HOE HEBBEN JULLIE ELKAAR LEREN KENNEN?)

Mijn beste vriendinnetje is al jaren Wendy. Zoals ik al aangaf hebben we samen gezwommen en kwamen elkaar toen ik 15/16 was weer tegen. Tussendoor zijn we elkaar een jaartje uit het oog geraakt maar daarna weer als vanouds onze vriendschap opgepakt. Ik zie al mijn vriendinnen niet zo vaak als ik zou willen, aangezien we allemaal wat verder weg wonen bij elkaar & drukke levens hebben. Maar spreken doen we elkaar gelukkig wel vaak.

WELKE VRIENDIN SPREEK JE HET VAAKST?

Dat is Julie, een vriendinnetje die ik ken van mijn vervolgopleiding. We appen elkaar regelmatig en spreken regelmatig gezellig met elkaar af. We hebben het beide erg druk dus waardeer het nóg meer dat ze de tijd neemt om contact te onderhouden.

WELKE VRIENDINNEN KENNEN JE HET BEST VAN IEDEREEN?

Dat zijn Wendy, Julie, Laura en Sabine. We gaan regelmatig met elkaar om sinds mijn vrijgezellenfeest (waar ze elkaar hebben ontmoet) Super leuk om een high tea bij mij thuis te organiseren, te shoppen, te gaan poolen samen of heerlijk te lunchen bij Bagels & Beans, onze vaste hotspot.

MET WIE HEB JE IETS HEEL BIJZONDERS MEEGEMAAKT?

Ik ken deze meiden al dik 10 jaar, waardoor we alle levensfases bij elkaar hebben meegemaakt: samenwonen, trouwen, kinderen… Een vriendinnetje is nu verloofd, een andere gaat emigreren en ikzelf ben zwanger.. Allemaal mijlpalen. We hebben samen vrijgezellenfeestjes gehad, babyshowers en komen regelmatig bij elkaar om gewoon iets heel gezelligs te doen.

ZIJN JOUW VRIENDINNEN ALLEMAAL DEZELFDE TYPES OF JUIST HEEL UITEENLOPEND?

Wij zijn juist totaal verschillend: wat op een één of andere manier juist werkt voor ons. We laten elkaar in waarde en respecteren elkaar hoe we zijn.

WAT IS HET BIJZONDERST DAT EEN VRIENDIN OOIT VOOR JE HEEFT GEDAAN?

Ik ben 2 keer gevraagd als getuige! 1 keer bij mijn beste vriendinnetje Wendy, en aan aantal weken geleden door Julie. Haar bruiloft is in September 2019 (als ik gewoon al mama ben!!) Heel veel zin in deze gebeurtenissen en voel me vereerd dat ik ben gevraagd.

BEN JE WELEENS MET VRIENDINNEN OP VAKANTIE GEGAAN EN HOE WAS DAT?

Ja een aantal keren. Zowel met beste vriendinnetje Wendy (toen ze nog geen kids had maar zwanger was van de eerste, die wordt dit jaar inmiddels 6) en met vriendinnetje Julie en haar ex-partner onze eerste trip richting Londen. Het was super gezellig en we hebben veel lol gehad.

HOE BEN JIJ ZELF ALS VRIENDIN?

Ik ben een eerlijke en royale vriendin. Ik sta voor iedereen klaar en heb altijd een luisterend oor. Geheimen kan ik bewaren als de beste en ik ben nooit te beroerd mijn eerlijke mening te geven (als deze wordt gevraagd). Daarbij ben ik attent naar vriendinnen en stuur soms eens zomaar een kaartje of geef een cadeautje. Gewoon, omdat het kan. Ook onthou ik belangrijke dingen zodat ik even kan vragen hoe iets is gegaan of ze succes ergens mee wensen. Iets wat ik vanuit huis heb meegekregen.

WELKE VRIENDIN ZIE JE TE WEINIG?

Dat is blog vriendinnetje Simone, die woont uren bij me vandaan waardoor we elkaar weinig zien. Daarbij nu met mijn zwangerschap lastig om zover te reizen, dus het zal helaas nog wel even duren voor ik haar weer zie. Gelukkig hebben we regelmatig contact<3

WAAROM ZIJN VRIENDINNEN VOOR JOU ONMISBAAR?

Naast mijn man zijn ze echt een steunpilaar in mijn leven. Vooral omdat ik deze vriendinnen allemaal al jaren ken. Ik ken ze door en door en we kunnen altijd bij elkaar terecht. Ik ben ook zeker dankbaar dat deze mensen al die jaren al in mijn leven zijn ♡

Idee artikel

Heb jij een beste vriendin en hoelang kennen jullie elkaar al?

19 reacties op “Over mijn vriendinnen

 1. Wat leuk om te lezen en wat fijn dat je zulke leuke vriendinnen hebt. Ik heb nog één vriendin die ik ken sinds ik een jaar of 6 was. We wonen al sinds ons 14e ver bij elkaar vandaan, maar vroeger schreven we (ellenlange!) brieven en nu hebben we elke maand een beldate en spreken regelmatig (halverwege) af.

 2. Wat ontzettend mooi om te lezen.. volgens mij ben jij zo’n waardevolle en warme vriendin voor de mensen om jou heen. Ikzelf heb een vriendin die ik nog van de basisschool ken en wij zijn al behoorlijk wat fases samen doorgegaan. Die herinneringen koester ik enorm.

 3. Leuk om te lezen! Ik ben een beetje raar, denk ik. Ik heb eigenlijk geen vriendinnen. Ik heb wel twee beste vrienden; die ken ik al ehhhh…. 44 jaar (oeh, hier schik ik zelf ook van). En een stelletje waar we sinds kort bevriend mee zijn; dat vind ik ook wel bijzonder. Nieuwe vrienden maken op mijn leeftijd, haha!

 4. Ik heb enkele vriendinnen met wie ik een heel goede band heb. Twee van mijn nichtjes zijn echt vriendinnen omdat we zo goed overeenkomen. Met één van hen beide spreek ik elke maand wel een keertje af. Hen ken ik uiteraard al van bij de geboorte. Verder heb ik ook een vriendin die ik ken sinds ik 12 was, eentje die ik leerde kennen toen ik 17 jaar oud was Daarnaast heb ik ook een heel fijne band met de vriendin van mijn ene broer en de echtgenote van de andere. Een andere vriendin ken ik nog geen 10 jaar maar zij was mijn allereerste boekenvriendin. We zien elkaar doorgaans maandelijks. Ook via het bloggen leerde ik heel wat lieve mensen kennen. Met sommige van hen heb ik enkel online contact, andere zie ik ook wel eens offline. Ik ben echt heel blij dat ik hen via mijn blog heb ontmoet.

 5. Oh leuk!! Ik wil al heel lang bloggen over vriendinnen maar het komt er maar niet van. Misschien je vragenlijstje eens overnemen 🙂

  I heb niet echt 1 beste vriendin maar wel een aantal vriendinnen waar ik heel goed mee op schiet en ook vee kan tegen zeggen.

  1. Ze weten van mijn blog, of ze dit artikel hebben gelezen weet ik niet. Ik heb ze er in ieder geval nog niet over gehoord 😉

 6. Heel erg mooi om te lezen dat je zulke fijne vriendinnen hebt. Iets om te koesteren!
  Mijn vriendinnen ken ik eigenlijk niet zo heel lang (gemiddeld vijf jaar), maar het zijn wel goede vriendinnen. Helaas zie ik ze ook heel weinig wegens afstand. Een beste vriendin heb ik niet meer, met mijn toenmalige beste vriendin heb ik helaas al jaren geen contact meer.

 7. Wat een leuke blog en leuk dat je zo zo in het zonnetje zet. Ik denk dat ik mijn beste vriendinnen ken sinds ik 8-9 ben. Maar daarnaast ben ik ook echt gek op al mijn vriendinnen.

 8. Vriendschap is ooh zo belangrijk in het leven, voor mij belangrijker dan een lief. *oeps* Ik kan mijn vrienden/innen helaas op mijn ene hand tellen. Maar we zien elkaar bitter weinig, helaas. De één heeft al kinderen en is getrouwd, de ander heeft net een huis gekocht, .. Gelukkig heb ik door het bloggen ook enkele echte vrienden ontdekt en ookal zie ik ze in een ander deel van België wonen, het contact dat ik met hen heb online en via berichtjes (whatsApp en die dingen 😉 ) is voor mij ook heel speciaal. Mensen waar je op kunt rekenen, dat zijn vriendinnen! Koester de mensen rondom jou!

 9. Ik ken mijn beste vriendin 34 jaar (van toen we nog peuters waren). Haar grootouders waren onze overburen dus ze zetten ons gewoon samen en dan konden we elkaar entertainen. Een paar jaar later zijn haar ouders ook in onze straat komen wonen en dat was helemaal feest. We liepen bij elkaar de deur plat (door de weilanden die achter onze tuinen doorliepen) en hebben al heel veel dingen samen meegemaakt: eerste vriendjes, school, feestjes… We wonen nu nog steeds maar op enkele straten van elkaar en ik heb er nog een klein beste vriendinnetje bij gekregen in de vorm van haar dochter.

 10. Wat mooi en lief geschreven! Ik heb zelf geen ‘oude’ vriendinnen meer, onze middelbare school groep is een paar jaar geleden uit elkaar gevallen, daar ben ik intussen wel overheen. Gelukkig zijn er hele leuke nieuwe mensen voor in de plaats gekomen 🙂

 11. Wat een mooi artikel aan je vriendinnen! Super leuk om te lezen hoe hecht jullie zijn. We zien elkaar snel weer hoor, ik kan ook naar jou toe komen he <3 Fijn weekend lieve Sas!

 12. Zo’n fijn en mooi artikel! Ik heb net als jou 6 echte vriendinnen waarvan drie een groepje zijn en de andere drie ‘los’. Het groepje leerde ik ook pas vorig jaar kennen maar ik vind ze zo geweldig dat ik ze niet meer zou kunnen missen. Al mijn vriendinnen zie ik niet super vaak maar dat hoeft ook niet om het leuk te houden tussen ons. Elke keer ik ze zie, lijkt het alsof we elkaar wekelijks zien. Dat vind ik het bijzonderste. Lijkt me heel fijn dat je getuige mag zijn voor je vriendin ^^

 13. Wat een prachtig artikel en een heel mooie ode aan je vriendinnen! Wat is het toch fijn als je vriendinnen hebt met wie je fijne en minder fijne dingen kunt delen en regelmatig leuke dingen kunt doen. Wat bijzonder dat jullie al heel wat mijlpalen samen hebben gemaakt en extra leuk dat je binnenkort getuige bent voor een dierbare vriendin! <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *