8x redenen waarom ik na al die jaren nog met plezier blog

Na al die jaren van bloggen, zou ik serieus niet weten wat ik zonder zou moeten. Wat zou ik dan met mijn vrije tijd doen? Nooit had ik verwacht dat bloggen zo’n groot onderdeel en eigenlijk verlengstuk zou worden van mijn leven. Toen ik dik 10 jaar geleden naar de eerste lege post staarde, naar de knipperende cursor had ik nooit kunnen bedenken dat ik anno nu, nog steeds zoveel inspiratie zou hebben. Zoveel plezier ervan zou hebben. Zoveel zou zijn gegroeid. Al eerder deelde ik 7 redenen waarom ik juist zou stoppen met bloggen, maar gelukkig is dit niet van toepassing. Graag deel ik met jullie nu juist de 8 fijne redenen, waarom ik nog steeds met zoveel plezier blog.Creativiteit, eigen insteek en uitlaatklep
Het maakt me creatief. Het maakt dat ik mijn eigen verhalen op mijn manier kan delen. Ik kan dingen kwijt, van me af schrijven. Ik deel. Deel met jullie. Hoewel ik bewust blog, zijn er heel wat dingen die ik met jullie deel. Mijn gedachten, de dingen die ik mee maak of hoe ik over dingen denk. Nog steeds, doe ik het op mijn eigen manier. En nog steeds ben ik niet inspiratie loos. Waarschijnlijk juist om dié reden. Dat ik deel wat ik fijn vind. Wat goed voelt en de dingen die ik graag deel en over schrijf. Ik maak me niet druk om statistieken en/of bezoekersaantallen. Ik ben net zo blij met 1 bezoeker, als met 10.

Interactie met lezers/volgers, het is één grote familie
Zo voelt het dus ECHT. Als 1 grote familie. Door de jaren heen heb ik een groep met vaste lezers gecreëerd. Waar ik heel blij en trots op ben. Bloggers die graag mijn stukjes lezen, die telkens weer reageren. Die interesse hebben in mijn blog. Nog steeds vind ik het maar bijzonder dat ik best veel bezoekers heb die ik blijkbaar aanspreek. Sommige ken ik al sinds het web-log.nl tijdperk en met een hoop heb ik echt een band. Goed contact en daar kan ik echt van genieten. Jullie weten wie jullie zijn <3

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Mijn blog ontwikkeld. Ik ontwikkel
Zo begon ik met stukjes van ‘Ik ben Saskia en ik heb vandaag dit gedaan’ waarbij ik nu goede, inhoudelijke stukken kan schrijven. Waarbij ik samenwerkingen krijg van bedrijven die wel wat zien in mijn blog. Ik heb meer een flow gekregen in mijn blog en geniet van het maken van deze stukjes. Tevens is mijn blog nu meer Sas dan ooit. Alles is op zijn plek. De layout, het lettertype, mijn header. Het geeft een stukje rust te weten wie ik ben en wat ik met mijn blog wil. Nam ik eerst klakkeloos samenwerkingen aan, ben ik daar nu heel bewust van voor mezelf en mijn blog. Wat wil ik uitstralen met mijn blog? Waar word ik blij van? Na al die jaren maakt dat dat ik regelmatig blijf bloggen maar dan op mijn manier.

Het is een verleng stuk van mezelf
Wat ik al eerder vertelde in het intro stuk: het is een verlengstuk geworden. Van mijn leven, maar ook gewoon van mijzelf. Ik zou niet weten wat mijn uitlaatklep anders zou moeten zijn. Ik ben dan ook zeker trots op een hoop artikelen die ik heb geschreven (2009-2017)

Inspiratie geven en krijgen van andere bloggers
Leuk om te zien, als ik stukjes lees dat ik dan inspiratie krijg voor artikelen. Maar helemaal leuk om mailtjes en reacties te krijgen dat bloggers juist door míj inspiratie kregen. Door een artikel dat ik schreef, graag een foto overnemen of een idee. Super leuk om te zien dat het op deze manier kan. Niet gewoon klakkeloos overnemen en kopiëren, maar gewoon vragen. Met credits erbij ben ik namelijk zeker de moeilijkste niet. Elkaar inspireren en motiveren met elkaars blog. Daar kan ik oprecht blij van worden!

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Afwisseling
Ik kan helemaal zelf bepalen hoe ik alles doe. Schrijf ik een week niets? Geen probleem. Schrijf ik over een anders-dan-anders onderwerp? Kan gewoon. Dat heb je met een persoonlijk lifestyle blog zónder niche. Maar ook zeker qua samenwerkingen is er heel wat afwisseling, juist doordat ik ook veel dingen afwijs die me niet aan staan. Dit maakt, dat ik ook plezier hou in samenwerkingen en hier selectief in ben. Leuk om gewoon eens nieuwe dingen, artikelen uit te proberen en te bekijken hoe de reacties daarop zijn.

Het is hard werken inclusief een dosis discipline
Ik hou er wel van: lekker bezig zijn. Zo kan ik úren bezig zijn met een artikel, of een juiste foto te maken in een setting. Door de jaren heen ben ik hier beter in geworden. ‘Even dat artikeltje typen’ is er tegenwoordig niet meer bij. Het kost tijd. Werk. En soms lukt het wat beter dan de andere keer. Daarbij als ik een drukke week ben, en bijna niet online ben mis ik het bloggen en de artikelen bij jullie lezen ook zeker.

Gewoon, omdat het kan
‘Cuz I can, zoals Pink zingt. Gewoon omdat het kan. Ik kán artikelen typen, gedachten met jullie delen en reageren op andere bloggers. Tegenwoordig is het digitale tijdperk gewoon een stuk makkelijker, wat ook maakt dat alles zo vlot verloopt. Als ik vroeger eerst op die inbel verbinding had moeten wachten om de computer aan te zetten was ik zeker niet geweest waar ik nu was 😉

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Kort gezegd: Het geeft met een blij gevoel lekker bezig te zijn met mijn blog & ik haal er voldoening uit. En zolang dit blijft, blijf ik zeker nog heel wat jaartjes doorgaan!

Wat is het leukste aan bloggen volgens jou?

bron idee

22 reacties op “8x redenen waarom ik na al die jaren nog met plezier blog

 1. Wat een fijn lijstje Sas! Zelf vind ik de interactie nog steeds het leukste. Ik heb ondertussen zoveel lieve/leuke mensen leren kennen via het bloggen. Hun reacties en berichtjes maken het bloggen nog fijner.

 2. En ik ben blij dat je er na al die jaren nog er bent. Ik heb door de kleine man en de meer uren die ik sinds kort werk minder tijd om blogs te lezen. Maar als ik ze dan ga lezen, dan surf ik na al die jaren nog steeds als eerste naar jou site. Jouw blog leest nog steeds zo fijn en ik herken mij zo vaak in jouw blogs. Niet stoppen dus hoor!

  1. Nawww. Wat een lieve reactie<3 Zo leuk dat we elkaar al zólang volgen. Dankje voor de lieve complimenten, ben ook super blij dat je (ondanks het moederschap & drukke leven) tijd maakt om te bloggen. Kom altijd graag bij je koekeloeren.

 3. Ik lees heel veel wat ik herkenbaar vind in dit artikel 🙂 Zou ook niet meer weten wat ik met al die tijd zou doen die ik nu aan bloggen besteed. Ondanks het lekkere weer en het minder online zijn en achter de laptop kruipen mis ik het toch, al geniet ik nog zo van het offline leven in de zon, bloggen blijft kriebelen 🙂

 4. Ik vind vooral het schrijven leuk. En zelf terug lezen! Ook zo leuk. Dan ga ik in dezelfde maand kijken van 2006 of zo… Oeh! Dan heb ik toch wel een hoop bijgeleerd 😉

 5. Ik was drie jaar boekenblogger, maar de blog die ik nu heb heb ik bijna een jaartje. En ik vind het zo leuk! Ook door de creativiteit en door mijn liefde voor schrijven. Ik heb er trouwens respect voor dat je al 10 jaar blogt! Dat verdient zeker een applausje!

 6. Wat leuk dat je er nog zoveel plezier aan beleeft. Ik vind het gewoon leuk om te schrijven. Dat is mijn basis reden en de andere dingen die jij noemt zijn leuke bijverschijnselen 🙂

 7. Ook wel de dingen die jij beschrijft. Al vind ik het tegelijkertijd jammer dat een boel mensen uit mijn beginperiode gestopt zijn.
  Soms vind ik het ‘gebrek’ aan reacties ook wel jammer. Zeker als ik mijn ziel en zaligheid in een logje gestopt heb en ik benieuwd ben naar andere meningen.

 8. Inderdaad heel herkenbaar, ik blog al sinds 2002 en nog steeds met heel veel plezier en ja, ook bij mij is mijn blog door de jaren wel veranderd en heeft het zeker een ontwikkeling doorgemaakt. Nog steeds is dat proces wel bezig en dat vind ik ook juist het leuke eraan.

 9. Helemaal leuk dat je er nog steeds zoveel voldoening uit kan halen!
  Hoewel ik wel wat minder blog dan jaren geleden (door mijn gezondheid) vind ik het ook nog steeds erg leuk om te doen. Lekker van je afschrijven en het leuke contact met andere bloggers.

 10. Mooi om te lezen, en heel herkenbaar! Ik blog ook al jaren en ik heb dan wel eens een pauze gehad, maar ik haal er nog steeds zo veel uit. Het is echt mijn hoekje op het internet, mijn uitlaatklep, en het past helemaal bij me.

 11. Superleuk dat je al zolang blogt! Ik blog nog maar een jaar, maar herken wel heel veel van wat je zegt. Het leukste aan bloggen vind ik het schrijven en hoe ik mezelf zienderogen ontwikkel. En dat heb ik ook nodig, want schrijven is echt mijn passie. Verder vind ik het heel leuk om creatieve onderwerpen te verzinnen en inderdaad, dat gevoel van ‘community’ met andere bloggers is één van de beste dingen aan het bloggen.

 12. inspirerent is het dat je na al die jaren nog steeds zoveel plezier in je blog stopt! Daar kan ik zeker een voorbeeld aan nemen, ik heb regelmatig blogpauzes en eigenlijk wil ik daar wel vanaf, maar de inspiratie houd mij vaak tegen wat ik erg jammer vind. Ik hoop nu weer na een heftige periode het bloggen op te kunnen pakken

 13. Ik denk dat je de voornaamste reden vergeet: het zit gewoon in je 😉 Ik denk niet dat Sas zonder blog kan en dat is iets wat ik dan weer heel erg herken. Ik heb al regelmatig blogpauzes ingelast en gedacht: ik stop ermee, het gaat niet meer, maar telkens weer begin ik er opnieuw aan.

  Interactie met lezers is ook leuk natuurlijk. Wel jammer dat je tegenwoordig vaak maar reacties meer krijgt als je zelf ook op blogs reageert… En voor dat laatste heb ik dan niet altijd de tijd meer.

 14. De interactie met lezers vind ik ook héél leuk! Ik heb ook echt het gevoel dat een soort van familie is. Vind ik heel fijn ^^ En verder vind ik het gewoon fijn dat ik via mijn blog een eigen plekje heb waar ik mijn ei kwijt kan 🙂

 15. Een heel mooi artikel waar ik mij helemaal in kan vinden! Ik hou van de creativiteit, de interactie met mijn lezers en de ontwikkeling die ik en mijn blog doormaak. Ik kan mij ook niet voorstellen dat ik geen blog zou hebben.

 16. Wat een heerlijk positief artikel! Bijzonder is het hè, hoe een blog zich met je mee kan ontwikkelen! Dat vind ik zelf ook een van de leukste dingen aan bloggen. Zelf vind ik ook de afwisseling geweldig en mijn blog bevordert zeker mijn creativiteit en schrijfzin. Daarom doe ik het ook zo graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *