6x tijd nemen voor jezelf (vooral in de winter maanden)

Zo met de brrrrr, koude dagen ❄️ is het nog belangrijker om me-time in te lassen. Iets wat mij makkelijker afgaat, aangezien het weer echt is om te cocoonen. Tijd voor jezelf maakt dat je meer in balans bent. Meer rust hebt en dit ook uitstraalt naar de omgeving om je heen. Ik zeg win-win toch? Want eigenlijk is er altijd wel wát te doen. Opruimen, voor werk dingen uitzoeken, schoonmaken/in huis bezig zijn, afspreken met vriendinnen of tijd maken met M. Naast de drukke werk weken die ik heb, vind ik het belangrijk bewust stil te staan en tijd voor mezelf te nemen. Ik zeg vaker nee, kies vaker voor mezelf en merk dat deze balans me op de been houdt.

Ik schreef al eerder over 10x ontspannen als je een dagje vrij bent, maar deze dingen zijn niet alleen voor mijn vrije dagen in het weekend, maar ook mijn vrije avonden of middagen. Vooral in de wintertijd probeer ik, juist voor mijn weerstand vaker te kiezen voor eigen tijd.

Hou je aan je eigen afspraken
Máák tijd voor jezelf, plan rustmomenten in. Ik heb vaak het voornemen gehad een rustige dag voor mezelf te hebben & wat gebeurde er? Er kwam van alles tussendoor, waardoor ik de rust nog niet vervaarde die ik zo graag wilde. Hou je dus aan je eigen afspraak: even een weekend niets, is even een weekend niets. Hoe leuk de dingen soms ook zijn, een pas op de plaats is af & toe toch echt nodig.

Knuffelen met huisdieren
Ik kan geen dag zonder onze lieve poezels. Het zijn dan ook 2 knuffelkonten en tijdens tijd voor mezelf liggen ze dan ook vaak bij me. Dit maakt altijd dat ik zelf ook rustiger ben, aangezien ze een soort zen op mijn schoot liggen. Altijd gezellig erbij tijdens een serie, boek of gewoon tijdens het bloggen. Heerlijk!

Lezen of series/film kijken
Wekelijks kan ik hiervan genieten he? Ik neem wat series op via de tv, kijk Netflix (zo’n hersenloze film waarbij je verstand lekker op 0 kan) of duik lekker weg in een boek. Ook al moeten er nog dingen worden gedaan, ik merk dat ik de laatste maanden toch vaker kies voor het relaxen & ontspannen. Dan maar later dingen doen, of ik schuif ze door naar volgende week.

Wandelen, fietsen, skaten. In de natuur
Van de natuur kan ik altijd erg rustig worden. Genieten, puur genieten is dat. Genieten van de planten, dieren, maan/zon.. Skaten buiten vind ik dan ook heerlijk, maar met de koude weer een stevige wandeling op zijn tijd ook. Fietsen heb ik niet meer gedaan sinds de helse 14 km rit, maar wil ik zeker weer gaan doen.

Alleen zijn is niet erg
Altijd maar mensen om je heen… Begrijp me niet verkeerd, ik hou ontzettend veel van gezelschap, maar alleen zijn op zijn tijd is ook lekker. Even doen waar je zelf zin in hebt, even je verstand op 0. Even niet bezig zijn met allerlei dingen, waar je met iemand tóch over gaat praten. Geniet van de stilte.

Doe even niets, met een mok thee
Een hele lastige voor een bezige bij, maar soms is dit wel erg fijn. Even een mok thee zetten en zitten op de bank. In stilte. Gewoon even zitten: geen online wereld, even unpluggen, geen serie of beeldscherm op mijn ogen maar gewoon even een momentje pakken voor jezelf. Lastig, maar probeer het wel steeds vaker te doen.

En? Neem jij genoeg tijd voor jezelf? En op welke manier doe je dat?

Bron idee

11 reacties op “6x tijd nemen voor jezelf (vooral in de winter maanden)

  1. Da’s zeker belangrijk! Maar niet altijd makkelijk. Mij lukt het nog niet genoeg momenteel om lekker te niksen. Als compensatie douche ik soms wat langer. Of ik lees net iets te lang in bed. Maar ja, dan slaap ik weer niet genoeg…

  2. Wat een goede tips! Ik neem best veel tijd voor mezelf, heb het ook wel nodig denk ik. Ik wandel veel en ik mediteer elke dag. En wat je zegt, soms moet je ook gewoon leuke dingen plannen. Ik heb dat bijvoorbeeld als m’n dochter ’s middags vrij is, dan laat ik graag een was liggen tot in de avond, anders heb ik alleen ’s avonds tijd en dat ligt zij al op bed. En bij gebrek aan huisdier moet ik toch haar gebruiken om te knuffelen 😉

  3. Heerlijk, ik doe zo wat hetzelfde om tijd te nemen voor mezelf. Het weekend na de reis had ik bewust leeg gelaten. Ik probeer ook vaker offline te zijn.

  4. Pfff, wat een lastige vraag joh… Nee, ik denk dat ik te weinig tijd voor mijzelf neem. Ik heb altijd wel mensen om me heen en ben altijd wel ergens mee bezig. Maar tijd voor mezelf nemen en gewoon lekker even een uurtje lezen, dat telt toch ook?

  5. Ik heb best veel tijd voor mezelf. Nu gelukkig iets minder, want soms wist ik gewoon niet wat ik met al die tijd moest. Nu kan ik weer genieten van de kleinere dingen.

  6. Mooi artikel! Ik neem regelmatig tijd voor mijzelf. Dan lees ik een boek, kijk een serie, maak een wandeling. Ik merk hoe fijn ik dit vind en hoe ik hierdoor heerlijk kan opladen.

  7. Wat een fijn artikel, waarbij de eerste tip meteen een eye-opener is voor mij. Ik maak weleens leuke plannen voor me-time, maar vergeet het dan vervolgens te doen 😉 Iets doen waar ik niet bij na hoef te denken, vind ik altijd heel fijn. Ik merk dat ik daar echt veel baat bij heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *