Good times with friends are never wasted

Vriendschap. Iets wat ik zeker nu ik wat ouder word weet te waarderen. Ik heb maar een handje vol vrienden en ben daar super blij mee. Ik hoef geen ’80 bekende’ te hebben en vind een aantal mensen in mijn leven prima. Zo schreef ik al een uitgebreid artikel over mijn vriendinnen via Twintigers vertellen. Hoewel we allemaal een druk bestaan hebben, maken we zeker tijd om met elkaar af te spreken.


Foto tijdje geleden gemaakt met een date bij Bagels & Beans

There is nothing on this earth more to be prized than true friendship….
– Thomas AquinasDe laatste maanden heb ik zeker tijd gemaakt voor mijn vriendinnen. Soms lastig, aangezien we allemaal ons eigen leventje hebben en daarnaast ook niet echt om de hoek wonen bij elkaar.

Wat ook best bijzonder is, is dat ik met alle meiden wel eens tegelijk afspreek. Ze hebben elkaar ontmoet tijdens mijn vrijgezellenfeest in 2012. Het klinkt meteen tussen al mijn vriendinnen wat ik nog steeds erg bijzonder vind. Zo houden we soms een high tea, gaan shoppen, ergens lunchen of spreken af bij iemand om gezellig bij te kletsen. Zo staat er binnenkort een bowling date op de planning, heb ik afgelopen weekend een date gehad met mijn beste vriendinnetje in Amsterdam en ga ik binnenkort naar de verjaardag van een andere vriendin.


Foto’s van afgelopen weekend in Amsterdam met bestie. Heerlijk lunchen en al mijn aankoopjes

‘Als je ouder wordt besef je dat het niet belangrijk is om veel vrienden te hebben. Het hebben van echte vrienden, dat telt…’– 4positiviteit


Ik heb echt genoten afgelopen weekend een dagje shoppen & bijkletsen met mijn beste vriendinnetje. Het was zo gezellig en maakte dat we echt even quality time met elkaar konden hebben. Ze heeft 2 kids en ik heb best wel een hectisch werkbestaan, dus het was even fijn van alle hectiek weg te zijn en te genieten van elkaars gezelschap. ♡

Ik vind het heel bijzonder dat ik deze mensen nog steeds in mijn leven heb. Een vriendin waarmee ik vroeger op zwemles zat en mijn gehele tienerjaren mee heb meegemaakt. Een vriendin die bij mij in de klas zat van de middelbare school en de rest van de vriendinnen uit mijn vervolg opleidingen Spw3, Spw4 en communicatie & marketing opleiding. We gaan dik 10 jaar terug en hoewel we elkaar niet altijd zien, spreken we elkaar regelmatig en is het altijd als vanouds als we elkaar weer zien.

PS: Daarbij ook zeker een shout out naar een online vriendin: Simone . Ik ben zo ontzettend blij dat ik je heb leren kennen via mijn blog! Al een aantal keren super leuke dates gehad (inclusief aanhang) en ben blij je dit jaar weer te gaan zien. Hoewel we echt mijlen ver uit elkaar wonen is het altijd als vanouds en spreek ik je graag via Whatsapp!

Wendy, Leona, Julie, Sabine, Laura en Simone jullie zijn me super dierbaar en ik zou niet zonder jullie kunnen!

Hoe vaak zien jullie je vriendinnen/vrienden en hoeveel heb je er?

19 reacties op “Good times with friends are never wasted

 1. Ik prijs mezelf echt heel gelukkig met mijn vriendinnen. Sommige van hen ken ik al héél lang, andere leerde ik pas later kennen. Eén van hen zie ik heel weinig maar zodra we elkaar terug zien lijkt het alsof er geen tijd verstreken is. Drie van hen zie ik elke maand. Andere dan weer sporadischer. Ik heb al wel gemerkt dat sommige vriendschappen verwateren, dat het na een tijdje stukloopt wanneer het steeds dezelfde persoon is die contact op neemt met de ander zonder al te veel reactie te krijgen. Daardoor ben ik de blijvertjes nog meer gaan waarderen. Bij hen kan ik helemaal mezelf zijn. Ze leven met me mee, zijn zo wel blij als verdrietig in mijn plaats, steunen me, … <3

 2. Ik heb twee vriendengroepjes (van het middelbaar en de universiteit) en nog een paar vriendinnen die niet bij die groepjes horen. Met die groepjes ga ik ook echt op reis en da’s altijd superfijn! We zien elkaar vaak in groep, maar met sommigen van hen spreek ik ook apart af, vind ik wel leuk zo 🙂

 3. Goed om die contacten te onderhouden! Ik heb erg weinig vrienden/vriendinnen. Ik heb twee goede vrienden die ik al 30 jaar ken (eentje is zelfs een ex-vriendje van toen ik 20 was, haha) Met de drie vriendinnen die ik al vanaf mijn pubertijd had, heb ik het contact bewust laten verwateren toen ik me realiseerde dat ze me alleen maar energie kostten. Treurig maar nooit spijt van gehad. We hebben in het revalidatiecentrum nieuwe vrienden gemaakt. Da’s een bijzondere vriendschap omdat we in het zelfde schuitje zaten.

  1. Vrienden uit het revalidatie centrum lijkt me inderdaad erg bijzonder en vooral erg mooi! Koester ze. En als mensen energie kosten is de lol er gauw vanaf. Met sommige mensen waar ik ‘close’ mee was is het contact ook geheel verwaterd. Gelukkig met deze vriendinnen niet 🙂 Hoewel we allemaal heel anders zijn, onze eigen dingen hebben matcht het wel ontzettend en hebben we respect voor elkaar. Heel bijzonder! (ook dat ze het allemaal met elkaar kunnen vinden, exclusief Simone (dat is een blog vriendinnetje en heeft mijn andere vriendinnen nooit gezien) – mede dankzij m’n vrijgezellenfeestje)

 4. Mooi om te lezen! Net zoals jij, heb ik ook niet veel vriendinnen, diegenen die blijven zijn waardevol. Met dat verschil dat ik ze niet allemaal tegelijk vraag. Hun karakters zouden in sommige opzichten botsen, al kunnen ze een voor een wel met mij opschieten.

 5. Mooi om te lezen en inderdaad, de hoeveelheid vrienden is niet belangrijk, echte vriendschap wel. Zeker iets om te koesteren en zuinig op te zijn, maar zo te zien gaat jullie dat goed af 🙂

 6. Ik kan mijn vrienden op mijn handen tellen. Helaas zie ik ze heel weinig, iets te weinig naar mijn zin eigenlijk. Ik koester vriendschap heel erg, maar ik vind het zo jammer dat het leven zo verandert en ook wij veranderen. Trouwen, kindje, huisje,.. allemaal nog niet aan mij besteed, maar ik voel dat dit toch wel parten speelt.

 7. Ik heb 5 vriendinnen waarvan ik met 2 regelmatig wat afspreek omdat ze ook dicht genoeg in de buurt wonen. Met de anderen is dat slechts een paar keer per jaar vanwege de afstand en ons drukke leventjes maar ook dan is het altijd leuk en gezellig.

 8. Wat ben je toch ook een lieverd, Sas! Maar dat is helemaal wederzijds. Ja, de afstand is jammer. Ik weet zeker dat ik dan sneller ‘eventjes’ een kopje thee bij je was gaan drinken. Maar of we elkaar weken niet spreken of maanden niet zien, het is altijd net zo gezellig als altijd. Ik kijk ook erg uit naar mijn bruiloft, waar jij ook bij bent. Dat laat toch wel zien hoe bijzonder onze vriendschap is <3

 9. Ik heb twee vriendinnen en een paar meiden waar ik regelmatig gezellig mee afspreek of klets. Mijn twee vriendinnen ken ik vanaf onze VMBO tijd en dat is inmiddels ook alweer zo’n 13 en 14 jaar. Al heel wat jaartjes dus. En deze vriendschappen zijn altijd min of meer standvastig gebleven, andere vriendschappen zijn allang verwaterd of helemaal uit elkaar gegroeid. Best jammer maar soms is het niet anders. Merk wel dat ik het moeilijk vind om nieuwe vriendschappen te sluiten. Mensen zijn tegenwoordig zo druk met werk, andere vrienden en hun eigen gezin dat er weinig tijd, zin en initiatief over blijft lijkt het soms..

 10. Vriendschappen zijn heel belangrijk en het is de kwaliteit die telt niet de kwantiteit. Fijn dat jullie geregeld tijd vrij maken om leuke dingen te doen

 11. Mooi om te lezen! Ik heb een paar goede vrienden, sommige wonen dichtbij, die zie en spreek ik regelmatig, andere wonen iets verder weg en zie ik niet zo vaak. Eén vriendin heb ik zelfs nog nooit gezien, we kennen elkaar alleen online, maar dat maakt de vriendschap niet minder bijzonder.

 12. Leuk dat dat kan, samen afspreken! Dat lukt bij mij helaas niet. Laatst wel een keertje gedaan omdat afspraken toevallig samen vielen, en eigenlijk was het heel leuK! Ik heb ook weinig vriendinnen, maar wel hele goede vriendinnen. Ik weet precies wat ik aan ze heb en het maakt niet uit dat we elkaar niet verschrikkelijk vaak zien. Ook via de app vertellen we elkaar alles en daardoor weet ik dat het altijd goed blijft.

 13. Leuk dat je nu ook wel eens met al je vriendinnen tegelijk afspreekt. Dat heb ik niet, ik heb allemaal ‘losse’ vriendinnen. Het zijn er ook niet superveel, maar ik ben tevreden.

 14. Wat mooi om te horen dat je een aantal heel dierbare vriendinnen hebt! Een vriendin met wie je leuke (en op z’n tijd ook minder leuke) dingen kunt delen en doen, is echt goud waard! Ik heb een aantal vriendinnen in de buurt wonen, maar ook een aantal vriendinnen die wat verder weg zitten. Sommige zie ik dan ook wel ongeveer 1x per maand of een paar keer per maand, terwijl ik sommige andere vriendinnen max. 2 keer per jaar zie. Maar met echte vriendinnen maakt dat vaak niet eens uit. En via WhatsApp houden we elkaar dan gewoon tussentijds op de hoogte van alles 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *