Thee tag | Over mijn verzameling aan thee & mokken

Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik een enorme theeleut ben! Ik ben dan ook super blij dat mijn zwangerschap over is en ik weer alles kan drinken (ik dronk alleen nog thee die theïne vrij was hierdoor) Ik heb dan ook een gehele stash aan theesoorten en vooral theemokken. Tijd voor een nieuwe thee-tag! (ik vulde al eerder een andere thee-tag in) Ik ga binnenkort ook eens mijn mokkenthee kast uitmesten aangezien ik gewoonweg geen plek meer heb voor alles. Ik zal jullie dan zeker een kijkje geven in mijn prachtige kast!

*NOTE: Originele tag was over koffie, deze heb ik zelf aangepast en wat vragen toegevoegd.

Wanneer dronk je je eerste kopje thee en hoe smaakte deze?
Och dat kan ik me eigenlijk niet eens meer herinneren. Ik ben altijd al een theeleut geweest vanaf jonge leeftijd. Hij zal vast heerlijk hebben gesmaakt anders was ik er niet aan blijven hangen 😉

Met wie drink je graag thee?
Ik drink 9 van de 10 keer thee alleen, maar vind het zeker gezellig een theetje te doen met vrienden of familie. Regelmatig ga ik lunchen ergens en bestel thee of ga bij iemand op visite. Ook worden er tijdens visite bij mij thuis heel wat theetjes genuttigd.

Op welke momenten van de dag drink je thee?
Ik drink eigenlijk de hele dag door thee. Echter mijn kopje thee het begin van de dag vind ik het fijnste. Deze is meestal tegelijk met Noa zijn eerste fles.

Wat is je favoriete theesmaak?
Ik hou vooral van gewone theetjes zoals Earl Grey en Yellow Label. Van mij hoeven fruit smaakjes niet zo, hoewel ik ze wel lust. Ook honing thee vind ik erg lekker of Caramelised pear of autumn storm.


Wat is je favoriete theemerk?
Ik drink vaak thee van Pickwick of juist thee van huismerken zoals Albert Hein. Soms drink ik wel eens wat van Celestial zoals bijvoorbeeld de honing zakjes. Ook heb ik een aantal bussen van Tastea wat ik nog steeds erg fijne thee vind met een fijne werking.

Probeer je vaak nieuwe smaken/soorten uit? Of blijf je trouw aan 1 smaak?
Ik probeer zeker wel eens nieuwe soorten uit, voor als er doosjes thee in de aanbieding zijn. Soms ontdekt ik een heel fijn theetje die ik dan insla met korting zodat ik genoeg thee heb voor de aankomende tijd.

Heb je speciale soorten thee/theedozen voor je gasten?
Ja! Ik heb een eigen theedoos en een grotere theedoos voor gasten. Ik probeer altijd een voorraad te hebben qua verschillende smaken voor bezoek en de thee die ik zelf lekker vind apart te houden voor mezelf.

Waar koop jij je thee?
In supermarkten koop ik de meeste thee. Maar ook zeker wel eens bij speciaal zaken, aangezien ik ook wel eens losse thee koop.

Hoe drink jij je standaard kopje thee?
In een mok 😉 haha. Ik laat het zakje altijd erg kort erin zitten en drink mijn thee zonder suiker. Soms in mijn muntthee wat honing maar verder niets.Wat vind je het lekkerste bij de thee?
Ik neem niet altijd wat bij de thee, maar een speculaasje of soms een lekker taartje als er bezoek is is super fijn.

Nooit meer koffie of nooit meer thee?
Ik lust geen koffie dus dit is een makkelijke vraag.

Hoe groot is je verzameling thee(mokken)?
Och. Ik zal ze eens moeten tellen. Laat ik het zo zeggen: ik heb een hele grote kast en moet daarin al stapelen. Binnenkort wil ik de kast eens grondig opruimen en kijken welke mokken ik écht gebruik en welke weg kunnen.

Wat is je favoriete theemok?
De onderstaande mok met poezen is echt mijn all time favoriet ♥ (en dat zegt wel wat gezien mijn collectie aan theebekers) Ook waardeer ik de mokken van Blond Amsterdam, heb ik een collectie van Londen mokken (die ik ook kocht op mijn reizen daar) en heb ik een mok met de echo foto van Noa, ook erg speciaal.

Ben jij een theeleut en heb jij een favoriete mok? Ik ben erg benieuwd

En wat ik vandaag ga doen? Theeleuten met lieve Romy van Vakervrolijk! ♥

About the Author

11 Comments

zwartraafje

Van mij weet je al dat ik een mede-theeleut ben hé. Koffie lust ik nog steeds niet maar van thee kan ik echt genieten. Al hou ik net wel van fruitige theesmaken en daarnaast ook van kruidige combinaties zoals de winter en herfstthee. Gewone thee of klassiekers zoals kamille, linde en munt drink ik niet graag. Melk met thee eigenlijk ook niet maar gek genoeg hou ik wel van Chai Latte. Ik heb niet één favoriete beker maar meerdere. Zo hou ik enorm van mijn Shut up! I’m reading exemplaar van Blossom Books, maar ook van mijn Accio Tea-tas, mijn Marauders Map beker waarvan de prent pas verschijnt wanneer je er iets warm ingiet en mijn nieuwe Hufflepuff-exemplaar. Net als jij heb ik een hele lade vol met bekers maar ik merk dat ik vaak teruggrijp naar dezelfde favorieten.

Reply
Morgaine

Sinds afgelopen week weer eens thee gedronken na lange tijd… Earl Grey en voor mij de Ceylon van Pickwick… de gele, oh zo lekker! Die drink ik al sinds de tienertijd. Daarvoor de groene breakfast thee natuurlijk, daar ben ik groot mee geworden.

Verder, muntthee liefst vers gewoon van een bosje, inderdaad met honing maar ook!!! Verse gember erin, dat is pas lekker Sas… en wat honing, dus gewoon gember halen, schillen en in grotere stukken erin.. of door midden, is genoeg… Is nog goed voor je gezondheid ook… Weerstand, die combi.

X

Reply
Nicky

Mijn eerste reactie zou zijn ‘ik ben een koffieleut’ maar ik merkte dat ik toch even moest denken over de vraag ‘Nooit meer koffie of nooit meer thee’. Want ik ga wel steeds meer thee drinken, merk ik. Uit een theeglas en autumn storm vind ik het allerlekkerst!

Reply
Nikita

Ik drink steeds meer thee de laatste tijd. Vanwege de kalmerende werking, maar ook omdat het gewoon fijn is met regenweer zoals dit nu. Ik drink meestal kamillethee. Mijn favoriete mok is trouwens eentje van Harry Potter, van Hedwig de uil. Veel plezier met Romy trouwens! 🙂

Reply
Simone

Ik ben vooral in de herfst en winter een theeleut (dus als het koud is). Wij hebben allemaal dezelfde mokken, van Ikea. Vind ze erg fijn!
Ik kan mijn eerste thee trouwens nog wel herinneren. Dat was bij mijn oma, met melk erin haha!

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *