Update: Hoe het nu met Yara gaat…

We zijn alweer een tijdje verder sinds de opname van Yara in de kliniek. Ik kreeg veel (lieve) vragen hoe het nu met haar gaat. Vandaar even deze update.

Hoe het nu gaat
Om met de deur in huis te vallen: goed. Niet gek om dit te verwachten, aangezien er ook verder niets mis is met madam. Ze heeft niet de symptomen die horen bij nierfalen. Ze is gewoon haar normale zelf en alles gaat zijn gangetje. Ze is gestopt met plassen in de gang (en als we weg zijn uit voorzorg kan ze ook even niet op de gang) Daarbij is ze nu wat rustiger. Hoewel het altijd al een shoot kat was, ligt ze nu wat vaker bij ons en miauwt ze minder. Allerlei tekens die op een positieve vooruitgang lijken.

Hoe nu verder
Nu onze vakantie voorbij is moeten we nog een afspraak maken voor een checkup. Deze ga ik deze week regelen en hopelijk komt daar goed nieuws uit. Verder zijn we nu dus bezig met het nierdieet en dit gaat goed. Tevens omdat ze was afgevallen krijgt ze dagelijks nog een speciaal blikje met daarin nog medicatie. Dit is meer te ondersteuning en om haar niet meer te laten afvallen. Zelf heb ik het idee dat ze wel wat dikker is geworden, maar dit gaat duidelijk worden tijdens de checkup binnenkort.

Tijdens onze vakantie
Dit alles gebeurde een week voor onze vakantie, ik vond het dan ook eigenlijk vervelend dat we weggingen. Gelukkig paste mijn ouders op, om te zorgen dat alles goed ging. Ze was na 1á 2 dagen weer haar oude zelf en vond het helemaal niets dat er andere mensen in huis kwamen oppassen (dit heeft ze altijd al gehad) Hoewel het lichamelijk wel goed mt haar ging, was ze best kwaad deze week en heeft zich waarschijnlijk extra opgewonden. Toen we terug kwamen van vakantie heeft ze dan ook direct een uur op schoot gelegen. ‘Glad your back’


(bron)

Ik ben erg blij dat het naar ons inzicht al wat beter met haar gaat. Wel ben ik erg benieuwd of het daadwerkelijk zo is tijdens de check, daarvan hou ik jullie zeker op de hoogte. Nogmaals, ik vind het zo prachtig de online wereld. Ik heb zoveel lieve berichten mogen ontvangen met hoe het ging. Prachtig vind ik dat, dus heel erg bedankt voor jullie medeleven. ? Het is niet niets als er iets met je beestje aan de hand is.

Update 19-06: Vandaag zijn we voor de check geweest bij de dierenarts. Ze was aangekomen, wat een super goed teken is. 20-06 krijgen we in de avond de bloeduitslagen van haar terug. Ben erg benieuwd en duim dat deze positief uitvallen…

18 reacties op “Update: Hoe het nu met Yara gaat…

  1. Lief dat je het vraagt<3
   Met Yara gaat het goed, ze heeft nu poeder om haar fosfaat naar beneden te brengen. Over een aantal maanden een check-up doen, maar voor nu gaat ze erg goed. Ze eet goed, plast niet meer buiten de bak en is weer gewoon haar ouwe zelf. En met Nutz? Al progressie?

 1. Wat fijn om te lezen dat het weer beter met haar gaat! Hopelijk krijg je bij de check up ook goede resultaten te horen/zien! Ik duim met je mee.

  1. De resultaten zijn inmiddels binnen en goed! Ze krijgt nog wel ondersteuning voor haar fosfaat, maar verder is alles goed gedaald in 5 weken tijd. Happy!<3

 2. Wat fijn dat het goed gaat! Mijn ouders hebben ook katten gehad met nierproblemen en die functioneerden prima met speciaal voer. Hoop dat de check goed uitvalt.

 3. Oh blij dat het toch beter gaat met haar. Ik begrijp met 2 katten en 3 honden heel goed hoe het is om je zorgen te maken als je huisdieren hebt.

 4. Fijn dat het beter gaat zeg! Ik begrijp hoe je je voelt. Onze kater is een fludt kater. En heeft zo eens in de zoveel tijd blaasontsteking (wat ik merk aan ‘wildplassen’) en ook heeft hij soms toch weer blaasgruis ondanks zijn dieet. Een keer was het kantje boord toen hij verstopt zat. Dat was de eerste keer dat we achter de fludt kwamen en gelukkig ook enige keer dat hij verstopt heeft gezeten. Opname, katheter alle narigheid van dien. Onlangs vond ik weer urine in zijn mandje en op de bank 🙁 Na een hele tijd is het dan nu eindelijk gelukt plas op te vangen (tijdens dierenarts openingstijden..) en ik heb het vanmorgen direct weggebracht. Heel benieuwd wat eruit komt..

 5. Gelukkig gaat het goed met Yara! Ik ben ook wel benieuwd naar de controle bij de dierenarts. Het klinkt in elk geval als een vooruitgang. Knuffel haar maar lekker veel!

 6. Wat fijn om te horen dat het goed gaat met Yara! Het is inderdaad niet niks om een beestje ziek te zien of om alleen al te merken dat er iets aan de hand is. Gelukkig maar dat ook het verzorgen door je ouders goed ging. En zo’n warm ontvangst met meteen een kat op je schoot is in ieder geval altijd goed 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *